Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler ben teli yeni aldım xperia s ama telde walkman uygulamadı yok android gb ben bunları nasıl güncelleyebilirim internete girince 6.1.A.2.45 sistem güncellemesi var bunu yüklesem bu dediklerim olurmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihaza root yaptım.Açılış ekranı geliyor ses yükseltmeye basıp install vs ekranına geliyorum.
    Wipe ile yanlışlıkla tüm sd kartı sildiğimden şimdi Pc'ye bağlayıp rom'u cihaza atmam lazım.
    Ama ne yaparsa yapayım hdd gibi cihazı gösteremiyorum.
    Mount bölümüne girip herşeyi denedim olmadı.
    Yardım rica ediyorum ne yapmam lazım?
  • ya arkadaslar x10 aldım kızkardesime cihazı root / recovery hallettim . 2.3.3 yüklü ne önerirsiniz rom olarak miui ve cm yi inceliyorum. ama tecrübe çok önemli bir de brick ederim diye çekiniyorum açıkçası bilmedğim bir telefon. stabil hızlı geçişli eksileri çok olmayan bir rom önerirmisiniz. teşekkürler.
  • Yardım Lütfen!!!
    Arkadaşlar merhaba. Telefonum açılış ekranında sony logosu çıkınca donuyor ve öylece bekliyor. Telefon açılmıyor. İsterseniz bi yaptıklarımı adım adım anlatayım. İnşallah bi yardımı dokunan olur.
    1- Telefonum locked bootloader. Dolayısıyla xperia ultimate hd romunu kurarken locked bootloader lu telefonlar için olan adımları takip ettim ve şunları yaptım:
    -Telefonumu rootladım ve xparts adlı uygulamayla CWM yükledim
    -Sonra romu kurdum telefona, sorunsuz şekilde 1 hafta kullandım böylece.
    2- Fakat daha sonra CWM den tekrar romu yükledim. Kurulum bitti. Fakat sony logosunun olduğu yerde donup kalıyor öylece. Telefon yüklemiyor yani sistemi.

Sorun: Açma kapama tuşu + ses kısma ya beraber basınca cwm açılmıyor. Telefon da açılmayınca tel.e program kurmak da mümkün değil. Ne yapacağım şimdi bilen birisi var mı?
  • ben de logoda kaldım şu an miui install ettim logoda kaldı açmaya çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdalm

Cihaza root yaptım.Açılış ekranı geliyor ses yükseltmeye basıp install vs ekranına geliyorum.
    Wipe ile yanlışlıkla tüm sd kartı sildiğimden şimdi Pc'ye bağlayıp rom'u cihaza atmam lazım.
    Ama ne yaparsa yapayım hdd gibi cihazı gösteremiyorum.
    Mount bölümüne girip herşeyi denedim olmadı.
    Yardım rica ediyorum ne yapmam lazım?

Mount bölümüne girdikten sonra mount sd cart seçeneğini seçin.

Seçmeden 1-2 saniye önce bağlayın bilgisayara.

Yalnız driverleri cihaz açıkken pc ye bağlayıp kurmadıysanız büyük sıkıntı çıkar başınıza..

Flashtool ile flashmode'ye alıp orjinal yazılımı atmayı deneyin,driverleri önceden kurduysaniz olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drfettah

ben de logoda kaldım şu an miui install ettim logoda kaldı açmaya çalışıyorum.

MIUI'ye uygun kernel atmadığınız için logoda kalır.

Romu hangi sayfadan bulduysanız o sayfaya gidin ve recommend kernel'i bulup o kerneli flashlayın.

