Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İlgin için sağolasın.
    Muhakkak ki en doğru olanı XDA dakidir.Başka yerlerde bir kaç değişik dosya ve anlatım buldum denedim ama hem olmadı hemde bir seferinde yazılımı yeniden yükledim birindede fabrika ayarlarına dönerek düzeltebildim.
    İnşallah en kısa zamanda iyi bir telefon alırsın.Bence xperia z süper bir telefon,yaza kadar fiatıda düşer sanırım.O zaman rahat rahat kurcalamayı öğreniriz senden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

Cyanogen kurulumu için ayrı konum var
    Fxp cyanogen rom kurulumu diye
    Detaylı şekilde anlattım
    Link atamadım kusura bkma mobildn yazıyorum ;-)

Hocam, ben ilk sayfada anlatıklarınıza göre global 0.42 ye geçtim. Root yaptım. Global .587 ye flashladım. Bootloader açmadım ve açmak da istemiyorum. Ultimate HD Rom kurmak istedim, anlatılanlara göre işlemler yaptım. Bu rom bootloader açmadan çalışıyor yazıyor. CWM de, sırasıyla wipe data ve wipe cache yaptım. Advanced kısmına girip wipe dalvik cache ve wipe battery status yaptım. Daha sıonra rom dosyasını yüklemeye başaldım. Telefon başlayınca sony yazısında kalıyor, 40 dakika bekledim fakat ilerleme olmadı. Artık CWM de çalışmadığı için, sony yazısında kilitleniyor ve işlem yapmıyor telefon, flashla 0.42 flashlayıp telefonu çalışır hale getirdim. Üstte yaptıklarımı en baştan yaptım ve HD rom kurulum sihirbazında bir iki ayar değiştirip yeiden denedim. Yine telefon açılmadı ve kilitlendi. Şu an işlemleri yeniden yaptım. CWM de, sırasıyla wipe data ve wipe cache yaptım. Advanced kısmına girip wipe dalvik cache ve wipe battery status yaptım. HD rom konusunda Litminov ve epyhon arkadşımız bir çözüm yolu bulmuşlar. Arkadaşlar, bana yaptıklarıma ilaveten mount&storage içinde cache, data, system wipe yap dediler de wipe diye bir şey yok. Mount ve format var.
    Sizin CWM anlatımındaki bir uyarınız kafamı karıştırdı. "Bu Bölümlerden istediğiniz bölümü Sıfırlayabilirsiniz Ve Unutmayın bu işlemin Geri Dönüşü Yoktur
    Rootlu Cihazlarda Format System yaparsanız CWM Silinir ve Cihaz Açılmaz Burayı Karıştırmamanız Sizin için Daha İyi Olur :P"
    İlk diğer wipe leri yaptım bıraktım. Format yapmadım. Sizden cevap bekliyorum bu işlemleri de yapayım mı? Bu işlemlerden sonra bir aksilik olur da telefonu bir daha açamazsam, tekrardan flashla 0.42 rom atıp telefonu çalışabilir hale gitirebilir miyim? Eğer geri dönüşü yoksa, telefon servislik olursa hiç girmeyeyim bu işleme. Lütfen acil cevabınızı bekliyorum, tşk.

• quote:

Orijinalden alıntı: heavyrocker

quote:

Cyanogen kurulumu için ayrı konum var
    Fxp cyanogen rom kurulumu diye
    Detaylı şekilde anlattım
    Link atamadım kusura bkma mobildn yazıyorum ;-)

