Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tony Starkk

Xperia Neo mt15i

NEO da aynı
    X-part ile yüklenmişse resimdeki en sağdaki tuş

benim Root konumda anlattığım Xrecovery İle yüklenmişse Ses açma tuşudur Neo ya CWM yüklemek için Bootlaoder açmaya gerek yoktur kim demişse yalan Sölemiş

• Zaten hocam aybinislemi bl açmadan 2.3 de yaptım sonra 4.0 a güncelledim rootladim oldu cwm sorsan yükledim ama giremiyorum sorun O

• quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

Xrecovery ile yukledim ama acilmadi tekrar denerim sagol hocam peki bl klidi kirmam verekiyir mus sizce

Cihaz Neydi ?

quote:

Orijinalden alıntı: celalettinaypar

x8 telefonuma rom attıktan sonra açılırken sony ericsson yazısı takılı kalıyordu bir kere pc combanion ile onardım düzeldi ancak daha sonra dahada düzeltemedim flashtool ile fln denedm 15/032/2013 08:32:27 - INFO - Now unplug the device and power it on
    15/032/2013 08:32:27 - INFO - Then go to application settings
    15/032/2013 08:32:27 - INFO - turn on Unknown Sources and Debugging
    böyle bi hata veriyor heralde usb hata ayıklamayı aç diyor ama tel açılmıyorki onu nasıl açayım her türlü yolu denedm ama olmadı yardımcı olursanız çok seviniriz...

X8 hiç Kullanmadım istersen birde Sony Update service ( SEUS) programını dene

Alıntıları Göster
    seusuda denedim ancak yazılım güncel diyor hertürlü yolu denedm ancak bi çözüm bulamadım hala recovery açılmıyor cwm yüklüydü ancak ses açma ilede açlmıyor normal geri tuşu ile...seusuda denedim ancak yazılım güncel diyor hertürlü yolu denedm ancak bi çözüm bulamadım hala recovery açılmıyor cwm yüklüydü ancak ses açma ilede açlmıyor normal geri tuşu ile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celalettinaypar -- 16 Ağustos 2013; 21:20:10 >

• arc s 4.0.4 telefonum var yazdiginiz butun basamaklari yapmam gerekiyor mu? suan hic bise yuklu degil.root ve rom yuklemem lazim galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: celalettinaypar

seusuda denedim ancak yazılım güncel diyor hertürlü yolu denedm ancak bi çözüm bulamadım hala recovery açılmıyor cwm yüklüydü ancak ses açma ilede açlmıyor normal geri tuşu ile...seusuda denedim ancak yazılım güncel diyor hertürlü yolu denedm ancak bi çözüm bulamadım hala recovery açılmıyor cwm yüklüydü ancak ses açma ilede açlmıyor normal geri tuşu ile...

Servise verip yazılım attıracaksın Box ile yükler onlar
    quote:

Orijinalden alıntı: Heko61

arc s 4.0.4 telefonum var yazdiginiz butun basamaklari yapmam gerekiyor mu? suan hic bise yuklu degil.root ve rom yuklemem lazim galiba

Basamak Derken :) ? ne yapmak istiyorsun Onu Sölersen Ona göre Yol Gösterriz Root mu Yapıcaksın Rommu Atıcaksın ?

• Dostlar bl kilidini kırdım cwm yüklşedim kanel flashladım ama sonra farkkettim 2.3.4 icinmiş cünkü 4.0için karnel yoktu cihaz cwm menuye giriyor sorun yok ama acılmıyor ne yapmam lazım rom mu kurmam gerek
  • quote:

Dostlar bl kilidini kırdım cwm yüklşedim kanel flashladım ama sonra farkkettim 2.3.4 icinmiş cünkü 4.0için karnel yoktu cihaz cwm menuye giriyor sorun yok ama acılmıyor ne yapmam lazım rom mu kurmam gerek

Ics için yapılmış kernel yükle cihaz açılır

• .::Orochi::. kullanıcısına yanıt
    öyle yaptım acıldı zaten hocam :) super jelly bean yuükledim performansı muthiş ama ses kalitesi dusuk bunu arttırabilir miyiz ya da baska bi, rom tavsiyeniz var mı
  • quote:

öyle yaptım acıldı zaten hocam :) super jelly bean yuükledim performansı muthiş ama ses kalitesi dusuk bunu arttırabilir miyiz ya da baska bi, rom tavsiyeniz var mı

