Şimdi Ara

xp usb'den boot (bazı problemlerin çözümleri) olmuyor acil yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba, benim eski bi tane masaüstü var bi ara bozuldu birisine verdik şöyle böyle tamir etti geri verdi. bilgisayarın şimdi dvdroom çalışmıyor, elektrik gitmiyor oraya ve benim de format atmam lazım o yüzden usb den format atmak zorundayım. Ama ne yaparsam yapayım adam akıllı bi boot usb si yapamadım. ben şimdi uyguladıklarımın hepsini yazacağım arada bazı problemlerin çözümlerini de söyleyim ki aynı hataları alan arkadaşlar belki çözebilir sıkıntılarını.
    ilk olarak bi xp yi iso dosyası olarak indirdim. sonra usb yi boot etmek için gerekli bi program olan "Windows 7 USB DVD Download Tool" ile bu iso'yu usb ye atmaya çalıştım ama ilk deneyişimde "it is not a valid iso file" diye hata verdi. Çözümü: PowerISO programıyla o iso dosyasını açıp Dosya > Kalıp Özellikleri bölümden iso9660 joliet udf seçeneklerinden üçü de işaretli olduğunda ve uzun (221) uzun(110) seçenekleri işaretli şekildeyken kaydet diyip varolan dosyanın üzerine yaz deyince "Windows 7 USB DVD Download Tool" programı iso doyasını kabul ediyor.
    Fakat sonra program iso dosyasını usb ye çekerken yüzde 96 da hata veriyor. "We were unable to copy your files. please check the iso file or usb device" gibisinden bir hata veriyor. Birkaç yerde baktığım çözümlere göre bu sorunu çözmek için cmd komut [bscfp=]istemi penceresini kullanmak gerekiyor. cmd yi yönetici olarak çalıştırdıktan sonra sırayla şu komutların girilmesi lazım: diskpart>list disk>select disk #(# yerine usb hangi disk oluyorsa onun numarasını yazın)>clean>create partition primary>select partition 1>active>format quick fs=fat32>assign>exit>exit . Bu komutları yazdım, dedikleri gibi yaptım yine yüzde 96 olunca hata verdi. Ben de o programdan ümidi kesip başka program kullandım.
    "unetbootin" diye bir programı kullanarak usb yi boot yaptım. çalışıyor mu diye önce laptop da denedim. bios dan usb yi ayarladım, sonra bilgisayarı başlatınca bi kurulum ekranı gibi bişey geldi, usb çalıştı ama altta 10 dan geriye doğru sayıp otomatik boot edilecek gibisinde bişeyler yazıyordu. geri sayım bittiğinde tekrar 10 dan geri saymaya başladı ve sürekli tekrar etti kendini kurmadı. Masaüstüne takdığımda da herhalde Device List denilen ( birsürü yazı yazıyor device'lerla ilgili) ekran da takılıyor allta "SYSLINUX 4.06 EDD 4.06-pre7 Copyright (C) 1994-2012 H. Peter Anvin et al" diye bir yazı çıkıyor ve orda kalıyor. internette bazı yerlerde bu hatayı vermesinin sebebi usbnin ntsf olrak formatlanması olduğunu söyleyenler var ama ben usbyi fat32 şeklinde biçimlendirmiştim. ntsf şeklinde biçimlendirip deneyince bootmgr eksik ( bootmgr is missing) yeniden başlatmak için ctrl+alt+del basın diye hata veriyor hiç açılmıyor.
    2 gündür uğraşıyorum bi bootable usb yapmak için bi türlü yapamadım lütfen yardım sinirden masaüstünü camdan atasım geliyor. kusura bakmayın biraz uzun oldu, şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dalmar -- 30 Aralık 2013; 0:43:19 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.