Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

Orijinalden alıntı: Yetkili Bi Abi

quote:

quote:

Bilen biri yardımıcı olursa sevinirim.

Soruna gelirsek Lww telefonum var ve ben buna bi kaç ay önce custom rom atmıştım. Rom'u pek sevmedim telefon çok yavaş çalışıyor. Başka rom atmak için telefonu usb'yle bilgisayara bağlayınca telefon donuyor. Hiçbir şekilde tepki vermiyor. USB'den çıkarıp yeniden başlatmadan çalışmıyor telefon. O yüzden de başka rom atamıyorum telefona. Bunu nasıl halledebilirim yardım eder misiniz?

1. USB kablonda Şase olabilir kabloyu farklı bi cihazda kontrol et
    2. Pc usb girişlerinde sorun olabilri mümkünse farklı usb dene
    3. Telefonda root ile beraber yaptığın bir mod varsa ondan olabilir bil hassa RAM expander ile yapılan Swap ram Aktif olunca usb hata veriyor

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim USB kablosunda veya USB girişinde sorun olduğunu sanmıyorum çünkü başka telefonda denedim ve sorun yaşamadım. Ayrıca yukarda bişey atlamışım usbye takınca istinasız telefon donuyor hiçbirşekilde oynama yapamıyorum evet fakat ara sıra usbye takmayınca da oluyor bu. Günde bi kaç defa oluyor daha çok bi kaç uygulama açık olunca(Facebook messenger, Whatsapp ve Web Browser açık olunca çok sık oluyor bu durum) 3. maddede ne demek istediğinizi anlamadım sadece rom yüklemeyi biliyorum. Diğer konularda aşırı bilgi sahibi değilim. İşe yarayacaksa kurulu olan Rom'un linkini vereyimde ordan bi bakın dedikleriniz yüzünden mi.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1707876

bu romda aynı sorunu yaşadım diye hatırlıyorum çok eski bir rom farklı bi rom veya Stock Romu yüklemeni Önerrim
    Baya Sorunlu bi Rom REAL ICS :) çoktandırda yeni sürüm çıkarmadı Yapan Eleman

Hocam telefonu USB'ye takınca donmasa yeni rom yükleyeceğimde telefonu takar takmaz donuyor. Yok mudur bunun bi alternatifi

• Arkadaşlar acil yardım cm 9.1 kerneli flashadım, romun zipini nasıl olsa cwmde usb mount seçip atarım diye atmamıştım. Maalesef cwmde usb mount yapamıyorum sürücü bulunamadı diyor

edit: tamamdır Adb ile bağlanıp push ettim dosyayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executioner -- 10 Şubat 2013; 12:08:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executioner

Arkadaşlar acil yardım cm 9.1 kerneli flashadım, romun zipini nasıl olsa cwmde usb mount seçip atarım diye atmamıştım. Maalesef cwmde usb mount yapamıyorum sürücü bulunamadı diyor

cm10 da msc(yığın depolama) olmadığından usb mouth çalışmıyor sen nasıl attın dosyayı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xvolkapx

quote:

Arkadaşlar acil yardım cm 9.1 kerneli flashadım, romun zipini nasıl olsa cwmde usb mount seçip atarım diye atmamıştım. Maalesef cwmde usb mount yapamıyorum sürücü bulunamadı diyor

cm10 da msc(yığın depolama) olmadığından usb mouth çalışmıyor sen nasıl attın dosyayı?

Recoveryde taktığımda sürücüsü yüklenmemiş aygıt olarakgözüküyordu. Bende sürücü olarak adb sürücüsünü gösterdim(sdk ile geliyor) Sonra adb.exe ile push ettim.
    örnek: adb.exe push cm9.zip /sdcard

Not: cm 9.1 benimkisi

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bilen biri yardımıcı olursa sevinirim.

Soruna gelirsek Lww telefonum var ve ben buna bi kaç ay önce custom rom atmıştım. Rom'u pek sevmedim telefon çok yavaş çalışıyor. Başka rom atmak için telefonu usb'yle bilgisayara bağlayınca telefon donuyor. Hiçbir şekilde tepki vermiyor. USB'den çıkarıp yeniden başlatmadan çalışmıyor telefon. O yüzden de başka rom atamıyorum telefona. Bunu nasıl halledebilirim yardım eder misiniz?

