Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Biloyloy

Arkadaşlar lütfen yardım edin konudaki Bootlader kilidini işlemleri tamamen doğru yaptım ve BL açtım. Ama gel gelelimki telefonu açamıyorum. Telefon sony yazısına geliyor sonra reset atıyor tekrar sony yazısına geliyor resetliyor durmandan böyle yapıyor ne yapabilirim?

rom yada flashtooldan cihazın ftf dosyasını yükle
  • .::Orochi::. baktım x10 miniden bi cacık olmayacak xperia mini aldım 404e güncelleme yaptım manyak bi şey oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yhackup -- 7 Şubat 2013; 22:13:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xvolkapx

quote:

Arkadaşlar lütfen yardım edin konudaki Bootlader kilidini işlemleri tamamen doğru yaptım ve BL açtım. Ama gel gelelimki telefonu açamıyorum. Telefon sony yazısına geliyor sonra reset atıyor tekrar sony yazısına geliyor resetliyor durmandan böyle yapıyor ne yapabilirim?

cwm den yedeklemiştim. Pureness rom var şuan ftf dosyası nedir ?

cihazın orjinal romu yani
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

mesela 4.0.4 587 öylemi ?

evet onlar

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

mesela 4.0.4 587 öylemi ?

evet onlar

Başını şişiriyorum kusura bakma kardeş, ftf yüklersem telefon eskisi gibimi açılır yoksa sıfır mı açılır? root cwm felan gider mi?

orjinale döner yani root vs gidebilir orochi hocam daha iyi bilir

• Arkadaslar bir sorunla karsi karsiyayim. 2.3.4 0.42 surumu yukleyip root islemini yaptim. Telefon uzerinden gelen guncellemelerin sorunsuz yuklendigi soyleniyor. Ancak guncelleme dosyasi inip yuklenmeye basladiginda hata verip kapaniyor. Bu sorunu nasil cozebilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: RingThalion

Arkadaslar bir sorunla karsi karsiyayim. 2.3.4 0.42 surumu yukleyip root islemini yaptim. Telefon uzerinden gelen guncellemelerin sorunsuz yuklendigi soyleniyor. Ancak guncelleme dosyasi inip yuklenmeye basladiginda hata verip kapaniyor. Bu sorunu nasil cozebilirim?

flashtoolla yapman lazım bende denedim olmuyor baska türlü..
  • quote:

Orijinalden alıntı: RockForLive

quote:

Orijinalden alıntı: darksnr

arkadaşlar .42 sürümde root cihazda BL açmadan Overclock yapabiliyor muyuz? flash la falan yoksa illa ki bl yi açmamız mı lazım bilgisi olan var mı? araştırdım xda dan falan hep BL açılması gerektiği yazıyor öğrenebilir miyim?

Xda daki romların neredeyse tamamında oc işlemi için BL Unlock istenir.Zaten unlock etmediysen yapamazsın OC.

biliyorum dostum ama önceden flashtool ile yapmıştım nasıl yaptığımı hatırlamıyorum. aradım bulamadım belki bi bilen vardır diye sordum neyse artık X-Gamer kurarım servisten geldikten sonra boştaki ram miktarı 280MB :) bir de OC ettim mi Canavar olur en azından Xperia Z gelene kadar idare eder :)

• quote:

yahu arkadaşlar biri bana yardım etsin bl kilidini açtım telefonda root var cwm de yüklü ama pcden boot img yükleyemiyorum. Deliricem cannot load boot img hatası alıyorum cmd ekranında? telefonu cwm moduna alıp direk romu yüklesem sıkıntı olur mu?

Kernelin adına dikkat edin.Eğer img uzantılıysa tekrar img yazmanıza gerek yok.Yani uzantısıyla birlikte "boot.img" şeklinde olacak Bu arada imzalarımız çok benziyor
  • quote:

hocam suave-kernel-v6-Neo boot.img şeklinde olmıcakmı?

