Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

Bootloader açtıysan Bootloader kapatıp cihazı pcc den yazılım onarımı yaptır

mesut merhaba kısa bir sorum olacak.....kernel yüklerken fastboot.exe flash boot boot.img bunu yazıp enter yapınca waiting for device yazıyor ve işlem öyle bekliyor dakikalarca sorun nedir acaba teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anarsistbiropucuk -- 6 Mart 2013; 17:23:18 >
  • @Orochi hocam sizin lww son romunuz yüklü telde wireless da bir sıkıntım var normalde gayet iyi çalısıyor kendi evimdeki veya dışardaki wirelessları görüp baglanıyorum fakat suan kaldıgım apartda accesspoint olarak kullandıgımız modemi görmüyor.arkadasımda galaxy young var onun ki görüp baglanıyor eve gelen başkalarıda baglanıyor ama benim tel.görmüyor hiç modemi ilk başlarda pek ilgilenmedim ama kafama takıldı neden acaba bir bilginiz var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hewalkaya

Telefonun kernelini nasil yedeklerim? (arc s)

.ftf olacak ama .sin degil.

Tesekkurler.

Edit: Tel rootlu degil.

Kernel ve Loader Dosyaları FTF yazılımın içindedir neyi yedekleyeceksin ???

quote:

Orijinalden alıntı: anarsistbiropucuk

quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

Bootloader açtıysan Bootloader kapatıp cihazı pcc den yazılım onarımı yaptır

mesut merhaba kısa bir sorum olacak.....kernel yüklerken fastboot.exe flash boot boot.img bunu yazıp enter yapınca waiting for device yazıyor ve işlem öyle bekliyor dakikalarca sorun nedir acaba teşekkürler...

Cihazı Fastboot modda bağlamamışsın veyada driverlar ile cihazı tanıtmamışsın Cihaz bekleniyor diyor ...

quote:

Orijinalden alıntı: a9z0a9z0

arkadaşlar benim telefonum xperia ray ben telefonda usb otg kablosu ile flash belleği
    mi açmak istiyorum ama açamıyorum bu işlemlerden hangisini yapmalıyım yardımcı olur musunuz

aşağıdaki Konuya Bak
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1588979

quote:

Orijinalden alıntı: Lookmania

@Orochi hocam sizin lww son romunuz yüklü telde wireless da bir sıkıntım var normalde gayet iyi çalısıyor kendi evimdeki veya dışardaki wirelessları görüp baglanıyorum fakat suan kaldıgım apartda accesspoint olarak kullandıgımız modemi görmüyor.arkadasımda galaxy young var onun ki görüp baglanıyor eve gelen başkalarıda baglanıyor ama benim tel.görmüyor hiç modemi ilk başlarda pek ilgilenmedim ama kafama takıldı neden acaba bir bilginiz var mı ?

dediğin rom ile Acces pont üzerinden hiç bağlantı kurmadım sanırım acces pointin şifreleme türü veyada yayın kanalını lww görmüyor istiyorsan Stock roma geçip bi dene
    o romu yapalı baya oldu :) şuan ben stock rootlu şekilde cihazımı kullanıyorum Wifi de ICS da olan genel kopma sorunundan başka bi sorun yok
    yardım edemediğim için kusura bakma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 8 Mart 2013; 8:13:44 >

• bana bi link vermişsinde kardeş burası ingilizce ben ne demek istediğini açıklar mısın rica etsem

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1588979
  • konu ingilizce ama az biraz baksan olayı anlardın :)

işlemi yapabilmek için Cihazın Rootlu ve En Son Busybox yüklenmiş + CWM yüklü olmalı

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1588979 bu konuda adı geçen USB OTG helper Uygulamasını marketten indir

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=24600142&postcount=2 bu konudan cihazına göre modul dosyasını indirip CWM den yükletip

modulu yükledikten sonra konudaki Videoyu izlemen yeterlidir...

• Orochi bana yardımcı olabilir misin?

Cihazım LT18i cihazı usb ile pcye bağladığımda lt15 Arc olarak görüyor Sony Companion, cihaza rush kernel yükleyip Viper 4.0 rom kurmayı düşünüyorum öncelikle lt15 olarak gözükmesinin sebebi nedir ? Geçen gün cihazı karıştırdım tamamen kapanmıştı hiç açılmıyordu, son çare olarak flastool ile farklı bir kernel atıp cwm ye girmekti
    kernelden dolayımı böyle gözüküyor pm atamıyorum sana bana yardımcı olabilir misin? pmden

Teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgvn5 -- 8 Mart 2013; 16:07:03 >
  • Arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yokmu ? bana pm den ulaşabilir misiniz?

