selam elımde bır pc var ne yaptıysam bır turlu xp yı kuramadım katılımsız raıdlı xp lerı denedım olmadı orjınal denedım olmadı ya mavı ekran verıyo yada yuklenınce xp eksık dosyalar yukluyor buda saglıklı calısmasını engellıyor ... ornegın bı program kurmaya kalkıyorum mavı ekran cıkarıyor resetleyınce duzelıyor .. sankı pc bılgı almayı kabul etmıyor neden olabılır bana yardımcı olurmusunuz lutfeen..
ozellıkler:945gc1066 board (buda ne ıse ılk defa goruyorum nette palıt olarak gecıyor.) ekran kartı atı readon x 1550 1024 mb cpu intel pentium Dual cpu e2180 @2 00 GHz 1,33 GHz ram :2 gb elixir ddr 2
acılen yardımlarınızı beklıyorum
Farklı cd ler ile yüklemeyi denediyseniz eğer belki cd-rom unuz bozuk olabilir.
yok dostum ondanda degıl 2 tane rom kulllandım ve bunlardada aynı seyı yaptı tahmın edıyorum cpu sorunlu yada bord sorunlu ama anlayamadım acıkcası..
Mavi ekranda verdiği hataları yazarsan yardımcı olabilirim.Ramlerde sorun olduğunda kurulumda ya da kurlumdan sonra işletim sisteminde kararsızlıklar olabiliyor.
Hiren's boot cd'sinden (İnternette malum yerlerde bulabilirsin bu cd'yi.) Memtest86+ programıyla ramlerde sorun olup olmadığına bak eğer ramler sorunluysa ramleri değiştir.Sorun ortadan kalkacaktır.Geçen gün böyle bir bilgisayar geldi.Formatta takılmalar mavi ekran vermeler derken.Birkaç saatlik uğraş sonunda xp kurmayı başardım.Bu seferde programları açınca durup dururken resetlemeler,ramle ilgili mavi ekran hataları almaya başladım.