Rom tavsiye edemem ;-)
    Sese önem veriyorsan stock veya stock tabanlı custom rom kullanacaksın

• Ses işini duzelttim sağolun yine de :D

• MERHABA BENİM XPERİA Z TELEFONUM VAR. GÜNCELLEME YAPARKEN USB DEN ÇIKARDIM O DAKİKADAN İTİBAREN ÇALIŞMIYOR .NE YAPMALIYIM?LÜTFEN YARDIMCI OLUNN
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmzgnc

MERHABA BENİM XPERİA Z TELEFONUM VAR. GÜNCELLEME YAPARKEN USB DEN ÇIKARDIM O DAKİKADAN İTİBAREN ÇALIŞMIYOR .NE YAPMALIYIM?LÜTFEN YARDIMCI OLUNN

Yazılım onarımı yapman gerek

• Xperia Ray telefonumu dün akşam sattım. Yeni telefonum büyük ihtimalle S4 Mini olacak.

Bugüne kadar yardımlarını, bilgilerini, tecrübelerini esirgemeyen Orochi ustaya ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: baboker

Xperia Ray telefonumu dün akşam sattım. Yeni telefonum büyük ihtimalle S4 Mini olacak.

Bugüne kadar yardımlarını, bilgilerini, tecrübelerini esirgemeyen Orochi ustaya ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın..

Eyvallah
    Hayırlı Olsun ;-)

• quote:

Orijinalden alıntı: RACO38

quote:

[size=6]MESAJ 8

ÖNEMLİ BİLGİLER Ve DİĞER DOSYALAR
    CWM moda nasıl girilir cihaz kapatıp açılır açılır açılmaz ses açma tuşuna bi kaç kere basılır

2. CWM den rom nasıl yüklenir atacağınız romun zip Dosyasını indirdikten soınra Zip Dosyasını hafıza kartınıza Atın
    Cihazını Kapatıp Açın açıldıktan Hemen Sonra Ses açma Tuşuna Basarak Cihazı CWM moduna Alın
    CWM menusunden Sırası ile
    Wipe Data
    Wipe Cache
    daha sonra Advance Menusune Girip Wipe Dalvik Cache Wipe battery Status bölümlerini temizleyin
    install Zip SD card yazan yere tıklayıp Choose install zip from sd card yazan yerden zip dosyasını bulup seçin menu tuşu ile seçim yapın
    Yükleme Bittikten Sonra Reboot now yazan tıklayıp Cihazı Yeniden Başlatın
    ROm yükledikten sonra Cihaz 5 dk içinde Açılmaz ise bataryanızı Çıkarıp takıp Yukardaki İşlemleri tekrar edin Cihaz açılacaktır
    Benim cihazımda Bi Kaç Kere Böyle küçük Bi sorun Oldu 2. yüklemeden sonra sorunsuz cihaz açılacaktır

3.Rom yüklediğim Halde cihaz sonyericsson logosundan sonra kendisini resetliyor bu sorunun sebebi roma uygun boot.img yüklenmemesidir
    bu konudaki CWM boot.img yükleme işlemi ile ROM için verilen boot.img cihaza yükleyin sorun düzelecektir..

4. track id ve Facebook music Like Çalışmıyor
    bootloaderi açılmış cihazlarda DRM silindiği için track id eski sürümü ve facebook musiclike çalışmaz bunları çalıştırmak için
    1. cihaza root explorer kurulur system/app klasöründeki trackid.apk silinir
    2. Marketten Track id son sürümü indirilip ister telefona kurulur isterseniz Apk dosyasını System/app klasörüne ekleyip uygulama dahili yapabilir
    3. Facebook music like çalıştırmak için romda system/app klasöründeki FBMusicLikes.apk sd karta yedeklenir
    4. FBMusicLikes.apk dosyası system/app içinden silinir
    5.yedeklediğiniz fbmusiclike.apk sd karttan telefon hafızasına kurulup kullanılabilir gelir

