Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Foruma yeni konu açıp anlatım ve dosyaları ekleyeceksin hepsi bu ;-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müjdemi isterim
    Jellybean adreno sürücüleri ics'ye portlanmış. Cihazda gerçekten büyük performans artışı var. Yağ gibi akıyor. Aynı gb gibi oldu. Orochi hocam siz zaten biliyorsunuzdur, hatta bunun anlatımını içeren bir konu açın da arc ics'yi kaldıramıyor diyenlere güzel bir cevap olsun.

• Güzelde wifi düzelmeden ıcs geçmem artık ;-)

• Siz bilirsiniz tabi ama gerçekten iyi olmuş. Bu arada ben hiç wifi sorunu yaşamadım.

• çok güzel bir konu. çok yararı dokundu. ellerine sağlık

• Ben en son 5 gün kullandım o 5 gün boyunca wifi den video izleyemedim dosya indiremedim
    Bağlantı var ama 1 dk dosya indirip duruyordu wifi kapatıp açınca düzelip 1 dk sonra tekrar donuyordu bunu bazı modemlerde yapıyordu
    Her modemi ayarlama şansım olduyor
    Şuan gbdeyim hiç kopma donma yok sorunsuz

• Selamlar şuanda kullandığım android sürüm 2.3.4, derleme numarası da 4.0.2.A.0.69. Telefonuma root atacağım downgrade ederek ondan sonra root kaybolmadan şu anki telefonumdaki sürümü kullanmaya devam etmek istiyorum. Bunun içinde 9 ve 10. bölümlerde tarif edilen onarma yöntemiyle bu sürümü almam mümkün mü yoksa onarma sonrası alacağım sürüm 4.01 ICS mi olur? Bu yöntem olmazsa nasıl bir yol izlemeliyim teşekkürler.
  • Ics çıkmışsa mevcut romu ftf olarak yedekleme şansın yok
    Pc companiona bağladığında yeni güncelleme var diyorsa ıcs yükler yapmadan once kontrol et
    Aynı sürümün farklı cdalı romunu xda.developersta bulabilirsin google dan arama yap ama bulamazsan korkma wotanserverda %100 vardır 2 euro verip yükleyebilirsin ;-)

• quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

Ics çıkmışsa mevcut romu ftf olarak yedekleme şansın yok
    Pc companiona bağladığında yeni güncelleme var diyorsa ıcs yükler yapmadan once kontrol et
    Aynı sürümün farklı cdalı romunu xda.developersta bulabilirsin google dan arama yap ama bulamazsan korkma wotanserverda %100 vardır 2 euro verip yükleyebilirsin ;-)

Mevcut yazılımı yedeklemekle uğraşmadım salladım gitti. Sayenizde sürümü downgrade edip rootladım başarıyla bitti az önce teşekkürler bunca emeğiniz karşılığında baya hayır duası aldınız :P Şu anda serverlara yüklemiş olduğunuz ICS 4.0.4 431 sürümünü flashlıyorum rootu koruyarak ve an itibari ile yüklendi.
  • Orochi kardeş ICS 4.0.4 431 yerine ICS 4.0.4 - 587 ile biten sürümü yüklesem daha mı iyi olurdu acaba?
  • Orochi kardeş ICS 4.0.4 431 sorunsuz bir şekilde yüklendi açıldı ama rootlanması için Xperia-ROOT.rev3.zip içerisindeki 02-push-root-files.cmdyi çalıştırdım ancak şu şekilde kaldı;

Root files pusher

scripped by Pupped

1-connect your device

2-make sure usb debugging was enabled

Please Enter any Key

waiting for device...

Bu şekilde kaldı telefon açık vaziyette bağlı, usb ayıklama açık, ICS yüklenmeden önce Xperia-ROOT.rev3.zip içöerisindeki local-prop.cmd yi çalıştırmış sorunsuz bitirmişti.

Sorun usb ayıklama kapanmış kendiliğinden telefonu resetleyip başlatıp açınca düzeldi. Üstat elina koluna klavyene emeğine sağlık CWM yükleyip sistemi temizledim kasmasın diye backupta yaptım telefon rootlu 10 numara oldu. Şimdi bir sorum var telefondan wifi üzerinden son sürüme yükseltebilir miyim? Uyarı veriyor telefondan ıcs son sürüme yükselt diye brick veya root gitmesi olur mu güncellersem?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMiX -- 21 Eylül 2012; 20:30:08 >