Eğer kurduğunuz miui versionunu ve cihazınızı söylerseniz daha çok yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bachprelude

Yardım Lütfen!!!
    Arkadaşlar merhaba. Telefonum açılış ekranında sony logosu çıkınca donuyor ve öylece bekliyor. Telefon açılmıyor. İsterseniz bi yaptıklarımı adım adım anlatayım. İnşallah bi yardımı dokunan olur.
    1- Telefonum locked bootloader. Dolayısıyla xperia ultimate hd romunu kurarken locked bootloader lu telefonlar için olan adımları takip ettim ve şunları yaptım:
    -Telefonumu rootladım ve xparts adlı uygulamayla CWM yükledim
    -Sonra romu kurdum telefona, sorunsuz şekilde 1 hafta kullandım böylece.
    2- Fakat daha sonra CWM den tekrar romu yükledim. Kurulum bitti. Fakat sony logosunun olduğu yerde donup kalıyor öylece. Telefon yüklemiyor yani sistemi.

Sorun: Açma kapama tuşu + ses kısma ya beraber basınca cwm açılmıyor. Telefon da açılmayınca tel.e program kurmak da mümkün değil. Ne yapacağım şimdi bilen birisi var mı?

2 Seçeneğiniz var.

Hangi telefonu kullanıyorsun ki ses açma kapatmayla cwm'ye girmeye çalışıyorsun ? Sanırım cihazın sony değil ?

Eğer cihazın sony ise flashtool ile orjinal .587 ics firmwaresini atip,üzerine ultimade hd romu tekrar flashla.Yalnız flashlarken

Wipe Data/Factory Reset

Wipe Cache

Wipe Dalvik Cache

Format /System

adımlarını izle,sonra tekrar flashla ultimate hd yi.

Not: Cihazin bir xperia ise,telefon açılırken sadece ses kapama tuşuna bas sürekli girecektir cwm'ye.Sony değilse cihazının kendi forum sitesine gitmeni öneririm

• quote:

ya arkadaslar x10 aldım kızkardesime cihazı root / recovery hallettim . 2.3.3 yüklü ne önerirsiniz rom olarak miui ve cm yi inceliyorum. ama tecrübe çok önemli bir de brick ederim diye çekiniyorum açıkçası bilmedğim bir telefon. stabil hızlı geçişli eksileri çok olmayan bir rom önerirmisiniz. teşekkürler.

Kızkardeşin kullanacaksa zaten konuşma ve mesajlaşma olarak kullanacaktır cihazı birde facebook'a girer büyük ihtimalle.

Sana önerim root ettikten sonra root uninstaller ile gereksiz bütün uygulamaları kaldır facebook ve twitter de dahil.

Sonra dolphin browser'i kur.

Facebook'a dolphin browserden girsin kardeşin.

Facebook uygulaması aşırı ram kullanıyor,fakat dolphin facebookta daha akıcı ve aynı ramin yarısını kullanır

Roma hiç dokunma,başına iş alma.

Şayet MIUI Bu güne kadar hiçbir cihaza sorunsuz rom yapamadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: RockForLive

quote:

Romu hangi sayfadan bulduysanız o sayfaya gidin ve recommend kernel'i bulup o kerneli flashlayın.

Eğer kurduğunuz miui versionunu ve cihazınızı söylerseniz daha çok yardımcı olabilirim.

Cihazımda Mound and Storage Menü bölümüne girdiğimde şu şekilde.

Dediğin gibi Sdcard'ı mound yaptığımda unmound sdcard oluyor.

Sonuç aynı yine pc'de cihazı göremiyorum.Gerçi görüyor adb driver vs yüklüyor ama cihaza birşey yüklemek için kendisini hdd gibi göremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdalm -- 1 Nisan 2013; 1:44:06 >

• Derken Flashtool ile Xperia S in orjinal (LT26i_6.1.A.2.55_SG Generic (1257-6921)) yazılımını yükledim ve cihaz orjinal stock açılış haline döndü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdalm

quote:

Orijinalden alıntı: RockForLive

quote:

Cihazımda Mound and Storage Menü bölümüne girdiğimde şu şekilde.

Dediğin gibi Sdcard'ı mound yaptığımda unmound sdcard oluyor.

Sonuç aynı yine pc'de cihazı göremiyorum.Gerçi görüyor adb driver vs yüklüyor ama cihaza birşey yüklemek için kendisini hdd gibi göremiyorum.

