Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: playmaker10

quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

Driverlar imzasız oldugündan yapıyor googledan
    Win8 sürücü imza kontrolunu kapatma diye araştır

Denedim olmadı teşekkürler yine de

Olması Lazım Aşağıdaki konudaki gibi Sürücü imzalamayı devre dışı bırakıp Flashtool içindeki Driver programı çalıştırıp tüm sekmeleri işaretleyip kurulumu yap Kurulumdan sonra pc cihazı Tanıyacaktır aynı sorunu bi arkadaşım yaşamıştı sorunu bu şekilde çözdük Win8 64 bit Genel Sorunu :)

http://answers.microsoft.com/tr-tr/windows/forum/windows_8-windows_install/windows-8-s%C3%BCr%C3%BCc%C3%BC-imzalama/608214ed-c078-4ac1-bed8-6f6ad832c908?msgId=3c95bd22-5a8b-48b5-99fa-4c7efb73d0c5

• quote:

Dosyayı root explorer ile kopyalayınca
    Dosyanın üzerine basılı tutup permisson seçip
    Çıkan ekranı aşagidaki gbi yap

S seçili x boş

SSX
    SXX
    SXX

açamadım kardeş :S dediklerini yaptım açılmadı program...
  • Neo V için 4.0.4 ten 2.3.4 e Dönüş Rehberi var mı güzel bir anlatım. Birde sormak istediğim Flashtool son programda ortada system.sin, adpb.sin gibi şeyler çıkıyor bunlardan hangisini işaretlemem lazım.
  • Dönüş rehberi diye bi şeye ihtiyacınız Yok
    Flashtooldan Yazılımı atıp dönüceksiniz
    5. mesajda flashtool kullanımı hakkında bilgiler yazdım
    Dikkat edilecek Nokta şudur

Bootlaoder Klidini Açmışsanız Yazılımdan Önce Bootloader klidini kapatıp Yazılımı Öyle yükleyeceksiniz
    2. Yüklenen Yazılımın içersinde Simlock.ta dosyası varsa 5. mesajda yazdığım işlemleri yapıcaksınız

Flashtooldan yükleme yaparken her şey otomatik olarak seçilir en alttaki final verification yazan yeri işaretleyip yazılımı yüklemeniz yeterlidir yükleme ekranından hiç bir şeyi çıkarmayın hata alırsınız ( yukarda yazdığım simlock.ta dosyası hariçtir kafanız karışmasın )
  • hafıza kartını 2ye bölmek için, minitools programından her adımı yaptım. link2sd uygulamasından 2. bölüm seçimi yapacağım zaman şu hatayı veriyor: betik oluşturulamadı, ikinci bölüm için kurulum betiği oluşturulamadı.

ikinci bölümü ext3 ve fat32 olarak denedim. ikisinde de aynı hatayı veriyor.

telefona ultimate hd romunu yükledim. acaba bu yüzden mi yapmıyor? yoksa başka bir sorun mu var?
  • quote:

Dönüş rehberi diye bi şeye ihtiyacınız Yok
    Flashtooldan Yazılımı atıp dönüceksiniz
    5. mesajda flashtool kullanımı hakkında bilgiler yazdım
    Dikkat edilecek Nokta şudur

Bootlaoder Klidini Açmışsanız Yazılımdan Önce Bootloader klidini kapatıp Yazılımı Öyle yükleyeceksiniz
    2. Yüklenen Yazılımın içersinde Simlock.ta dosyası varsa 5. mesajda yazdığım işlemleri yapıcaksınız

Flashtooldan yükleme yaparken her şey otomatik olarak seçilir en alttaki final verification yazan yeri işaretleyip yazılımı yüklemeniz yeterlidir yükleme ekranından hiç bir şeyi çıkarmayın hata alırsınız ( yukarda yazdığım simlock.ta dosyası hariçtir kafanız karışmasın )

Orochi kardeşim daha önce senin konundan 587 li sürümü root etmiştim. Kilit kapalı onda sorunum yok. Şimdi Flashtooldan baktım da Simlock.ta dosyası var. Gereken işlem pcnin dilini değiştirmek mi? Bunu mu söylemek istedin.
    Birde sana sormak istediğim .42 ile biten sürümü yükleyip Root etmek istiyorum. Sence bu sürümde mi kalmak iyi yoksa .62 yi yükleyip onu kullanmak mı?

• Eternal-soul@
    Kartı fat32 formatlayıp
    Ext alanı cwm den oluşturmayı dene bi

Mehmet öztürk@
    Simlock.ta varsa yazılımı yeniden paketlemek gerekir 5. Mesajda hata veren ve simlock.ta olan yazılımları düzeltmek için anlatımı yapıcaksın

Önce 42 geç rootu yapıp begenmez veya sorun alırsan 62 yüklersin ;-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 11 Nisan 2013; 15:33:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Eternal-soul@
    Kartı fat32 formatlayıp

Mehmet öztürk@
    Simlock.ta varsa yazılımı yeniden paketlemek gerekir 5. Mesajda hata veren ve simlock.ta olan yazılımları düzeltmek için anlatımı yapıcaksın

En iyisi senin verdiğin 2.3.4 42 nolu sürümü indirmek. Ben sonynin kendi sitesinden indirmiştim. Birde senin dosyalara bakayım.
    Birde sana şunu sormak istiyorum. Hafıza kartını formatlayacağım. 2.3.4 e dönmeden mi yapayım yoksa şimdi mi?