• bootloader kapalı ise güncellenir rootta gitmiyor Bildiğim kadarıyla ama hiç denemedim :) cihazımı aldıktan 3 gün sonra bootloader klidini açtım kernel attığım için root işlemini yapmıyorum kernel rootlu olduğundan :) ama yapmadan önce cwm den bir yedek daha alıp dene
    ota güncellemede Bootloader kapalı olunca brick olmuyor
  • Bootloaderini açmadım zaman gelirde hızı az gelirse oc yapmak için açarım şuan gerek görmedim. Ayrıca backup yaptım. Diyelim şuan telden güncelleme yaptım ve root gitti backup'ı yükleyince geri gelir o zaman değil mi? Team marka Class 10 16 gb'lık hafıza kartı aldım o gelince telefondan güncellemeyi deneyecem sonuçları yazarım buradan teşekkürler tüm yardımlar için.
  • Öncelikle Orochi arkadaşım vermiş olduğun bilgilerden dolayı çok teşekkürler, faydalı bir konu olmuş emeğine sağlık :)
    Şimdi sana birkaç şey sormak istiyorum, ben 2 hafta önce Sony Ericsson Xperia Mini ST15i aldım üzerinde android gingerbread 2.3.3 (veya 2.3.4 tam hatırlamıyorum hangisi) kuruluydu, PC companion kurdum güncelleme var dedi sürümü 4.0.4'e güncelledim, ama telefonda bariz bir yavaşlama oldu. Şimdi telefonun hızının yavaşlama sebebi yeni sürümden mi yoksa başka bir sorun mu var acaba, downgrade yapmak sorunu çözer mi yada başka bir yazılım ile bu yavaşlama sorununa bir çözüm bulabilir miyiz onu öğrenmek istedim, downgrade yapmam gerekiyorsa da hangi mesajı takip etmem gerekir, telefonda bir sorun olmaması için emin olmadan birşey yapmak istemiyorum, yardımcı olursan sevinirim :)

Son olarak yeni bir güncelleme daha gelmiş 4.1.B.0.587, bunu kursam düzelme ihtimali var mıdır, yoksa daha da kötüleşebilir mi, yeni sürümmüş sanırım, benim telefonda (1 Ghz işlemci, 512 mb ram) istikrarlı çalışır mı acaba ?

• @.::Orochi::. v6 supercharger tavsiye eder misiniz, artıları eksileri nelerdir ve tavsiye ediyorsanız hangi ayarı önerirsiniz(balanced, agressive, multitasking vs.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playmaker10 -- 22 Eylül 2012; 22:46:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoMiX

Bootloaderini açmadım zaman gelirde hızı az gelirse oc yapmak için açarım şuan gerek görmedim. Ayrıca backup yaptım. Diyelim şuan telden güncelleme yaptım ve root gitti backup'ı yükleyince geri gelir o zaman değil mi? Team marka Class 10 16 gb'lık hafıza kartı aldım o gelince telefondan güncellemeyi deneyecem sonuçları yazarım buradan teşekkürler tüm yardımlar için.

CWM yedeğini yüklemek için CWM nin olması şart root giderse %99 CWM de gider yedeği yüklemek için tekrar cihazı rootlaman ve CWM yüklemen gerekir
    CWM artısı cihazı rootlayıp tüm uygulamaları ayalarını yapıp aldığında 10 dk içinde her şeyin yedeği aldığın hale gelmesi :)

quote:

Orijinalden alıntı: Xeffect

Öncelikle Orochi arkadaşım vermiş olduğun bilgilerden dolayı çok teşekkürler, faydalı bir konu olmuş emeğine sağlık :)
    Şimdi sana birkaç şey sormak istiyorum, ben 2 hafta önce Sony Ericsson Xperia Mini ST15i aldım üzerinde android gingerbread 2.3.3 (veya 2.3.4 tam hatırlamıyorum hangisi) kuruluydu, PC companion kurdum güncelleme var dedi sürümü 4.0.4'e güncelledim, ama telefonda bariz bir yavaşlama oldu. Şimdi telefonun hızının yavaşlama sebebi yeni sürümden mi yoksa başka bir sorun mu var acaba, downgrade yapmak sorunu çözer mi yada başka bir yazılım ile bu yavaşlama sorununa bir çözüm bulabilir miyiz onu öğrenmek istedim, downgrade yapmam gerekiyorsa da hangi mesajı takip etmem gerekir, telefonda bir sorun olmaması için emin olmadan birşey yapmak istemiyorum, yardımcı olursan sevinirim :)

Son olarak yeni bir güncelleme daha gelmiş 4.1.B.0.587, bunu kursam düzelme ihtimali var mıdır, yoksa daha da kötüleşebilir mi, yeni sürümmüş sanırım, benim telefonda (1 Ghz işlemci, 512 mb ram) istikrarlı çalışır mı acaba ?

