Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (99. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony Xperiama LT30P ye Root u yaptım telefon akıyor hızına hız geldi telefonla herşey yapabiliyorum
    Du battery Pro diye bir uygulaması var rootlu onu kullanıyorum telefonu kullanmadıgım zaman mesela akşam 55 derken sabah bir bakıyorum telefon 55 den devam ediyor

TAVSİYE Sizlere Android kullananlar

Önemli :

Sony yazılımın bizler için verdigi Bu home tuşuna bir süre bastıgımızda tepesinde bir google araması çıkıyor onu nasıl kapatabilirim acep zıt pıt elim hep ona gidiyor uyuz oldum ona irilti oldum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

Orijinalden alıntı: keceli32

hocam yanlış bir şey yapmayalım. hangi programı önerirsin link vs. tavsiye

sendeki cihaz bende yok o model hakkında bilgim senden az
    xda sitesinde aradım daha bölümü yok Cihaz Xperia C modeli Gibi MTK işlemcilimi acaba diyecektimde
    Android OS, v4.1 (Jelly Bean)
    ChipsetQualcomm Qualcomm Snapdragon S4 Plus MSM8227
    CPUDual-core 1 GHz Krait
    GPUAdreno 305 miş

Ayrıca
    4 modeli varmış C1904 - C1905 - C2004 - C2005 bu ne Ya

burda görünce araştırdım da güzel telefona benziyo

• quote:

Orijinalden alıntı: owerkaragoz

Sony Xperiama LT30P ye Root u yaptım telefon akıyor hızına hız geldi telefonla herşey yapabiliyorum
    Du battery Pro diye bir uygulaması var rootlu onu kullanıyorum telefonu kullanmadıgım zaman mesela akşam 55 derken sabah bir bakıyorum telefon 55 den devam ediyor

TAVSİYE Sizlere Android kullananlar

Önemli :

Sony yazılımın bizler için verdigi Bu home tuşuna bir süre bastıgımızda tepesinde bir google araması çıkıyor onu nasıl kapatabilirim acep zıt pıt elim hep ona gidiyor uyuz oldum ona irilti oldum :D

system/app içinde uygulaması olabilir onu devre dışı bırak veya romdan kaldır birde ekran veya güvenlik ayarlarında sekmesi olabilir belki ? :P
    sen yinede bi resim ekle neyden bahsettiğini daha iyi anlayalım :)
  • 4 ayri model derken bunun 2 ana modeli var bir normali birde dual simcard özellikli olani

nasil bu ozelliklere gore bir seyler yapabilirmiyim.root konusunda, garantiyi bozmadan
  • quote:

Orijinalden alıntı: keceli32

4 ayri model derken bunun 2 ana modeli var bir normali birde dual simcard özellikli olani

nasil bu ozelliklere gore bir seyler yapabilirmiyim.root konusunda, garantiyi bozmadan

Telefon yeni çıkmış root için biraz bele şuan ne programı ne bi konu yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Home Yerine Basılı tutdugumda Bu çıkıyor 2 de bir nasıl kapatabilirim

Birde Android Tuner Adlı programı kullanıyorum da bunda nasıl işlemciyi ayarlamak için hangisi ideal dır sizce
     XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER

• quote:

[size=6]
    ...UYARILAR...

[size=5]FLASHTOOL ile Yazılım Yükleyecek Arkadaşların Dİkkatine yüklediğiniz Yazılımın içeriğinde Simlock.ta dosyası varsa o yazılımı kesinlikle Yüklemeyin Cİhazınız SİM Kilitli hale gelebilir ve Şebeke Bağlantısına İzin vermez Bu Sorunu Yaşamamak için
    Konunun 17. MesajındakiHATALI FTF romları Düzeltme işlemini yapıp Yazılımı öyle yükleyin ...

[size=5]BOOTLOADERİ AÇMA İŞLEMİNİN CİHAZINIZI GARANTi DIŞI BIRAKMA OLASILIĞI OLDUĞUNU VE OLUŞACAK SORUNLARDAN YAPAN KİŞİNİN SORUMLU OLACAĞINI UNUTMAYIN ....

