Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ferhat67_38

quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

[size=6]MESAJ 9
    FTF ROM OLUŞTURMA

yedek Yazılımı FTF çevirme Anlatımı Alıntımın Bazı kısımları : NuKe_MaNia alıntıdır

Bu işlem ile PCC ve update Serviceden Yüklenen Yazılımı FTF flashtool Romuna çevirmeyi Anlatacağım

Bu işlemin tek kötü yanı cihazı onararak şuan ki sürüm yedeklenebilir bütün ayarlarınızı ve belgelerinizi yedekleyin ne var ne yok SİLİNİR.cihaz SIFIRLANACAKTIR.
    standart uyarımızı da verelim tam olsun BU İŞLEMLERİ UYGULAYARAK OLUŞABİLECEK BÜTÜN SORUNLARDAN TARAFINIZ SORUMLUDUR.MESULİYETİ SİZE AİTTİR. :D

bu işlem ile bütün xperia serisi romlar yedeklenebilir flashlanabilir paket haline getirebilir. cihaz/sürüm farkı yoktur.

hali hazırda önceden onarma yaptıysanız bu 3 dosya duruyordur tekrar onarma yapmanıza gerek yok boşuna sıfırlamayın

Sony PC Companion yada Sony Ericsson Update Service programını kullanarak cihazın yazılımı onarın cihaz sıfırlansın

program yazılımı aşağıdaki yollardaki klasöre indirirecektir.

(PCC) Sony PC Companion programını kullananlar için:

XP- C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Sony Ericsson\Update Engine\blob_fs\db\13740270\

windows 7 - C:\ProgramData\Sony Ericsson\Update Engine\blob_fs\db\13740270

(SEUS) Sony Ericsson Update Service Programını kullananlar için ise:

C:\Program Files\Sony Ericsson\Update Service\blob_fs\db\13740270\

2 tane FILE_XXXXXXXX ismiyle başlayan büyük dosyaları güvenli bir yere kopyalayın diğer dosyalar gereksiz

flashtool programı yoksa siz de burdan indirebilirsiniz.http://androxyde.github.com/Flashtool/

flashtoolu çalıştırın advanced menüsünden Decrpyt i seçin menüden FILE_ ların olduğu klasörü gösterin
    files to convert tarafına(sağ kısma) ok (>) yardımı ile 2 sini taşıyın OK ye basıp bekleyin
    decrpyt işlemi bitince yeni bir pencere açılacak dosyaları flashlanabilir paket yapmak için çıkan dosyalardan Simlok.ta haricindeki Tüm dosyaları Sağ Tarafa taşıyın Simlock dosyası bazı cihazlarda sorun çıkarıyor Bilginize..

sağ üst menüden 3 satırı aşadaki gibi örneğe benzer ve cihazınıza uygun olarak ekleyin.
    Device : aygıt ismi yazın
    Version: firmware versiyonunu yazın
    Branding: hangi ülke romu ise onu yazın burda TR için yapıyorsak :D TR yazın işte :)

sonra OK e basın bir pencere açılacak ordan cihazınızı seçip Okeyliyin.
    finished yazısı ekranda çıkınca flashlanabilir romunuz flashtool un firmwares klasöründe hazır demektir. uygun bir yere yedekleyin ileride flashtool yardımı ile tekrar orji romunuza dönebilirsiniz.

--------------------------------------
    SUS = SONY UPDATE Service
    http://www.sonymobile.com/global-en/tools/update-service/

SPCC = SONY PC COMPANİON
    http://www.sonymobile.com/tr/tools/pc-companion/
    Son Sürüm
    http://semc-bnw-support-prod.s3.amazonaws.com/Software%20Downloads/PC%20Companion/Sony%20PC%20Companion_2.10.108_Web.exe

Daha önce yazıldımı bilmiyorum ama fileXXXXXX olan dosya yolu yanlış vede flashtool da Decrpyt advanced menüsünde değil bir el atıp düzeltme yapılırsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler...

hangi dizin yanlış ferhat ?