Yok,direkt boot.img olacak baştaki suave-kernel-v6-neo kısmı olmayacak Yalnız birde yukarıdaki mesajımda dediğim gibi uzantıya dikkat edin
  • quote:

hocam suave-kernel-v6-Neo boot.img şeklinde olmıcakmı?

beni alıntılasaydın yardım ederdim haberim olmamış sorunundan kernel yüklerken mesela fastboot.exe flash boot boot.img yazarken cmdye ordaki boot.img yazanı kernelin adıyla değiştir yada kerneli yeniden adlandır boot.img yaz
    mesela şöylede olur fastboot.exe flash boot suave-kernel-v6-Neo.img
    yani suave-kernel-v6-Neo.img=boot.img
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RockForLive

quote:

arkadaşlar .42 sürümde root cihazda BL açmadan Overclock yapabiliyor muyuz? flash la falan yoksa illa ki bl yi açmamız mı lazım bilgisi olan var mı? araştırdım xda dan falan hep BL açılması gerektiği yazıyor öğrenebilir miyim?

Xda daki romların neredeyse tamamında oc işlemi için BL Unlock istenir.Zaten unlock etmediysen yapamazsın OC.

biliyorum dostum ama önceden flashtool ile yapmıştım nasıl yaptığımı hatırlamıyorum. aradım bulamadım belki bi bilen vardır diye sordum neyse artık X-Gamer kurarım servisten geldikten sonra boştaki ram miktarı 280MB :) bir de OC ettim mi Canavar olur en azından Xperia Z gelene kadar idare eder :)

Cihazın arc veya arc s ise oc yapma oc li kernel kullanma derim.

Cihaz ısınıyor ve ısınınca da sensörün üstü çatlıyor :)

Ayrıca şarjın çok daha az gidecek.

• Bilen biri yardımıcı olursa sevinirim.

Soruna gelirsek Lww telefonum var ve ben buna bi kaç ay önce custom rom atmıştım. Rom'u pek sevmedim telefon çok yavaş çalışıyor. Başka rom atmak için telefonu usb'yle bilgisayara bağlayınca telefon donuyor. Hiçbir şekilde tepki vermiyor. USB'den çıkarıp yeniden başlatmadan çalışmıyor telefon. O yüzden de başka rom atamıyorum telefona. Bunu nasıl halledebilirim yardım eder misiniz?
  • Merhabalar;

Telefonu güncellemem diyordum ama müziği doğrudan kilit ekranından değiştirebilmek özelliği ilgimi çekiyor. Ama PC Companion'dan baktığımda en güncel yazılım seri numarasından baktığımda 4.0.3 olarak gözüküyor. Google Markette baktığımda telefon adı "Bu uygulama Avea Sony Ericsson LT18i cihazınızla uyumlu." diye yazıyor. Bu da telefonumun Avea ROM'lu olabileceğini düşündürdü. Ama kullandığım operatör de Avea olduğundan emin olamadım.

Telefonun SI numarasını arattığımda;

Generic Trade United Kingdom | Customized UK | 1254-1958 | Midnight Blue

çıkıyor. Güncelleme yapmak istesem bootloader kilidini açmadan manuel güncelleme yapabilir miyim? Gigerbread'a dönmek ile ilgili yaptığım araştırmada cihaz yurtdışı olursa sim kilidi ile ilgili sorun çıkabileceğini okudum. Bu cihaz HızlıAl'dan alındı. Sanırım paralel ithalat. Şarj cihazı da bizim pirizlere göre uyarlayıcı ile geldiğinden ve SI numarasından cihazın yurtdışı olabileceğini düşündüm.

4.0.3'ün bayağı sorunlu olduğunu, 4.0.4 ile bunların az da olsa giderildiğinini okudum.

Ne önerirsiniz?

Şimdiden teşekkürler.

• dostum ben fastboot -moda geçemedim bir turlu benim bildirim ışıgı 3 saniye mor oluyor sonra da tekrar başlıyor telefonum xperia sola
  • quote:

Kernel atmadıktan sonra OC Yapabilirsin ama İşlemci Hızını arttıramaz Düşürebilirsin örnek orj kernelde hız 1ghz ayarlıdır sen sadece hızı düşürebilirsin
    kernel atarsan kernelde ayarlanmış maximum değere kadar hızı yükseltebilirsin örnek 1.6ghz veya 2 ghz kadar

quote:

