Şimdi Ara

Xp Port Kapatma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
5.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bunları uygulamadan önce olası sorunlara karşı regedit dosyasını yedek leyin..

Windows XP üzerinde 135 numaralı Portu Kapatmak

1. ActivePorts programını çalıştırarak 135 numaralı portun açık olup olmadığına bakalım.

2. Başlat --> Çalıştır --> komut satırına regedit yazalım. Açılan Kayıt defteri düzenleyicisi menüsünden sırasıyla HKEY_LOCAL_MACHINE --> SOFTWARE --> Microsoft --> Ole yi tıklayalım yan taraftaki listeden ENABLE DCOM seçeneğini açarak Y (Yes) değerini N (No) olarak değiştirelim.

Boş olan bölüme sağ tıklayıp --> "Yeni" menüsü içinden Dize değerini seçelim --> Oluşan yeni dize değerinin ismini EnableRemoteConnect olarak belirleyelim --> Tıklayarak açalım ve dize değerine N harfini ekleyelim.

3. Sol taraftaki listeden "Rpc" üzerine tıklayarak sağ taraftaki menüden "DCOM Protocols" değerini seçelim ve açalım --> Listedeki sadece ncacn_ip_tcp yi silelim Tamam diyerek tüm pencereleri kapattıktan sonra bilgisayarımızı yeniden başlattığımızda 135 numaraları portun kapandığını görüceksiniz.

Windows XP üzerinde 137 138 139 numaralı Portları Kapatmak

1. ActivePorts programını çalıştırarak 137 138 139 numaralı portların açık olup olmadığına bakalım.

2. Eğer varsa sağ alt köşedeki yerel ağ bağlantısı simgesini tıklayalım yoksa Bilgisayarım simgesini tıklayarak açalım --> Ağ Bağlantılarım --> Ağ bağlantılarımı görüntüle --> Yerel ağ bağlantınızı seçin --> Özellikler

3. Yerel Ağ bağlantısı özellikler penceresindeki Internet Iletişim Kuralları (TCP/IP) yi açalım --> Gelişmiş --> üst menüden WINS --> TCP/IP üzerinde NETBIOS u devredışı bırak seçeneğini işaretleyelim ve Tamam diyerek tüm pencereleri kapatalım ActivePorts programıyla tekrar kontrol ettiğimizde portların kapandığını görüceksiniz.

Windows XP üzerinde 445 numaralı Portu Kapatmak

1. ActivePorts programını çalıştırarak 445 numaralı portun açık olup olmadığına bakalım.

2. Başlat --> Çalıştır --> komut satırına regedit yazalım. Açılan Kayıt defteri düzenleyicisi menüsünden sırasıyla HKEY_LOCAL_MACHINE --> SYSTEM --> CurrentControlSet --> Services --> NetBT --> Parameters yi tıklayalım yan taraftaki listeden TransportBindName seçeneğini açarak \Device\ verisini silelim Tamam diyerek pencereyi kapatalım. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra portları kontrol ettiğimizde 445 numaralı portun kapandığını görüceksiniz.

Windows XP üzerinde Güvenlik Ayarları

1. Bilgisayarım sağ tıkla Özellikler --> üst menüden Uzak bölümüne girip "Bu bilgisayardan Uzaktan Yardım isteklerinin gönderilmesine izin ver" kutusunun işaretini kaldıralım --> Uygula

Not: Eğer siz veya dışarıdan başka bir arkadaşınız bilgisayarınıza dışarıdan yardım amaçlı bağlanmak isterse ayarı tekrardan eski haline döndürmeniz gerekmektedir.

2. Menüden Otomatik Güncelleştirmeler --> Otomatik güncelleştirmeleri kapatı seçelim --> Uygula ve Tamam

Not: Bu ayarın temel sebebi windows açıklarına karşı yapılan güncellemelerinde bazı açıklara sahip olabileceğidir.Hiçbir güncellemeyi hemen yapmamanızı tavsiye ederim bu işleyiş internetteki programlar veya bilgisayarınızda bulunan diğer programlar içinde geçerlidir.Güncellenen paketlerde ayrı bir güvenlik problemi olabilir ve bu açıktan yararlanan kişiler bilgisayar güvenliğinizi tehdit edebilir.