1. USB kablonda Şase olabilir kabloyu farklı bi cihazda kontrol et
    2. Pc usb girişlerinde sorun olabilri mümkünse farklı usb dene
    3. Telefonda root ile beraber yaptığın bir mod varsa ondan olabilir bil hassa RAM expander ile yapılan Swap ram Aktif olunca usb hata veriyor

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim USB kablosunda veya USB girişinde sorun olduğunu sanmıyorum çünkü başka telefonda denedim ve sorun yaşamadım. Ayrıca yukarda bişey atlamışım usbye takınca istinasız telefon donuyor hiçbirşekilde oynama yapamıyorum evet fakat ara sıra usbye takmayınca da oluyor bu. Günde bi kaç defa oluyor daha çok bi kaç uygulama açık olunca(Facebook messenger, Whatsapp ve Web Browser açık olunca çok sık oluyor bu durum) 3. maddede ne demek istediğinizi anlamadım sadece rom yüklemeyi biliyorum. Diğer konularda aşırı bilgi sahibi değilim. İşe yarayacaksa kurulu olan Rom'un linkini vereyimde ordan bi bakın dedikleriniz yüzünden mi.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1707876

bu romda aynı sorunu yaşadım diye hatırlıyorum çok eski bir rom farklı bi rom veya Stock Romu yüklemeni Önerrim
    Baya Sorunlu bi Rom REAL ICS :) çoktandırda yeni sürüm çıkarmadı Yapan Eleman

Hocam telefonu USB'ye takınca donmasa yeni rom yükleyeceğimde telefonu takar takmaz donuyor. Yok mudur bunun bi alternatifi

Açıklık Getirelim
    Telefonu kapalı şekilde Pc Bağladığında Tel Donuyorsa Pcde Telefona Ait Driverlarda Bi uyum Sorunu var
    Yok Ben Farklı Bi Romun zip Dosyasını Karta atmak istediğimde Tel Donuyor Diyorsan SD kartını kart Okuyucuya Bağlayıp Dosyayı Atıp Romunu Yükleyebilirsin
    Bunlardan Farklı Bi Şey Anlatmak istiyorsan detaylı yazarsan Ona göre bi çözüm Bulalım

quote:

Orijinalden alıntı: Say Goodbye

quote:

Orijinalden alıntı: Say Goodbye

root olsun rom, bootloader olsun bu konularda çok ağır cahilim.

Bende Xperia ray var ve içinde saçma sapan Turkcell uygulamaları var, kaldıramıyorum. Ben saf 2.3.4 yada daha iyisi varsa onu yüklemek istiyorum. neyi, hangi adımı yapmamı önerirsiniz?

güncel

Daha Önce Cevap verdiğimi hatırlıyorum Ama Belkide Yazmamış Olabilirim

Turkcell Romundaki gereksiz Uygulamalardan Kurtulmak için
    1. Root Yapıp System/app - System/Etc/Product - System/ETC/customization Klasörlerindeki Gereksiz Olan Uygulamaları Sileceksin
    2. Flashtool veya Wotan Serverdan Cihazına Farklı Bir Yazılım Atıcaksın Örnek Xperia Rayin Turkcell Yazılımı yerine Türkiyede satılan Diğer Ray telefonlarına Ait Olan yazılımı Atıcaksın Bu Sayede gereksiz uygulamalardan Kurtulursun ...
    Seçim Senin ....

quote:

Orijinalden alıntı: xvolkapx

quote:

CM kernellerinde ADBD pacthi Vardır Olmaması İmkansız Bir Şey CM de Sd karta dosya aktarmak için Android Commander programınıda kullanabilirsiniz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 11 Şubat 2013; 5:59:29 >

• quote:

hocam farklı bi rom'u airdroidle telefona atıp kurdum. gözle görülür bi performans artışı oldu telefonda. fakat telefonu pcye takınca hala donuyor rom'dan dolayı sanıyordum demek ki değilmiş. sizin dediğiniz olabilir. bi de arkadaşımın bilgisayarında deneyeyim ben en iyisi. yardımlarınız için çok teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: RockForLive

quote:

Orijinalden alıntı: darksnr

quote:

quote:

arkadaşlar .42 sürümde root cihazda BL açmadan Overclock yapabiliyor muyuz? flash la falan yoksa illa ki bl yi açmamız mı lazım bilgisi olan var mı? araştırdım xda dan falan hep BL açılması gerektiği yazıyor öğrenebilir miyim?