ICS Sürümleri GB göre biraz ağırdır ancak sendeki ağırlaşmanın sebebi GB yüklü iken Sıfırlama yapmadan ICS yüklemen bunu çözmek için
    hafıza kartındaki müzik resimlerini vs gerekli dosyalarını rehberini yedekleyip kartı formatlayıp
    Cihazıda PC companion İle Yazılım Onarımı Yaptıracaksın
    Cihaz full sıfırlanmadan ICS geçince Verilerde GB nin dosyaları Kaldığı için çakışma Oluyor GB ile ICS kodlaması Tamamen farklıdır
    ICS uyumlu uygulamalar GB de Kurulmaz Bu nedenle Eski sürümden Kalan Veriler Cihazı Kasar bunu çözmek için yukarda anlattığım şekilde tekrardan
    Yazılımı Sıfırlama yaparak yükletirsen şuanki Kasılmalar olmadan kullanırsın

Downgrade Yaparak GB dönebilirsin cihaz Eskisi gibi hızlı olur Ancak Dönmeden Önce mevcut ICS yazılımını konudaki Yazılım yedekleme Ve FTF oluşturma
    anlatımıyla yedekle
    Konudaki FTFLer Türkiyeye ait değil bu nedenle cihazın CDA kodu değişir Servise vereceğin zaman belki sorun çıkarabilirler bu nedenle
    şuanki ICS yazılımını yedekleyip FTF olarak saklarsan Servislik işin olduğunda cihazı Tekrar Türkiye Kodlu Yazılıma yükseltirsin
    587 sürümüne gelince 431 e göre hatalar giderilmiş ancak Çok bir şey bekleme derim ama yinede Hızlanma var ICS oturması için en az 3 güncelleme daha şart ancak GB ayarına öyle gelir

1 GHz işlemci ICS için yeterli ancak Sonylerin rami 512 mb dir ancak ilk açılışta sistem sana toplamda 340 mb ram verir bununda 140-180 mb sistem kendisi kullanır bu nedenle ICS GB göre biraz hantal kalır ben şuan GB deyim ICS geçicem ancak ICS en büyük sorunu wifi kopması ve wifi donması ben bu sorunu yaşadığım için GB de devam ediyorum dediğim gibi güncellemeler ile düzelirse ICS kesinlikle kullanırım

quote:

Orijinalden alıntı: playmaker10

@.::Orochi::. v6 supercharger tavsiye eder misiniz, artıları eksileri nelerdir ve tavsiye ediyorsanız hangi ayarı önerirsiniz(balanced, agressive, multitasking vs.)

Ben kendi romlarımda kullanmadım ancak Çoğu kişi kullanıyor scprit girerek cihazda hızlanma sağlıyor ICSde en son kurduğum romda ekliydi ancak
    Wifi yüzünden geri gb döndüm Deneme şansım olmadı Ama Dene xda yorumlar iyi yönde ben şu wifi çözüm bulsam :D ICS hemen geçicem
    ancak Wifi kopması geçtim ICS geçince telden ne video izleyebiliyorum nede dosya indirebiliyorum bağlatı donuyor 30 byte ile dosya indiriyor
    ve bi süre sonrada donup kalıyor hasta etti beni

• Söylediğin gibi sd karttaki verileri yedekleyip formatladım (ayarlar menüsünden depolama/sd kartı sil seçeneğiyle yaptım, bu şekilde demi formatlama işlemi), sonrasında pc companion ile yeni sürümü kurdum, yedeklediğim bazı programları telefonda görmedi ama çok önemli değil, ama asıl sorun hala devam ediyor, yavaş çalışma sorunu için downgrade yapmadan çıkacak olan sürümleri takip etsem daha iyi olacak galiba, ICS'nin tam olarak yerine oturması sence daha ne kadar sürer ?
  • Orochi,
    Telefona root işlemi yaptım, superuser ikonu da geldi. Fakat ne olacak şimdi, istediğim program vs nasıl kaldırcam?
  • SElam;

Xperia s telefonumda daha önceden bir sorun olmuştu Ve zar zor yazılım atmıştım flash tool ile. Root işlemi falan yapmadım cihaza. sadece yeni yazılım attım. Bu işlemi yaptıktan sonra telefonda sorun kalmadı ama daha sonradan tuhaf bir durum farkettim. NFC özelliğini aktifleştirmek istediğimde aktifleştiremiyorum. NFC nin yanındaki kutucuğa işaret koyuyorum ama 1 saniye sonra o işaret otomatik olarak siliniyor ve NFC aktif olmuyor. Bunun sebebi ne olabilir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fever2006

Orochi,
    Telefona root işlemi yaptım, superuser ikonu da geldi. Fakat ne olacak şimdi, istediğim program vs nasıl kaldırcam?

Telefondan gereksiz uygulamaları kaldırmak için Titanium Back up yükle. Hafıza kartından sd karta uygulamaları taşımak içinse Gemini App manager kullan. Startup Manager adlı programla telefonun açılışında başlamasını istemediğin programları kapatırsın. Adfree programı reklamları göstermez güzel bu da baya. Bunların hepsi root isteyen güzel uygulamalar. Titanium Back Up ile de dosya taşınıyor ama nedense bende taşımayı görmedi.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.