Bir arkadaştan duymuştumda inanmamıştım format atınca silinmeyen virüs çıkmış dediğinde gülmekten yolu ortasında araba eziyodu ama meğersem dogruymuş
benim de bi önerim var. inş olur bilgisayarın...
şimdi ilk önce "Bilgiyarım"ı sağ tıkla "Özellikler". Sonra Yukarıdaki sekmelerden "Sistem Geri Yükleme"yi seç ve menüdeki " Bütün Sürücülerdeki Sistem Geri Yükleme'yi kapat" die bi seçenek var onu tıkla ve uygula-tamam deyip oradan çık. daha sonra format işlemini tekrarla yani XP'yi tekrar yükle...
bir çok virüs bu yolla HDD içinde kalabiliyor. Çünkü sistem geri yükleme olayında dosyalar çok gizli olarak HDD içinde saklanabiliyor. normal veya hızlı format atsak bile. yanlız XP'yi kurarken NTFS dosya sistemi ile kurmalısın. senin için daha iyi olur...
bu da benim düşüncem. ama inşallah bilgisayarın bu virüsten kurtulur. KOLAY GELSİN...
cidden wahim bi durum
bilgisayar donanim işi deneme yanılma yontemiyle daha kolay cozum bulunabir, en azından ben öyle yapıyorum
ama laptop olması işi baya zorlaştırır.
bence servisine verip, bu dertden kurtulman
kardeş bak sana iyi bir tavsiye hiç format atmıyacaktın sistemi geri yükleme yapsaydı veya ekle kaldırdan proğram erişimi ve varsayılanları gir microsoft olmayanlara gir microsofla ilgili olmayan herşeyi eskisi gibi yapacaktır.size bir proğram öneriyim deef freeze bu proğramı yükleyin yükledikten sonra isterseniz bilgisayarımı falan silin bi ressette iş tama açıldıktan sonra herşey yerine gelir
harddisk e elektrik verdir cidden bu yolu iyi bilenler hd yi0 latıyodu hiçbişicikte olmuyodu
ama tabi sen pek bilmedigin için üstüne su dök bağla tüm kabloları ver 2 saat elektrik virüs değil hdd bile kalmaz
hdd rahmetli olmuş
quote:
harddisk e elektrik verdir cidden bu yolu iyi bilenler hd yi0 latıyodu hiçbişicikte olmuyodu
ilk defa duydum böyle bişiy..
bence lowlevel format işini görcektir niye kasıyorsun dostum
bu low level format nasıl oluyor?
bende de ona benzer bi problem olmuştu. tek çare biosu resetlemek. tabii yapabilirsen.bios update de sonradan yaparsın. birde bios ta s.m.a.r.t. monitoring varsa enabled yapman. dene bakalım
kardes bs anlamıorum ama cok kotu bı durum 1sat en fazla kulrumu 7 saat:S
arkadaşlar hardiskde bir sorun olmadıgını sanıyorum neden diyorsunuz; 1.bilgisayar format atılmadan önce hzılı ve virüslü idi 2.ilk format atıldıgında 8 saat sürdü ve makina ilk açılışını 4 dakikada taamamladı..
eğer hardisk arızalı olsaydı makina formattan öncede yavas olurdu..ne olduysa formattan sonra oldu..
bak arkadaşım beni ii dinle sana hızlandırmanın tek yolunu sunuyorum farklı bir windows cd siyle yükleme yap senin yüklediğin toşhiba cdsinde norton var bu program 2004 senesine ait olduğu için upgrade yapılması şart yoksa makineni her zaman kasar kopya falan bi cd bul windowsu kur virüs programı olarakta o pc ye nod32 kullan windowsunu orjinal yapmak içinde google a xp yi orjinal yapma diye yaz çıkan sonuçlardan birinde rapid share yükleme yazısı yazılı onuda kapsa kopyala adrs çubuğuna yapıştır zipli dosyayı indir (GENUINE) olarak geçer.ve en son kullanacağın programda speederxp programını ara ara kullan bu şekilde yaparsan pcnin hızının eskisinden daha hızlı olduğunu farkedeceksin
quote:
Orjinalden alıntı: selim00
bak arkadaşım beni ii dinle sana hızlandırmanın tek yolunu sunuyorum farklı bir windows cd siyle yükleme yap senin yüklediğin toşhiba cdsinde norton var bu program 2004 senesine ait olduğu için upgrade yapılması şart yoksa makineni her zaman kasar kopya falan bi cd bul windowsu kur virüs programı olarakta o pc ye nod32 kullan windowsunu orjinal yapmak içinde google a xp yi orjinal yapma diye yaz çıkan sonuçlardan birinde rapid share yükleme yazısı yazılı onuda kapsa kopyala adrs çubuğuna yapıştır zipli dosyayı indir (GENUINE) olarak geçer.ve en son kullanacağın programda speederxp programını ara ara kullan bu şekilde yaparsan pcnin hızının eskisinden daha hızlı olduğunu farkedeceksin
başka cd dende denedim ....... hala aynı
Öncelikle gecmis olsun, konuyu daha yeni gördüm. Benzer bir durumla ben de karsilasmistim. "LOW LEVEL FORMAT" ile saniyorum sorununu halledebilirsin. Maxtorun "Maxblast" adli cok ünlü bir programi var. Hemen hemen bütün Harddiskler icin kullanabilirsin. Kisa bir arastirma yap istersen. Kolay gelsin..
ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN KARDEŞ. AYNI DURUM BENİM DE BAŞIMA GELMİŞTİ. MAXTOR'UN BU HDD SİLEN PROGRAMI İLE HDD'İ 2-3 SAATTE KOMPLE SİLİP SONRA XP'Yİ KURUNCA PROBLEMİM ÇÖZÜLMÜŞTÜ.İSTEYEN OLURSA BENDE VAR. RAPİDE ATIVERİRİM, KÜÇÜK BİR İSO DOSYASI ZATEN. AMA ARKADAŞLARIN DEDİĞİ GİBİ SENİN HDD SON GÜNLERİNİ YAŞIYOR OLABİLİR. HADİ KOLAY GELSİN.
quote:
Orjinalden alıntı: doganza
Öncelikle gecmis olsun, konuyu daha yeni gördüm. Benzer bir durumla ben de karsilasmistim. "LOW LEVEL FORMAT" ile saniyorum sorununu halledebilirsin. Maxtorun "Maxblast" adli cok ünlü bir programi var. Hemen hemen bütün Harddiskler icin kullanabilirsin. Kisa bir arastirma yap istersen. Kolay gelsin..
Bir makınanın İşletim sistemini 7 saatte yuklemesi makinenizn donanımsal problem olduğuna işarettir. Farklı bır 2.5"lik diskle yüklemeyı denedinizmi?
pardus kur (:
Arkadaşın harddiski arızalı sizde ne komplo teorileri uydurdunuz ya
Yok bad sektöre yerleşen virüs.Demek ki orayı bozuk gösterip kendine yurt ediniyor.Ne akıllı solucanmış o öyle Yok Ram 'e yerleşip bilgisayarı kapatınca bile silinmeyen virüs.
Elektrik enerjisi kesilince yani bilgisayar kapatılınca bile kendi enerjisini üretebilen bir solucanla karşı karşıyayız arkadaşlar. OLAMAZ BI BİR CYBORG SOLUCAN . KIYAMET ALAMETLERİNDEN BU