Hocam, ben ilk sayfada anlatıklarınıza göre global 0.42 ye geçtim. Root yaptım. Global .587 ye flashladım. Bootloader açmadım ve açmak da istemiyorum. Ultimate HD Rom kurmak istedim, anlatılanlara göre işlemler yaptım. Bu rom bootloader açmadan çalışıyor yazıyor. CWM de, sırasıyla wipe data ve wipe cache yaptım. Advanced kısmına girip wipe dalvik cache ve wipe battery status yaptım. Daha sıonra rom dosyasını yüklemeye başaldım. Telefon başlayınca sony yazısında kalıyor, 40 dakika bekledim fakat ilerleme olmadı. Artık CWM de çalışmadığı için, sony yazısında kilitleniyor ve işlem yapmıyor telefon, flashla 0.42 flashlayıp telefonu çalışır hale getirdim. Üstte yaptıklarımı en baştan yaptım ve HD rom kurulum sihirbazında bir iki ayar değiştirip yeiden denedim. Yine telefon açılmadı ve kilitlendi. Şu an işlemleri yeniden yaptım. CWM de, sırasıyla wipe data ve wipe cache yaptım. Advanced kısmına girip wipe dalvik cache ve wipe battery status yaptım. HD rom konusunda Litminov ve epyhon arkadşımız bir çözüm yolu bulmuşlar. Arkadaşlar, bana yaptıklarıma ilaveten mount&storage içinde cache, data, system wipe yap dediler de wipe diye bir şey yok. Mount ve format var.
    Sizin CWM anlatımındaki bir uyarınız kafamı karıştırdı. "Bu Bölümlerden istediğiniz bölümü Sıfırlayabilirsiniz Ve Unutmayın bu işlemin Geri Dönüşü Yoktur
    Rootlu Cihazlarda Format System yaparsanız CWM Silinir ve Cihaz Açılmaz Burayı Karıştırmamanız Sizin için Daha İyi Olur :P"
    İlk diğer wipe leri yaptım bıraktım. Format yapmadım. Sizden cevap bekliyorum bu işlemleri de yapayım mı? Bu işlemlerden sonra bir aksilik olur da telefonu bir daha açamazsam, tekrardan flashla 0.42 rom atıp telefonu çalışabilir hale gitirebilir miyim? Eğer geri dönüşü yoksa, telefon servislik olursa hiç girmeyeyim bu işleme. Lütfen acil cevabınızı bekliyorum, tşk.

1. Cihazın Xperia ARC sanırım Bu Açılmama Olayı UHD - Viper - Zelly Cream Romlarında ARC ta oluyordu yeni sürümünde düzelttiler diye hatırlıyorum XDA konusuna bi bak istersen

2.bu romu kurmak için kurulumda mount and storage dan Format data - format cache ve format system yapıp romu kurman gerekiyor

3. bir daha hata alırsan flashtool ile iser GB 42 istersen ICS 587 yükleyip cihazı açabilirsin

4.Bootlaoderi kapalı cihazlarda CWM den Format system yaptıktan sonra Rom yüklemeden veya CWM den Backup Yüklemeden reboot system deyip cwm den çıkarsan
    cihaz açılmaz sony logosunda kalır bu uyarı bunun için bu olursa tek yapıcağın flashtooldan cihaza yazılım atmak olur

• Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

1. Cihazın Xperia ARC sanırım Bu Açılmama Olayı UHD - Viper - Zelly Cream Romlarında ARC ta oluyordu yeni sürümünde düzelttiler diye hatırlıyorum XDA konusuna bi bak istersen

2.bu romu kurmak için kurulumda mount and storage dan Format data - format cache ve format system yapıp romu kurman gerekiyor

3. bir daha hata alırsan flashtool ile iser GB 42 istersen ICS 587 yükleyip cihazı açabilirsin

4.Bootlaoderi kapalı cihazlarda CWM den Format system yaptıktan sonra Rom yüklemeden veya CWM den Backup Yüklemeden reboot system deyip cwm den çıkarsan
    cihaz açılmaz sony logosunda kalır bu uyarı bunun için bu olursa tek yapıcağın flashtooldan cihaza yazılım atmak olur

Usta cevabın için çok sağol. Hemen uygulamaya başlıyorum o zaman. Bu arada telefon mt15i, neo.
  • quote:

[size=6]MESAJ 14
    RECOVERY X 1.4.5

Rootlu Cihazlara CWM recovery Kurmak
    Bu anlatımdaki işlemleri yapınca Bootloaderi kırılıp kernel atılmış gibi cihazınıza CWM yüklenir Yanlız Bu CWM Sadece Bootloader Kapalı çalışan Stock Tabanlı Romları yükleyebilirsiniz Cyanogen Romları için Kernel Atmak gerekir Kernel içinde Bootlaoderi açmanız gerekir Bunu Unutmayın
    Burdaki CWM size En büyük Artısı BL kapalı romları yükleyebilir - Cihazın içindeki ROMU yedekleyebilir Sorun çıktığında Tüm ayalarınız ile beraber Cihazı yedek alındığı hale Getirebilrisiniz

