Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Aysah

Öncelikle emeğinizden dolayı kutlarım arkadaşlar...BENM BİR SORUNUM LÜTFEN YARDIMCI OLUN...

S.E Xperia ray kullanıyorum ve yaklaşık bir aydır uğraşıyorum cm10 yükleyemiyorum...
    1-telefon rootlu
    2-cwm yüklü
    3-Bootloader kilidi açık
    sd karta cm10 zip ini ve gapps atıyorum
    cwm den açıyorum aşamaları geçip cm10 zip i yükle dediğimde failed error bişeyler yazıyor anlatmak istediğim bir sorun var ama ben bulamıyorum acaba yardım edecek biri varmı???

Telefonunda 2.3.4 sürümü yüklüyse 4.0.4 sürümüne güncelleyip tekrar dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

doomlordun unroot programını veyada flashtool içindeki unroot aracını kullanıcaksın benim anlatmak istedim tamamen orj dönmek istersen en temizi yazılım ...

mesut ben cihazımın bootloader kilidini açtığım zaman cihaz ilk defa rom atılmış gibi yeniden başlıyor yani herşey sıfırlanıyor (kurulum sihirbazı menüsü çıkıyor vs.)sadece superuser duruyor busybox ve cwm siliniyor ,ayrıca tekrar kilidi kapattığım zaman telefon normal açılıyor rom atmama gerek kalmadan ve cwm tekrar yüklüyorum yardım lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anarsistbiropucuk -- 1 Şubat 2013; 10:46:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raven

quote:

Öncelikle emeğinizden dolayı kutlarım arkadaşlar...BENM BİR SORUNUM LÜTFEN YARDIMCI OLUN...

S.E Xperia ray kullanıyorum ve yaklaşık bir aydır uğraşıyorum cm10 yükleyemiyorum...
    1-telefon rootlu
    2-cwm yüklü
    3-Bootloader kilidi açık
    cwm den açıyorum aşamaları geçip cm10 zip i yükle dediğimde failed error bişeyler yazıyor anlatmak istediğim bir sorun var ama ben bulamıyorum acaba yardım edecek biri varmı???

Telefonunda 2.3.4 sürümü yüklüyse 4.0.4 sürümüne güncelleyip tekrar dene.

Hocam 4.0.4 ıcs yüklüyken denedim...

• Orochi benim telefon'a rom yüklemek isterken recovery modunda kaldı herşeyi yaptım reboot attım ama recovery modundan çıkmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: anarsistbiropucuk

quote:

doomlordun unroot programını veyada flashtool içindeki unroot aracını kullanıcaksın benim anlatmak istedim tamamen orj dönmek istersen en temizi yazılım ...

mesut ben cihazımın bootloader kilidini açtığım zaman cihaz ilk defa rom atılmış gibi yeniden başlıyor yani herşey sıfırlanıyor (kurulum sihirbazı menüsü çıkıyor vs.)sadece superuser duruyor busybox ve cwm siliniyor ,ayrıca tekrar kilidi kapattığım zaman telefon normal açılıyor rom atmama gerek kalmadan ve cwm tekrar yüklüyorum yardım lütfen

1. ROOT yapıyorsan bootloader klidini neden açıyorsun bootloader klidini açıcaksan neden root yapıyorsun :)
    2. Bootloader klidini açtıktan sonra cihaz kendini sıfırlamaz ilk defa duyuyorum
    3. Bootloader Klidini kapatınca cihaz direk açılmaz yazılımdan yani ftfnin içinden Kernel ve Loader sin dosyalarını yükletmen gerekir bunu yapmadan açılıyormu
    4.bootloader klidini açmak busybox ve cwm silmez buda garip bi şey

quote:

1-telefon rootlu
    2-cwm yüklü
    3-Bootloader kilidi açık

buraya detaylı anlatımını açtığım halde cyanogen için soruları bu konuya soruyorsunuz
    FXP ve Cyanogen Tabanlı Romlar içim Bu Konuyu Kullanın
    http://forum.donanimhaber.com/m_66753609/tm.htm

quote:

Orijinalden alıntı: 4SPIRE

Orochi benim telefon'a rom yüklemek isterken recovery modunda kaldı herşeyi yaptım reboot attım ama recovery modundan çıkmıyor

reboot system dediğin halde cihaz kendini kapatıp açmıyormu ???

