Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: anarsistbiropucuk

quote:

Orijinalden alıntı: elifednah

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşım ben sürümümü 6.1.A.2.50 ye düşürücem onun için rom u da indirdim
    Flashtool da var anlatımada baktım ama bir sorunm var ben rom u seçtim en son telefonu bağlama olayına geldim ama yapamadım telefonu
    Bağlayamıyorum bir türlü hata alıyorum root yapmak içim dönüyorum ama bir türlü yapamadım

Bu konunun 1.sayfasındaki 5.mesaja bak orada usb flash driveri tanıtmada sorun yaşayanlar bunu linke tıklasın diyor,sorunun çözülecektir kesin...

Hayır daha önce yaptım ama tam anlamadım nasıl olduğunu

Zaten herkes ilk etapta yapamıyor,önce o linkteki driverı yükle,kırmızı yazılarla hata veriyor usbyi sök tak aynı işlemi yeniden dene bu sefer rom yükleme işlemi başlayacaktır biraz uğraşman lazım sinirlenip pes etme hemen

Korkuyorum bir şey olucak diye daha önce yaparken telefon un ekran ında ünlem işareti çıkıp açılmıyordu rom yüklerken telefonun açılmama gibi durumu olur mu

Korkacak birşey yok usb hata ayıklamasını açmayı unutma ve kabloyu hemen sökme bekle biraz pcnin sağ alt köşesinde cihaz yüklendi ve kullanıma hazır diyecek,tek sıkıntı yükleme başlarken elektrik giderse kötü olur ama onunda çaresi var merak etme benim telefon çok dayak yedi ama herşeyin çaresi var

Evet ama şimdi bağlama yerine geliyorum orda tam olarak ne yapmam lazım telefonu kapalı olarak bağlıyorum kabloyu takarken de ses kısma ya basıyorum ben yapamadım olmadı istanbul da yapan yerler var mı

Cihazının markasını bilmiyorum fakat geri ok tuşuna basıp kabloyu takacaksın

Orochi sayfasında çok net anlatmış biraz dikkatli okursan emin ol çok kolay,ben buradan yardımcı olamıyorum üzgünüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

Orijinalden alıntı: gøød chãrlotté

downgrade yaparken böyle oluyor şimdi de

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER

gayet Normal Resime Bakarsan Cihaz Fastboot Modda bağlandı diyo yazılım atmak için Cihazı Flash Modunda Bağlayacaksın Uyarı Ledi Yeşil renk Olur

quote:

Orijinalden alıntı: enhitt

Orochi bnmde bir sorunum var aslnda yazdıgın cvpları okudum fakat düzelmedi aynı sorunu tekrar yasadım. 5 kereden fazla denedim yine olmadı. fxp203 kernelini deniyorum b u arada. kendi 4.0.4 .45 derleme numaralı orjinal romumun ftf sini yapmıstım hep bunun sayesinde geri dönebildim. sorunum status 7 hatası. root atıyorum.
    işlemlerimi
    http://forum.donanimhaber.com/m_70707573/mpage_1/f_/key_//tm.htm#70707573
    linkindeki sekilde yapıyorum. cwm yi xda dan aldıgım kestirme bi program sayesinde kurup bi seklde cvw ekranına giriyorum. tüm wipeları yapıyorum ardından install diyip 203 kerneli gösterdigimde status 7 hatası alıyorum. propları silin demissiniz onuda yaptım bu sefer status 6 hatası verdi :S cm10 kullanmayı cok istiyorum fakat birtürlü beceremiyorum ne yapmalıyım ? pekde bilgili sayılmam yazanları yapıyorum fakat olmuyor.

Cyanogen Rom Kullanmak için Bootloader klidini açman gerekir

Benim FXP konusundaki anlatımın aynısını sen yukarda verdiğin Konudan Bootloader açma işlemi diyen bölümden sonrasını tamamen yapıcaksın konuyu açan arkadaş gayet açık anlatmış ama yinede yazayım

cihaza en Son ICS sürümünü yükle
    bootloader klidini aç
    romun zip dosyasını sd kartına veyada dahili belleğe kopyala
    yükleyeceğin ROMUN boot.img yani kernel dosyasını yüklet
    Cihazı CWM modunda açıp Konuda arkadaşın gösterdiği şekilde sıfırlamaları yapıp Romu yüklet

error 7 hatasının sebebi cihazdaki Build.prop dosyasının değişmiş veyada hatalı olması bunu çözmek için en basit çözüm yazılım atıp hiç bi işlem yapmadan yukarda anlattığım şekilde romu yüklemektir

quote:

MESUT iç yada dış komut çalıştırılabilir program yada toplu iş dosyası olarak tanınmıyor diyor hata nerede acaba?

