Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesut hocam tebrik ederim yurtdışına açılmışsin. Xda da ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1907900 ) Kurmayı düşündüğüm bir rom var sistem app klasöründe senin yaptığın temaları görünce çok sevindim. Sayende ics yı deneyip gb ye kazasız belasız bir şekilde döndük. Kurmak istediğim bu rom gb nin 2.3.7 sürümü daha iyi deniyor. Senin fikrini almak isterim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • miui roma fxpcm kerneli yüklesem olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: smartcell

Mesut hocam tebrik ederim yurtdışına açılmışsin. Xda da ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1907900 ) Kurmayı düşündüğüm bir rom var sistem app klasöründe senin yaptığın temaları görünce çok sevindim. Sayende ics yı deneyip gb ye kazasız belasız bir şekilde döndük. Kurmak istediğim bu rom gb nin 2.3.7 sürümü daha iyi deniyor. Senin fikrini almak isterim.

eywallah temalarım kullanılıyor xda. da tema konum var
    kurmak istediğin rom ne olursa olsun GB ise ICS den hızlıdır bu romda gb olduğu için ICS göre çok hızlı olucaktır sebebi
    GB nin daha az ram tüketmesi :) bunuda deneyebilirsin daha önceki sürümlerini denemiştim güzeldiii uzun zamandır Stock Rootlu ICS kullanıyorum
    tabiki her yeri ile oynadım

temalarımı bu konuda yayınlıyorum
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1841928

xvolkapx@
    ben denemedim MIUI CM kernelini atmayı dene bakalım olucakmı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 28 Kasım 2012; 15:35:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

Orijinalden alıntı: smartcell

Mesut hocam tebrik ederim yurtdışına açılmışsin. Xda da ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1907900 ) Kurmayı düşündüğüm bir rom var sistem app klasöründe senin yaptığın temaları görünce çok sevindim. Sayende ics yı deneyip gb ye kazasız belasız bir şekilde döndük. Kurmak istediğim bu rom gb nin 2.3.7 sürümü daha iyi deniyor. Senin fikrini almak isterim.

eywallah temalarım kullanılıyor xda. da tema konum var
    kurmak istediğin rom ne olursa olsun GB ise ICS den hızlıdır bu romda gb olduğu için ICS göre çok hızlı olucaktır sebebi
    GB nin daha az ram tüketmesi :) bunuda deneyebilirsin daha önceki sürümlerini denemiştim güzeldiii uzun zamandır Stock Rootlu ICS kullanıyorum
    tabiki her yeri ile oynadım

temalarımı bu konuda yayınlıyorum
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1841928

xvolkapx@
    ben denemedim MIUI CM kernelini atmayı dene bakalım olucakmı :)

var mı link senin konularında kernel?

• Kerneler Romun zipinin içindedir daha önceden kurduğun CM romu varsa içinden alıp dene...
  • quote:

Kerneler Romun zipinin içindedir daha önceden kurduğun CM romu varsa içinden alıp dene...

tamam
  • sürüm düşürme işleminden sonra simi takıyorum hizmet vermiyor yazıyor acaba simlock mu oldu nasıl düzeltebilirim?
  • Henüz yapmadım ama yakında Bootloaderı açacağım şimdiden teşekkürler buda takip mesajım olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: iiyayaa

sürüm düşürme işleminden sonra simi takıyorum hizmet vermiyor yazıyor acaba simlock mu oldu nasıl düzeltebilirim?

bu hatayı alıyorsan senin yapacağın bir şey yok sim klid kırılacak veya board değişecek....
  • quote:

quote:

sürüm düşürme işleminden sonra simi takıyorum hizmet vermiyor yazıyor acaba simlock mu oldu nasıl düzeltebilirim?

bu hatayı alıyorsan senin yapacağın bir şey yok sim klid kırılacak veya board değişecek....

garanti kabul eder mi? yoksa telefoncuyamı yaptırmamız lazım? maliyeti ne kadar olur?
  • servise ver ICS yükleyip root varsa veya bootlaoder açıksa kapatıp
    yazıılım yükseltemsinden sonra böyle oldu dersin

birde sen en son ne yaptın cihaza yüklediğin yazlımda simlock.ta dosyasını çıkarmadanmı yükledin ???
  • quote:

servise ver ICS yükleyip root varsa veya bootlaoder açıksa kapatıp
    yazıılım yükseltemsinden sonra böyle oldu dersin

birde sen en son ne yaptın cihaza yüklediğin yazlımda simlock.ta dosyasını çıkarmadanmı yükledin ???

