Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Resim at bakalım ben stock modlu rom kullanıyorum cyanogen sarmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok harika hazırlanmış bir çalışma fakat çok karışık gibi geldi bana xperia ray cihazım güncellemeden sonra sapıttı bende root edip custom rom yükleyeyim diyorum fakat ilk sayfayı defalarca okumama rağmen bir sonuca varamadım.Kısaca neler yapmam gerekli bahsedermisiniz rica etsem
  • Root yapıcaksan 2. Mesajın tamamı root için
    Bootloaderi açıp custom rom atıcaksan 3.ve 4. Mesajlara bakıcaksın. Her detayı yazdım okuyup anlayınca işleme başla yazılanlar dışında bir şey yapmazsan sorun yaşamazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: osman.by

quote:

Orijinalden alıntı: nuck3r

quote:

Orijinalden alıntı: playmaker10

quote:

Orijinalden alıntı: tarkan75

eyvallah hocam kurdum 9.1 işlemciyi 1.3 e çektim gayet stabil dediğin gibi alışıgım ben zaten cm romlarına. birkaç gün deneyeyim sonra 10 u yüklerim. ses sorun değil benim için telefonun hopörlörü bozuk :) cam vs çalışıyor değil mi o zaman?

Kamera olayı değişik biraz, çekerken görüntü yok çalışmıyor zannediyorsunuz, ama deklanşöre basınca anlıyorsunuz ki meğerse kamera gayet güzel çekiyor Sorunsuz derken 9.1i kastetmiştim, 10 çok hızlı ancak ufak tefek sorunları var

paranoid android 2.1 i onririm jb icin kamerada calisiyor

Ben 1.999 kullanıyordum o zaman kamera biraz problemliydi. Şimdi durum nasıl? Video çekiyor mu? Bir de hibrid modların hepsi tam çalışmıyordu. Ayrıca telefonun ahize sesi çok kısık geliyordu o romda, bunun çözümü var mı?

Orochi usta bir de sen bakarsan
    Daha önce ice bean 3.2 kullanıyordum, onda seçenekler menüsü sağ üstteydi. Şimdi 4.3 kurdum seçenekler menüsü aşağı indi. Onu tekrar yukarı çıkartamaz mıyız?

kamerada problemler var ama ise yariyor yine :D video cekiyor.ama ben yinede uygulama kullanmaniİ tavsiye ederim.tüm modlar calisiyor

• ahize seside iyi bence

• bende bugün real ıcs r6 kurdum görsellik müzik filan harika ama harbi ağırlaştırdı makineyi işlemciyi arttırsamda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

Resim at bakalım ben stock modlu rom kullanıyorum cyanogen sarmıyor

Bu rom da zaten 587 modu. Benim dediğim hani sanal tuşları aktif edince en sağdaki tuş uygulamalar arası geçiş oluyor, seçenekler tuşu da sağ üste çıkıyor ya eski kullandığımda sanal tuşlar aktif olmadan yukardaydı.

nuck3r teşekkürler.

• Ya xperia pro var bende bootloader kilidini dediğiniz işlemleri yaparak kaldırmak istedim aynı şeyleri yaptım en son fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0xKEYimi girerek enterladım oem unlock failed dedi biri bana yardımcı olsun yaa teamviewerdan filan bağlanın bişi yapın kafayı yicem bende cihazımı rootlamak istiyorum, otg kablo aldım klavye mouse bağlıyacağım root olmadığı için dediğim özellikleri kullanamıyorum yardımcı olun lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloody_hunt -- 18 Eylül 2012; 18:46:03 >
  • fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0xKEY
    Bu örnek komutur KEY yazan bölümü silip
    Sonyden aldığın bootloader açma kodunu giriceksin örnek açma Kodu 123adgjmptw ise komut bu olucak
    fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0x123adgjmptw
    Bu şekilde olucak 3. Mesajı tekrar oku

Osman by@
    Ben sanal tuşları aktif edince dediklerin bende olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 18 Eylül 2012; 19:17:41 >
  • quote:

fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0xKEY
    Bu örnek komutur KEY yazan bölümü silip
    Sonyden aldığın bootloader açma kodunu giriceksin örnek açma Kodu 123adgjmptw ise komut bu olucak
    fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0x123adgjmptw
    Bu şekilde olucak 3. Mesajı tekrar oku

