Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mesut abi sayesinde bi beladan daha kurtulduk :) sony ericsson senin gibisini zor bulur abi kaç yıldır yapmadıgın yardım kalmadı şu garibim sony lere:) w810dada hala akustigini kullanıyorum :D
  • Hocam zar zor da olsa bir tane locked bootloader destekli rom buldum ve kurdum ama şimdi de şöyle bir sorunum var gerçi bunu stock tom da da yapmıştı birkaç defa telefon bazen kendini resetliyor özellikle de usb ile veya priz ile bağlıykern neden yapabilir bunu bir fikriniz var mı ?
  • Arkadaşlar aylar önce (sanırım yaz zamanıydı) burdaki bilgileri (ve internetteki orjinallerini) okuyarak benim cihazı rootladım (oncesinde ICS e gecirmistim zaten) (sorunsuz bir root atana kadar bir sürü rom denedim ama en sonunda basardım ) o zamandan beni cihazı sorunsuz kullanıyorum (sadece bazen oyun falan oynarken "missed calls app. crashed" falan gibi uyarılar cıkarıyor ama sorun olmuyor. ha birde telefon rehberi biraz yavasladı (tabi cok fazla contact listim var ondan olabilir) simdi benim telefonda (bütün diger sony xperia activelerde oldugu gibi muhtemelen) geçen ay içinde yeni sürüm uyarısı verdi. sürüm 4.1.B.0.587 updateini yap diyip duruyor. yurt dısından okudugum forumlarda ICS in önceki sürümlerine göre bayagı bir bug temizliyor ve telefonun kullanımı da daha bir "smooth" hale geliyormus.

gel gelelşim simdi benim telefonda root explorer var, SD kartın 4 gb ını memory gibi formatladım bir sürü application yükledim, root2sd var , var oglu var. ben bu updatei yaparsam root yok olacak diye biliyorum. sonrasında telefon nasıl boot edecek? root explorer link2ssd ne yapacak , sd carda yüklü programlar ne olacak? ben bu update'i yüklesem , yükledikten hemen sonra sorunsuz bir sekilde yeniden cihazı rootlayabilecekmiyim? rootlayabilkeceksem hangi root dosyasını kullanmam gerekir? 4.1.B.0.587 sürümü için yeni bir root.zip lazımmı?

buradaki ustalarımdan yarım rica ediyorum

saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

Orijinalden alıntı: grolof

Sony xperia s 6.1.A.2.55 sürümünü root yapabilen varmı.Sürüm 50 olanı rootlıyabiliyorum ama 55 rotlanmadı.

aynı sorn bizde ıcs son sürümlerinde var biz son sürümleri rootlamak için ilk çıkan sürüme ait kerneli atıp rootlayıp sonra en son sürümün kernelini atıyoruz :)

sende aynı işlemi deneyebilirsin ancak kesin olur diyemiyorum yüklemek ve mesuliyet sana ait cihaz açılmaz veya kendini sıfırlar ise yeniden yazılım yüklemek zorunda kalabilirsin bizde sıfırlama olmuyor ama xperia s için kesin bir şey diyemiyorum

yapıcağın basit aşağıdaki resimdeki gibi rootlanan 50 sürümünü yükleteceksin resimdeki aynı işaretlemeyi yapınca sadece kernel ve loader dosyaları yüklenir cihazı açıp root yapıcaksın root bitince bu sefer 55 sürümü yine aynı seçimleri yaparak yükleteceksin
    umarım işine yarar sonucu bildirirsin

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER

Önce 55 sürümünü yükledim sonra sizin verdiğiniz tarife göre 50 sürümün sadece kernelini yükleyip root yapmak işstedim ama tıpkı 55 teki gibi takılıp kaldı yani rootlıyamadım.Bir hata yaptımmı bilemiyorum.

• ta ve partitionada tick koyup dene bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

ta ve partitionada tick koyup dene bakalım

XDA da bazı anlatımlar var ama ingilizce bilmediğim için anlıyamıyorum.Hemen deneyeceğim.
  • quote:

Dediğinizi yaptım ama sanırım geri yüklemeyi yapmıyor. Running de kalıyor.

