Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: heavyrocker

İlk sayfadaki .42 sürümünü indirip root yapıp, gereksiz yazılımları kaldırdıktan sonra, yine aynı sayfada yer alan .62 sürümünü yükleyince servisten geldiği haline gelir mi? Yani içerik olarak türkçe, aynı programlar vs? .42 sürümüne geçmem şart mıdır? Bir yerde ICS den direk root yapılışını anlatmışlar. Bu sürümde geçirli değil her halde?

Bendede 62 yüklü ve ben geri dönmeden aynı sistemle root yapmıştım ama o dosyanın nerde olduğunu hatırlamıyorum
    http://forum.donanimhaber.com/m_66141520/tm.htm
    Bu konuda vardı sanırım burayı bir incelersen runme dosyası ile çok basit şekilde root yapabilirsin diye hatırlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: grolof

quote:

İlk sayfadaki .42 sürümünü indirip root yapıp, gereksiz yazılımları kaldırdıktan sonra, yine aynı sayfada yer alan .62 sürümünü yükleyince servisten geldiği haline gelir mi? Yani içerik olarak türkçe, aynı programlar vs? .42 sürümüne geçmem şart mıdır? Bir yerde ICS den direk root yapılışını anlatmışlar. Bu sürümde geçirli değil her halde?

Bendede 62 yüklü ve ben geri dönmeden aynı sistemle root yapmıştım ama o dosyanın nerde olduğunu hatırlamıyorum
    Bu konuda vardı sanırım burayı bir incelersen runme dosyası ile çok basit şekilde root yapabilirsin diye hatırlıyorum.

Cevap için tşk. Kardeş orada ICS de root tan bahsetmiş galiba. O dosyayı bulmama yardımcı olur musun?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alibabacf

quote:

quote:

Merhaba Orochi hocam öncelikle anlatım çok teşekkürler herşeyi ince ince anlatmışsın helal, bir sorum olacak nette araştırdım ancak rastlayamadım, Arc S Rootlu bootloader açık bir cihazım var cm9 yüklü daha önce ice bean kullandım, sorum şu bootloader kapama işlemi yapıp orjinal rom kernele attığımda telefon açılıyor ancak com.android.phone çalışmayı durdurdu şeklinde hata alıyorum kilit ekranında ve telefonu kullanamıyorum, ice bean bu sorun yoktu, cihazın bootloaderını kapatık cm9 u nasıl kullanabilirim ?

Sanırım wipe işlemlerini yapmadın.Telefona bir format atarsan problemin kalmıyacaktır.Tekrar custom rom yüklemek için yeniden kilidi açman lazım.

bootloader kapatıporjinal rom kernelini yükledikten sonra format atmak gerekiyor anladığıma göre doğrumudur?

Niye kerneli yüklüyorsunuz anlamadım.Romun tamamını yükleyin ve format atarsanız problemsiz çalışacaktır.Zaten kapalı ve orijinal romu yükledim dediniz sadece wipe işlemini yaparsanız sorunsuz çalışacaktır.Olmazsa cihazı yeniden bağlayıp aynı yazılımı onar diye yüklerseniz takılma ve donma yapmaz sanırım.

kernel yüklememin sebebi cm9 yükledikten sonra bootloader kapattığımızda telefon açılmıyor bundan konudada bahsedilmiş, çözümüde orjinal ics kerneli yüklemek, bunu yapınca telefon açılıyor ancak com.android.phone çalışmayı durdurdu şeklinde hata veriyor ve kullanılamaz durumda bekliyor, bunu nasıl çözerim, kısaca bootloader kapatıp cm9 kullancam telefonda

• quote:

Orijinalden alıntı: mgvn5

Orochi bana yardımcı olabilir misin?