quote:

Orijinalden alıntı: darknorrec

bu konuda kullanıcılar olduğu için buraya da yazıyorum ...

beyler bugün sipariş vericem xperia s mi xperia ion mu tavsiye edersiniz? fiyat sorun değil zaten paralel ithalat düşünüyorum...?

kafama takılan olay şu ion acaba kimsenin tercih etmediği ara ürün gibi mi oldu acaba, o yüzden yardım destek bulmak xperia s e göre daha mı zor olur acaba... mesala başka bir konuda oludum ion da rom felan yokmuş sıkıntı olur mu acaba?

xperia s mi xperia ion mu?

bu konu bu gibi sorular için açılmadı ana bölüme ayrı konu açman daha iyi olur .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 2 Şubat 2013; 1:47:19 >

• quote:

quote:

Mesut, 1. ROOT yapıyorsan bootloader klidini neden açıyorsun bootloader klidini açıcaksan neden root yapıyorsun :) 2. Bootloader klidini açtıktan sonra cihaz kendini sıfırlamaz ilk defa duyuyorum 3. Bootloader Klidini kapatınca cihaz direk açılmaz yazılımdan yani ftfnin içinden Kernel ve Loader sin dosyalarını yükletmen gerekir bunu yapmadan açılıyormu 4.bootloader klidini açmak busybox ve cwm silinmez cevabına cevap veriyorum:-) 1.root yapıp bl kilidini açıyorum çünkü xgamer rom yükleyecem buda cwm den yüklenebiliyor ancak ve root yapmazsam cwmyi nasıl yükleyecem ve bl kilidini açmadan xgamer rom yükleyemem öyle değilmi usta,bunlar birbiriyle bağlantılı sonuçta(yanlış anlama bunlar senden öğrendiklerim)2.çok garip ama gerçekten bl açınca cihaz kendini sıfırlıyor ve çok geç açılıyor arkadaşlarım bile şok oldular hemde 3 defa denedim.3.senin verdiğin ftf yi flashtool ile yüklüyorum kernel ve loader dahil cihaz normal açılıyor generic global 42 yi yüklemeye gerek kalmadan,kıyamet günü yaklaşıyor sanırım,:-) 4. çok ciddiyim cwm ve busybox siliniyor ama superuser duruyor,ayrıca bıkmadan usanmadan mesajlarıma cevap verdiğin için sağol çok sabırlısın,cihaz xperia arc,beni sinir etsede onu seviyorum:-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merhaba, sormak istediğim bişey var benim solanın bootloaderi açık ve rootlu buna cwm atarken şöyle birşey okudum ve cwm v5 indirdim.
    2. FLASH CWM V5 for unlocked bootloaders... dont use any other... u wont be able to boot then.. and for locked bootloaders use the CWM is available for locked BL stock rom. no need if u have one...
    ama sorun şuki cwm v5 exe dosyası değil bunu nasıl yüklyeceğim. alttaki linkte anlatmış ama net olarak anlamadım

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1533697

marketten rom manager diye bi uygulamayla halledebileceğim sanırım ama bu uygulama v5 olmayan cwmyimi update ediyor yoksa benim indiripde yükleyemediğim dosyalarımı göstermek gerek buna hafıza kartından.

ekleme: anlatımı burda ama bazı terimleri hiç anlamadım [TFP, adb, dd...] birde bu işlemleri dosya yöneticisinden gerekli dosyaları kopyalayarakmı yoksa flashtool ilemi yapıcam o konudan tam emin olamadım :(

Instructions:

Root your TFP
    Download the blob file (tfp_CWM5_androidroot.blob)
    adb push tfp_CWM5_androidroot.blob /data/local/blobfile
    adb shell & su
    dd if=/data/local/blobfile of=/dev/block/mmcblk0p4
    Reboot!
    That’s it :) We plan to release an update.zip suitable for flashing from the stock unlocked recovery to make this even easier!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bhazer -- 2 Şubat 2013; 13:06:25 >