Yüklediğin Kernel Stock Rom ile uyumlu ise kerneli yükledikten sonra CWM den wipe Factory Data yapman gerekir yoksa cihaz açılmaz yeni Bil Hassa ICS kernellerinde bu hata mevcuttur

quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

.::Orochi::. baktım x10 miniden bi cacık olmayacak xperia mini aldım 404e güncelleme yaptım manyak bi şey oldu

Hayırlı Olsun :)

quote:

Acaba tekrar Bootloader yapsam ? Çünkü o işlemi yaptıktan sonra açılmamıştı Ne kadar şansızım yahu. X-gamer rom yüklicektim şu işe bak

X-gamer Rom Yüklemek için kernele Gerek Yok Cihaza GB yükledikten Sonra Root ve CWM işlemini yapıcaksın
    CWM den romu yüklerken Locked BL seçerek Yüklediğinden Sorunsuz Yüklenecektir En son Hatırladığım Kadarıyla X-Gamer ROM Bu şekildede Çalışıyordu Tabiki Yapan Eleman Kernele uyumlu Hale getirmediyse

quote:

Orijinalden alıntı: RingThalion

Arkadaslar bir sorunla karsi karsiyayim. 2.3.4 0.42 surumu yukleyip root islemini yaptim. Telefon uzerinden gelen guncellemelerin sorunsuz yuklendigi soyleniyor. Ancak guncelleme dosyasi inip yuklenmeye basladiginda hata verip kapaniyor. Bu sorunu nasil cozebilirim?

En Son Gb deyken Denemiştim Root Varken Güncellemeyi Sorunsuz Alıyor Hatta PC Suite ilede Güncelleme alabilirsin
    Ancak ICS de Pcc den güncelleme alırken OTA güncellemeyi Almıyordu
    Sen Root Haricinde farklı bi İşlem Yaptınmı ??
    Her şey Normal Olduğu halde Güncelleyemiyorsan konunun 2. Mesajındaki Root anlatımındaki 42 Rootlamadan sonraki İşlemleri Yaparak Cihazı 62 Sürümüne yükseltip Root Yapabilirsin 2. mesajın tamamını Okuyup Uygulaman yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 9 Şubat 2013; 23:17:13 >

• quote:

yahu arkadaşlar biri bana yardım etsin bl kilidini açtım telefonda root var cwm de yüklü ama pcden boot img yükleyemiyorum. Deliricem cannot load boot img hatası alıyorum cmd ekranında? telefonu cwm moduna alıp direk romu yüklesem sıkıntı olur mu?

Kernel atıcaksan Neden Root ve CWM yüklüyorsun :) Daha Öncede yazdım X-gamer rom Kernel Olmadanda çalışıyor dediğim işlemleri yap

quote:

Orijinalden alıntı: Yetkili Bi Abi

Bilen biri yardımıcı olursa sevinirim.

Soruna gelirsek Lww telefonum var ve ben buna bi kaç ay önce custom rom atmıştım. Rom'u pek sevmedim telefon çok yavaş çalışıyor. Başka rom atmak için telefonu usb'yle bilgisayara bağlayınca telefon donuyor. Hiçbir şekilde tepki vermiyor. USB'den çıkarıp yeniden başlatmadan çalışmıyor telefon. O yüzden de başka rom atamıyorum telefona. Bunu nasıl halledebilirim yardım eder misiniz?

1. USB kablonda Şase olabilir kabloyu farklı bi cihazda kontrol et
    2. Pc usb girişlerinde sorun olabilri mümkünse farklı usb dene
    3. Telefonda root ile beraber yaptığın bir mod varsa ondan olabilir bil hassa RAM expander ile yapılan Swap ram Aktif olunca usb hata veriyor

quote:

Orijinalden alıntı: utkb

Merhabalar;

Telefonu güncellemem diyordum ama müziği doğrudan kilit ekranından değiştirebilmek özelliği ilgimi çekiyor. Ama PC Companion'dan baktığımda en güncel yazılım seri numarasından baktığımda 4.0.3 olarak gözüküyor. Google Markette baktığımda telefon adı "Bu uygulama Avea Sony Ericsson LT18i cihazınızla uyumlu." diye yazıyor. Bu da telefonumun Avea ROM'lu olabileceğini düşündürdü. Ama kullandığım operatör de Avea olduğundan emin olamadım.