• Aslında çekirdeği değişiyor hatta pc companiona bağladığımda güncelleme uyarısı veriyor ama sanırım sony root edilmemesi için tedbir aldı.Muhakkak buda çözülür.Olmazsa yine 50 ye dönerim canınız sağolsun.
  • Xperia Neo telefona flashtool-0.9.0.0-windows programıyla MT15i_4.0.2.A.0.42 _GLOBAL rom'unu yükledim ve DooMLoRD_v4_ROOT-zergRush-busybox-su 42 için programıyla rootladım buraya kadar sorun yok fakat MT15i_4.1.B.0.587_Global.ftf rom'unu anlattığınız şekilde hem flashtool programıyla hem de Sony PC Companion programıyla yükledim ikisinde de root bozuldu. Xperia-ROOT.rev3 GB 2.3.4 ün 62 sürümü veya ICS 4.0.4'ü programı da işe yaramadı acaba çözümü var mı?

Haklısınız hata yapmışım. Geliştirici seçenekleri- USB Hata ayıklamasını açmayı unutmuşum.
    Dikkatli yapınca oldu. Çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zxqw -- 21 Kasım 2012; 22:28:43 >
  • quote:

quote:

XDA da bazı anlatımlar var ama ingilizce bilmediğim için anlıyamıyorum.Hemen deneyeceğim.

link at bakayım ...

quote:

Orijinalden alıntı: zxqw

Xperia Neo telefona flashtool-0.9.0.0-windows programıyla MT15i_4.0.2.A.0.42 _GLOBAL rom'unu yükledim ve DooMLoRD_v4_ROOT-zergRush-busybox-su 42 için programıyla rootladım buraya kadar sorun yok fakat MT15i_4.1.B.0.587_Global.ftf rom'unu anlattığınız şekilde hem flashtool programıyla hem de Sony PC Companion programıyla yükledim ikisinde de root bozuldu. Xperia-ROOT.rev3 GB 2.3.4 ün 62 sürümü veya ICS 4.0.4'ü programı da işe yaramadı acaba çözümü var mı?

aşağıdaki konudaki anlatımı uygula burdaki anlatıma göre daha basittir sen hata yapıyorsun
    GB rootladıktan sonra default.prop dosyasını hackliyoruz daha sonra ıcs sıfırlama yaptırmadan yükleyip son root işlemini yapıyoruz
    sen bunla uğraşma aşağıdaki konudaki işlemi yap
    http://forum.donanimhaber.com/m_66141520/mpage_2/tm.htm

quote:

Orijinalden alıntı: ademsahin

Hocam zar zor da olsa bir tane locked bootloader destekli rom buldum ve kurdum ama şimdi de şöyle bir sorunum var gerçi bunu stock tom da da yapmıştı birkaç defa telefon bazen kendini resetliyor özellikle de usb ile veya priz ile bağlıykern neden yapabilir bunu bir fikriniz var mı ?

romdaki uygulamalarda çakışma vardır ben stock romda normal şekilde bu sorunu hiç yaşamıyorum sadece apk düzenlediğimde düzenlediğim apkda hata olunca tel kendini resetliyor uygulamanın sorunsuz olanını atınca reset düzeliyor farklı bir rom dene veyada gereksiz olan bazı uygulamaları kaldır bakalım

quote:

Orijinalden alıntı: 7stech

Arkadaşlar aylar önce (sanırım yaz zamanıydı) burdaki bilgileri (ve internetteki orjinallerini) okuyarak benim cihazı rootladım (oncesinde ICS e gecirmistim zaten) (sorunsuz bir root atana kadar bir sürü rom denedim ama en sonunda basardım ) o zamandan beni cihazı sorunsuz kullanıyorum (sadece bazen oyun falan oynarken "missed calls app. crashed" falan gibi uyarılar cıkarıyor ama sorun olmuyor. ha birde telefon rehberi biraz yavasladı (tabi cok fazla contact listim var ondan olabilir) simdi benim telefonda (bütün diger sony xperia activelerde oldugu gibi muhtemelen) geçen ay içinde yeni sürüm uyarısı verdi. sürüm 4.1.B.0.587 updateini yap diyip duruyor. yurt dısından okudugum forumlarda ICS in önceki sürümlerine göre bayagı bir bug temizliyor ve telefonun kullanımı da daha bir "smooth" hale geliyormus.

