Şimdi Ara

Xp yükleme Tam 7 saat Sürdü??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence bios update den önce biosa bi deafult çek
  • Arkadaşlar pc dizüstü oldugu için donanım değiştirme gibi bir olanagımda yok..çünkü buralarda bilgisayarcı çok az..
    bios updatelerini nerden bulacagız fikri olan varmı?
    inşallah bios updateden sonra sorunum düzelir.
    teşekkürler yardımlarınız için
  • geçmiş olsun formatla gitmeyen virüs allah allah
  • Eğer dizüstü ise servisine götürmelisiniz, formatlamakla olmuyorsa donanımsal sorunu kendiniz açıp halledemezsiniz tecrübeniz yoksa..
  • harddisk ile ilgili teknik bir problem olabilir yada cd romdan da kaynaklabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ermanpac

Eğer dizüstü ise servisine götürmelisiniz, formatlamakla olmuyorsa donanımsal sorunu kendiniz açıp halledemezsiniz tecrübeniz yoksa..

bencede en iyisi bu
  • öncelikle gecmiş olsun.senin sorununun bendede olmustu.ilk olduğunda hardiski değiştirmek zorunda kaldım.virüs hardiskin içinde bozuk bir sektör yaratmıştı(bu bozuk sektörü f-diskle bile çözemedim) Senin sorununda bundan dolayı büyük ihtimalle.Ama değiştirmeden once hem yerel disk c'yi hemde d'yi tamamen sil sonra yeniden bolumlendir.Çünkü sen sadece c ye format atıyorsun.Dye bulaşmışsa orada kendini saklamıştır saten.Bu nedenle en güvenlisi tamamen silmek.Bir de windows cdin kopyaysa ondada virüs olabilir.Olmaz demeyin olduğunu biliyorum.Defalarca format atmama rağmen hiçbirşey kurmadan tarama yaptırıyordum virüs buluyordu en son cdyi tarattım içinde trojan çıktı.kolay gelsin
  • Hard Diske format atıp yeniden yüklersen sistemi sorun kalmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vaveyla67

öncelikle gecmiş olsun.senin sorununun bendede olmustu.ilk olduğunda hardiski değiştirmek zorunda kaldım.virüs hardiskin içinde bozuk bir sektör yaratmıştı(bu bozuk sektörü f-diskle bile çözemedim) Senin sorununda bundan dolayı büyük ihtimalle.Ama değiştirmeden once hem yerel disk c'yi hemde d'yi tamamen sil sonra yeniden bolumlendir.Çünkü sen sadece c ye format atıyorsun.Dye bulaşmışsa orada kendini saklamıştır saten.Bu nedenle en güvenlisi tamamen silmek.Bir de windows cdin kopyaysa ondada virüs olabilir.Olmaz demeyin olduğunu biliyorum.Defalarca format atmama rağmen hiçbirşey kurmadan tarama yaptırıyordum virüs buluyordu en son cdyi tarattım içinde trojan çıktı.kolay gelsin

+1
  • Suan bios update de yaptım ama hala aynı..
    makina format delisi oldu:)
    Ya donanımsal olsaydı formattan öncede yavaş olurdu.
    geriye bir seçenek kalıyor xp doğru kuramıyorum..
    ama yıllardır xp kuran bir insanım ben daha ilk defa karşılasıyorum
  • inanamadım yaw
  • HDD'ye, RAM'e ve hatta anakarta bile bağlı bu. Ben 15 dakikada bitiriyorum, hem de SATA diske kuruyorum sistemi.

CD-ROM/RW (her ne varsa) ile de alakalı bir durum, CD'den veriyi ne kadar hızlı yüklediğine bağlı..
  • İlginç bir durum kolay gelsin inşallah çözersin sorununu kardeş
  • Arkadaşlar konuyu açalı 4 5 ay olmuş..
    azönce format çektim hala uzun sürüyor..
    6 saat 35 dakika.
    laptobum sizlere ömür galiba..
  • bazı virüsler ramde kalır ve formatla dahi gitmez.tüm parçaları sök pc-den rami-de çıkar 1 saat beklet öyle dene.tecrübe konuşuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ermanpac

Virüs bilgisayara yazılımsal olarak zarar verir ve virüsün olduğu diski formatladıktan sonra virüsün gitmemesi gibi bir durum olmaz.
    peki arkadaşın sorunu ne ona cvp verebilirmisin?
  • arkadaşım bir de şunu denermisin: önce biosu güncelle. sonra tekrar bios a gir. first master bölümünü A yani disket yap. bu arada windows 98 başlangıç disketi bul) . sonra a ya düş. ve format çek (A:>FORMAT C:) ve de A:>FORMAT D: anlayacağın tüm sürücülere format çek. xp cd sinden format çekerken (bölüm sil) çok küçük bir ihtimal ama sorun çıkıyor da olabilir. Bu şekilde bir dene istersen. Saygılar ve kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratsevdin

bazı virüsler ramde kalır ve formatla dahi gitmez.tüm parçaları sök pc-den rami-de çıkar 1 saat beklet öyle dene.tecrübe konuşuyor.

eğer durum böyleyse format atmadan önce diskin partitionunu silip pcyi yeniden başlatmakla işlem çözülecektir çünkü partitionu olmayan diske virüs giremez ve pc kapanınca ram sıfırlanır
  • Öncelikle geçmiş olsun, çok üzüldüm.

FORMAT atmak mı çok uzun sürüyor, yoksa windows kurulması mı?

Eğer format çok yavaş ilerliyorsa, benim aklıma BAD SECTOR olabileceği geliyor.

Çünkü Benim 486 makineye de bir zamanlar BAD SECTOR oluşmuştu ve sadece format atmak 25 saat sürmüştü.

Eğer tahminim doğruysa, bu durumda harddiskin fazla ömrü kalmadığını hatırlatırım. HDD test programları ile bir miktar daha kullanabilirsiniz. En kötü ihtimal ile harddiski değiştirmek zorunda kalırsınız, fakat notebook idare edecektir. Karar sizin ama, benim içimden bir ses, yani bir disk aldığınızda tüm sorunlar çözülecek diyor.
  • Low Lewel Formatı At Bakalım O zman Solucan Kalıyormu Fareleri Üzerine Sal Sende
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.