Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: arselnm3

http://forum.donanimhaber.com/m_64981873/mpage_1/key_/tm.htm

usta kolay gelsin bende bu işlemleri yaparken yanlışlıkla telefonun içindeki herşeyi sildim telefon kitlendi kaldı ne yapmam gerek acil lazım lazım?
    telefon kitlendi kaldı

Flashtoolla yazılım atman yeter

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

usta kolay gelsin bende bu işlemleri yaparken yanlışlıkla telefonun içindeki herşeyi sildim telefon kitlendi kaldı ne yapmam gerek acil lazım lazım?
    telefon kitlendi kaldı

nasıl yapacağım onu bilmiyorumda?

telefonu açarken freeXperia ekranında kalıyor telefon.

bilgisayarda görmüyo telefonu.

bilgisizim bu konuda bugün deneyeyim dedim ama bozdum kusra bakma uğraştırdığım için

---

düzeltme
    sadece cwm ekranına girebiliyorum dediğim yerden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhankamar74 -- 23 Ocak 2013; 19:29:48 >

• hocam usb otg ile ilgili yardım lazım
  • daha yeni root yapmaya karar verdim ama yolun basında pdanet sürücüsünü yüklerken bilgisayarım çalışmayı durdurdu diyor downgrade yapamadım daha nerden yüklediysem şu 62yi töbe töbee
  • bootloader yaparken paso failed görüyorum terledim valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: gøød chãrlotté

bootloader yaparken paso failed görüyorum terledim valla

driverları eksiksiz kur

• quote:

quote:

quote:

telefon kitlendi kaldı

nasıl yapacağım onu bilmiyorumda?

telefonu açarken freeXperia ekranında kalıyor telefon.

bilgisayarda görmüyo telefonu.

bilgisizim bu konuda bugün deneyeyim dedim ama bozdum kusra bakma uğraştırdığım için

---

düzeltme
    sadece cwm ekranına girebiliyorum dediğim yerden

CWM girebiliyorsan İndirdiğin Romu Benim FXP konumdaki gibi yükleyeceksin Yok ben Orj Dönücem Dersen Bu konunun 5. mesajında Bootloader kapatma ve yazılım yükleme anlatımı var ordan önce bootloaderi kapatıp sonrada yazılım atıcaksın

Xvolkapx@
    USB otg vs fazla bilgim yok :) hiç OTG kablom Olmadı benim yinede sorun nedir yaz bakalım

gøød chãrlotté @
    Anlatımları Tamamen Okumadan Şak Diye Olaya Dalınca Böyle Oluyor İşlemler Xp-Win7 32 ve 64 sistemlerde tarafımdan Denendi Sadece Wİn8 de denemedim ancak deneyenlerin çoğunda sorun çıkıyordu Sistem Win8 ise Win7 olan bi Pc de işlemleri dene
    ve Aldığın hataların Tamamı Senin Eksikliklerindir
    Bootlaoder açarken Failed Demişsin İmei Numaranı doğru yazıp Kodu Aldınmı Kontrol Et imeinin ilk 14 hanesi yazılacak
    ayrıca cihazın içindeki İle bataryanın altında kasadaki İmei aynımı kontrol daha önce bazı arkadaşlar başına geldi

• telefonu flashmode ile bağlayınca sağ altta bu cıkıyor driver işlemlerini yapamadım sanırım

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER
  • Flashtool için kullanıcaksan Flashtool kurulu olduğu dizinde drivers için program var onu kur kurulum ekranında listedeki tüm seçimleri tickle kurulum sırasında gelen tüm uyarıları evet seçip driveri tanıt cihaza yazılım atmadan önce cihazı kapatıp flash modda bağla pc cihazı tanısın ondan sonra flashtool açıp yazılım yükleyebilirsin ...
  • downgrade yaparken böyle oluyor şimdi de

• Orochi bnmde bir sorunum var aslnda yazdıgın cvpları okudum fakat düzelmedi aynı sorunu tekrar yasadım. 5 kereden fazla denedim yine olmadı. fxp203 kernelini deniyorum b u arada. kendi 4.0.4 .45 derleme numaralı orjinal romumun ftf sini yapmıstım hep bunun sayesinde geri dönebildim. sorunum status 7 hatası. root atıyorum.
    işlemlerimi
    http://forum.donanimhaber.com/m_70707573/mpage_1/f_/key_//tm.htm#70707573
    linkindeki sekilde yapıyorum. cwm yi xda dan aldıgım kestirme bi program sayesinde kurup bi seklde cvw ekranına giriyorum. tüm wipeları yapıyorum ardından install diyip 203 kerneli gösterdigimde status 7 hatası alıyorum. propları silin demissiniz onuda yaptım bu sefer status 6 hatası verdi :S cm10 kullanmayı cok istiyorum fakat birtürlü beceremiyorum ne yapmalıyım ? pekde bilgili sayılmam yazanları yapıyorum fakat olmuyor.