• bootloader açık arc ıcs 587 li stok romun cwn ve rotlu stok kernelini bulabilirmisiniz yada ocli stok tabanlı 587li bir kernel ikisinide bulursak süper olur
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukkk

bootloader açık arc ıcs 587 li stok romun cwn ve rotlu stok kernelini bulabilirmisiniz yada ocli stok tabanlı 587li bir kernel ikisinide bulursak süper olur

Advanced stock kernel var sizin isteklerinizle uyuşan.
  • Merhaba,

Öncelikle detaylı anlatımınız için teşekkür ederim.

Root yaparken bir sorunum var. Hem GB'de Hem ICS'de 50 defa denememe rağmen aynı yerde kalıyor. "01-local-prop" dosyasına tıkladıktan sonra "Waiting For Device..." yazıyor ve öylece kalıyor. Bunun çözümü nedir acaba?

• Rootsuz Arc S'im var. WiFi'de sorun yaşıyorum son zamanlarda. Recovery Mod'a girip Wipe yapılması gerektiği ile ilgili birşeyler okudum. Bunu yaparsam neler silinir neleri yedeklemeliyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Varjot

Merhaba,

Öncelikle detaylı anlatımınız için teşekkür ederim.

Root yaparken bir sorunum var. Hem GB'de Hem ICS'de 50 defa denememe rağmen aynı yerde kalıyor. "01-local-prop" dosyasına tıkladıktan sonra "Waiting For Device..." yazıyor ve öylece kalıyor. Bunun çözümü nedir acaba?

Cihazı tanıtmamışsın cihaz bekleniyor diyor birde ilk root yaptığında bunu kullanmazsın ? ICS için basit anlatımın linki 2. mesajda ekli ama sen öncelikle cihazı tanıt

quote:

Orijinalden alıntı: Nén-El

Rootsuz Arc S'im var. WiFi'de sorun yaşıyorum son zamanlarda. Recovery Mod'a girip Wipe yapılması gerektiği ile ilgili birşeyler okudum. Bunu yaparsam neler silinir neleri yedeklemeliyim?

wipe cache ve wipe dalvik cache yaparsan hiç bir şey silinmez wipe data factory seçip işleme devam edersen cihaz kendisini sıfırlar.....

• quote:

Tekrar Geçmiş olsun inş yenisi gelir

Tekrar merhaba,Telefonu servise vermiştim,istanbula göndermişlerdi bir haftalık bir kayıptan sonra nihayet telefonum sistemde göründü ve onarıldı diye yazıyor,şu an test aşamasında ve uzun süre şarz etmeden kullanmayınız diye uyarı yazmışlar.
    Bende iken hiç tepki vermemesi sanırım bataryanın tamamen boşalmasından kaynaklanmış olabilir diye düşünüyorum ama batarya değişmiş olsaydı sanırım belirtirlerdi.Yeni firmware atıldı uzun süre şarz edin denmiş.
    Bu arada telefonsuz kalmıyayım diye note2 almıştım sanırım sony s i satarım.
    Hem bilgi vermek hemde tekrar teşekkür etmek istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grolof

quote:

Tekrar merhaba,Telefonu servise vermiştim,istanbula göndermişlerdi bir haftalık bir kayıptan sonra nihayet telefonum sistemde göründü ve onarıldı diye yazıyor,şu an test aşamasında ve uzun süre şarz etmeden kullanmayınız diye uyarı yazmışlar.
    Bende iken hiç tepki vermemesi sanırım bataryanın tamamen boşalmasından kaynaklanmış olabilir diye düşünüyorum ama batarya değişmiş olsaydı sanırım belirtirlerdi.Yeni firmware atıldı uzun süre şarz edin denmiş.

hayırlı olsun samsungda işlemler Sonylere göre daha kolay :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: grolof

quote:

hayırlı olsun samsungda işlemler Sonylere göre daha kolay :)

Teşekkür ederim.
    Evet daha kolay.Gerçi note 2 de biraz kısıtlamışlar sanki.Root yapınca cwm yok,ayrıca yüklüyorsun ve uygulamalar arasında görünmüyor kapatıp recovery modda açmak gerekiyor.Birde her recovery modda girişte sayacı 1 sayı artıyor.Ama sonyler kadar hassas değil.Yalnış bir yazılım yüklemedikten sonra çökmesi söz konusu değil.