3. Ağ Bağlantılarım --> Ağ bağlantılarımı görüntüle -- Yerel ağ bağlantınızı seçin --> Özellikler --> Pencere içindeki "Microsoft ağları için dosya ve yazıcı Paylaşımı" kutusunun işaretini kaldırın Tamam diyerek pencereyi kapatalım.

Not: Bu ayarı yazıcı veya herhangi bir ağ paylaşımı olmayan kullanıcılar yapmalıdır.Aksi taktirde ilgili donanimlari ve paylaşımları kullanamazsınız.

4. Başlat --> Çalıştır komut satırına cmd yazalım --> DOS penceresine net user komutunu verelim eğer SUPPORT kullanıcısı görünüyorsa net user SUPPORT_388945A0 /delete komutuyla silelim --> Tekrardan net user komutunu verdiğimizde silinmiş olması gerekiyor.

Not: SUPPORT windows un içinde bulunan bir destek hizmetidir. Genel düşünce windows içindeki casus yazılımlardan birisidir.Windows içinde çeşitli casus yazlımların olduğu zaten biliniyor. Bu ayari internette çoğu sitede gördüğüm için eklemek istedim.SUPPORT windows içinde kullanıcı olarak görünür eğer isterseniz silmeden önce Bilgisayarım --> Yönet --> Açılan Bilgisayar Yönetimi penceresinden Yerel Kullanıcılar --> Users bölümü içinden görebilirsiniz.

Windows XP de PingBlock özelliğini kullanarak icmp paketlerini engellemek

1. Başlat --> Çalıştır --> komut satırına mmc yazalım.Açılan konsolda üst menüden --> Ek Bileşen Ekle/Kaldır --> Ekle --> Açılan pencerede Ip güvenliği Ilkeleri Yönetimi seç Ekle --> Son ve Kapat

2. Oluşturulan Yerel Bilgisayar üzerinde Güvenlik ilkelerini tıkla --> menüden Ip süzgeç listelerini ve süzgeç eylemlerini yönet --> Açılan pencerede üst menüden Süzme eylemlerini yönet bölümüne gir --> Ekle / Ileri --> isim olarak Block yazalım / İleri --> Önle yi isaretleyelim / Ileri --> Son ve Kapat

3. Yerel Bilgisayar üzerinde Güvenlik ilkelerini tıkla --> menüden Ip güvenlik ilkesi oluştur tıkla --> Ileri --> isim olarak PingBlock yazalım / Iileri --> Varsayılan yeni kuralları etkinleştir kutucuğunun işaretini kaldıralım / Ileri --> Son Açılan pencerede Ekle --> Ileri --> Ileri -->Ileri UYARI penceresinde Evet i tıkla --> Tüm Icmp trafiği ni isaretleyelim / Ileri --> Block seçeneğini işaretleyelim / Ileri --> Son / Tamam / Kapat yaparak tüm pencereleri kapatalım.

4. Oluşturulan PingBlock üzerine tıkladığımızda "Ata" seçeneğini seçersek PingBlock devreye girer."Atamayı Kaldır" seçeneğini seçersek devre dışı olur.

5. Dosya menüsünden Farklı Kaydet seçeneğini seçelim ve PingBlock şeklinde kayıt edelim.Bu servisi rahat kullanmak amacıyla Başlat menüsünede ekleyebiliriz.

Syn Flood Block

Eğer internetten bilgisayarınıza devamlı olarak SYN paketleri geliyorsa ve saldırıya maruz kalıyorsanız.Bu saldırıları engellemeniz mümkün.

1. Başlat / Çalıştır / regedit yazın

2. HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Services / Tcpip / Parameters yolunu takip edin.

3. Açılan pencerede boşluğa sağ tıklayın ve DWORD değeri oluşturun isim olarak SynAttackProtect yazın. Çift tıklayarak açın ve 2 değerini verin.

4. Aynı sayfada TcpMaxHalfOpen ve TcpMaxHalfOpenRetried DWORD değerlerini oluşturun

TcpMaxHalfOpen ' ı açarak değer olarak 100 yazın.

