Şimdi Ara

XP Uzmanlik Sorusu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1) Laptop bilgisayarimin harddisk bolumune bir darbe geldi ve bilgisayari tekrar baslattigimda bilmemne.exe bulunamadi deyip kopyasini bilgisayariniza yukleyin dedi. Bilgisayar acilmadan nasil yuklerim? Sonra format atmaya calistim cok zor oldu, birkac kez basaramadim ama en sonunda diskleri sildim tekrar 2 partition yaptim bu sefer oldu inanamadim. Ama ayni sorun bu olayi hallettikten 2 hafta sonra gene oldu ve bu sefer birakin bilgisayari acmayi win xp cd sini taktiktan sonra format atmaya kalksam bile tam Windows is starting yazisindan sonra mavi bir ekran cikiyor ve Unknown Hard Error yazip bir hata kodu veriyor. Bunu nasil halledebilirim? Yeni bir harddisk alsam bile o harddiskin icinde onemli bilgiler, dosyalar vardi, kurtarabilme olanagim var midir?

2) Su anda kullandigim isletim sistemi Ingilizce ve ben bunu Turkce'ye cevirmek istiyorum ancak elimde Turkce isletim sistemi yok. Cevremden bulmam da imkansiz cunku yurt disindayim. Yeni bir Turkce isletim sistemi kurmak yerine, suan kullandigim Ingilizce isletim sistemine Microsoft'un yazilimlarindan kucuk bir paket yukleyip Turkce yapabilme imkanim var mi? Istedigim, Win XP Pro Turkce olsun sadece.

3) Farzedelim ki Turkiye'den internet yoluyla XP Pro cd si icindeki tum dosyalari zipleyip bana birisi yollayacak. Bunu Cd de yakip bilgisayara yukleme sansim var midir. Cunku Linux' Kubuntu versiyonunu internetten cekmistim ve iso uzantili dosyayi cd ye yakmam gerektigi soylenmisti. ( Dosyayi sildikten sonra soylenmisti

Cevaplar benim icin cok onemli tesekkur ederim.

• slm elimden geldiği kadar yardım edeyim

hard disk için önce fdisk atmayı ya da xp cdsinden bölümleri kaldırıp tekrar bölüm oluştırmayı dene. ayrıca hdd de bad sector olması da ufak bir ihtimal. hdd yi yeniden tanıtmayı dene. eski hdd deki bilgiler kurtarılabiliyor.

ikinci sorununa gelince
    xp yi türkçe yapan herhangi bir yama yok bildiğim kadarıyla. tr yapabilmen için türkçe bir cd bulmak zorundasın

3) Birisi sana ancak xp tr cdsinin image dosyasını çıkartabilir. sen de o dosyayı linux ta olduğu gibi boş bir cdye yazarsın sonra da o cd ile formatını atıp tr windows kurarsın
  • hakossayar cevabin icin tesekkur arkadas fakat su partition olayini yapmak icin xp cdsini takiyorum ama dedigim gibi xp cdsi ile bir muddet sonra Unknown Error Hard diye mavi bir ekran hatasi verip kaliyor. Yani partition yapma seviyesine gelemiyorum
  • elinde win 98 gibi bir başlangıç disketi varsa onunla bir fdisk atmayı dene ayrıca ide kablolarını kontrol et
    ramleri tekrar takıp çıkart hard diski yeniden biosa tanıt. olmadı bios ayarlarını resetleyip dene
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.