Düzeltme: Senin dosyada da Simloc.ta dosyası çıktı. Senin anlattığın 17.mesajta ki anlatıma göre düzelttim. Şimdi Simlock.ta dosyası yok. Sen o anlatımda 3 dosyayı silin demişsin ama bende senin anlatımına göre sadece sileceğim 2 dosya çıktı. Meta-ınf klasörü ve Simlock.ta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetozturk154 -- 11 Nisan 2013; 16:45:33 >

• Simlock.ta. silmeden yükleme yaptım şimdi, telefon hiçbir oparatöre bağlanmıyor. herhangi bir operatöre bağlanmak istediğinde ise "sim kartınız bu ağa bağlanmaya izin vermiyor" diye mesaj veriyor. sim kilidi açama konusunda bana yardımcı olabilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetozturk154

quote:

Eternal-soul@
    Kartı fat32 formatlayıp

Mehmet öztürk@

En iyisi senin verdiğin 2.3.4 42 nolu sürümü indirmek. Ben sonynin kendi sitesinden indirmiştim. Birde senin dosyalara bakayım.
    Birde sana şunu sormak istiyorum. Hafıza kartını formatlayacağım. 2.3.4 e dönmeden mi yapayım yoksa şimdi mi?

Düzeltme: Senin dosyada da Simloc.ta dosyası çıktı. Senin anlattığın 17.mesajta ki anlatıma göre düzelttim. Şimdi Simlock.ta dosyası yok. Sen o anlatımda 3 dosyayı silin demişsin ama bende senin anlatımına göre sadece sileceğim 2 dosya çıktı. Meta-ınf klasörü ve Simlock.ta.

bazen 2 de çıkıyor önemli değil sen Simlock.ta dosyasını sildiysen sorun yoktur :)

quote:

Orijinalden alıntı: serhed

Simlock.ta. silmeden yükleme yaptım şimdi, telefon hiçbir oparatöre bağlanmıyor. herhangi bir operatöre bağlanmak istediğinde ise "sim kartınız bu ağa bağlanmaya izin vermiyor" diye mesaj veriyor. sim kilidi açama konusunda bana yardımcı olabilirmisiniz

Sim klidini Ancak servisler açabilir ama xperilarda oda bir muamma sen cihazına Türkiye Yazılımını yükleyip dene bakalım
    bu simlock.ta sorunu yaşayanların hiç birisi cihazı eski haline alamadı ama şansını bir dene ...

• quote:

quote:

quote:

Eternal-soul@
    Kartı fat32 formatlayıp

Mehmet öztürk@

bazen 2 de çıkıyor önemli değil sen Simlock.ta dosyasını sildiysen sorun yoktur :)

quote:

Simlock.ta. silmeden yükleme yaptım şimdi, telefon hiçbir oparatöre bağlanmıyor. herhangi bir operatöre bağlanmak istediğinde ise "sim kartınız bu ağa bağlanmaya izin vermiyor" diye mesaj veriyor. sim kilidi açama konusunda bana yardımcı olabilirmisiniz

Sim klidini Ancak servisler açabilir ama xperilarda oda bir muamma sen cihazına Türkiye Yazılımını yükleyip dene bakalım
    bu simlock.ta sorunu yaşayanların hiç birisi cihazı eski haline alamadı ama şansını bir dene ...

Hafıza kartını 2.3.4 e dönmeden mi formatlayayım yoksa dönüpte mi? Farkeder mi? Simlock.ta dosyasını sildim onu çözdüm sayende :)

• şöyle bir baktım da oku oku değil bak bak bitmiyor.bir telefonla bu kadar uğraşmak için insanın baya boş vakti olmalı
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Eternal-soul@
    Kartı fat32 formatlayıp

Mehmet öztürk@

quote:

Hafıza kartını 2.3.4 e dönmeden mi formatlayayım yoksa dönüpte mi? Farkeder mi? Simlock.ta dosyasını sildim onu çözdüm sayende :)

Fark etmez sana kalmış :)

quote:

Orijinalden alıntı: aycibin

şöyle bir baktım da oku oku değil bak bak bitmiyor.bir telefonla bu kadar uğraşmak için insanın baya boş vakti olmalı

Sana Gerekli Olanları okursan fazla vaktini almaz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 11 Nisan 2013; 21:00:22 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Eternal-soul@
    Kartı fat32 formatlayıp

Mehmet öztürk@

quote:

Fark etmez sana kalmış :)

quote:

Orijinalden alıntı: aycibin

şöyle bir baktım da oku oku değil bak bak bitmiyor.bir telefonla bu kadar uğraşmak için insanın baya boş vakti olmalı

Sana Gerekli Olanları okursan fazla vaktini almaz :)

Sağolasın kardeşim. Son birşey diyeceğim sadece merakımdan. Bu Sony nin kendi verdiği sitede dahil indirdiğimiz dosyaların içerisinde neden simloc.ta dosyası mevcut.Bunun nedeni var mı? Mantıksız değil mi sim kartın kilitlenmesine sebep olması.

