Şimdi Ara

Xp yükleme Tam 7 saat Sürdü???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar bende 2004 model bir toshiba var..
    1.9 ,512 mgbyt ram..
    bilgisayarıma bulaşan bir solucan yüzünden format atmam gerekiyordu..
    bu arada solucan "about.Brontok.A" isimli.kendini belgelerime kaydediyor ve her klasörde aynı adı taşıyon bir klasör daha yaratıyor.
    bende orjinal xp cd mi taktım ve yüklemeye başladım(eski windowsu silip)
    başlamaz olaydım tam 7 saat sürdü yükleme???????
    ve bilgisayarı açtıgımda çok yavaşdı..
    yani eski virüslü hali daha hızlı idi..
    ne kadarda format çekip yüklesem fayda etmedi,bios update ettim,win98cd si ile fdsk çektim ama nafile suanda bilgisayarın açılış süresi 3 dakika.

bana yardımcı olabilirmisiniz.?
    yoksa balkondan aşagıya sallayacağım makinayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FЄ@®LeSs -- 20 Haziran 2007; 17:20:41 >

• gerçekten zor bir durum. öncelikle geçmiş olsun. benim aklıma gelen ilk şey bios update yapmanı öneririm. bakalım diğer arkadaşlar ne dicek ama başka bi şey gelmiyor aklıma..
  • abi ya durum gerçekten çok vahim bi program felan kurup silmeyi hiç denemedinmi ?
  • İnternette araştırdım bu solucan baya ünlüymüş..
    bilgisayarıma formattan önce 8 antivirüs taraması yaptırdım ama sonuç alamadım.silindi gibi gözüküyor ama bilgisayarı başlatınca tekrar geliyor..
    yaa kafayı yiyeceğim böyle antika olaylar da hep benibulur:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: _F#1028;@®LeSs_

İnternette araştırdım bu solucan baya ünlüymüş..
    bilgisayarıma formattan önce 8 antivirüs taraması yaptırdım ama sonuç alamadım.silindi gibi gözüküyor ama bilgisayarı başlatınca tekrar geliyor..
    yaa kafayı yiyeceğim böyle antika olaylar da hep benibulur:)

yaw formatta da gitmeyen virüs ilk defa duyuyom... biçimlendirmeyi hızlı yerine normal yapsaydın...
  • Basic Input Output System biosda bunu geç buldugu için bu kadar geç açar ve işlemlerde yavaşlar bios güncellemesi tavsiye ederim .........
  • Format atmaktan başka çare yok. İğrenç birşey.Program her açılışda kendini pc nin kayıt defterindeki diğer bilgilere kopyalıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güvenli kipte aratınca bişey olmazmı virüs bulunamaz mı?
  • Format attınız mı yoksa reinstall şeklinde mi yüklediniz onu tam açıklığa kavuşturalım çünkü format atılınca HDD üzerinde her hangi en ufak bir virüs kalmaz diye biliyorum (biosa bulaşmadığı sürece). Tekrar Bölümü Sil yönetimyle format atmanızı öneririm, olmazsa güvenli kipte en sağlam virüs tarayıcılarla taratmanızı öneririm.
  • Sorun büyük gibi.

Öncelikle başlangıç disketindeki Q-Flash ile BIOS'u güncelleyin. Daha sonra ayarları yapın ve tüm bağlantılarınızı kontrol edin. HDD SATA ise RAID sürücüsü gerekebilir ya da jumper ayarı. Eğer IDE ise CD-ROM ile aynı IDE kablosuna bağlamayın, farklı bir kablo kullanın. BIOS'u güncellemeden önce pili çıkarıp birkaç dakika sonra takın. Sistemi tamamen temizleyip farklı bir CD ile yükleme yapmaya çalışın. Bir de RAM'lerde ya da slotlarında sorun olmadığına emin olun.
  • Bence Hdd nin sitesinden tamamen sıfırlama programını indirip bi diskete atın sonra kodla çalışan versiyonu yani win 98 cd falan takın ordan hdd yi sıfırlayın öle xp cdsini takın bide ordan sıfırlayıp format atın düzelmesse zaten durum ölümdür makina için ama ilk önce arkadaşalrın dediği gibi bi bios güncelleme yapın ve dediğim yöntemi izleyin böyle olmassa zaten hiç olmaz TABİ bana göre başka fikri olan varsa sölesin bizde bilmediğimizi öğrenelim
  • daha bilgisayarı biraz önce formatladı (aslında bacuptan ghostladım desem daha yerinde olur)

20-30 dk arası sürdü ve bütün programlar, driverlar hazır yüklenmiş bir biçimde. program olarakta acronis true image i kullanıyorum. kesinlikle tavsiye ederim ki zira yakında alacağım laptop için ilk işim bu işi yapmak olacak. böylece istediğim zaman ilk günkü haline getirebileceğim
  • Normalde 1 GB RAM ile ben de 20-25 dk'da kuruyorum XP'yi..
  • Bilgisayırnız dizüstü mü ? masaüstü mü?

Biosu güncelleyip normal bir şekilde (çabuk değil) format atmayı deneyiniz.

@ermanpac in dediği gibi 1gb ram le 25-30 dakika anca.
  • Merhaba Arkadaşım
    Yazdıklarına göre format atmışsın ama hala kurtulamamışsın.Normal format yöntemi hdd nin mbr sini silmez senin virüsde galiba mbr ye girmiş onun için Bilgisyara xp kurmadan önce hdd yi sıfırlaman gerekir.Onun icin Dos ortamında fdisk -n yapman ya da part 240 la biçimlendirip daha sonra killdisk le hdd nin mbr dahil olmak üzere her bölümünü silmen sen kill disk i çalıştırınca program hdd nin sıfır yapacak.Sorun ya da programlar hakında bilgi istersen yardımcı olabilirim.
    Kolay Gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: BadBoy__

Merhaba Arkadaşım
    Yazdıklarına göre format atmışsın ama hala kurtulamamışsın.Normal format yöntemi hdd nin mbr sini silmez senin virüsde galiba mbr ye girmiş onun için Bilgisyara xp kurmadan önce hdd yi sıfırlaman gerekir.Onun icin Dos ortamında fdisk -n yapman ya da part 240 la biçimlendirip daha sonra killdisk le hdd nin mbr dahil olmak üzere her bölümünü silmen sen kill disk i çalıştırınca program hdd nin sıfır yapacak.Sorun ya da programlar hakında bilgi istersen yardımcı olabilirim.
    Kolay Gelsin...

arkadaşlar suan yapmadıgım sadece bios uptade kaldı.
    win98 cd takıp fdik cektim.sürücüleri yeniden oluşturdum(c ve dyi silip)
    donanımsal olamaz çünkü makina formattan önce daha hızlı idi..

• quote:

Orjinalden alıntı: yigido06

yaw formatta da gitmeyen virüs ilk defa duyuyom... biçimlendirmeyi hızlı yerine normal yapsaydın...

aynen bende ilk defa duyuyorum
  • enteresan bir durum. Valla kolay gelsin ne diyelim. olmadı başka hdd tak bir de yle dene! Arkadaşların dediği gibi biosunu güncelle! Kolay gelsin...
  • Virüs bilgisayara yazılımsal olarak zarar verir ve virüsün olduğu diski formatladıktan sonra virüsün gitmemesi gibi bir durum olmaz.
  • Bu gibi yükleme yavaşlama sorunlarında yanlış hatırlamıyorsam BİOS seçeneklerinden

external cache / enable -disable seçeneği değiştirmek gerekiyor , enable olacak. umarım yararı olur . Kolay gelsin .
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.