• quote:

[size=6]MESAJ 3
    [size=4]BOOTLOADER KLİDİNİ KIRMAK TÜM XPERİA 2011 SERİSİ İÇİN

Anlatımın bir kısmı : jay jay justified alıntıdır...

Dosyalar

SDK.rar
    http://www.mediafire.com/?29gzzt759gp0kq7

1. Öncelikle, telefonumuzun bootloader kilidini açabilir miyiz,
    bunun kontrolünü yapıyoruz. Telefondan arama ekranın şu kodu giriyoruz *#*#7378423#*#*
    çıkan menuden Service info > Configuration > Rooting Status giriyoruz çıkan sonuç aşağıdaki gibi ise
    burdaki anlatılan işlemi yapabilirsiniz

Yukardaki İşlemle Öğrenemediyseniz Cihazın Pilini Çıkarın Kasadaki Etikette Aşağıdaki resimde Kırmızı İle Gösterdiğim Bölümde Gösterdiğim gibi 11W31 Yazıyorsa Bootloader Klidini Açmaya Uğraşmayın Açılmayacaktır Bootloader Klidi 12W12 Sürümlerinde Açılıyor Bilginize...

resim 1

Aşağıdaki Adrese giriyoruz Bundan sonrasını resimlere bakarak yapabilirsiniz
    http://unlockbootloader.sonyericsson.com/instructions#

resim2

resim3

resim4

resim5

cihazın imeisinin 14 hanesini isminizi ve e-mail adresinizi aşağıdaki resimde gördüğünüz alanlara yazın yazdıktan sonra site size
    Unlock kodunu vericektir bu kod her zaman gerekli olacağından güvenli bi yerde saklayınız
    resim 6

Unlock kodumuzu aldığımıza göre şimdi Android SDK ve diğer işlemlere geçiyoruz

yukarda verdiğim SDK.rar dosyasını indirip İçindeki SDK klasörünün C nin içine Kopylayın

tüm işlemler bittiysen Cihazı fastboot moda alıp Usb driverini tanıtalım
    bataryayı çıkarın takın cihaz kapalı iken ses açma tuşuna basılı tutarak usb takın bildirim ledi mavi olucaktır
    XPERİA ARC/ARC S için Telefonun En Sağdaki Menu Tuşuna Basarak Bağlayacaksınız....
    usb çıkarn sürücü ekranında cihazı elle tanıtmayı seçip C nin içine Eklediğiniz SDK klasörünün içindeki USB driver Klasörünü Gösterip
    ileri basıp Gelen Uyarıların Hepsine Evet Deyin

USB driveri tanıtmada sorun yaşıyorsanız
    Windows'a sürücüyü gösterdiğiniz halde bulamıyorsa, aşağıdan işletim sisteminize uygun pdanet driverlerini i indirip kurun.
    Sonrasında sürücü tanıtma işlemi esnasında sürücünün klasör yolunu göstermek yerine, aşağısındaki "Bilgisayarımdaki aygıt sürücüleri listesinden seçmeme izin ver" seçeneğini tıklayarak, listenin aşağılarında yer alan Sony Ericsson sürücüsünü kurun. Bir tane sürücü var SE'ye ait zaten. PdaNet sürücüsünü kurmuş oluyoruz. Bu işlemi yaparsanız, Bu işlemi yaptığınız halde sistem yinede telefonu görmyorsa pc deki diğer usb girişlerini deneyin ....