Osman by@
    Ben sanal tuşları aktif edince dediklerin bende olmuyor

Dikkat edersen keyimi yazmışım orda, yani sonyden bana verilen keyi girdim oraya ve hata bu şekilde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloody_hunt -- 19 Eylül 2012; 0:19:47 >
  • Yazdığın mesajda keyin yazmıyor tam hata metnini yaz veya resim ekle birde root için bootLoaderi açmaya gerek yok bootloaderi açmamızın amacı cyanogen rom vs kernel yüklemeden çalışmayan romları kullanmak için

• Bi hayır sever teamviewerdan bana bağlana bilirmi :D matematiği beceririm bunu beceremem :D
    http://www.hhresim.com/pictures/dd2b1f71a52ee8e8931adeee692c3918.jpg
    Böyle bi işlem yapıyorum olumlu gibi gözüküyor heralde ama telefon hala aynı telefon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloody_hunt -- 19 Eylül 2012; 1:12:49 >
  • Sen root yapmaya çalışıyorsun ve kulandığın sürüm rootlanmayan bi sürüm
    Gbde 2.3.4ün 42 ve 58 ıcsde 4.0.3 ün 562 sürümleri direk rootlanabilir. 562 sürümü
    Neo v - arc s ve ray de vardır ıcs ilk alan modeller de
    Bunlardan birini kullanmıyorsan root olmaz
    2.mesajdaki anlatımla cihaza root yapılabilen bir sürüm yükleyip işlemi yap
    Pcm olsa yardım ederdim ancak bi süre pc kullanmayacağı! ;-)

• Araştırdım birazda evet benim sürümü rootlamak için neoV nin kernelini kullanıp tekrardan pro kerneline çeviriyorlarmış ama bide becere bilsem :D neyse teşekkürler yapmaya çalışacağım artık bozulana kadar hayırlı geceler :)
  • Ics kullanıyorsan ve bootloaderi key girip açtıysan extendent stok kernel atıp cihazı rootlayabilirsin 4.mesajda kernel yükleme anlatımı var
    Kerneli xda.developers sıtesinde bulabilirsin

Senin dediğin olayda flashtoll ile ftf kerneli atıp root yapıp daha sonra kullandığın romdaki orjinal kerneli atarsın
    Bence bootloaderi açtıysan ugraşma at kerneli kurtul ;-)
    Root ve cwm de kernel ile yüklenir :-)

• quote:

Ics kullanıyorsan ve bootloaderi key girip açtıysan extendent stok kernel atıp cihazı rootlayabilirsin 4.mesajda kernel yükleme anlatımı var
    Kerneli xda.developers sıtesinde bulabilirsin

Senin dediğin olayda flashtoll ile ftf kerneli atıp root yapıp daha sonra kullandığın romdaki orjinal kerneli atarsın
    Bence bootloaderi açtıysan ugraşma at kerneli kurtul ;-)
    Root ve cwm de kernel ile yüklenir :-)

Yani flastool ile işin yok diyorsun hmm, dediğin siteyi talan ediyim bakim xperia pronun varmı kerneli tabi bulabilirsem bu cihazın hiç bişiyini bulamıyorum :)

(Şöyle bişi buldum dediğiniz kriterlere uygunmudur acaba uygunsa ordan hangisini indireyim ?)
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1600165

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloody_hunt -- 19 Eylül 2012; 13:53:11 >

• Olur kernel atınca konuda romuda yüklersin güzel bi şeye benziyor

• quote:

Olur kernel atınca konuda romuda yüklersin güzel bi şeye benziyor

Hadi bakalım hayırlısı becerebilirsem başlıyorum :) SAnırım xperia s, xperia x8 karışımı bir root bu heralde :) he bide orda arabic, german filan yazıyo kurunca yabancı olmasın telefonun dili ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloody_hunt -- 19 Eylül 2012; 17:38:48 >
  • Onlar ftf dir orjinal romlardır custom romlar zip paket olur ve türkçe %99 vardır

• quote:

Olur kernel atınca konuda romuda yüklersin güzel bi şeye benziyor

Konuya romu nasıl yükleyeceğim xperia prosu olan arkadaşlarıma yardımcı olmak isterim tabikide azınlık olarak çok maduruz :) ama işte cahil biriyim bu konularda nasıl eklenti yapıcam konuya ? :)
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.