Xda daki romların neredeyse tamamında oc işlemi için BL Unlock istenir.Zaten unlock etmediysen yapamazsın OC.

biliyorum dostum ama önceden flashtool ile yapmıştım nasıl yaptığımı hatırlamıyorum. aradım bulamadım belki bi bilen vardır diye sordum neyse artık X-Gamer kurarım servisten geldikten sonra boştaki ram miktarı 280MB :) bir de OC ettim mi Canavar olur en azından Xperia Z gelene kadar idare eder :)

Cihazın arc veya arc s ise oc yapma oc li kernel kullanma derim.

Cihaz ısınıyor ve ısınınca da sensörün üstü çatlıyor :)

Ayrıca şarjın çok daha az gidecek.

çatladığını biliyorum dostum çatlasın yolların yine garantiye 3 kez çatlarsa para iadesi alırım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar .42 sürümde root cihazda BL açmadan Overclock yapabiliyor muyuz? flash la falan yoksa illa ki bl yi açmamız mı lazım bilgisi olan var mı? araştırdım xda dan falan hep BL açılması gerektiği yazıyor öğrenebilir miyim?

Xda daki romların neredeyse tamamında oc işlemi için BL Unlock istenir.Zaten unlock etmediysen yapamazsın OC.

biliyorum dostum ama önceden flashtool ile yapmıştım nasıl yaptığımı hatırlamıyorum. aradım bulamadım belki bi bilen vardır diye sordum neyse artık X-Gamer kurarım servisten geldikten sonra boştaki ram miktarı 280MB :) bir de OC ettim mi Canavar olur en azından Xperia Z gelene kadar idare eder :)

çatladığını biliyorum dostum çatlasın yolların yine garantiye 3 kez çatlarsa para iadesi alırım.

Telefondan memnun değilsen usa bilerek çatlat al paranı.

3 Kerede de kolayca çatlatmak istiyosan wifi hotspot aç telefonu modem olark kullan 15 dk olmadan çatlıyor :D

• Xperia ion için nasıl root yaparız bilgisi olan varmı?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

3 Kerede de kolayca çatlatmak istiyosan wifi hotspot aç telefonu modem olark kullan 15 dk olmadan çatlıyor :D

Abartma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: osman.by

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Abartma

Bu yolla 2 cihazın parasını iade aldık,bilmem anlatabildim mi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: osman.by

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Abartma

http://www.andromods.com/root-unlock/how-to-root-xperia-ion-lt28at-lt28i-script-bin4ry-ics-jelly-bean.html

Not: Anlatım ingilizce.

• Hocam ilk kez root yapacağım bilgim hiç olmadığı için Türkçe kaynak lazım hani ilk mantığını öğreniyim sonrasında hallederiz artık

• beyler root yaptım ama rom yuklemedim şimdi 8 gblık hafıza kartını cıkarıp yeni hafıza kartı alıcam herhangi bi sıkıntı olur mu
  • neo v tele rom yüklerken sony yazısında kaldı
    şimdi elimde romlar kerneller android sdk filan hepsi var ne yapmak lazım misal tel açık olmadığı için recovery yükleyemiyorum haliyle oraya girip yeni rom yükleyemiyorum yani ne recovery menüsüne girebiliyorum ende açabiliyorum sony yazısında kalıyor

mavi ışıkla açıp bişi yapmak lazım ama ne ? bi ipucu verin biraz acele olursa iyi olur ?

bu arada teli mavi ışıklı açınca donanım S1boot fastboot olarak gözüküyor... ayrıca telde çalışırken purness rom yüklü idi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halusinojen -- 13 Şubat 2013; 23:55:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gøød chãrlotté

beyler root yaptım ama rom yuklemedim şimdi 8 gblık hafıza kartını cıkarıp yeni hafıza kartı alıcam herhangi bi sıkıntı olur mu

Şuanki kartını PC bağla Pc den gizli dosyaları gösteri aktif edip Tüm klasörleri pc ye aktar
    Yeni Kartını telefona takıp pc bağla (varsa kart okuyucuda olur ) PC den kartını Fat32 formatlı 4096 ayırma boyutu ile yavaş şekilde format max 15 dk sürer format
    kopyaladığın dosyaları Yeni Kartına kopyalayıp Kullanabilirsin