Hatalı dizin veyada komut giriyorsun sanırım Ms dos ekranını açmaya çalışıyorsun Yapmak istediğin işlem için Dosyalar hangi klasörde ise o klasörün içine girip Sol Shifte Basılı Tutarak Mouse ile Sağ Tıkla Çıkan pencereden Komut Penceresini Burada açı seçip işleme devam et

quote:

Orijinalden alıntı: asheal

Kardeşim Allah senden bin kere razı olsun.. böyle bi kaynak maşallah denir. her zaman işime yaradı..

Eyvallah

orochi usta bnm telefonum Xperia S vw ben fxp dosyalarından anzu uzantısını kurmusum normalde telefon nozomi bu status 7 hatasının sebebi bu olabilir mi ?

• quote:

Arkadaşım ben sürümümü 6.1.A.2.50 ye düşürücem onun için rom u da indirdim
    Flashtool da var anlatımada baktım ama bir sorunm var ben rom u seçtim en son telefonu bağlama olayına geldim ama yapamadım telefonu
    Bağlayamıyorum bir türlü hata alıyorum root yapmak içim dönüyorum ama bir türlü yapamadım

Orochi bir yardım et ya şu bağlama olayında sıfırım ya

• bu yazida emegi gecen herkese tesekkurler fakat benim kucuk bir sorunum var neo v telefonum var ve guvenli moddan bir turlu cikamiyorum butun cwv olsun root olsun yeni room olsun hepsini yukledim ama yinede olmadi bi zare bilen varsa cok sevinirim
  • xperia s e cm10 u basarıyla kurdum fakat bu sefer home tusu ve klavye sorunu ve ayrıca cekmeme sorunu olustu ne yamam gerek ? :(
  • hocam tüm sorunları bir şekilde cozup cm10 kurabildim hicbir sorunum yok. tek kötü yanı konusurken ses cok az geliyor sesi kıssamda acsamda tüm seviyelerde aynı. bunun icn bir çözüm var mı ?
  • ben solaya pure blood rom yüklemiştim şimdi ultimate sola yüklemek istiyorum ama tel açılırken bir türlü cmwye giremiyorum yeniden root yaptım .10 a düşdüm ettim ne yaptımsa olmadı cmw çıkmadı.

• edit.tamam oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helgin -- 26 Ocak 2013; 14:53:34 >
  • yok mu bilen deli oldummm bi turlu olmuyor saatlerdir

• elifednah @
    cihazı kapatıp Tuşa Basılı Şekilde Kabloyu Takıcaksın hepsi bu

enhitt @
    Ses sorunun kaynağı rom uzun süredir cyanogen rom kullanmıyorum :) fxp yerine Offical Cyanogen dene

bhazer @
    cihaza yazılımı yükleyip işlemleri
    baştan yap

quote:

Orijinalden alıntı: karason

yok mu bilen deli oldummm bi turlu olmuyor saatlerdir

bataryayı çıkarıp 5 dk bekleyip tekrar tak bakalım benim cihazımda bi kaç kere aynı sorun olmuştu bu şekilde çözüyordum ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 27 Ocak 2013; 3:13:35 >

• quote:

elifednah @

enhitt @
    Ses sorunun kaynağı rom uzun süredir cyanogen rom kullanmıyorum :) fxp yerine Offical Cyanogen dene

bhazer @
    baştan yap

quote:

bataryayı çıkarıp 5 dk bekleyip tekrar tak bakalım benim cihazımda bi kaç kere aynı sorun olmuştu bu şekilde çözüyordum ....

orochi dostum cok sey istemis olicam ama ben official cm bulamadim bnun linkini verebilirmisiniz acaba? birde bi official olanin olmayandan farki nedir? yuklemesi ayni mi olucak?yine jellybean olicak deil mi?