• arkadaşlar xperia arc s için cda türkiye için olan rom verebilirmisiniz
  • icsden gbye dönmeden önce bootloader kapatmak gerekir mi?
    birde neo v için gb ftf dosyalarını bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bhazer

merhaba, sormak istediğim bişey var benim solanın bootloaderi açık ve rootlu buna cwm atarken şöyle birşey okudum ve cwm v5 indirdim.
    2. FLASH CWM V5 for unlocked bootloaders... dont use any other... u wont be able to boot then.. and for locked bootloaders use the CWM is available for locked BL stock rom. no need if u have one...
    ama sorun şuki cwm v5 exe dosyası değil bunu nasıl yüklyeceğim. alttaki linkte anlatmış ama net olarak anlamadım

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1533697

marketten rom manager diye bi uygulamayla halledebileceğim sanırım ama bu uygulama v5 olmayan cwmyimi update ediyor yoksa benim indiripde yükleyemediğim dosyalarımı göstermek gerek buna hafıza kartından.

ekleme: anlatımı burda ama bazı terimleri hiç anlamadım [TFP, adb, dd...] birde bu işlemleri dosya yöneticisinden gerekli dosyaları kopyalayarakmı yoksa flashtool ilemi yapıcam o konudan tam emin olamadım :(

Instructions:

Root your TFP
    Download the blob file (tfp_CWM5_androidroot.blob)
    adb push tfp_CWM5_androidroot.blob /data/local/blobfile
    adb shell & su
    dd if=/data/local/blobfile of=/dev/block/mmcblk0p4
    Reboot!
    That’s it :) We plan to release an update.zip suitable for flashing from the stock unlocked recovery to make this even easier!

bu linkte verdiğin anlatım ve dosyalar--- Eee Pad Transformer Prime --- için solaya olurmu
    burdaki terimler dediğim cihaz için geçerlidir....

quote:

quote:

quote:

Mesut, 1. ROOT yapıyorsan bootloader klidini neden açıyorsun bootloader klidini açıcaksan neden root yapıyorsun :) 2. Bootloader klidini açtıktan sonra cihaz kendini sıfırlamaz ilk defa duyuyorum 3. Bootloader Klidini kapatınca cihaz direk açılmaz yazılımdan yani ftfnin içinden Kernel ve Loader sin dosyalarını yükletmen gerekir bunu yapmadan açılıyormu 4.bootloader klidini açmak busybox ve cwm silinmez cevabına cevap veriyorum:-) 1.root yapıp bl kilidini açıyorum çünkü xgamer rom yükleyecem buda cwm den yüklenebiliyor ancak ve root yapmazsam cwmyi nasıl yükleyecem ve bl kilidini açmadan xgamer rom yükleyemem öyle değilmi usta,bunlar birbiriyle bağlantılı sonuçta(yanlış anlama bunlar senden öğrendiklerim)2.çok garip ama gerçekten bl açınca cihaz kendini sıfırlıyor ve çok geç açılıyor arkadaşlarım bile şok oldular hemde 3 defa denedim.3.senin verdiğin ftf yi flashtool ile yüklüyorum kernel ve loader dahil cihaz normal açılıyor generic global 42 yi yüklemeye gerek kalmadan,kıyamet günü yaklaşıyor sanırım,:-) 4. çok ciddiyim cwm ve busybox siliniyor ama superuser duruyor,ayrıca bıkmadan usanmadan mesajlarıma cevap verdiğin için sağol çok sabırlısın,cihaz xperia arc,beni sinir etsede onu seviyorum:-)

alıntıları karıştırmışsın da neyse
    yüklediğin rom bootloaderi açık şekilde çalışıyorsa root yapmana gerek yokki zaten BL açıyorsun bu şekilde çalışan rom için Kernel Gerekir ama hatırladığım kadarıyla bu rom kernel olmadanda çalışabiliyordu neyse sorun o değil
    bootloader açıp kernel atıcaksan root ve cwm yüklemeye gerek yok yüklediğin kernelde root erişimi ve cwm yüklüdür... ben bunu anlatmaya çalışıyorum....

quote:

Orijinalden alıntı: xvolkapx

icsden gbye dönmeden önce bootloader kapatmak gerekir mi?