Cihazım LT18i cihazı usb ile pcye bağladığımda lt15 Arc olarak görüyor Sony Companion, cihaza rush kernel yükleyip Viper 4.0 rom kurmayı düşünüyorum öncelikle lt15 olarak gözükmesinin sebebi nedir ? Geçen gün cihazı karıştırdım tamamen kapanmıştı hiç açılmıyordu, son çare olarak flastool ile farklı bir kernel atıp cwm ye girmekti
    kernelden dolayımı böyle gözüküyor pm atamıyorum sana bana yardımcı olabilir misin? pmden

Teşekkürler,

kusura bakma kaç gündür siteye girmiyordum aynı sorun benimde başıma gelmişti PCC pc den tamamen kaldırp telefona stock rom atınca cihazı normal şekilde görmeye başlamıştı sorunu çözmüşsün zaten

quote:

Merhaba Orochi hocam öncelikle anlatım çok teşekkürler herşeyi ince ince anlatmışsın helal, bir sorum olacak nette araştırdım ancak rastlayamadım, Arc S Rootlu bootloader açık bir cihazım var cm9 yüklü daha önce ice bean kullandım, sorum şu bootloader kapama işlemi yapıp orjinal rom kernele attığımda telefon açılıyor ancak com.android.phone çalışmayı durdurdu şeklinde hata alıyorum kilit ekranında ve telefonu kullanamıyorum, ice bean bu sorun yoktu, cihazın bootloaderını kapatık cm9 u nasıl kullanabilirim ?

Cyanogen romları Kendi Kernelleri ile çalışır CM sürümüne ait kerneli attıktan sonra Bootloaderi kapatmayacaksınız kapatırsanız stock kerneli atmanız gerekir stock kerneli atıncada cihaz açılmaz açılsa dahi bende açılmamıştı hata vermesi normaldir
    Ice bean dediğin rom şuan piyasada olan Zelly cream - viper vs romlar gibi Stock Rom tabanlıdır bunların bl kapatıp stock kerneli atınca çalışması normaldir
    CM- MIUI-AOSP-AOKP romlarında kendi kernelini kullanmak zorundasınız ...
    Kısacası CM9 kullanacaksan Bootloader açık ve CM9 kerneli yüklü olucak

quote:

Orijinalden alıntı: dark dragon

elimde root yapmaya çalışırken brick olan bir xperia arc var, ben yapmadım arkadaşlar denemiş bu hale gelmiş ne yaptıklarını tam olarak bilmiyorum ama şu an brick durumda

flashtool ile ne yaptıysam düzeltemedim açılmıyor nasıl düzelteceğimiz hakkında bilgisi olan var mı

işlem yapılan Cihaz Bootloaderi Kapalı İse Sony Update Service Programı İle Güncelleyin Açılacaktır

işlem yapılan Cihazın Bootlaoder Kilidi Açılmış veya Yukardaki İşlem İşe yaramıyorsa Aşağıdaki Linkteki zipli Dosyayı indirip içindeki ftf dosyasını flashtool frimwares klasörüne atıp Flashtooldan yazılım yükler gibi Yükleyip işlem bi kaç saniye sürmez Daha Sonra Flashtool ile Yazılım atın
    bu işlemde cihazı açmıyorsa hard brick denilen durum olmuştur işinin ehli bir servise verin açıbilirse onlar açar Geçmiş olsun :(
    Unbrickxperia2011.zip
    http://www.mediafire.com/?s166qsg8qaaxc43

quote:

@Orochi::. Kardeşim merhaba
    xperia arc ye fazla dayanamadım ve xperia z aldım onuda root yapmak istiyorum ama bir kaç yerden anlatımları okudum pek anlıyamadım daha doğrusu senin gibi teferruatlı anlatmamışlar,kestirmeden gitmişler.
    Sana zahmet bunada bir el atıver.Bootloader kilidini açmadan root yapamazmıyız,kilidi açmak diğer telefonlar ile aynımı yoksa değişiyormu.
    Şimdiden teşekkür ederim.

buraya bak bakalım : Ayrıca hayırlı olsun Güle Güle Kullan ben ise Walkmane devam
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2186368

quote:

Merhaba, telefonumun sürümü 2.3.4, 4.0.2.A.0.62 İlk sayfadaki root işlemleri yapmadan önce bir önceki versiyona geçmem şart mı? Root yapıp telefon hafızasını rahatlatmak istiyorum. Telefon tuşlarındaki soyulma, eski sürüme dönme ve ekran yanığı için göndermiştim. Bu versiyonu yükleyip geri göndermişler. Bu sürümle devam etmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Gb nin 62 ile biten sürümü direk rootlanmaz rootlamak için önce 42 ile biten sürüme geçip daha sonra 2. mesajdaki anlatımı yapmak zorundasın bu işlem sırasında tüm
    veriler gidecektir yapmadan önce cihazda önemli olan dosyalarını yedeklemeni önerrim
    62 sürümü direk rootlamak istersen bootloader klidini açıp stock kernel atmak zorundasın bootlaoder açmadan 62 sürümü kesinlikle rootlanmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 12 Mart 2013; 3:50:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

.

buraya bak bakalım : Ayrıca hayırlı olsun Güle Güle Kullan ben ise Walkmane devam

Teşekkür ederim.Her zaman herkese hızır gibisin,inşallah sende kısa zamanda istediğin telefonu alırsın.
    İngilizcem olmadığı için bir şey anlamıyorum.Birde özellikleri gitmesin diye bootloaderi açmadan root yapmak istiyorum tabi mümkünse yoksa ilk defa bu şekilde kullanacağım.Gerçi kendi içinde backup alma seçeneği var ama yinede bir kaç uygulama rotsuz çalışmadığı için rootlamak istiyorum.Tabi imkan olursa,yoksa katlanacağız.

• xperia sola ıcs son versiyon için direk root yapma imkanı yokmu?
    bu eski sürüme dönme işi bana çetrefilli geldi.
  • arkadaşlar bende aldım xperia p sonunda. peki root falan atmalımıyım herhangi bi opmizasyon tiyosu kurulması gereken program falan biliyormusunuz?

yoksa direk 4.1 updatesini bekle hiç dokunmamı dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: spurdo

arkadaşlar bende aldım xperia p sonunda. peki root falan atmalımıyım herhangi bi opmizasyon tiyosu kurulması gereken program falan biliyormusunuz?

Hayırlı olsun, , günlerde kullan. Bence bu konulara girmene gerek yok profesyonel değilsen bu konularda. Çünkü gayet güzel ve yeterli işlemci, ram vs. özellikleri. Bence sorun çıkmadan kullanırsın. Genişletilebilir hafıza yuvbası yok galiba. O yüzden burada anlatılanlar işine pek yaramaz. Ben neo yu daha yeni root layacağım. Üstteki cevabımı bekleyip ona göre ilerleyeceğim, yanlış iş olmasın diye. Bu telefon bu işlemleri gerektiyor çünkü.
  • quote:

quote:

arkadaşlar bende aldım xperia p sonunda. peki root falan atmalımıyım herhangi bi opmizasyon tiyosu kurulması gereken program falan biliyormusunuz?

Hayırlı olsun, , günlerde kullan. Bence bu konulara girmene gerek yok profesyonel değilsen bu konularda. Çünkü gayet güzel ve yeterli işlemci, ram vs. özellikleri. Bence sorun çıkmadan kullanırsın. Genişletilebilir hafıza yuvbası yok galiba. O yüzden burada anlatılanlar işine pek yaramaz. Ben neo yu daha yeni root layacağım. Üstteki cevabımı bekleyip ona göre ilerleyeceğim, yanlış iş olmasın diye. Bu telefon bu işlemleri gerektiyor çünkü.

root atma istememin tek amacı Seeder denen bi app var baya bi derecede hızlandırıyor androidi. daha önce bi tablette kullandığımdan biliyorum
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1987032 buradan bakabilirsin,root atarsan kurmanı tavsiye ederim,kurup bi resetle hız farkını görürsün

• quote:

quote:

quote:

root atma istememin tek amacı Seeder denen bi app var baya bi derecede hızlandırıyor androidi. daha önce bi tablette kullandığımdan biliyorum
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1987032 buradan bakabilirsin,root atarsan kurmanı tavsiye ederim,kurup bi resetle hız farkını görürsün