simlock.ta yı çıkarmadım , yüklerken warn simlock yazdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iiyayaa -- 29 Kasım 2012; 16:32:16 >
  • warn demiş ama yine üzerine yazmış cihazın keşke uyarılarımı dikkate alıp çıkarsaydın yazılımdan bak aylardır yazılım atarım simlock.ta dosyasını yükletmeden sorunsuz
    geçmiş olsun dediğim şekilde servise ver board değiştirip verirler kesinlikle rom yazılım vs attım böyle oldu deme cihazı güncelledim bu hatayı verdi diyerek servise ver
  • quote:

warn demiş ama yine üzerine yazmış cihazın keşke uyarılarımı dikkate alıp çıkarsaydın yazılımdan bak aylardır yazılım atarım simlock.ta dosyasını yükletmeden sorunsuz
    geçmiş olsun dediğim şekilde servise ver board değiştirip verirler kesinlikle rom yazılım vs attım böyle oldu deme cihazı güncelledim bu hatayı verdi diyerek servise ver

peki çok teşekkür ederim,
    biraz önce başka 2 tane sim kart taktım başta hizmet vermiyor dedi sonrada çalıştırdı, benimkini çalıştırmıyor acaba simim eski olduğundan dolayı mı?
  • merhabalar ben 5. mesajınızı uygulayacağım ama FTF dosyasını indirin demişsiniz ben xperia s için olanı bulamadım
    birde flashtool un 0.9.9.0 diye versiyonu yüklenmiş onu kullansak olur mu
  • gb den ics ye flash tool ile yükleme yaptım. ilk açıldı telefon güzeldi sistem güncellemesi war dedi yaptım şimdi sadece flash mod da açılıyor normal açılmıyor. yardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: xrayyy

gb den ics ye flash tool ile yükleme yaptım. ilk açıldı telefon güzeldi sistem güncellemesi war dedi yaptım şimdi sadece flash mod da açılıyor normal açılmıyor. yardım

download moduna alabiliyorsan flashtool ile gb yükle gb den sonra sony update serviceden ics güncellemesini yükle..onararak yükleme yap telefon açıldıktan sonra fabrika ayarlarına dönersen performans biraz daha iyi olur.
  • quote:

quote:

warn demiş ama yine üzerine yazmış cihazın keşke uyarılarımı dikkate alıp çıkarsaydın yazılımdan bak aylardır yazılım atarım simlock.ta dosyasını yükletmeden sorunsuz

peki çok teşekkür ederim,
    biraz önce başka 2 tane sim kart taktım başta hizmet vermiyor dedi sonrada çalıştırdı, benimkini çalıştırmıyor acaba simim eski olduğundan dolayı mı?

Güzel haber diğer kartları çalıştırdıysa sim klit yoktur sim kartını kolonya ile iyice temizleyip tekrar dene yine okumazsa yedek sim al mümkünse yedek simi 128KB olanlardan al eski kartlar yeni cihazlarda sorun çıkarıyor...

quote:

Orijinalden alıntı: xrayyy

gb den ics ye flash tool ile yükleme yaptım. ilk açıldı telefon güzeldi sistem güncellemesi war dedi yaptım şimdi sadece flash mod da açılıyor normal açılmıyor. yardım

Pm'e cevap verdim burayada yazayım PC Companiondan Direk Yazılım Onarımı yaptır cihaza En son Yazılımı Sıfırdan yükler büyük ihtimalle Ota güncellemede Bir sorun Olmuş Mümkün Olduğu Sürece güncellemeleri PC den yazılım onarımı yaptırarak yüklemek daha sağlıklıdır...

quote:

Orijinalden alıntı: elifednah

merhabalar ben 5. mesajınızı uygulayacağım ama FTF dosyasını indirin demişsiniz ben xperia s için olanı bulamadım
    birde flashtool un 0.9.9.0 diye versiyonu yüklenmiş onu kullansak olur mu

tüm cihazları takip edebilme şansım yok 5. mesajda flashtool için genel kullanımı gösterdim yazılım dosyasını sizler bulup yükleyeceksiniz
    flashtool en son sürümünü kullanmanız daha sağlıklı olur...
    2011 serileri için genel dosyaları paylaştım ancak 2012 serilerinde deneme şansım ve yakınlarımda cihaz olmadığı için anlatımları genel olarak gösterdim
    googledan kısa bir arama yaparsanız dosyalara ve yeniliklere ulaşabilirsiniz benim elimden ancak bu kusura bakmayın ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 30 Kasım 2012; 0:16:44 >