32Bit XP/Vista/Win7 Pdanet sürücüsü 
    http://pdanet.co/bin/PdaNetA350.exe

64bit Vista/Win7 Pdanet sürücüsü
    http://pdanet.co/bin/PdaNetA350x64.exe

linkler değişebileceğinden indirme sitesinide ekliyorum
    http://www.junefabrics.com/android/download.php

Cihaz tanımlama işlemi bittiyse cihazın bataryasını çıkarın takın

Cihazı tekrar Fastboot Moda Alın bildirim ledi mavi olunca elinizi tuştan çekin
    cihaz fastboot moda girdi
    Başlata basıp xp kullanıyorsanız çalıştırdan windows 7 kullanıyorsanız başlata basınca çıkan arama çubuğuna CMD yazıp enterlayın
    çıkan dos ekranına
    başlattan CMD yazıp Enterlayın
    çıkan Ekrana CD\SDK yazıp Enterlayın

Resimlerdeki Dizinlere Dikkat etmeyin Önceki Anlatımdan Kalmıştır... düzenlenecektir siz yazdıklarıma bakın :=)

Resim8

bundan sonra MS-Dos ekranına yeşil renkle belirttiğim
    Komutu Girip enterlayın: fastboot.exe -i 0x0fce getvar version
    karşınıza çıkan yazılarda 3.0 veya 0.3 yazıyorsa işleme devam edebiliriz

İşlemin bundan sonrasına Devam edicekseniz Unutmayınki Bootloader klidini AÇMAK Cihazı Garanti dışına bırabilir
    Bu Riski Alıyorsanız Devam edin ....

Devam Ediyorsanız MS-DOS ekranına kırmızı ile gösterdiğim
    Komutu gireceksiniz yeşil ile Gösterdiğim Yere
    Sonyericsson Sitesinden İmei yazıp
    Aldığınız Unlock Kodu Yazılacak: fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0xKEY

örnek komut : fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0xjahgiedfhjkdfif02542 gibi

Bir kaç Saniye Sonra Telefonun Bootloader Klidini Açılmıştır hayırlı Olsun

MESUT iç yada dış komut çalıştırılabilir program yada toplu iş dosyası olarak tanınmıyor diyor hata nerede acaba?

• Kardeşim Allah senden bin kere razı olsun.. böyle bi kaynak maşallah denir. her zaman işime yaradı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gøød chãrlotté

downgrade yaparken böyle oluyor şimdi de

gayet Normal Resime Bakarsan Cihaz Fastboot Modda bağlandı diyo yazılım atmak için Cihazı Flash Modunda Bağlayacaksın Uyarı Ledi Yeşil renk Olur

quote:

Orijinalden alıntı: enhitt

Orochi bnmde bir sorunum var aslnda yazdıgın cvpları okudum fakat düzelmedi aynı sorunu tekrar yasadım. 5 kereden fazla denedim yine olmadı. fxp203 kernelini deniyorum b u arada. kendi 4.0.4 .45 derleme numaralı orjinal romumun ftf sini yapmıstım hep bunun sayesinde geri dönebildim. sorunum status 7 hatası. root atıyorum.
    işlemlerimi
    http://forum.donanimhaber.com/m_70707573/mpage_1/f_/key_//tm.htm#70707573
    linkindeki sekilde yapıyorum. cwm yi xda dan aldıgım kestirme bi program sayesinde kurup bi seklde cvw ekranına giriyorum. tüm wipeları yapıyorum ardından install diyip 203 kerneli gösterdigimde status 7 hatası alıyorum. propları silin demissiniz onuda yaptım bu sefer status 6 hatası verdi :S cm10 kullanmayı cok istiyorum fakat birtürlü beceremiyorum ne yapmalıyım ? pekde bilgili sayılmam yazanları yapıyorum fakat olmuyor.

Cyanogen Rom Kullanmak için Bootloader klidini açman gerekir

Benim FXP konusundaki anlatımın aynısını sen yukarda verdiğin Konudan Bootloader açma işlemi diyen bölümden sonrasını tamamen yapıcaksın konuyu açan arkadaş gayet açık anlatmış ama yinede yazayım

cihaza en Son ICS sürümünü yükle
    bootloader klidini aç
    romun zip dosyasını sd kartına veyada dahili belleğe kopyala
    yükleyeceğin ROMUN boot.img yani kernel dosyasını yüklet
    Cihazı CWM modunda açıp Konuda arkadaşın gösterdiği şekilde sıfırlamaları yapıp Romu yüklet

error 7 hatasının sebebi cihazdaki Build.prop dosyasının değişmiş veyada hatalı olması bunu çözmek için en basit çözüm yazılım atıp hiç bi işlem yapmadan yukarda anlattığım şekilde romu yüklemektir

quote:

Orijinalden alıntı: anarsistbiropucuk

MESUT iç yada dış komut çalıştırılabilir program yada toplu iş dosyası olarak tanınmıyor diyor hata nerede acaba?