gel gelelşim simdi benim telefonda root explorer var, SD kartın 4 gb ını memory gibi formatladım bir sürü application yükledim, root2sd var , var oglu var. ben bu updatei yaparsam root yok olacak diye biliyorum. sonrasında telefon nasıl boot edecek? root explorer link2ssd ne yapacak , sd carda yüklü programlar ne olacak? ben bu update'i yüklesem , yükledikten hemen sonra sorunsuz bir sekilde yeniden cihazı rootlayabilecekmiyim? rootlayabilkeceksem hangi root dosyasını kullanmam gerekir? 4.1.B.0.587 sürümü için yeni bir root.zip lazımmı?

buradaki ustalarımdan yarım rica ediyorum

saygılar

ICS direk rootlamak için aşağıdaki anlatımı oku
    http://forum.donanimhaber.com/m_66141520/mpage_2/tm.htm

diğer sorunlarına gelince uygulamalarını yedekleyip roottan sonra tekrar yüklemek istiyorsun ve hafıza kartının 4gb bölüp EXT alan yaparak
    tel belleği olarak kullanıyorsun
    aklıma gelen bir yöntem var ancak ben denemedim %90 çalışacaktır şuanki rom rootlu şekilde kullanıyorsan 14. mesajda xrecovery anlatımı var
    o anlatım ile telefonuna CWM yüklet hafıza kartında 2 gb veyada daha fazla boş alan aç
    CWM girip Backup and restore yazan menuden backup seçip tüm sistemi SD-ext tel belleğini ve tüm uygulamaların verilerini yedeklet
    daha sonra 587 sürümüne geçip yukardaki anlatım ile root yap
    ext alanda sorun olursa ext alanı yeniden oluştur CWM girip backup and restore bölümünden Advanced restore seçip
    sırası ile Restore DATA - restore Cache - Restore SD-ext ve Restore Android Secure yapıp cihaza uygulamalarını ve o uygulamaların verilerini yüklet
    yüzde 90 işe yarayacaktır eğerki işe yaramaz ise şuan kullandığın sürüme geçip root yapıp ext alanını ayarladıktan sonra
    cwm den backup and restore menusunden restore seçip yedeğini yüklet cihaz yedek alındığı hale dönecektir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 21 Kasım 2012; 19:54:01 >

• @orochi
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1729280
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2004738
    Bu iki linkte bahsedilmiş ama içeriklerini pek anlıyamadım.Size zahmet bir göz atın.
  • bootloader klidini açman gerekiyor kliti açman garantiyi etkileyebilir bunu göze alıyorsan işlem basit

bootloader klidini açıp
    advanced stock kerneli atıyorsun cihaza cwm geliyor daha sonra cwmden elemanın verdiği paketi yükletiyorsun
    son olarak flashtooldan 55 sürümünün stock kernelini atıyorsun....
  • quote:

Sony xperia s 6.1.A.2.55 sürümünü root yapabilen varmı.Sürüm 50 olanı rootlıyabiliyorum ama 55 rotlanmadı.

50 i nasıl root yaptın detaylı açıklaması var mı ?kilidi açmadan yapmayı denedim bende ama olmadı.

gerçi şu an bende de 55 sürümü yüklü ama 50 i root yapmak basitse 50 e döner yaparım root işlemini
  • quote:

Orijinalden alıntı: minur

quote:

50 i nasıl root yaptın detaylı açıklaması var mı ?kilidi açmadan yapmayı denedim bende ama olmadı.

gerçi şu an bende de 55 sürümü yüklü ama 50 i root yapmak basitse 50 e döner yaparım root işlemini

https://hotfile.com/dl/180399717/420db8c/Root_with_Restore_by_Bin4ry_v16.zip.html
    Bu dosya ile yapabilirsin.Daha önce yaptığınızı sanıyorum.