BATARYA OPTİMİZASYONU
    Pil Süresini uzatmak için Yöntem İşe Yarıyor Deneyebilirsiniz
    -------------------------------------------------------------------
    CWM Menusune Girin Advanced---> Wipe Battery Stat Yazan yeri seçip batarya istatislerini siin
    Cihazdaki şarjı full sonuna kadar bitirin cihaz kendini kapatana kadar
    Cihazı yeniden açın cihaz açılıp 1 dk içinde kendisini kapatacaktır Şarj tamamen bitmişse uyarı ledinde 3 kere kırmızı ışık yanıp söner
    daha sonra bataryayı çıkarın 2/3 dk bekleyin bataryayı takıp kapalı şekilde şarja takıp şarj ışığı Yeşil Olana kadar şarjda kalsın 2/3 saat sürecektir
    şarj dolup uyarı ışığı yeşil olduktan sonra cihazı şarjdan şarjdan çekin cihazın bataryasını çıkarıp 2/3 dk bekleyip geri takın
    Cihazın az önce dolu olan bataryasının 1 kademe boş olduğunu göreceksiniz şarj ekranında
    tekrar kapalı şekilde cihazı şarja takıp 1 saat daha şarj edin süre sonunda cihazını açıp kullanabilirsiniz batarya optimizasyonu tamamlanmıştır
    şarjınız daha çok gitmesi için cihazı pc yerine şarj cihazı ile şarj edin ve şarjınız bitmeden şarja takmayın

FASTFLASH
    FastFlash Hızlı Boot.img Yükleyici CMD komutları ile uğraşmak istemieyenler için Birebir
    İmg dosyalarını programın olduğu dizindeki IMG klasörüne ekleyin
    Telefonu Fastboot moduna alıp Pc Bağlayın
    Fastflash uygulamasını çalıştırıp çıkan ekrana img dosyasının adını yazıp enterlayın hepsi bu kadar :)

Gereksinimler: '2011 çıkışlı Xperia serisi bir Cihaz
    Windows İşletim sistemi
    Telefonun Fastboot driverlerinın kurulu ve tanıtılmış olması
    SS

LİNK
    http://www.mediafire.com/?l20xsbnp7znn7t6

[size=4]HAFIZA KARTINDAN EXT ALAN OLUŞTURMAK TELEFON BELLEĞİ AZ DİYENLER İÇİN

alıntı: melcom

wt19i cihazda bootloader kilidi açık ve rootlanmış ve custom rom yüklenmiş vaziyette uygulandı. Bu işlem için için root yetkisi şarttır.

Öncelikle hafıza kartını bölüp biçimlendirmek için minitool programını kullandım anlatımda aynı program üzerinden. Aşağıdaki programı indirip bilgisayarınıza kurunuz.

İndirme bağlantısı :

MiniTool partition Wizard Home Edition v7.1

Hafıza kartınızı telefondan çıkartıp bilgisayara hafıza kartı adaptörü yada hafıza kartını usb ye dönüştüren herhangibir cihaz ile bağlayınız. Ben hafıza kartını yedeklemedim bu program bölme işlemi yaparken veri kaybı yaratmıyor ancak siz işinizi sağlama alıp yedeklerseniz daha uygun olur. Aksi halde sorumluluk kabul edilmeyecektir.

Kurduğunuz programı bilgisayarınızda açıp fotoğraflardaki işlemleri sırası ile yapınız.

Bu aşamaları tamamladıktan sonra hafıza kartınızı bilgisayarınızdan çıkartıp telefonunuza takın ve telefonunuzu açın.

Cep telefonunuzda App2SD yazılımı varsa bunu mutlaka kaldırın ve telefonunuza Link2SD yazılımı kurun.

yazılımın bağlantısı :

Link2SD google play

market üzerinden en güncel verisiyonu indirmenizi öneririm.

-----------------------

Telefonunuza yüklemiş olduğunuz Link2Sd uygulamasını açınız.

Bu şekilde bir izin isteği göreceksiniz hatırla seçeneğini işaretleyin ve izinver butonunu tıklayın.

___

SD Kart 2. bölümünü ex3 olarak seçip Tamam butonuna basın.

___

Daha sonra bu uyarıyı göreceksiniz. Gördüğünüzde Tamam butonuna basın, programdan çıkın ve telefonu kapatıp açın.

___
    telefon açıldıktan sonra tekrar Link2Sd programını açın aşağıdaki gibi bir ekran göreceksiniz.

Bu ekranda iken telefonunuzdaki seçenekleri açan tuşa basın (wt19i de menü tuşunun sağındaki tuş) açılan seçeneklerden Ayarlar kısmına basın.