Gereksinimler
    Rootlu Bir Sony Cihaz Super User ve Busybox Güncellemeleri Eksiksiz Olmalı
    Android 2.3.4 veya ICS 4.0 yazılım Telefon Açık şekilde USB bağlanıcak ve Ayalardan USB hata Ayıklama Açık Olucak işlem sırasında
    Bootloaderi Kapalı Stock Rom Kullanan Cİhazlar içindir Unutmayın

cihazı usb bağlayın daha sonra programı klasöre çıkarıp çalıştırın çıkan ekrandan Android sistemi seçip NEXT diyoruz Son olarakta Çıkan uyarıdan YES basıp Cihaza CWM yükletiyoruz Cihaz Kapanıp Açılacaktır

CWM kullanımı
    CWM menusunde dokunmatik tuşlar işe yaramaz
    Menude Yukarı ve Aşağı için Ses açma ve Kapama Tuşlarını Kullanırız
    Girilen menuden Geri Gelmek için Geri tuşuna Basarız
    Seçim Yapmak için HOME tuşuna Basarız bunları Unutmayın ...

CWM girmek için Cihazı kapatıp Açın Cihaz Açılırken SONY logosunda bir kaç Kez SES ARTTIRMA tuşuna Basın
    Cihaz Açılmak Yerine CWM moda girecektir

CWM menusundeki Bölümler Nedir
    Reboot System Now = Cihazı Yeniden Başlatır
    Format Data Factory veya Wipe Data = Telefondaki Tüm ayaları ve Uygulama Verilerini Temizler Full sıfırlama
    Wipe Cache veya Wipe Cache partition= Telefonun Ön bellek Bölümünü Temizler gerekmedikçe Yapmayın
    İnstall zip SD card = Forumda ve İnternette paylaşılan Zip formatlı Yükleme Paketlerini bu Bölümden Yükleriz
    Update Zip

Backup And Restore
    Bu Bölümde backup yazan yerden cihazın Full sistem yedeğini SD karta alabilirsiniz Sorun olduğunda
    Aynı yedeği Bu bölümdeki restore yazan yerden Tekrar yükletirsiniz
    Yine Aynı bölümde Advanced restore bölümü vardır bu bölümde ise aldığınız yedek içinden
    System veya Diğer yedek dosyalarını isteğe bağlı olarak yükletirsiniz
    Yedek Almanızı Kesinlikle Önerrim

Mount and Storage
    Bu Bölümde Cihazda Bellekleri Ayırıp tekrar Aktiflşetirebilirsiniz
    Ayrıca aynı Bölümde Format Cache - Format Data - Format System - Format SD card ve Format EXT vardır
    Bu Bölümlerden istediğiniz bölümü Sıfırlayabilirsiniz Ve Unutmayın bu işlemin Geri Dönüşü Yoktur
    Rootlu Cihazlarda Format System yaparsanız CWM Silinir ve Cihaz Açılmaz Burayı Karıştırmamanız Sizin için Daha İyi Olur :P

Advanced Menusu
    Reboot Recovery = recovery modu yeniden başlatır cihaz kapanıp açılıp tekrar recovery girer
    Wipe Dalvik cache = uygulamaların dalvik Cache Belleğini temizler gerekmedikçe Yapmanızı önermem
    Wipe battery Status = batarya Bilgilerini sıfırlar batarya optimizasyonu Yapıcağınız Zaman veya Yeniden Rom Atıcağınız Zaman Yapın
    Bu işlemi yaptıktan sonra cihazı Kapalı Şekilde En az 5 saat şarj edip optimizasyonu Tamamlayın
    Report Error = CWM de Yüklemede hata almışsanız Kayıtları gösterir
    key test= Cihazın Fiziksel tuşlarının HEX kodunu Verir geri - Home - Ses Açma ve SES kısma - On Off tuşlarının vs vs
    Show Log = CWM nin Yükleme kaytlarını gösterir

Power Off = Cihazı Kapatır

ClockWorkMod Recovery 5.0.2.7 (for others devices)
    ClockWorkMod Recovery 3.2.0.0 (for X8, X10 Mini & X10 Mini pro only)
    xRecovery (for X8, X10 Mini & X10 Mini pro only)

Xperia Active
    Xperia Live with Walkman
    Xperia Mini
    Xperia Mini Pro
    Xperia Arc
    Xperia Arc S
    Xperia Neo
    Xperia Neo V
    Xperia Play
    Xperia Pro
    Xperia Ray
    Xperia X8
    Xperia X10 Mini Pro
    Xperia X10 Mini
    Xperia S (beta) [Yeni]
    Xperia U (beta) (bootloader Açmanız Gerek) [Yeni]
    Xperia P (beta) (bootloader Açmanız Gerek) [Yeni]
    Xperia Sola (beta) (bootloader Açmanız Gerek) [Yeni]