Kusura bakma benim hatam,en altın bi üstündeki usb storage ile bağlayacaksın aynısı benim başıma da geldi

• kardeş benim telde mavi değilde yeşil yanıyo yinede deniyeyim dedim ama driver felan yükliyemedim led mavi olmadığındna heralde
    tüm işlemler bittiysen Cihazı fastboot moda alıp Usb driverini tanıtalım
    bataryayı çıkarın takın cihaz kapalı iken ses açma tuşuna basılı tutarak usb takın bildirim ledi mavi olucaktır
    XPERİA ARC/ARC S için Telefonun En Sağdaki Menu Tuşuna Basarak Bağlayacaksınız....
    usb çıkarn sürücü ekranında cihazı elle tanıtmayı seçip C nin içine Eklediğiniz SDK klasörünün içindeki USB driver Klasörünü Gösterip
    ileri basıp Gelen Uyarıların Hepsine Evet Deyin

ledde kaldım yardımcı olursan sevinirim
  • Birşey merak ediyorum... şimdi ben neo v mi Root ettim güzelce... bazı gereksiz şeylerden de kurtuldum...

merak ettiğim ise stock rom varken modifiye edilmiş kernel yükleyince ne olur? yani öyle birşey var mı?

rom değiştirmeden kernel bi işe yarar mı :) kernel tam olarak ne işe yarar :)
  • Arkadaşlar benim telefon yurt dışından geldi, Arc S, pasaport açtırma işlemini yaptım. Ama SIM unlock pin'i soruyor. Muhtemelen tek sim kart tanımlı telefonda. Onu başka sim kartlara açtırmanın yolları nelerdir? Bana anlatabilecek olursa çok memnun olurum.
  • Hocam ben telefona ROM atarken Sony logosunda kaldı cmw açılmıyor ve telefona flashla ftf dosyası atıyım diyorum fakat flashtool telefonu görmüyor ne yapabilirim acil yardım lazım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: esat42

kardeş benim telde mavi değilde yeşil yanıyo yinede deniyeyim dedim ama driver felan yükliyemedim led mavi olmadığındna heralde
    bataryayı çıkarın takın cihaz kapalı iken ses açma tuşuna basılı tutarak usb takın bildirim ledi mavi olucaktır
    XPERİA ARC/ARC S için Telefonun En Sağdaki Menu Tuşuna Basarak Bağlayacaksınız....
    usb çıkarn sürücü ekranında cihazı elle tanıtmayı seçip C nin içine Eklediğiniz SDK klasörünün içindeki USB driver Klasörünü Gösterip

Driverda sorun yaşıyorsan Flashtool kurunca içinde driver klasöründe driver programı bunu çalıştır çıkan ekrandan tüm sekmeleri seçip kuruluma başla sana 20-25 kez sürücü uyarısı gelir bunları onaylayıp tekrar dene bakalım
    quote:

Orijinalden alıntı: yk_190522

Birşey merak ediyorum... şimdi ben neo v mi Root ettim güzelce... bazı gereksiz şeylerden de kurtuldum...

merak ettiğim ise stock rom varken modifiye edilmiş kernel yükleyince ne olur? yani öyle birşey var mı?

Root yapılan Cihaza Kernel atmanın tek artısı OC yapabilmene izin sağlar birde EXT3 vs Extra özellikleri kullanmaya olanak sağlar
    Kernel atıcaksanız root yapmaya gerek yok Stock Rom için Advanced Stock kernel veya diğer Stock tabanlı kernelleri atıp
    root+CWM ve diğer özelliklere sahip olabilirsiniz bu işlemin cihazı garanti dışına çıkarabileceğinide unutmayın

quote:

Orijinalden alıntı: Nén-El

Arkadaşlar benim telefon yurt dışından geldi, Arc S, pasaport açtırma işlemini yaptım. Ama SIM unlock pin'i soruyor. Muhtemelen tek sim kart tanımlı telefonda. Onu başka sim kartlara açtırmanın yolları nelerdir? Bana anlatabilecek olursa çok memnun olurum.