Deneyeyim bakalım. Gerçekten de hissedilir artış var mıymış? Eğer var diyorsan ve de şu andaki hız sana yetmiyorsa, kasmalar varsa mecbur yapacaksın.Fakat yoktur her halde?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Deneyeyim bakalım. Gerçekten de hissedilir artış var mıymış? Eğer var diyorsan ve de şu andaki hız sana yetmiyorsa, kasmalar varsa mecbur yapacaksın.Fakat yoktur her halde?

var ben bunu galaxy player 5 te yaptım. sırf bunun için root atanlar var. telefon daha kargoda ama yüzde 99 4.1 i bekleyeceğim onunda rootu zartı zurtu çıksın sonra kurarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spurdo -- 12 Mart 2013; 18:27:09 >

• arkadaşlar bu benim ilk android telim olacak.turkcellden xperia s alıcam cihazı alınca güncellemedir root tur fln .73 güncellemesimi neyse neler yapıyım sizce tele

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar, 0.42 sürümünü yükledim flashtool ile. Daha sonra Doomlord root çalıştırdım o işlemde bitti. Şimdi amacım ilkin 0.62 türkçe sürümüne geçip, gereksiz programları silmek. Bu arada 0.42 sürümü çince içerik dolu.
    Sorularım:
    1) 0.62 de de bu çince içerikler olacak mı? Eğer olacaksa orjinal Türkçe rom nerden indirebilirim?

2) 0.62 Sürümüne yine flashtool ile bu sayfadaki rom dosyasını anlatılan şekliyle mi yüklemem lazım? Yani Xperia-ROOT.rev3.zip dosyasını açıp devamını yaparak.

3) Üstteki işlemleri yaptıktan sonra root kapamaya gerek yok galiba? Çünkü telefon brick olur denmiş. Bunu tam anlamadığımdan cevaplarınızı bekliyorum. Eğer üstteki işlerm sırası doğruysa devam edeceğim, çok tşk.

@.::Orochi::.
    Bu sorularıma ilaveten 0.62 sürümüne geçtikten sonra, Xperia-ROOT.rev3 devamını kurduktan sonra root kapanmıyor değil mi? Kapanmadan orada program kaldırma işlemleri filan yapılacak sanırım?
    Şu an 0.42 sürümde cevabınızı beklemekteyim. Deneme amaçlı olarak SystemCleanUp root programı yükledim, Root Check Pro ile kontrol ettim yönetici hakkını almış telefon. System Clean up programında, ilk sekmede yani cleanup sekmesinde tümünü sildim.Apps kısmında ise bayağı program sildim. Bazılarının çalışmasını engelledim. 0.62 ye geçerken root açık geçsem, flashlasam bir sorun olur mu? Xperia Neo da 0.62 ye geçtikten sonra root kendiliğinden kapanır mı? Kapanırsa tekrardan nasıl açacağım? Son sorum, CWM ile custom rom a mod mu yükleyeyim, 0.62 sürümü yerine ve önerebileceğiniz mod hangisidir? Garanti bittikten sonra bootloadr düşüyorum şimdilik, tabi fikrim değişmezse. :D Cevablarınızı beklemekteyim, çok tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 13 Mart 2013; 1:51:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 42barış83

xperia sola ıcs son versiyon için direk root yapma imkanı yokmu?

Biraz geç oldu fakat beliki işine yarar. Belki de bulmuşsundur¿

• quote:

quote:

öneri için teşekkürler bu yöntemi biliyorum
    ben flashtool kullanmadan direk dosyayı tele atıp root yapabileceğim bi yöntem arıyorum

• quote:

quote:

.

Teşekkür ederim.Her zaman herkese hızır gibisin,inşallah sende kısa zamanda istediğin telefonu alırsın.
    İngilizcem olmadığı için bir şey anlamıyorum.Birde özellikleri gitmesin diye bootloaderi açmadan root yapmak istiyorum tabi mümkünse yoksa ilk defa bu şekilde kullanacağım.Gerçi kendi içinde backup alma seçeneği var ama yinede bir kaç uygulama rotsuz çalışmadığı için rootlamak istiyorum.Tabi imkan olursa,yoksa katlanacağız.

