Bildirim
xp kurulum sorunu çok acill
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
başka cd ile denedin mi kurulumu -
başka cd yokkkk :(( -
yani daha bilgili arkadaşların başka çözümleri var mı bilmiyorum ama bilgilerime göre başka bir cd ile de bi denemendan yana olacaktır... -
Daha onceden makinada vista vardi. Ona format attik sonra xp kuralim dedik boyle bir sorun cikti. BIOS ayarlari ile yapabilecegimiz birsey yok mudur ki? Ordan bir ayarla ilgili degildir degil mi?
Tesekkurler.. -
hmm anladım meseleyi marka pc mi bilgisayarınız öyleyse biostan bir ayar yapılıyor fakat onun hakkında bilgim yok maalesef diğer arkadaşlar yrd olurlar inş -
Makina toplama.. -
tam olarak sorunu anlatabılırmısın ? Şİmdi ilk yüklemeyı gerceklestırıp sistem format atıp dosyaları yukledıkten sonra 15 sn ıcınde tekrar başlatılacak msgı cıkıp mı tekrar başlıyor sistem yoksa hemen kuruluma gecmeden resetlıyor mu? hani bu aşamaya kadar geldıgınde sistem kapanıp açıldıgında cd den boot etmek ıcın lütfen bir tuşa basın yazısı cıkmıyor mu?direk cd den mı acılıyor ? bu arada diskinden anakartına kadar donanım özellıklerını söylersen daha iyi çözüm üretme şansı olur -
bnm bildiğim NŞA da böyle bir sorun vermemesi ama vista hakkında bilgisi olan arkadaşlar başka bir çözüm verirler mi bilemem vista hakkında fazla bilgi sahibi değilim -
"15 sn icinde tekrar baslatilacak" mesaji cikiyor sonra yeniden baslayinca kur en bastan devam ediyor. Yeniden baslarken CD'den boot etmek icin ilgili yazi ben bir tusa basmadan hemen cikip geciyor. Yani otomatik olarak devam ediyor. Klavyeyi bile cikarttim, bir tus mu basili kalmis diye ama gene olmadi.. Hic XP LOGOSU gelmiyor ekrana...
Makinanin donanimini detayli bilmemekle beraber:
Board : GIGABYTE 6-QUAD/S-series
Islemci: Intel Core Dual2 3.0 -
Kurulum aşamasında formatlama safhasında hızlı biçimlendir i mi secıyorsun normal format mı ? disk ile alakalı bır durum gibi. yanı sürekli cd den sormadan başlaması buna delalet snrm.ben ce formatlama alanında diskin bölümünü sil yenıden bölüm olustur ve hızlı olmayan format türünü seç. -
KESİNLİKLE CD DEN ARKADAŞIM..BAŞKA NEDENİ YOK RAHAT OL -
Her iki formatlama tipini de denedim ama acilista "BOOT from" kisminda ben birseye basmadan devam ediyor.. Sanirim normal kosullarda burda XP logo ekraninin gelmesi gerekiyordu. HDD C,D ve E'den olusuyor ama kurulum sirasinda sadece C'yi secebiliyorum. Disk bolumunu Kur ekraninda C'yi silersem diger disklerdeki veriler kaybolur diye riske etmek istemedim. Silersem bir problem yaratir mi kesin cevap verebilir misiniz? tekrar tekrar Tesekkurler -
Disk iki ye bölünmüş ise önemlı bılgıler d kısmında ise sen c kısmını sildiginde diger bölümebırsey olmaz.tabii dikkatli silmen lazım c diye d yi silmemelısın. Oncelıkle arkadasın da dedıgı gibi. başka cd ile kurulum denedın mı ? cd de de problem olabilir. -
Baska CD deneme imkanim su an yok maalesef.. Ama olmadi baska cd bulup sonradan devam edecegim.
C'yi silmek demek Full Format anlamina mi geliyor? Zaten onu en bastan gerceklestirmistim.. -
Bu arada bu CD'yi bayadir kullanmiyorum ama daha onceden cok kullanmistim hep calismisti.. Simdi boyle bir sorun cikardi. -
şöyle bişey dene ilk yüklemeden sonra sistem reset atacak yeniden başladıktan sonra biosa gir ve 1 inci başlatılacak aygıt a hdd yi al ve kaydet yani cd rom ile hdd yi yer değiştir sıralamada bu şekilde düzelmesi lazım -
Onu denedim ama o zaman da HDD hatasi veriyor :( BOOT.ini ile ilgili bir hataydi sanirim. -
O ilk ekran geldıgınde c nın ustune gelıp ekranın aşagısında d:bölüm sil gibi secenek olması lazım onu secıp sonra bölümü tamamen sılıyorsunuz.ondan sonra c nın ustune gelip aşagıdakı kısayol harfıne bakarsın yıne C:BÖLÜM OLUSTUR DER c ye basıp yenı bolumu olusturuyorsun ve ondan sonra formatı atıyorsun.. bu sekılde c icin yaptıgın muddetce bunları diger bölümlere birşey olmaz. Ama tüm bunları denemekte yeterli degılım dıyorsan önce yenı bır cd bul ve onunla dene. -
Arkadasim C bolumunu silince oldu :)) Cok tesekkur ederim tum ilgilenen arkadaslara :))
Benzer içerikler
- skype ekran paylaşımı ses sorunu
- network stack nedir
- ses sekmesi nasıl engellenir
- modem internet hızını etkiler mi
- bilgisayar açılırken kapanıyor tekrar açılıyor
- donanım sanallaştırma nasıl açılır
- bilgisayardan ses gelmiyor
- modem kurulumu
- internet hızlandırıcı
- telefon neden ısınır
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X