Hatalı dizin veyada komut giriyorsun sanırım Ms dos ekranını açmaya çalışıyorsun Yapmak istediğin işlem için Dosyalar hangi klasörde ise o klasörün içine girip Sol Shifte Basılı Tutarak Mouse ile Sağ Tıkla Çıkan pencereden Komut Penceresini Burada açı seçip işleme devam et

quote:

Orijinalden alıntı: asheal

Kardeşim Allah senden bin kere razı olsun.. böyle bi kaynak maşallah denir. her zaman işime yaradı..

Eyvallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 25 Ocak 2013; 3:02:28 >

• Arkadaşım ben sürümümü 6.1.A.2.50 ye düşürücem onun için rom u da indirdim
    Flashtool da var anlatımada baktım ama bir sorunm var ben rom u seçtim en son telefonu bağlama olayına geldim ama yapamadım telefonu
    Bağlayamıyorum bir türlü hata alıyorum root yapmak içim dönüyorum ama bir türlü yapamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: elifednah

Arkadaşım ben sürümümü 6.1.A.2.50 ye düşürücem onun için rom u da indirdim
    Flashtool da var anlatımada baktım ama bir sorunm var ben rom u seçtim en son telefonu bağlama olayına geldim ama yapamadım telefonu
    Bağlayamıyorum bir türlü hata alıyorum root yapmak içim dönüyorum ama bir türlü yapamadım

Bu konunun 1.sayfasındaki 5.mesaja bak orada usb flash driveri tanıtmada sorun yaşayanlar bunu linke tıklasın diyor,sorunun çözülecektir kesin...

• quote:

quote:

Bu konunun 1.sayfasındaki 5.mesaja bak orada usb flash driveri tanıtmada sorun yaşayanlar bunu linke tıklasın diyor,sorunun çözülecektir kesin...

Hayır daha önce yaptım ama tam anlamadım nasıl olduğunu

• quote:

quote:

quote:

quote:

Zaten herkes ilk etapta yapamıyor,önce o linkteki driverı yükle,kırmızı yazılarla hata veriyor usbyi sök tak aynı işlemi yeniden dene bu sefer rom yükleme işlemi başlayacaktır biraz uğraşman lazım sinirlenip pes etme hemen

Korkuyorum bir şey olucak diye daha önce yaparken telefon un ekran ında ünlem işareti çıkıp açılmıyordu rom yüklerken telefonun açılmama gibi durumu olur mu

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Zaten herkes ilk etapta yapamıyor,önce o linkteki driverı yükle,kırmızı yazılarla hata veriyor usbyi sök tak aynı işlemi yeniden dene bu sefer rom yükleme işlemi başlayacaktır biraz uğraşman lazım sinirlenip pes etme hemen

Korkuyorum bir şey olucak diye daha önce yaparken telefon un ekran ında ünlem işareti çıkıp açılmıyordu rom yüklerken telefonun açılmama gibi durumu olur mu

Korkacak birşey yok usb hata ayıklamasını açmayı unutma ve kabloyu hemen sökme bekle biraz pcnin sağ alt köşesinde cihaz yüklendi ve kullanıma hazır diyecek,tek sıkıntı yükleme başlarken elektrik giderse kötü olur ama onunda çaresi var merak etme benim telefon çok dayak yedi ama herşeyin çaresi var

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Korkacak birşey yok usb hata ayıklamasını açmayı unutma ve kabloyu hemen sökme bekle biraz pcnin sağ alt köşesinde cihaz yüklendi ve kullanıma hazır diyecek,tek sıkıntı yükleme başlarken elektrik giderse kötü olur ama onunda çaresi var merak etme benim telefon çok dayak yedi ama herşeyin çaresi var

Evet ama şimdi bağlama yerine geliyorum orda tam olarak ne yapmam lazım telefonu kapalı olarak bağlıyorum kabloyu takarken de ses kısma ya basıyorum ben yapamadım olmadı istanbul da yapan yerler var mı

• 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.