• Sim kartı değiştirdim sorun çözüldü herşey için çok teşekkürler
  • quote:

[size=6]MESAJ 9
    FTF ROM OLUŞTURMA

yedek Yazılımı FTF çevirme Anlatımı Alıntımın Bazı kısımları : NuKe_MaNia alıntıdır

Bu işlem ile PCC ve update Serviceden Yüklenen Yazılımı FTF flashtool Romuna çevirmeyi Anlatacağım

Bu işlemin tek kötü yanı cihazı onararak şuan ki sürüm yedeklenebilir bütün ayarlarınızı ve belgelerinizi yedekleyin ne var ne yok SİLİNİR.cihaz SIFIRLANACAKTIR.
    standart uyarımızı da verelim tam olsun BU İŞLEMLERİ UYGULAYARAK OLUŞABİLECEK BÜTÜN SORUNLARDAN TARAFINIZ SORUMLUDUR.MESULİYETİ SİZE AİTTİR. :D

bu işlem ile bütün xperia serisi romlar yedeklenebilir flashlanabilir paket haline getirebilir. cihaz/sürüm farkı yoktur.

hali hazırda önceden onarma yaptıysanız bu 3 dosya duruyordur tekrar onarma yapmanıza gerek yok boşuna sıfırlamayın

Sony PC Companion yada Sony Ericsson Update Service programını kullanarak cihazın yazılımı onarın cihaz sıfırlansın

program yazılımı aşağıdaki yollardaki klasöre indirirecektir.

(PCC) Sony PC Companion programını kullananlar için:

XP- C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Sony Ericsson\Update Engine\blob_fs\db\13740270\

windows 7 - C:\ProgramData\Sony Ericsson\Update Engine\blob_fs\db\13740270

(SEUS) Sony Ericsson Update Service Programını kullananlar için ise:

C:\Program Files\Sony Ericsson\Update Service\blob_fs\db\13740270\

2 tane FILE_XXXXXXXX ismiyle başlayan büyük dosyaları güvenli bir yere kopyalayın diğer dosyalar gereksiz

flashtool programı yoksa siz de burdan indirebilirsiniz.http://androxyde.github.com/Flashtool/

flashtoolu çalıştırın advanced menüsünden Decrpyt i seçin menüden FILE_ ların olduğu klasörü gösterin
    files to convert tarafına(sağ kısma) ok (>) yardımı ile 2 sini taşıyın OK ye basıp bekleyin
    decrpyt işlemi bitince yeni bir pencere açılacak dosyaları flashlanabilir paket yapmak için çıkan dosyalardan Simlok.ta haricindeki Tüm dosyaları Sağ Tarafa taşıyın Simlock dosyası bazı cihazlarda sorun çıkarıyor Bilginize..

sağ üst menüden 3 satırı aşadaki gibi örneğe benzer ve cihazınıza uygun olarak ekleyin.
    Device : aygıt ismi yazın
    Version: firmware versiyonunu yazın
    Branding: hangi ülke romu ise onu yazın burda TR için yapıyorsak :D TR yazın işte :)

sonra OK e basın bir pencere açılacak ordan cihazınızı seçip Okeyliyin.
    finished yazısı ekranda çıkınca flashlanabilir romunuz flashtool un firmwares klasöründe hazır demektir. uygun bir yere yedekleyin ileride flashtool yardımı ile tekrar orji romunuza dönebilirsiniz.

--------------------------------------
    SUS = SONY UPDATE Service
    http://www.sonymobile.com/global-en/tools/update-service/

SPCC = SONY PC COMPANİON
    http://www.sonymobile.com/tr/tools/pc-companion/
    Son Sürüm
    http://semc-bnw-support-prod.s3.amazonaws.com/Software%20Downloads/PC%20Companion/Sony%20PC%20Companion_2.10.108_Web.exe

Daha önce yazıldımı bilmiyorum ama fileXXXXXX olan dosya yolu yanlış vede flashtool da Decrpyt advanced menüsünde değil bir el atıp düzeltme yapılırsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.