Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Xeffect

Söylediğin gibi sd karttaki verileri yedekleyip formatladım (ayarlar menüsünden depolama/sd kartı sil seçeneğiyle yaptım, bu şekilde demi formatlama işlemi), sonrasında pc companion ile yeni sürümü kurdum, yedeklediğim bazı programları telefonda görmedi ama çok önemli değil, ama asıl sorun hala devam ediyor, yavaş çalışma sorunu için downgrade yapmadan çıkacak olan sürümleri takip etsem daha iyi olacak galiba, ICS'nin tam olarak yerine oturması sence daha ne kadar sürer ?

Kartı pcden formatla
    Fat32 4096 ayırma boyutu ile yavaş şekilde
    Yazılım yüklerken kartı takma.
    Tel açıp ayarlarını yapıp kartı tak
    Uygulamaları yedekten kurmak yerine tekrar indirip kur
    Ve en önemlisi karttan yedeklediğin dosyaların içinde
    Android - androidsecure - data isimli klasörler varsa onları karta tekrar yükleme

Esmurates@
    Nfc özellikli tel hic kullanmadım. ;-)
    Ancak aklıma gelen şu flashtool ile türkiyeye ait rom at veya mevcut romu pc companion ile tekrar yükle ;-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 23 Eylül 2012; 14:30:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: CoMiX

quote:

Orijinalden alıntı: fever2006

Orochi,
    Telefona root işlemi yaptım, superuser ikonu da geldi. Fakat ne olacak şimdi, istediğim program vs nasıl kaldırcam?

Telefondan gereksiz uygulamaları kaldırmak için Titanium Back up yükle. Hafıza kartından sd karta uygulamaları taşımak içinse Gemini App manager kullan. Startup Manager adlı programla telefonun açılışında başlamasını istemediğin programları kapatırsın. Adfree programı reklamları göstermez güzel bu da baya. Bunların hepsi root isteyen güzel uygulamalar. Titanium Back Up ile de dosya taşınıyor ama nedense bende taşımayı görmedi.

Hmm az çok anladım root ne ise yaşadığını.. Ben telefondaki sistem ayarlarını değiştirmek istiyorum, mesela wifi güç tasaruf modunu kapatıp wifinin kendi kendine kapanmasını önlemek istiyorum.. Bunun gibi ayarları yapmak için kernel mi yüklemem lazım? Yoksa root yeterli mi

• Ayarlar wifi gelişmiş girip uykuda asla seçiceksin ama ıcsdeysem! Icsde wifi problemli kopmalar olur

• eline sağlık güzel anlatım olmuş ileride işime yaracak bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

Ayarlar wifi gelişmiş girip uykuda asla seçiceksin ama ıcsdeysem! Icsde wifi problemli kopmalar olur

O ayar bende işlemiyor, bazı forumlarda sistem ayarlarının gizli kodlarla değiştirilebildigini gördüm samsung'larda, bizim sony'lerde de kernel yada root vs gibi birşeyle olduğunu geçenlerde birisi burda söylemişti ama bulamıyorum cevabı

• Buyur kodlar bak bakalım varmı bi ayar

Test menusu
    *#*#4636#*#*

Servis menusu
    *#*#7378423#*#*

• Orochi hocam şarjın çok gitmesi için Setcpu programı nasıl kullandınız mı hiç?
  • quote:

Buyur kodlar bak bakalım varmı bi ayar

Test menusu
    *#*#4636#*#*

Servis menusu
    *#*#7378423#*#*

http://androidforums.com/samsung-galaxy-s3/566171-wifi-issues-disconnects-etc-fixed-me.html

anlatmak istediğim bu.. bu menüye ulaşmam lazım ama nasıl..

***dediğin kodlardan da olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoMiX

Orochi hocam şarjın çok gitmesi için Setcpu programı nasıl kullandınız mı hiç?

Antutu cpu master kullanıyorum
    Gerekince hızı arttıyorum
    Cepteyken max hızı 768 veya 600 mhz alıyorum
    Cihaz neydi senin ?