Anlatım konuda ancak benim deneme şansım yok elimde deneyecek xperia z olsa :) hemen dener anlatımı açarım ama denemeden şunu bunu yap demekle olmuyor :)
    sen biraz kurcala çözersin zaten anlatımda bl açma vs ibare yok
    yaz sonunda bende yeni bi cihaza geçerim fiyatlar düşsün iyice :)

quote:

öyle bir imkan yok Sony Sadece belirli yazılımlara root izni veriyor bu 1 veya 2 yazılım oluyor benimde kullandığım cihaz xperia 2011 serisi olduğundan sadece android 4.0.3 olan yazılım direk rootlanıyor yani rootlamak için Xperia ray e ait 4.0.3 kernel atıyorum ve bu dosyayı attıktan sonra cihaz siyah ekranda kalıyor işlemi o şekilde yapıyorum ses yok görüntü yok :) yine siz iyisini cihazlarda kendi dosyalarınızı kullanarak işlem yapıyorsunuz bu rahatlığı var

quote:

quote:

quote:

öneri için teşekkürler bu yöntemi biliyorum
    ben flashtool kullanmadan direk dosyayı tele atıp root yapabileceğim bi yöntem arıyorum

öyle bi olay görmedim olsada yine flashtool kullanarak rootlanan yazılıma geçmen gerekir sonuçta her yazılım rootlanmıyor koruma var :)

quote:

bu tarz sorunlarınızı xperia P ana konusuna yazın daha çabuk sonuç alırsınız...

quote:

Orijinalden alıntı: zekitarik

arkadaşlar bu benim ilk android telim olacak.turkcellden xperia s alıcam cihazı alınca güncellemedir root tur fln .73 güncellemesimi neyse neler yapıyım sizce tele

bu tarz sorunlarınızı xperia S ana konusuna yazın daha çabuk sonuç alırsınız...

• samsung da bu şekilde tabi o Gb 2.3.3 kullanıyor
    bir dosya var tele atıp güvenli modda başlatıyorsun
    cuk oturuyor telefon rootlu
    şimdi flashtool yükle falan zor değil ama uzun iş hocam
    ben Go ya Jb gelirse sola ya costum romunu çakmayı düşünüyorum
    o yüzden pek uğraşmak istemedim okadar uygulamayı tekrar yükleyemem zaten bi daha yüklemem gerekecek.
  • Arkadaşlar, mt15i içinhttp://download.cyanogenmod.org/?type=stable&device=hallon siteden Cyangenmod 9.1 indridim. Bunu kurmam için, ilk sayfadaki Mesaj 4 dekileri mi yapmam lazım yoksa, Mesaj 14 dekileri mi yapmam lazım? Şu an .042 sürümdeyim. Root açık. bootloader kapalı. Bu mod Türkçe mi? Lütfen yardım edin yanlış iş yapmak istemiyorum.
  • Cyanogen kurulumu için ayrı konum var
    Fxp cyanogen rom kurulumu diye
    Detaylı şekilde anlattım
    Link atamadım kusura bkma mobildn yazıyorum ;-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Cyanogen kurulumu için ayrı konum var
    Fxp cyanogen rom kurulumu diye
    Detaylı şekilde anlattım
    Link atamadım kusura bkma mobildn yazıyorum ;-)

Hocam cevap için sağol, dünden beri bekliyorum 0.42 de. XDA' dan Ultimate HD romu yüklemeye karar verdim. Bootloader açmadan, kernelsiz yani ICS .582 rom ve cwm ile yükleyebilir miyim? Xperia-ROOT.rev3.zip ie root işlemine devam ettikten sonra mı cwm ile yülemeliyim yoksa Xperia-ROOT.rev3.zip dosyasını çalıştırmaya gerek yok mu? Bu arada Türkçe dil var mı HD romda? Bir de ben şimdi root açık şekilde sony programı ile güncelleme yapsam sorun olur mu? Güncellemeden sonra root yine açık kalacak mı? .587 versiyonu güncelleyerek mi edinmem lazım yoksa, ftf oarak mı yüklemem lazım. Bu aradahttp://d-h.st/Jsk adresinden indirmekteyim şu an, doğru mudur? Ona göre ayarlayayım şu işi bir an önce telefon artık kullanılacak duruma girsin.

• 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.