Teknik Servisler kırabilir Sim Klidi Çevrende bu işlerin uzmanı olan bir teknik servise kırdırabilirsin

quote:

Orijinalden alıntı: DarkH3R0

Hocam ben telefona ROM atarken Sony logosunda kaldı cmw açılmıyor ve telefona flashla ftf dosyası atıyım diyorum fakat flashtool telefonu görmüyor ne yapabilirim acil yardım lazım..

Cihazın Xperia ARC S ise bu sorun olabilir Bootloader klidini açtıysan kapat ve Romu tekrar yüklet FTF dosyasında sorun olabilir Farklı dosyaları kullanarak işlemi tekrarla açılacaktır ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 3 Nisan 2013; 6:27:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

Orijinalden alıntı: esat42

kardeş benim telde mavi değilde yeşil yanıyo yinede deniyeyim dedim ama driver felan yükliyemedim led mavi olmadığındna heralde

Driverda sorun yaşıyorsan Flashtool kurunca içinde driver klasöründe driver programı bunu çalıştır çıkan ekrandan tüm sekmeleri seçip kuruluma başla sana 20-25 kez sürücü uyarısı gelir bunları onaylayıp tekrar dene bakalım
    quote:

Orijinalden alıntı: yk_190522

Birşey merak ediyorum... şimdi ben neo v mi Root ettim güzelce... bazı gereksiz şeylerden de kurtuldum...

Root yapılan Cihaza Kernel atmanın tek artısı OC yapabilmene izin sağlar birde EXT3 vs Extra özellikleri kullanmaya olanak sağlar
    Kernel atıcaksanız root yapmaya gerek yok Stock Rom için Advanced Stock kernel veya diğer Stock tabanlı kernelleri atıp
    root+CWM ve diğer özelliklere sahip olabilirsiniz bu işlemin cihazı garanti dışına çıkarabileceğinide unutmayın

quote:

Orijinalden alıntı: Nén-El

Arkadaşlar benim telefon yurt dışından geldi, Arc S, pasaport açtırma işlemini yaptım. Ama SIM unlock pin'i soruyor. Muhtemelen tek sim kart tanımlı telefonda. Onu başka sim kartlara açtırmanın yolları nelerdir? Bana anlatabilecek olursa çok memnun olurum.

Teknik Servisler kırabilir Sim Klidi Çevrende bu işlerin uzmanı olan bir teknik servise kırdırabilirsin

quote:

Orijinalden alıntı: DarkH3R0

Hocam ben telefona ROM atarken Sony logosunda kaldı cmw açılmıyor ve telefona flashla ftf dosyası atıyım diyorum fakat flashtool telefonu görmüyor ne yapabilirim acil yardım lazım..

Cihazın Xperia ARC S ise bu sorun olabilir Bootloader klidini açtıysan kapat ve Romu tekrar yüklet FTF dosyasında sorun olabilir Farklı dosyaları kullanarak işlemi tekrarla açılacaktır ...

Yok hocam bootloder açmadım Cihazım arc telefona UHD rom yükledim reboot and start UHD yazıyordu bastım telefon sony logosunda kaldı ve daha açılmıyor cmw'yede giremiyorum telefonu pc'ye bağlayıp kerneli tekrar atıcam veya yazılım onarım yapıcamda telefonu görmüyor pc sony logosunda olduğundan ne yapıcam bilemedim acil yardım lazım.

• hım Cihazında sorun yok o romu bootloaderi kapalı şekilde yükleyen 10 kişiden 9 da olan sorun Cihazı Kapat Flashtooldan yazılım at sorun düzelir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

hım Cihazında sorun yok o romu bootloaderi kapalı şekilde yükleyen 10 kişiden 9 da olan sorun Cihazı Kapat Flashtooldan yazılım at sorun düzelir...

Hocam öyle olduğunu biliyorum yapıcam ama telefonu USB ile bağlayınca flashtool görmüyor telefonu device disconnect yazıyor görmüyor yani

Edit:Sorun halledildi

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkH3R0 -- 3 Nisan 2013; 22:56:13 >
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.