• Botloader acık cıhazlarda album kapagını muzikplayer ile indermenin yolu varmıdır
  • Merhaba arkadaşlar

Xperia solaya root atarken (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2029756) üçüncü adımda yani 54 sürümüne geri dönerken yanlışlıklıa xperia p nin dosyasını flashladım.Şimdi Flashtool teli görmüyor.Güç düğmesine basınca sadece yeşil ışık yanıp gidiyor.Teli nasıl kurtarabilirim?Acil yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih90216

Merhaba arkadaşlar

Xperia solaya root atarken (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2029756) üçüncü adımda yani 54 sürümüne geri dönerken yanlışlıklıa xperia p nin dosyasını flashladım.Şimdi Flashtool teli görmüyor.Güç düğmesine basınca sadece yeşil ışık yanıp gidiyor.Teli nasıl kurtarabilirim?Acil yardımlarınızı bekliyorum.

Cihazı download moduna al ses kisma ile güç olmasi lazim ikisine basili tut sonra flashtool programi ile senin telefona uygun rom u telefonuna flashla bu konu içinde anlatiyor zaten mobilden giriyorum kisaca bahsedebildim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rootturk

quote:

Orijinalden alıntı: fatih90216

Merhaba arkadaşlar

Cihazı download moduna al ses kisma ile güç olmasi lazim ikisine basili tut sonra flashtool programi ile senin telefona uygun rom u telefonuna flashla bu konu içinde anlatiyor zaten mobilden giriyorum kisaca bahsedebildim

rootturk sağolasın.Sorunu hallettim sayende.Ses kısma tuşu yerine ses açma tuşunu kullanınca oldu.
    Tekrar teşekkürler.

• Fxp 150'ye geçtikten sonra link2s böyle uyarı vermeye başladı. Sebebi nedir ve nasıl çözülür ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playmaker10 -- 11 Aralık 2012; 18:40:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jam&jam

Botloader acık cıhazlarda album kapagını muzikplayer ile indermenin yolu varmıdır

Xda.developers sitesinde till-Kruspe diye elemanın konusunda bl açık cihazlar için olan sürümü var

quote:

Orijinalden alıntı: playmaker10

Fxp 150'ye geçtikten sonra link2s böyle uyarı vermeye başladı. Sebebi nedir ve nasıl çözülür ?

kernelden kaynaklı gibi Dev klasörünü ayıramıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 12 Aralık 2012; 3:00:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar, pureness 14 service pack 1 kullanıyorum telefon harika ötesi. tavsiye ederim.
  • arkadaşlar bende xperia s var,bi türlü root yapamadım. resimdeki hatayı veiyor.driwer de indirdim ama nafile.bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jam&jam

Botloader acık cıhazlarda album kapagını muzikplayer ile indermenin yolu varmıdır

Xda.developers sitesinde till-Kruspe diye elemanın konusunda bl açık cihazlar için olan sürümü var

quote:

Orijinalden alıntı: playmaker10

Fxp 150'ye geçtikten sonra link2s böyle uyarı vermeye başladı. Sebebi nedir ve nasıl çözülür ?

kernelden kaynaklı gibi Dev klasörünü ayıramıyor...

Maalese denedim.olmadi resekkur ederim

• Merhaba,
    Ben Xperia Sola yı daha önce ICS 4.0.4 sürümünde iken root yapmıştım.
    Yeni bir güncelleme geldi onu yükledim haliyle root gitmiş. Tekrar aynı dosyalar ile root yapmayı denedim olmadı.
    Bu yeni sürüm için uygun olan root dosyası varmı elinizde.
  • Yeni sürüm rootlanmıyor diye biliyorum Xda.developers tan cihazına ait bölümü kontrol et...
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.