6. mesajdaki GB rom linkleri çalışmıyormu yoksa Türkiye için Olan Romumu Arıyorsun ....
    aşağıdaki arkadaşa yazdığım şekilde sende türkiye için GB romunu yedekleyebilirsin
    GB 42 ve 58 olan romlarda PC den güncellemek istediğinizde GB son Sürümü olan 62 yükler bu sayede elinizde 62 ile biten gb sürümünün türkiye yedeği olur....

quote:

Orijinalden alıntı: seben11

arkadaşlar xperia arc s için cda türkiye için olan rom verebilirmisiniz

türkiye romunu bulamıyorsan Mesaj 11 = TÜM Xperia Serisi İçin Debranding CDA değiştirme anlatımındaki gibi yaparak türkiye romunu oluşturabilirsin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 3 Şubat 2013; 2:55:52 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xvolkapx

icsden gbye dönmeden önce bootloader kapatmak gerekir mi?

6. mesajdaki GB rom linkleri çalışmıyormu yoksa Türkiye için Olan Romumu Arıyorsun ....
    aşağıdaki arkadaşa yazdığım şekilde sende türkiye için GB romunu yedekleyebilirsin
    GB 42 ve 58 olan romlarda PC den güncellemek istediğinizde GB son Sürümü olan 62 yükler bu sayede elinizde 62 ile biten gb sürümünün türkiye yedeği olur....

hocam valla sonynin siteden .42 ve .62 indirdim blyi kapadım ftf yükleyip gbye döndüm rootu yaptım .42ye sonra adımları izleyerek rootlu .42ye .62 yükledim root gitti bende tekrar .42yi attım şimdi root olmuyor error diyor x-gamer romu kurmak istiyorum
    http://resim.donanimhaber.com/m_69343252/mpage_1/f_/key_//tm.htm#69343252

edit:6.mesajdaki neo v linkleri çalışıyormuş ama ben ordan indirmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geldimmigordun -- 3 Şubat 2013; 3:07:18 >

• 62 rootlamak için 2. mesajdaki root işlemini yapıcaksın defalarca denedim sorunsuz çalışıyor 62 sürümü direk rootlanmadığı için biraz zahmet çekiceksin :P
  • quote:

62 rootlamak için 2. mesajdaki root işlemini yapıcaksın defalarca denedim sorunsuz çalışıyor 62 sürümü direk rootlanmadığı için biraz zahmet çekiceksin :P

Mesut haklısın xgamer romun içinde supersu ve cwm varmış zaten,boşu boşuna uğraşmışım saatlerce ama hata yapmadan öğrenilmiyor bazen:-),bl açınca telefon sıfırlanması seninde yaşamadığın bir durum anladım,yapacağım tek şey kaldı,flashtoolla 62 yükleyip root,busybox,cwm yüklemeden bl kilidini kırmak:-) kendine iyi bak görüşürüz...bu arada armutyusun paylaştigi icebean romdaki uyarını yeni gördüm,hani benim gibi root ve cwm yapın sonra BL kilidini açın demişya gereksiz yere:-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anarsistbiropucuk -- 3 Şubat 2013; 10:23:25 >
  • quote:

62 rootlamak için 2. mesajdaki root işlemini yapıcaksın defalarca denedim sorunsuz çalışıyor 62 sürümü direk rootlanmadığı için biraz zahmet çekiceksin :P

xgameri yüklemek için bl açmak gerekiyorsa .62 yükleyip blyi acsam yeter yani rootla uğraşmayayım yani

• Hayır o şekilde dgl
    BL Açıyorsan x-gamer ile uyumlu kernel atıp romu yüklersin

• quote:

Hayır o şekilde dgl
    BL Açıyorsan x-gamer ile uyumlu kernel atıp romu yüklersin

.62 yi yükledim blyi açtım romu kurdum .62 yüklememe gerek yok muydu?
  • Lütfen biri yardım etsin orachii bi yardım lütfen flashtoolu acıyorum 562 kernel secıp ok dıyorum telefonu geri tusuna basıp pc ye baglıyorum ledi yesil yanıyo sonra flash tool error veriyor lutfen sabahtan beri ugrasıom
  • orachi hemşerim bi yardım et
  • 04/049/2013 19:49:39 - ERROR -
    04/049/2013 19:49:39 - ERROR - Error flashing. Aborted
    04/049/2013 19:49:40 - ERROR - Drivers need to be installed for connected device.
    04/049/2013 19:49:40 - ERROR - You can find them in the drivers folder of Flashtool.
    hatası alıyorum
  • Cwm boot.img neo v için kernel lazım vermemişsiniz çok acil lütfen yardım
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.