Teşekkürler.
  • SORUNU ÇÖZDÜM TEŞEKKÜRLER.
  • teşekkürler kardeşim ama kendime güvenemedim o yüzden yapmayacağım ama yardımların için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilge insanlar olay şu yardımlarınızı bekliyorum :)
    kasmalardan dolayı flashtool ile firmware yapmaya çalıştım sanırım başaramadım. bi yerden t mobile firmware buldum onu kurdum ondan sonra telefonda
    "factory startup service please wait for power off button" boyle bi uyarı gelmeye başladı.
    flashtooldada
    "For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode" uyarısı gelmeye başladı. telefonum xperia u.
    Bi el atabilirsek bi yol gösterirseniz ona göre hareket edeyim :S
  • @Orochi::. Kardeşim merhaba
    xperia arc ye fazla dayanamadım ve xperia z aldım onuda root yapmak istiyorum ama bir kaç yerden anlatımları okudum pek anlıyamadım daha doğrusu senin gibi teferruatlı anlatmamışlar,kestirmeden gitmişler.
    Sana zahmet bunada bir el atıver.Bootloader kilidini açmadan root yapamazmıyız,kilidi açmak diğer telefonlar ile aynımı yoksa değişiyormu.
    Şimdiden teşekkür ederim.
  • elimde root yapmaya çalışırken brick olan bir xperia arc var, ben yapmadım arkadaşlar denemiş bu hale gelmiş ne yaptıklarını tam olarak bilmiyorum ama şu an brick durumda

flashtool ile ne yaptıysam düzeltemedim açılmıyor nasıl düzelteceğimiz hakkında bilgisi olan var mı
  • bootloader kilidinin açılıp açılmadığını nasıl öğrenebilirim ?
  • Merhaba Orochi hocam öncelikle anlatım çok teşekkürler herşeyi ince ince anlatmışsın helal, bir sorum olacak nette araştırdım ancak rastlayamadım, Arc S Rootlu bootloader açık bir cihazım var cm9 yüklü daha önce ice bean kullandım, sorum şu bootloader kapama işlemi yapıp orjinal rom kernele attığımda telefon açılıyor ancak com.android.phone çalışmayı durdurdu şeklinde hata alıyorum kilit ekranında ve telefonu kullanamıyorum, ice bean bu sorun yoktu, cihazın bootloaderını kapatık cm9 u nasıl kullanabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alibabacf

Merhaba Orochi hocam öncelikle anlatım çok teşekkürler herşeyi ince ince anlatmışsın helal, bir sorum olacak nette araştırdım ancak rastlayamadım, Arc S Rootlu bootloader açık bir cihazım var cm9 yüklü daha önce ice bean kullandım, sorum şu bootloader kapama işlemi yapıp orjinal rom kernele attığımda telefon açılıyor ancak com.android.phone çalışmayı durdurdu şeklinde hata alıyorum kilit ekranında ve telefonu kullanamıyorum, ice bean bu sorun yoktu, cihazın bootloaderını kapatık cm9 u nasıl kullanabilirim ?

Sanırım wipe işlemlerini yapmadın.Telefona bir format atarsan problemin kalmıyacaktır.Tekrar custom rom yüklemek için yeniden kilidi açman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zhny

bootloader kilidinin açılıp açılmadığını nasıl öğrenebilirim ?

Birinci sayfadaki anlatımda var,orayı biraz inceleyiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grolof

quote:

Merhaba Orochi hocam öncelikle anlatım çok teşekkürler herşeyi ince ince anlatmışsın helal, bir sorum olacak nette araştırdım ancak rastlayamadım, Arc S Rootlu bootloader açık bir cihazım var cm9 yüklü daha önce ice bean kullandım, sorum şu bootloader kapama işlemi yapıp orjinal rom kernele attığımda telefon açılıyor ancak com.android.phone çalışmayı durdurdu şeklinde hata alıyorum kilit ekranında ve telefonu kullanamıyorum, ice bean bu sorun yoktu, cihazın bootloaderını kapatık cm9 u nasıl kullanabilirim ?

Sanırım wipe işlemlerini yapmadın.Telefona bir format atarsan problemin kalmıyacaktır.Tekrar custom rom yüklemek için yeniden kilidi açman lazım.

bootloader kapatıporjinal rom kernelini yükledikten sonra format atmak gerekiyor anladığıma göre doğrumudur?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: grolof

quote:

bootloader kapatıporjinal rom kernelini yükledikten sonra format atmak gerekiyor anladığıma göre doğrumudur?

Niye kerneli yüklüyorsunuz anlamadım.Romun tamamını yükleyin ve format atarsanız problemsiz çalışacaktır.Zaten kapalı ve orijinal romu yükledim dediniz sadece wipe işlemini yaparsanız sorunsuz çalışacaktır.Olmazsa cihazı yeniden bağlayıp aynı yazılımı onar diye yüklerseniz takılma ve donma yapmaz sanırım.

• Merhaba, telefonumun sürümü 2.3.4, 4.0.2.A.0.62 İlk sayfadaki root işlemleri yapmadan önce bir önceki versiyona geçmem şart mı? Root yapıp telefon hafızasını rahatlatmak istiyorum. Telefon tuşlarındaki soyulma, eski sürüme dönme ve ekran yanığı için göndermiştim. Bu versiyonu yükleyip geri göndermişler. Bu sürümle devam etmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • İlk sayfadaki .42 sürümünü indirip root yapıp, gereksiz yazılımları kaldırdıktan sonra, yine aynı sayfada yer alan .62 sürümünü yükleyince servisten geldiği haline gelir mi? Yani içerik olarak türkçe, aynı programlar vs? .42 sürümüne geçmem şart mıdır? Bir yerde ICS den direk root yapılışını anlatmışlar. Bu sürümde geçirli değil her halde?
  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.