• Simlock.ta olması normal Cihaza hiç bir işlem yapmadığımızda İçerisindeki CDA kodu değişmediği için Türkiyeye Ait yazılıma ait simlock.ta dosyası yüklenir
    ben aylar önce foruma konu açıp herkesi uyardım ICS geçmeden önce GB yazılımlarınızı yedekleyin GB yedeklemediyseniz bile türkiyenin CDA koduyla kendi ICS yazılımınızı yedekleyin diye ama fazla dikkate alınmadı o yüzden Simlock.ta uyarısını ekledim çözümünüde ekledim
    ama bazı arkadaşlar anlatımların resimlerine bakarak veya okudukları halde yazılımı direk atınca bu sorun oluyor çözümüde yok :) Benim yapıcağım bi şey yok uyarıyı ekledim işlemlerden yapan kişi mesuldur ....
  • quote:

Simlock.ta olması normal Cihaza hiç bir işlem yapmadığımızda İçerisindeki CDA kodu değişmediği için Türkiyeye Ait yazılıma ait simlock.ta dosyası yüklenir
    ben aylar önce foruma konu açıp herkesi uyardım ICS geçmeden önce GB yazılımlarınızı yedekleyin GB yedeklemediyseniz bile türkiyenin CDA koduyla kendi ICS yazılımınızı yedekleyin diye ama fazla dikkate alınmadı o yüzden Simlock.ta uyarısını ekledim çözümünüde ekledim
    ama bazı arkadaşlar anlatımların resimlerine bakarak veya okudukları halde yazılımı direk atınca bu sorun oluyor çözümüde yok :) Benim yapıcağım bi şey yok uyarıyı ekledim işlemlerden yapan kişi mesuldur ....

Ben dün senin konuları okuyarak geçişi yapacaktım. İyiki de yapmamışım. Bugün sen deyince Simlock olayını gördüm ve düzelttim. Gerçekten dikkat edilmesi gereken bir durum. Ben senin uyarını hatırlıyorum. O zamanlarda Root olayım yoktu orjinal 2.3.4 kullanıyordum. Şimdi olsa hemen yedeklerdim root yaparak. Simlock.ta olayı gerçekten dikkat edilmesi gereken bir konu. Bunun yanında işlem gayet basit aslında. Senden Allah razı olsun :)

• quote:

quote:

Simlock.ta olması normal Cihaza hiç bir işlem yapmadığımızda İçerisindeki CDA kodu değişmediği için Türkiyeye Ait yazılıma ait simlock.ta dosyası yüklenir

Ben dün senin konuları okuyarak geçişi yapacaktım. İyiki de yapmamışım. Bugün sen deyince Simlock olayını gördüm ve düzelttim. Gerçekten dikkat edilmesi gereken bir durum. Ben senin uyarını hatırlıyorum. O zamanlarda Root olayım yoktu orjinal 2.3.4 kullanıyordum. Şimdi olsa hemen yedeklerdim root yaparak. Simlock.ta olayı gerçekten dikkat edilmesi gereken bir konu. Bunun yanında işlem gayet basit aslında. Senden Allah razı olsun :)

uyarıyı ilk mesaja ekledim bakalım umarım kimse aynı sorunu yaşamaz....

• cwm üzerinden de ext3 alan oluşturdum. swap değeri 0 ve boyut olarak 1 gb. link2sd programını silip tekrar yükledim, yine aynı hata. nedendir hata ya...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eternal soul

cwm üzerinden de ext3 alan oluşturdum. swap değeri 0 ve boyut olarak 1 gb. link2sd programını silip tekrar yükledim, yine aynı hata. nedendir hata ya...

Ben yıllarca linux işletim sistemini profesyonel anlamda da,günlük kullanım anlamında da kullandım,hala kullanıyorum.

Sana şunu kesinlikle söyleyebilirim.Anroiddeki swap alanı linuxtaki gibi çalışmaz asla.

Linuxta swap ayırdığımızda ram'in zora düştüğü anda hdd nin bir kısmını kullanıyor ve (swap) ramin yükünü hafifletmeye çalışıyor temel mantık bu.

Ama gerek sd cartların ext-4 sistemi kullanmıyor olması,gerekse okuma/yazma hızları dolayısıyla linux dağıtımlarındaki gibi asla işlevsel olmayacak swap alanın androidde.

Eğer bu mümkün olsaydı,hiçkimse ram çok az,ram şişiyor diye bir telefonu eleştiremezdi.

• benim xperia ray imde wifi açılmıyor artık
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.