• quote:

elifednah @

enhitt @

bhazer @
    baştan yap

quote:

yaklasik olarak bunu elli kere yyaptim olmadi en yere atip uzerine cikacagim

• şimdi benim telde 2.3.4 .62 GB root lu,,BL kapalı durumda....
    bu yeni JB rom ları yüklemek için önce BL açıp sonra bu rom u yüklesem olur mu?
    yoksa önce 4.1 .587 ile biten ICS yükleyip sonra BL açıp ondan sonra mı JB rom yüklemem gerekir?
    eğer önce ICS yüklemem gerekirse flashtool daki hangi çeltikler işaretli oluyordu?unuttum baya zaman oldu
  • Enhitt@
    Google Yazman yeterliydi :P link ---http://get.cm/

karason@
    bugün bi kere daha oldu baya bi mod yükleyince kafayı yedi bataryayı çıkardım taktım düzeldi cihazda donanımsal sorun olabilir aklıma gelenler
    sim kart ve hafız kartı olmadan cihaz kullanmayı dene
    forumlarda bu sorunu yaşayan çokmuş yöntemlerden birisi cihazı kapatıyorsun açıyorsun Elin açma tuşunda basılı titreşim gelince ses kısma tuşuna basıyorsun cihaz normal şekilde açılıyormuş

@BJK@
    kuracağın rom Cyanogen tabanlı rom bunları kurmak için önce cihazı ICS 587 yükleyip daha sonra romu yükleyeceksin Forumda FXP cyanogen Rom anlatımında detaylarını yazmıştım sanırım gözünden kaçtı :)
    Yazılm yüklerken Full Sıfırlama yapıcaksın

Wipe data - wipe cache - No final verification - Delete apps log yazan yerlere tick koyucaksın

• quote:

Enhitt@

karason@
    bugün bi kere daha oldu baya bi mod yükleyince kafayı yedi bataryayı çıkardım taktım düzeldi cihazda donanımsal sorun olabilir aklıma gelenler
    forumlarda bu sorunu yaşayan çokmuş yöntemlerden birisi cihazı kapatıyorsun açıyorsun Elin açma tuşunda basılı titreşim gelince ses kısma tuşuna basıyorsun cihaz normal şekilde açılıyormuş

@BJK@
    kuracağın rom Cyanogen tabanlı rom bunları kurmak için önce cihazı ICS 587 yükleyip daha sonra romu yükleyeceksin Forumda FXP cyanogen Rom anlatımında detaylarını yazmıştım sanırım gözünden kaçtı :)

Wipe data - wipe cache - No final verification - Delete apps log yazan yerlere tick koyucaksın

orochi cok tesekkür ederim :) yanlız nozomi yani xperia s icin henüz cm10 cıkmamıs anladıgım kadarıyla :D beklicez artık

• quote:

quote:

Enhitt@

karason@

@BJK@

orochi cok tesekkür ederim :) yanlız nozomi yani xperia s icin henüz cm10 cıkmamıs anladıgım kadarıyla :D beklicez artık

FXP CM konusuna baktınmı ???
    http://forum.donanimhaber.com/m_66753609/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 29 Ocak 2013; 1:13:36 >

• Merhaba arkadaşlar telefon sensörün üzerinde tekrar çatlak oluştu garantiye göndereceğim Bootloader kilidi açık rootlu ve custom rom yüklü bu şekilde göndersem sorun olur mu? ne yapmamı önerirsiniz?
  • kernel attım,,cwm menuye girdim fakat romu zipli dosyayı görmüyor,,kaldım böyle sd kartada ulaşamıyorum şimdi pc den :) (pacoman yüklerken)

neyse bootloderi kapatıp tekrar eskiye dönüş yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @BJK@ -- 29 Ocak 2013; 23:20:38 >
  • quote:

quote:

quote:

Enhitt@

karason@

@BJK@

FXP CM konusuna baktınmı ???
    http://forum.donanimhaber.com/m_66753609/tm.htm

baktım tabiki bütün konularından haberim var :) official anlamda cm10 cıkmamıs demek istemistim xpera s cn :) bazı sorunları vardı bende cm9 yükledim su an skııntı yok :)

• Öncelikle emeğinizden dolayı kutlarım arkadaşlar...BENM BİR SORUNUM LÜTFEN YARDIMCI OLUN...

S.E Xperia ray kullanıyorum ve yaklaşık bir aydır uğraşıyorum cm10 yükleyemiyorum...
    1-telefon rootlu
    2-cwm yüklü
    3-Bootloader kilidi açık
    sd karta cm10 zip ini ve gapps atıyorum
    cwm den açıyorum aşamaları geçip cm10 zip i yükle dediğimde failed error bişeyler yazıyor anlatmak istediğim bir sorun var ama ben bulamıyorum acaba yardım edecek biri varmı???
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.