TcpMaxHalfOpenRetried ' ı açarak değer olarak 80 yazın.

Uygulamaları dikkatli ve anlatıldığı gibi uygulayın, aksi taktirde sisteminiz olumsuz yönde calışa bilir,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perl_Perl -- 4 Mayıs 2007; 13:37:16 >

• Paylaşım için teşekkürler.
    Alıntı yaptığın yeri yazsan iyi olurdu !
  • güzel bilgi sağol ama kaynak yazsan daha güzel olurdu :
  • kuralla uygun olmaya bilir düşüncesiyle koymamıştı ama anlaşılıyorki sorun yok buyrun
    <? kaynakhttp://www.tcpsecurity.com >
  • Bunlarla uğraşmak yerine, Zone Alarm veya türevi bir firewall kullanılırsa çok daha yararlı bir hareket olur.

Yine de değişik bir bilgi, teşekkürler.
  • benim sistemim windows sp2 gecen tarama yaptırdım. 21,22,23,443,80,8080 portlarım acıktı. benları nasıl kapatabilirim.bide ben firewall nedir nasıl kullanılır pek bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
  • bu portlar senin internette gezebilmen için gerekli portlar.
    kapatmana gerek yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Port Açma
    3 yıl önce açıldı
    Display Port Bios Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    steam port açma
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ama bu portlar steatlh iken bilgisayar da bişey yoktu.bu portlar open olunca bilgisayar kafayı yedi tahminen virüs girdi bu portlardan.sizce kapatmalımıyım bu portları.kapatmasamda virüs giriyor bu portlardan.
  • Bu adrestenhttp://www.hackerwatch.org/probe/ online portlarını tara acık varsa Kapa
  • quote:

Orjinalden alıntı: ichigo

Bunlarla uğraşmak yerine, Zone Alarm veya türevi bir firewall kullanılırsa çok daha yararlı bir hareket olur.

Yine de değişik bir bilgi, teşekkürler.

evet dediğin doğru aslında ama;
    Ben Uğraşmayı Seviyorum bilgimi güclendiyor ve güncel kalmamı sağlıyor programlar bana cok kolay geliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zombie2001

benim sistemim windows sp2 gecen tarama yaptırdım. 21,22,23,443,80,8080 portlarım acıktı. benları nasıl kapatabilirim.bide ben firewall nedir nasıl kullanılır pek bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Arkadaşın verdiği 135 ve 139. portları kapatman gerekir. Diğer bilmediğniz portları kapatmak, internet bağlantınızda sorunlar yaratır. Bu arada port tarama sitelerine de fazla itibar etmeyiniz, değişken oluyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

Arkadaşın verdiği 135 ve 139. portları kapatman gerekir. Diğer bilmediğniz portları kapatmak, internet bağlantınızda sorunlar yaratır. Bu arada port tarama sitelerine de fazla itibar etmeyiniz, değişken oluyorlar.

evet dedigin gibi bazılarını kapatınca sorunlar çıktı msn filan baglanmaz oldu neyseki regedit dosyasının yedegini almıştım geri düzeltince msn ye baglandı.ben sanrısam fazla ugraşmayayım bu port işiyle karışık bişey.yinede emeginiz için teşekkürler
  • Portların durumlarını gösteren programları tavsiye dereim arkadaşlar birde, regedit de değişilik yapmadan önce mutlaka yedek alın. Bir sorun çıkarsa çift tıkla geri dönersiniz
  • portlarla uğraşmak niye ki? önemli olan saldırı paketlerinin niteliğine göre işlevini iyi yapabilecek bir hardware & software. geriye otomatik, süreli bloklama kalıyor. portları kapatırsanız, hareket alanınız daralır. saldırının geleceği portlar sabit değil ki. birini kapatırsın, amcam ip' ni bildiğin için üzerinden başka bir porta döner.
    böyle bir durumda sürekli kalıcı ip' de bloklarsanız yine sıkıntı yaşarsınız. pek yakında da sörf yapamaz hale gelirsiniz.
    özgürlüğünüzü kısıtlamayın ama kapıları da güvenliğiniz için boş bırakmayınız.

portlara özgürlükk..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.