Telefonun SI numarasını arattığımda;

Generic Trade United Kingdom | Customized UK | 1254-1958 | Midnight Blue

çıkıyor. Güncelleme yapmak istesem bootloader kilidini açmadan manuel güncelleme yapabilir miyim? Gigerbread'a dönmek ile ilgili yaptığım araştırmada cihaz yurtdışı olursa sim kilidi ile ilgili sorun çıkabileceğini okudum. Bu cihaz HızlıAl'dan alındı. Sanırım paralel ithalat. Şarj cihazı da bizim pirizlere göre uyarlayıcı ile geldiğinden ve SI numarasından cihazın yurtdışı olabileceğini düşündüm.

4.0.3'ün bayağı sorunlu olduğunu, 4.0.4 ile bunların az da olsa giderildiğinini okudum.

Ne önerirsiniz?

Şimdiden teşekkürler.

Kullandığın cihazın İmeisi kayıtlı yani İmei atılmamış ise Bu Konunun 6 . mesajında Farklı Bölgelere Ait ICS yazılımları var
    Bu Yazılımları Yükleyerek 4.0.4 Geçebilirsin Bootloader Klidini Açmaya gerek Yok Ancak Yurtdışından gelen Bazı cihazlarda sorun çıkabiliyor Sim kilit vs
    bunları göze alıyorsan işlem 5 dk sürmez Konunun 5. ve 6. mesajlarına bak

Dr-mrh@
    Xperia Solanın Fastboot modu için Tuşu tam Bilmiyorum Ancak Ses Yükseltme Tuşuna Basılı Şekilde cihazı kapalı Olarak USB bağlayacaksın
    istersen Xperia Solanın Ana Konusundan Arkadaşlardan Yardım iste 2011 xperia Serisi Kullandığım için 2012 serilerine biraz uzağım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 10 Şubat 2013; 0:44:09 >

• sağlasın tipo alayım dedim kamerasi tatmin etmedi af yok flaş yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yhackup -- 10 Şubat 2013; 0:15:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

3. Telefonda root ile beraber yaptığın bir mod varsa ondan olabilir bil hassa RAM expander ile yapılan Swap ram Aktif olunca usb hata veriyor

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim USB kablosunda veya USB girişinde sorun olduğunu sanmıyorum çünkü başka telefonda denedim ve sorun yaşamadım. Ayrıca yukarda bişey atlamışım usbye takınca istinasız telefon donuyor hiçbirşekilde oynama yapamıyorum evet fakat ara sıra usbye takmayınca da oluyor bu. Günde bi kaç defa oluyor daha çok bi kaç uygulama açık olunca(Facebook messenger, Whatsapp ve Web Browser açık olunca çok sık oluyor bu durum) 3. maddede ne demek istediğinizi anlamadım sadece rom yüklemeyi biliyorum. Diğer konularda aşırı bilgi sahibi değilim. İşe yarayacaksa kurulu olan Rom'un linkini vereyimde ordan bi bakın dedikleriniz yüzünden mi.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1707876

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim USB kablosunda veya USB girişinde sorun olduğunu sanmıyorum çünkü başka telefonda denedim ve sorun yaşamadım. Ayrıca yukarda bişey atlamışım usbye takınca istinasız telefon donuyor hiçbirşekilde oynama yapamıyorum evet fakat ara sıra usbye takmayınca da oluyor bu. Günde bi kaç defa oluyor daha çok bi kaç uygulama açık olunca(Facebook messenger, Whatsapp ve Web Browser açık olunca çok sık oluyor bu durum) 3. maddede ne demek istediğinizi anlamadım sadece rom yüklemeyi biliyorum. Diğer konularda aşırı bilgi sahibi değilim. İşe yarayacaksa kurulu olan Rom'un linkini vereyimde ordan bi bakın dedikleriniz yüzünden mi.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1707876

bu romda aynı sorunu yaşadım diye hatırlıyorum çok eski bir rom farklı bi rom veya Stock Romu yüklemeni Önerrim
    Baya Sorunlu bi Rom REAL ICS :) çoktandırda yeni sürüm çıkarmadı Yapan Eleman

• 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.