arkadaşlar daha önce karşılan varmı?xp pro da 3 gb üzeri ram sistem tanımıyor.onu da intel in 965GFEKR model anakartı ile yapabildik.yani 4 gb ram alsanız veya üzeri ve windows xp pro kullansanız bu kapasite ram i göremeyeceksiniz demek oluyor.bu konuda bilgisi olan varsa yardım rica ediyorum.
x86 yani 32bit olan Windows XP ler 3 gb ram ın üstünü tanımaz diye biliyorum. 64 bit version kurmanız gerekli...
quote:
Orijinalden alıntı: BLoWeR
x86 yani 32bit olan Windows XP ler 3 gb ram ın üstünü tanımaz diye biliyorum. 64 bit version kurmanız gerekli...
Güncellemeri yaptın mı? Mesela SP2 gibi? Aynı problem HDD'lerde de vardı 198 GB tan sonrasını görmüyordu...
quote:
Orijinalden alıntı: onur54529
Güncellemeri yaptın mı? Mesela SP2 gibi? Aynı problem HDD'lerde de vardı 198 GB tan sonrasını görmüyordu...
Alıntıları Göster
güncelleme veya sp2 ile çözüm üretilemiyor.fakat blower ın dediği gibi olabilir.32 bit mimari desteklemiyor olabilir:(
quote:
Orijinalden alıntı: onur54529
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: onur54529
nasıl görmüyor yav 320gb'yi görüyor
quote:
Orijinalden alıntı: tendex1
quote:
Orjinalden alıntı: onur54529
nasıl görmüyor yav 320gb'yi görüyor
Alıntıları Göster
aynı sorun benımde basıma geldi. gecen gün bi sistem toplamıstım Lan party ankart- 4 cekirdekli işlemci İntel Core Quard- 4 gb ram - xfx Geforce 8800 hersey normal gozuksede ram 3.25 gb gozukuyordu..
quote:
Orijinalden alıntı: SaB0
aynı sorun benımde basıma geldi. gecen gün bi sistem toplamıstım Lan party ankart- 4 cekirdekli işlemci İntel Core Quard- 4 gb ram - xfx Geforce 8800 hersey normal gozuksede ram 3.25 gb gozukuyordu..
Windows XP 32bit maximum 3GB bellek adresleyebilir.
quote:
Orijinalden alıntı: King_Wolf
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: King_Wolf
quote:
Orijinalden alıntı: zeki1981
quote:
Orjinalden alıntı: King_Wolf
Alıntıları Göster
arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: baycimx
sabotaj1148 çözüm üretebildinmi?
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: baycimx
malesef dostum bişey yapamadım.. biraz araştırdım sonuç yok..
quote:
quote:
Alıntıları Göster
işletim sistemi olarak windows 32 bit mi kullanıyorsunuz?
quote:
Orjinalden alıntı: Sabotaj1148
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: ZEUS__
64 bit kurmanız gerekli..32 bit max. 3 gb tanır.
quote:
Orijinalden alıntı: suslu76
quote:
quote:
Alıntıları Göster
evet. 64 bit deneme fırsatım olmadı..
quote:
Orjinalden alıntı: suslu76
quote:
quote:
quote:
evet. 64 bit deneme fırsatım olmadı..
quote:
Orjinalden alıntı: suslu76
quote:
quote:
Alıntıları Göster
XP, Ramler + Sanal bellek ile beraber toplamda 4 GB destekler, sizde muhtemelen 1 GB lık ta Sanal Bellek var, ondan dolayı 3 GB Gözüküyor, Bilgisayarım/My Copmuter -> Özellikler/Properties -> Gelişmiş/Advanced -> Performans/Performance -> Gelişmiş/Advanced -> Sanal Bellek/Virtual Memory menüsünden ne kadar sanal bellek kullandığınızı görebilirsiniz, aynı menüden düşürebilir ya da iptal edebilirsiniz
quote:
Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD
XP, Ramler + Sanal bellek ile beraber toplamda 4 GB destekler, sizde muhtemelen 1 GB lık ta Sanal Bellek var, ondan dolayı 3 GB Gözüküyor, Bilgisayarım/My Copmuter -> Özellikler/Properties -> Gelişmiş/Advanced -> Performans/Performance -> Gelişmiş/Advanced -> Sanal Bellek/Virtual Memory menüsünden ne kadar sanal bellek kullandığınızı görebilirsiniz, aynı menüden düşürebilir ya da iptal edebilirsiniz
Alıntıları Göster
bende 2 gb ram var ve sanal bellek kapalı, ve bilgisayar hdd ye yazma-okuma yapmadığı için kesinlikle bekleme-takılma-zıplama yapmıyor hızlı da açılıyor, hele 4 gb ramim olsa hayat ta sanal belleği açmazdım...
quote:
Orijinalden alıntı: KiRk0R
bende 2 gb ram var ve sanal bellek kapalı, ve bilgisayar hdd ye yazma-okuma yapmadığı için kesinlikle bekleme-takılma-zıplama yapmıyor hızlı da açılıyor, hele 4 gb ramim olsa hayat ta sanal belleği açmazdım...
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: KiRk0R
yav bende de 2 Gb ram var ama sanal bellek başlangış 2000 mb en çok 4000 mb yapmıştım.... ben de sanal bellekleri iptal edeyim bakalım hızlanacakmı bilgisayar . bende diyorum bu sistemle bilgisayar niye yavaş... dedğin gibi yapim bakalım sonuç nasıl olacak.
quote:
Orijinalden alıntı: serhatlı
quote:
Orjinalden alıntı: KiRk0R
yav bende de 2 Gb ram var ama sanal bellek başlangış 2000 mb en çok 4000 mb yapmıştım.... ben de sanal bellekleri iptal edeyim bakalım hızlanacakmı bilgisayar . bende diyorum bu sistemle bilgisayar niye yavaş... dedğin gibi yapim bakalım sonuç nasıl olacak.
Alıntıları Göster
sen zaten en berbatını yapmışın eğer illaki sanal bellek kullanacaksan başlangıçla - en çok değerini aynı yapmalısın, çünkü aynı yapmazsan veriyi yürütür bu daha çok zaman kaybı hdd için, miktar olarakta fiziksel ram in 1.5 katını yazıp, o kadar yeri feda edeceksin...
quote:
Orijinalden alıntı: KiRk0R
sen zaten en berbatını yapmışın eğer illaki sanal bellek kullanacaksan başlangıçla - en çok değerini aynı yapmalısın, çünkü aynı yapmazsan veriyi yürütür bu daha çok zaman kaybı hdd için, miktar olarakta fiziksel ram in 1.5 katını yazıp, o kadar yeri feda edeceksin...
Alıntıları Göster
dediklerinden bişi anladıysam ne olim 3 seçenek yap demişsin hangisi daha iyi olur dememişsin.. 1-hiç sanal bellek kullanma.. yani sıfır. 2- aynı miktarda kullan yani 2048 kullanmalıyım. 3- 1.5 katı kullan 2048x1.5=3072
bu arada önerilen diye bi yazı altta var o da 3069 öneriyor... hangisini demek istedin