Link
    http://www.mediafire.com/?d52y6ai8x5p9y2l

hocam ellerine sağlık süper anlatım olmuş.
    yalnız MESAJ 14 deki RECOVERY X programının linki çalışmıyor. yenilersen iyi olur.
    teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: rdursun01
    yalnız MESAJ 14 deki RECOVERY X programının linki çalışmıyor. yenilersen iyi olur.
    teşekkürler

Evet arkadaş doğru söylüyor. Bu arada ben bulup indirdiğim cmw ile yapamadım. Markette yer alan x-part programı ile daha kolay kurdum. Öbüründe kursam bile başlangıçta ses artırmaya bassam bile menü gelmiyor. x-parts bana sağlıklı gibi geldi.
  • quote:

teşekkürler

Linkler yenilendi kusura bakmayın :)

quote:

quote:

teşekkürler

Evet arkadaş doğru söylüyor. Bu arada ben bulup indirdiğim cmw ile yapamadım. Markette yer alan x-part programı ile daha kolay kurdum. Öbüründe kursam bile başlangıçta ses artırmaya bassam bile menü gelmiyor. x-parts bana sağlıklı gibi geldi.

x-partta bende sorun çıkarıyor :) isteyen istediğini kullansın

• quote:

x-partta bende sorun çıkarıyor :) isteyen istediğini kullansın

Aynen usta bir x-part çalışıyor ben de, bir cwm dos ekranından yüklediğim. HD rom yüklemeden önce xpart ile yedek alabildim. HD rom üstünde root browser lite ile gereksiz dosyaları silmek istiyorum. Bundan önce de yedek almak istiyorum. xparts kurdum bu sefer o çalışmadı. Dosyaları hem ram, hem hafıza artırmak için silmek istiyorum. İlk önce ram tabi. Malum 500 küsur mb ram den kullanıcıya 200 ram filan kalıyor. Tarayıcı vs. program açınca zaten yerlerde sürünüyor. Hocam ben bir yerde şunları buldum silinebilir diye yazılmış. Tüm xperia serisinde geçerli yazıyor. Fakat ben system içinde app dizinini bulamadım. Siz bu silme işine ne dersiniz ve bu apk ların yeri neresidir? Sizce HD Ultimate üstünde bu işlemi yapmama gerek var mıdır? Düzeltmeyi yaparken yerini buldum galiba apk ların. vendor/app içinde. chinesetextinput.apk yı direk sildim deneme amaçlı. Misal HD golf un apk sı var. Onu silsem tüm dosyaları mı siliniyor yoksa sadece kurulum dosyası mı? Onlar zaten bunlara el atmış mıdır? Yardımlarınız için tşk.

**** Aşağıdakiler alıntıdır. ****

Root Explorer Programını indirip system/app üzerinde istediklerinizi silebilirsiniz ama her şey silinmez silinecekler listesini ekleyeceğim

Silinebilir dosyalar tüm xperialar için

Kod:
    List of the junk apps for 4.0.A.2.368 :
    - chinesetextinput.apk (chinese keyboard)
    - datamonitor.apk (datamoitor widget)
    - Home.apk (Romun içine farklı bi launcher eklediyseniz silin golauncher adw vs bunları eklemediyseniz silmeyin!!)
    - IddAgent.apk (Anonymous Usage Stats)
    - JapaneseIME.apk (japanese keyboard)
    - letsgolf_A_353.apk (Let's Golf HD)
    - neoreader.apk (Neoreader)
    - OmaDatasyncService.apk (part of SE Sync)
    - playnowclientarvato.apk (Play Now)
    - POBoxSknPink.apk (skin for chinese keyboard)
    - POBoxSknWood.apk (skin for chinese keyboard)
    - SemcCrashMonitor.apk (Crash Monitor)
    - SEMCSetupWizard.apk (Setup Wizard)
    - Stk.apk (SIM Tool Kit)
    - storefront.apk (eğlence vs )
    - Sync.apk (SE Sync)
    - SyncWizard.apk (part of SE Sync)
    - touchnote.apk (postcard app)
    - trackid.apk (Track ID)
    - UpdateCenter.apk (Update Center. Will remove "softwareupdate" from phone information in settings)
    - usersupport.apk (Support)
    - widgetdigitalclock.apk (small digital clock widget)
    - widgetonoff.apk (most on/off widgets)
    - wisepilot.apk (Wisepilot) List for 4.0.1.A.0.283 + 4.0.2.A.0.42/.58/.62/.69:
    - chinesetextinput.apk
    - com.sonyericsson.androidapp.storefront.apk
    - datatrafficswitch.apk
    - IddAgent.apk
    - JapaneseIME.apk
    - letsgolf_A_353.apk
    - neoreader.apk
    - OmaDatasyncService.apk
    - playnowclientarvato.apk
    - POBoxSknPink.apk
    - POBoxSknWood.apk
    - SemcCrashMonitor.apk
    - SEMCSetupWizard.apk
    - Stk.apk - Sync.apk
    - SyncWizard.apk
    - trackid.apk
    - UpdateCenter.apk
    - usersupport.apk
    - widgetdigitalclock.apk
    - widgetonoff.apk
    - wisepilot.apk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 15 Mart 2013; 23:45:49 >