Not : kartınıza EXT alan açmışsan öncelikle cihazı CWM alıp CWM den backup ve Restore yazan yerden Sistem yedeğinizi Alın
    Daha sonra yeni karta ext alan açın bunu yaptıktan sonra sd den yedeklediğiniz dosyalarını yeni Sd kartınıza aktarıp
    Son Olarak cihazı CWM moduna alıp Backup and restore yazan yerden restoreye girip Aldığınız yedeği Tekrar Yükleteceksiniz
    EXT alandaki uygulamaların çalışması için ...

quote:

Orijinalden alıntı: halusinojen

neo v tele rom yüklerken sony yazısında kaldı
    şimdi elimde romlar kerneller android sdk filan hepsi var ne yapmak lazım misal tel açık olmadığı için recovery yükleyemiyorum haliyle oraya girip yeni rom yükleyemiyorum yani ne recovery menüsüne girebiliyorum ende açabiliyorum sony yazısında kalıyor

mavi ışıkla açıp bişi yapmak lazım ama ne ? bi ipucu verin biraz acele olursa iyi olur ?

bu arada teli mavi ışıklı açınca donanım S1boot fastboot olarak gözüküyor... ayrıca telde çalışırken purness rom yüklü idi

Cihaza kullancığın Rom için uyumlu kerneli Yükleyip CWM den Romu Yükleyeceksin hepsi Bu kadar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wezar

arkadaşlar telefonum xperia p en son 6.1.1.B.1.75 olan firmware yi yüklemek istiyorum ama bir türlü bulamadım netten.link atabilirmisiniz ?

Sony Xperia P_6.1.1.b.1.75_Generic World.ftf
    boyut : 382 MB
    http://d-h.st/baN

quote:

Orijinalden alıntı: a9z0a9z0

Slm orochi kardeş ben bi kernel yükledim telefon açılmıyo acil yardım telefon xperia ray çok acil Cmv yüklemesinden önceki kernel leri diyorum dogru kernel hangisi ve ne yapmam gerekiyo telefon xperia ray ıcs 4.0.4 lütfen yardım

buradan cihazına uygun istediğin kerneli deneyebilirsin bölüm tamamen xperia Ray e attir
    http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1351

quote:

Orijinalden alıntı: mustafa080

beyler selam,

Telefonumu servisten aldım. Turkcell rom yüklenmiş.Telefonumda şuan turkcell 4.04, 6.1.A.3.45 sürüm rom var.Ben daha önce GB zamanında bir kere bootlock kilidi açıp o zamanki turkcell romundan kurtulmuştum.Üstelik bootlock kilidini yeniden kilitlemiştim.Aynı işlemi ICS sürümüne nasıl yapabilirim.Telefonun bootlock anahtarı elimde var.İndirmem gereken yazılımlar ve yapmam gerekenler nedir, yardımcı olabilir misiniz?

Tşk.

istediklerini yapmak için ya root yapıcaksın yada turkcell olmayan farklı bi rom atıcaksın Generic World veya Central Europe olabilir
    cihazın Ana konusunda Sorarsan daha hızlı Sonuç alırsın

quote:

Orijinalden alıntı: bhazer

bilgi paylaşımı için yazıyorum. benim solayı rootlamıştım ama bi türlü cwm yükleyemiyordum sonra cwm klasörünün içindeki adb.exeyi tıkladım ve tekrar denediğimde yüklendi. bu sorun için 1 hafta uğraştım :)

teşekkürler bilmeyenlerin işine yarayacaktır şuan için Solam olmadığı için benim hiç bir işime yaramayacağı kesin ....

çok teşekkürler bişey soracağım benim menüye süper user geldi sizce root olmuşmu olduysa hala usb disc görmüyo ne yapmalıyım

• Orj Romda Çıkması Gerekir Sen Ne Yükledin Cİhaza ??
  • cmv yüklemenin üstünde yazanlar dan yükledim kapandı telefon açılmadi sonra başka bi siteden bişeyler yükledim açıldı süper user programı var ama herhalde bootlu değil telefon

• quote:

Orijinalden alıntı: a9z0a9z0

cmv yüklemenin üstünde yazanlar dan yükledim kapandı telefon açılmadi sonra başka bi siteden bişeyler yükledim açıldı süper user programı var ama herhalde bootlu değil telefon

Gerçekten ne yaptın anlayamadım ?
    Sadece root yapıcaksan işlemleri baştan yap bakalım
    O kadar cihaz rootladım bu sorunu yaşamadım :-/

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.