NOT:Kilidi açmana gerek yok Hata aqyıklama işaretli olarak telefon açık şekilde pcye bağla ilk sayfada anlatıldığı gibi uygula.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grolof -- 22 Kasım 2012; 15:30:17 >

• quote:

bootloader klidini açman gerekiyor kliti açman garantiyi etkileyebilir bunu göze alıyorsan işlem basit

bootloader klidini açıp
    advanced stock kerneli atıyorsun cihaza cwm geliyor daha sonra cwmden elemanın verdiği paketi yükletiyorsun

Bootloader kilidini açtım ama advanced stock kernel hangisi ve nasıl yükliyeceğimi bilemediğim için bootloaderi tekrar kapattım.O kerneli ve nasıl yükliyeceğimi kısaca anlatırsanız tekrar denerim
    Yaş biraz ilerlediği için zaman zaman algılamakta zorlanıyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: minur

quote:

https://hotfile.com/dl/180399717/420db8c/Root_with_Restore_by_Bin4ry_v16.zip.html
    Bu dosya ile yapabilirsin.Daha önce yaptığınızı sanıyorum.

NOT:Kilidi açmana gerek yok Hata aqyıklama işaretli olarak telefon açık şekilde pcye bağla ilk sayfada anlatıldığı gibi uygula.

daha önce root yapmadım. 55 sürümü yüklü bende ve olmadı.sistem belirtilen yolu bulamıyor uyarısı çıkıyor

• arkadaşlar ben ics 54 sürümünden önceki sürümü kullanıyordum sonra birgün nedense aklıma bootloader nasıl açılıyo fikri geldi denedim açıldı kapattığımı düşünüyordum ki bu gün telefon kendi kenine güncellesin dedim güncellemyi yapmadı ama update service ile hiç bir sııntı yaşamdan yaptım güncellemeyi.sizce bootloader açık mı?54 lü sürüm çok mu iyi diğer sürüme göre geçtiğime değer mi ben memnunum şahsen önceki ics den
  • quote:

quote:

bootloader klidini açman gerekiyor kliti açman garantiyi etkileyebilir bunu göze alıyorsan işlem basit

bootloader klidini açıp

Bootloader kilidini açtım ama advanced stock kernel hangisi ve nasıl yükliyeceğimi bilemediğim için bootloaderi tekrar kapattım.O kerneli ve nasıl yükliyeceğimi kısaca anlatırsanız tekrar denerim
    Yaş biraz ilerlediği için zaman zaman algılamakta zorlanıyorum.

1. sayfada 17. mesajda olucak yanlış hatırlamıyorsam xperia s 2012 serisi için işlem basit anlatımda yazıyor

extra olarak flashtooldan kernel yükleyebilirsin flashtooldan fastboot modda bağlanıp kerneli seçip yükletirsin 2 dk lık iş
    zaten bootloaderi attıktan sonra 55 sürümünü kernel ile kullanabilirsin o elemanın verdiği zipide atmana gerek kalmaz kernelin içinde roota ait dosyalar vardır ayrıca kernel yüklü olucan cwm den format system yapsan dahi root ve cwm silinmez....

kaptantrojan @

bootlaoder klidi açık olduğu zaman Ota güncelleme ve Pc companion güncelleme alamazsın
    rootlu şekilde ota günceleme alabilir ama yine pc companiondan güncelleme alamazsın yazılımı değiştirilmiş cihaz diyerek güncellemeyi iptal eder
    defalarca denediğim bir şey ayrıca bootloader açık veya rootlu şekilde pc companiondan güncelleme yükletmeyi başaranların cihazları Brick olur açılmaz açmak içinde baya uğraştırıyor bazıları hiç açılmıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 23 Kasım 2012; 3:15:04 >

• İlginize teşekkür ederim,fasboot modda nasıl yükleneceğini bilmediğim için şimdilik eski sürümle devam etsem daha iyi olacak.Muhakkak daha önce yapmışımdır ama çok sık telefon değiştirdiğim için hatırlıyamıyorum.Bilgisayarım xp ve sanırım onunla verilen komutlarda değişiyor.Neyse tekrar teşekkür ederim.
  • Ses yüksetlmeye basılı usb takıcaksın
    Tel kapalı olucak bildirim ledi mavi olur
    Komutar tüm windowslarda aynıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.