• Xperia ray var üstad bende. Ayrıca yazmış olduğunuz batarya optimizasyonunu yaptım hakkaten pil dolu gösteriyodu batarya çıkarıp taktım tek kademe düşmüşdü. Şimdi 1 saatlik şarja bıraktım dolunca tamam olacak teşekkürler bu bilgi içinde :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMiX -- 23 Eylül 2012; 19:44:57 >
  • Ray i hiç kurcalamadım ;-) şarjda sorun olursa farklı kernel dene kernele göre şarj fark eder ;-)

• quote:

Esmurates@
    Nfc özellikli tel hic kullanmadım. ;-)
    Ancak aklıma gelen şu flashtool ile türkiyeye ait rom at veya mevcut romu pc companion ile tekrar yükle ;-)

Tekrar rom yükledim ama işe yaramadı. Telefonum yurtdışı.
  • Orochi senin yardımların saymakla bitmez. Taa w810i telefonuma flash atarken yazılım geliştirirken senin sayende yaptım bütün işi. Şimdi dedim zamanı geldi yeni telefon alayım sony'den vazgeçemedim gittim xperia u aldım. Sadece tek sorum olacak sana. Bu xperia u için root var mı? Varsa nasıl atacaz. Okuduğum kadarıyla bootloader tek başına bir işe yaramıyor sonuçta yine dosya atmalıyız içine. Dediğm gibi xperia u için root varsa nasıl atılır bir anlatırsan sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lostplanetp

Orochi senin yardımların saymakla bitmez. Taa w810i telefonuma flash atarken yazılım geliştirirken senin sayende yaptım bütün işi. Şimdi dedim zamanı geldi yeni telefon alayım sony'den vazgeçemedim gittim xperia u aldım. Sadece tek sorum olacak sana. Bu xperia u için root var mı? Varsa nasıl atacaz. Okuduğum kadarıyla bootloader tek başına bir işe yaramıyor sonuçta yine dosya atmalıyız içine. Dediğm gibi xperia u için root varsa nasıl atılır bir anlatırsan sevinirim.

http://forum.donanimhaber.com/m_65949017/mpage_1/f_/key_//tm.htm#65949017

Yukardaki konuda ıcs için xperia s-t-p için root anlatımı var basitçe root yapılıyor dene bakalım

Esmurates@
    Xperia s hakkında çok bilgim yok nfc kullanmadım ;-)
    Yardımda bulunamayacağım kusura bakma

• tam bu kısımda iken kurulum yerine basınca segmentation fault diye bir hata mesajı alıyorum tüm aşamaları dediğiniz gibi yaptım fakat buradaki sorunu anlayamadım acaba root tamı bir sıkıntı olmuş olabilir.şimdiden teşekkürler

öncelikle kusura bakmayın biraz araştırınca sıkıntıyı giderdim superuser programının ics sürümünde bir bug dan dolayı böyle bir uyarı mesajı verdiği cevabını çıkardım forumumuzda yine böyle bir sorunla ilgili konu açılmıştı bu sorunu gidermen için "Google Play' den SuperSU isimli uygulamayı indirin superuser izin isteği verin telefonu kapatıp açın sonra link2sd ye girdiğinizde problem düzelmektedir hatta link2sd nin sitesinde faq bölümündede bu problemin cevabı olarak SuperSu uygulaması verilmişti.Kendim denedim ve oldu şu an hiçbir sıkıntı yok.
    Cihaz : Xperia Ray 4.0.4 4.1.B.587

Google Play Linki
    https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.chainfire.supersu&hl=tr
    Link2Sd sitesindeki Faq Bölümü

Q. I get "Segmentation Fault" error on ICS (Android 4.0) when I try to move an app to SD card or try to Freeze/UnFreeze an app.
    It's due to an issue in superuser su binary on ICS.
    Try with SuperSU.
    http://www.link2sd.info/faq

ve son olarak Orochi bu konu için size ne kadar teşekkür etsek azdır emeğinize sağlık bu bilgi birikimi için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rootturk -- 24 Eylül 2012; 3:01:04 >

• xperia mini pro 4.1.B.0.431 sürümü var root falan daha önce yapmadım şimdi
    yapmak istiyorum ama çok karışık gözüküyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: phoenix_88

xperia mini pro 4.1.B.0.431 sürümü var root falan daha önce yapmadım şimdi
    yapmak istiyorum ama çok karışık gözüküyor

Ics için farklı bir anlatım açtım bunada bak
    http://forum.donanimhaber.com/m_66141520/mpage_1/f_/key_//tm.htm

• Klasik orochi dokturmus gene eline saglik bunlari eksizce yapanin problemi olacagini sanmiyorum..
  • Orochi hocam bildiğin üzere xperia ray telefonumu gb den ICS 4.0.4 431 rootlu olarak yükseltmiştim. Telefondan 4.0.4 4.1.B.587 sürümüne yükseltmeyi denedim güncellemeyi buldu indirdi telefonu resetleyip kurmaya başladı ama bitirip tel açılınca başarısız oldu dedi bilgin olsun. Link2sd programı ile de telefonun dahili hafızasını 1 gb yaptım mükemmel oldu harikasın valla ne kadar teşekkür etsek azdır :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMiX -- 24 Eylül 2012; 20:58:44 >
  • Bootloaderin açıksa ota güncelleme almaz kapatman gerek

Kaan@
    Eyvallah ;-)

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.