• Arkadaşlar acil yardım cihaz açılmıyor :D pin code ekranı geliyor ekran kararıyor reset atıyor böle sürüp gidiyor döngü. Peki ne yaptımda böle oldu mesaj 2 deki 01-local-prop işlemini yaptım kapattım ftf yüklemeye çalışırken farkettim nasıl yapıcam nasıl düzelticem :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: evilboy51

Arkadaşlar acil yardım cihaz açılmıyor :D pin code ekranı geliyor ekran kararıyor reset atıyor böle sürüp gidiyor döngü. Peki ne yaptımda böle oldu mesaj 2 deki 01-local-prop işlemini yaptım kapattım ftf yüklemeye çalışırken farkettim nasıl yapıcam nasıl düzelticem :)

Hangi sürümden root yapıyorsun? Her şeyi en baştan al. 0.42 global rom at.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam telefonumda ICS yüklü bugün yazılım onarım yaparken elektrikler gitti ve telefonu açtığımda Ünlem işareti ve yanında telefon resmi çıkıyor telefon açılmıyor usb bağlayıncada komple açılmıyor şimdi ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz
  • quote:

quote:

Arkadaşlar acil yardım cihaz açılmıyor :D pin code ekranı geliyor ekran kararıyor reset atıyor böle sürüp gidiyor döngü. Peki ne yaptımda böle oldu mesaj 2 deki 01-local-prop işlemini yaptım kapattım ftf yüklemeye çalışırken farkettim nasıl yapıcam nasıl düzelticem :)

Tamamdır hocam düzeldi sizin dediğiniz yöntemle. Telefonum önceden rootluydu, şimdi pc companiondan direk ics güncellemesi yapıp ics root yapabilir miyim? 587 ye güncelliyo sanırım sony, tekrar 562 kerneli atıp root yapıp otadan 587 ye mi güncelliycez :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evilboy51 -- 16 Mart 2013; 11:13:22 >

• quote:

quote:

quote:

Tamamdır hocam düzeldi sizin dediğiniz yöntemle. Telefonum önceden rootluydu, şimdi pc companiondan direk ics güncellemesi yapıp ics root yapabilir miyim? 587 ye güncelliyo sanırım sony, tekrar 562 kerneli atıp root yapıp otadan 587 ye mi güncelliycez :D

Ben tekrar root uapacaksın sandım. Telefonu direk istediğin sürüme flashla ilkin. Root açık bootloader açık sony program açma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Rootluydu ancak demin tekrar .42 kerneli atınca root uçtu sanırım root yok görünüyor companiondan ics güncellemesi yapamaz mıyım şuan?
  • quote:

Rootluydu ancak demin tekrar .42 kerneli atınca root uçtu sanırım root yok görünüyor companiondan ics güncellemesi yapamaz mıyım şuan?

Kardeş root işlemlerini 0.42 de yap. Yukarıda anlatılana göre. Sonra 0.587 flashla. Ben öyle yaptım ;) Fakat flash programla yap yoksa telefon açılmayabilir bir daha.
  • arkadaşlar merhabalar, telefonum xperia arc s... ics güncellemesini ilk geldiğinde yapmıştım, şu aralar telefonun performansından memnun değilim, zaman zaman donmalar takılmalar yapıyor... orjinal rom olacak şekilde neler yapabilirim? root yapman ne gibi avantajlar sağlar? teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 16 Mart 2013; 22:49:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

arkadaşlar merhabalar, telefonum xperia arc s... ics güncellemesini ilk geldiğinde yapmıştım, şu aralar telefonun performansından memnun değilim, zaman zaman donmalar takılmalar yapıyor... orjinal rom olacak şekilde neler yapabilirim? root yapman ne gibi avantajlar sağlar? teşekkürler