___

Bu ekranda Otomatik link yazısının yanındaki onay kutusunu işaretleyin, otomatik link uyarısıda seçili hale gelecektir. Hemen altta Kurulum yeri yazan kısma tıklayın burası otomatik, dahili ve harici olarak 3 e ayrılır, otomatik kısmı seçili olacak. Buradaki ayarları yaptıktan sonra Link2Sd programında geri giderek açılış ekranına dönün. Aşağıdaki ekran.

___
    Programın ana ekranındayken seçenekler tuşuna ve açılan seçeneklerden Bellek Bilgisi kısmına basınız.

Burada Dahili, SD Kart ve SD Kart 2. Bölüm alanını göreceksiniz. Bundan sonra kurduğunuz her program otomatik olarak linklenip SD Kart 2. bölümünün hafızasında yer alacak. Telefonunuza program kurdukça bu alanların boş ve dolu değerlerini açıp kontrol edebilirsiniz.

Kolay gelsin.

Hocam şu HAFIZA KARTINDAN EXT ALAN OLUŞTURMAK TELEFON BELLEĞİ AZ DİYENLER İÇİN bölümündeki resimler çalışmıyor. Buna da acil ihtiyacım var. bu resimleri yeniden yükleyebilimisiniz?

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47680.0

• Takip
  • quote:

HATALı FTF ROMları düzeltmek anlatım bana aittir...
    FTF Dosyalardaki Simlock.ta dosyasını Yazılımdan Çıkarmak için aşağıdaki anlatımı uygulayacaksınız....

hocam ben isvicreden izne geldim. vaktim kisitli. yanimda getirdigim cihazi imei kaydi yaptirdim ama sansima telefonun sim kilidi varmis .isvicreden alinmis bir cihaz. Sony xperia S icin sim kilit acma islemini anlatirsan cok minettar kalirim
  • arkadaslar farklı bir siteden flashlamayla ilgili makaleyi okuyup donwgrade yapmaya calıstım ama bir türlü olmadı ve telefonum suan kitlendi açılmıyor.telefonun başına ne geldi onu da anlıyamadım.o kadar bilgi yazıyor ki kafam karıştı..sony service update i denedim o olmadı..telefondaki yazılımı görüyor son yazılıma sahipsiniz diyor ama ben yinede yükleme istiyorum şarjla ilgili problem yaratıyor iptal ediyor yüklemeyi..telefonu şarja takınca şarj da olmuyor..sadece telefonu pc ye taktıgımda yeşil ışık yanıyor ama yine açılmıyor...flastool da ending flash session da kalıyor ordan sonra ilerleme yapmıyor..bana yardımcı olabilecek biri varsa eğer sevinirim yoksa bu aksam telefonu garantiye getirecem..benim böyle halt yediğimi anlarlar mı onu da bilmiyorum anlamamaları için ne yapabilirim en kötü bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim:)

ha bu arada xperia sk17i mini pro hd kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realbeck -- 8 Eylül 2013; 11:34:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: realbeck

arkadaslar farklı bir siteden flashlamayla ilgili makaleyi okuyup donwgrade yapmaya calıstım ama bir türlü olmadı ve telefonum suan kitlendi açılmıyor.telefonun başına ne geldi onu da anlıyamadım.o kadar bilgi yazıyor ki kafam karıştı..sony service update i denedim o olmadı..telefondaki yazılımı görüyor son yazılıma sahipsiniz diyor ama ben yinede yükleme istiyorum şarjla ilgili problem yaratıyor iptal ediyor yüklemeyi..telefonu şarja takınca şarj da olmuyor..sadece telefonu pc ye taktıgımda yeşil ışık yanıyor ama yine açılmıyor...flastool da ending flash session da kalıyor ordan sonra ilerleme yapmıyor..bana yardımcı olabilecek biri varsa eğer sevinirim yoksa bu aksam telefonu garantiye getirecem..benim böyle halt yediğimi anlarlar mı onu da bilmiyorum anlamamaları için ne yapabilirim en kötü bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim:)

ha bu arada xperia sk17i mini pro hd kullanıyorum

Bataryanı şarj edip flashtooldan yazılım at yazılım yüklenmesi yarıda kalmış tekrar atınca dûzelir

• 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.