Kendi telefonunla alakalı kısma bakarsan sanırım daha çabuk bilgiye ulaşırsın. GB versiyona dönmek istersen, senin telefonuna uygun dosyayı flashlaman lazım. Root ile bir çok yetkiye sahip oluyıorsun. Hele bootloader yaparsan tadından yenmez. Fakat telefon modelin ile alakalı yerden incele.
  • quote:

quote:

arkadaşlar merhabalar, telefonum xperia arc s... ics güncellemesini ilk geldiğinde yapmıştım, şu aralar telefonun performansından memnun değilim, zaman zaman donmalar takılmalar yapıyor... orjinal rom olacak şekilde neler yapabilirim? root yapman ne gibi avantajlar sağlar? teşekkürler

Kendi telefonunla alakalı kısma bakarsan sanırım daha çabuk bilgiye ulaşırsın. GB versiyona dönmek istersen, senin telefonuna uygun dosyayı flashlaman lazım. Root ile bir çok yetkiye sahip oluyıorsun. Hele bootloader yaparsan tadından yenmez. Fakat telefon modelin ile alakalı yerden incele.

Xperia Arc S başlığında pek fazla root&bootloader muhabbeti yok maalesef,

Ben şu anki ics haliyle root ve bootloader yapsam bana getirisi ne olur? İlla yeni rom yüklemek gerekir mi? En büyük sıkıntım arkaplanda gereksiz çalışan kullanmadığım uygulamalar ve hafıza kartına taşınamayan uygulamalar...

• quote:

Ben şu anki ics haliyle root ve bootloader yapsam bana getirisi ne olur? İlla yeni rom yüklemek gerekir mi? En büyük sıkıntım arkaplanda gereksiz çalışan kullanmadığım uygulamalar ve hafıza kartına taşınamayan uygulamalar...

Kardeş, ben ekran yanığından dolayı garantiye göndermiştim, yeni geldi bir hafta filan oldu. Daha önce bu işlerle uğraşmamıştım. Fakat garantinin bitmesine yakın uğraşırım diyordum. Erken bir tarihe aldım, iyi de yapmışım. Ben de bu konularda yeniyim. Burada anlatılanlara göre sasdece root yaptım. Bootloader açmadım. Ekran yanığı sorunu yapılmadı çünkü. Diğer servise yeniden göndereceğim fakat zamanını bilemiyorum. Kafama ne zaman eserse, ilk göndermemde de bayağı kararsız kalmıştım. Root yaparsan eğer şuhttp://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=68956837&mpage=10 konuda benim sorduğum sorulara ve Litminov ile diğer arkadaşların gereksiz uygulamalar hakkındaki cevaplarına kesin bak. En iyisi düşük ram telefonlarda, benim neo gibi, gb sürüm fakat ben şu an ICS üstünde ultimate hd rom kullanıyorum. Biraz deneyeceğim. Bootolader ve GB üstünde rom+kernel yaptın mı daha güzel olur tabi. Bunları da telefonun hakkındaki konulardan bulman lazım. En başta da bu işlere girmeye karar vermen ve az çok bu konular hakkında elinin yatkın olması lazım. Yanlış bir işlemde geç cevap gelebileceği için kendin müdehale etmek zorunda kalabilirsin. Ben bazen kilit sorularımda bekledim, bazılarında kendi kafama göre yaptım.

• Telefonumu çatlaktan dolayı servise verdikten sonra w880 kullanmaya başladım. Uzun zamandır java se kullanmıyordum, özlemişim doğrusu.

Ama ufak bir sorunum var. Cihazın java bölümünde her uygulamadan milyon tane oluşmuş. Hem silinmiyor hem de açılmıyorlar. Telefonun hafızasında ve hafıza kartındaki ams klasörünü tertemiz yaptım bütün uygulamalarım ve telefonun orjinal uygulamaları gitti ama bunlar bi türlü gitmedi. Ne yapmak lazım? Bir de hala patch port yapan arkadaşlar var mı? Varsa ufak bir şey rica edeceğim. Biliyorum konu yeri burası değil ama bununla ilgili bir konu yok olsa bile ölmüştür bakan olacağını pek sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi make.believe -- 19 Mart 2013; 12:14:06 >

• 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.