BOOTLOADERİ AÇIK CİHAZLARI BOOTLOADERİNİ KAPATMADAN GÜNCELLEMEYİN VE FLASHTOOL İLE YAZILIM YÜKLEMEYİN SORUNLAR YAŞAYABİLİRSİNİNİZ BİLGİNİZE....

[size=5]FLASHTOOL ile Yazılım Yükleyecek Arkadaşların Dİkkatine Cihazınıza 2.3.4 'ün 42 Sürümünden Aşağı Sürümleri Kesinlikle Yüklemeyin Cihazın Batarya çipinde Sorun çıkıyor batarya devamlı 0 olarak gözüküyor bazı patchler ile düzeltiliyor ama ANAKART değişmeden sorun çözülmüyor Bilginize...

[size=5]Bu Konuda Xperia Serileri için Root Yapma ROM yükleme Ve Gerekli Bilgileri Paylaşıcağım Daha Önce açmış Olduğum Konuları Tek Konu Altında Topladım....

[size=3]BU KONUDA YAYINLANAN İŞLEMLERDEN YAPAN KİŞİ SORUMLUDUR BU NEDENLE ANLATIMLARI İYİCE OKUYUP İŞLEMLERİ DİKKATLİCE YAPIN İŞLEMLER DAHA ÖNCE DENENMİŞTİR

[size=4]ROOT Nedir ROM Nedir BOOTLOADER nedir

ROOT = Cihazınıza Full Erişim izni Ve Yetki Sağlar ROOT yapmak cihazı Garanti Dışı Bırakmaz Rootu Kaldırmak için Cihaza UNROOT işlemini veya PC companion - update Service - Flashtool ile Yazılım atmanız Yeterlidir..

BOOTLOADER = Cihaza ROM yüklemek için Bootloaderdaki Kilidi kaldırmak Zorundayız AMA BU İŞLEM CİHAZINIZI GARANTİ DIŞI BIRAKABİLİR BUNU UNUTMAYIN
    Bu işlemi yapmak için Sony nin Sitesinden Aldığımız Kodu android SDK programı İle Telefona Yükleriz bu şekilde BOOTLOADER bölümündeki Klidi Kaldırmış Oluruz
    Klidi Kaldırdıktan Sonra
    Modlanmış Boot.img Yani Kernel Yüklemeye Olanak Sağlar Bunu yapınca Cihaza Modlanmış ROMları Yükleyebiliriz

İNDEX
    Mesaj 2 = 2011 Serisi GB ICS ROOT Yapma ve UNROOT
    ---- Bilgi : 2012 Serisi Cihazlara Root için 2. mesaja Konu Linki Eklenmiştir
    Mesaj 3 = BOOTLOADER Kilidini Kırma
    Mesaj 4 = Boot.img Kernel Yükleme CWM anlatımı
    Mesaj 5 = FLASHTOOL KULLANIMI - Xperia 2011 BRICK olan cihazları Düzeltme (UnBrick) - BOOTLOADER KLİDİNİ KAPATMA VE YAZILIM YÜKLEME
    Mesaj 6 = FW Listesi
    Mesaj 7 = Sony Ericsson Xperia X8, W8, X10 mini ve X10 Mini Pro Bootloader Kilidi Açma
    Mesaj 8 = ÖNEMLİ BİLGİLER Ve DİĞER DOSYALAR
    Mesaj 9 = FTF ROM oluşturma
    Mesaj 10 = PC Companion İle Yazılım Onarımı
    Mesaj 11 = TÜM Xperia Serisi İçin Debranding CDA değiştirme
    Mesaj 12 = ANDROİD SDK Full Kurulum + Driver
    Mesaj 13 = Gerekli Programlar ve Araçlar
    Mesaj 14 = RECOVERY X ile Rootlu Cihazlara CWM yükleme
    Mesaj 15 = Android Terimler
    Mesaj 16 = Xperia S/P/U/Sola Bootloader Klidini Kırma - Xperia 2012 serisi Kernel Yükleme - Xperia 2012 serisi CWM yükleme - Bootlaoder Klidini Kapatma
    Mesaj 17 = HATALI FTF romları Düzeltme

En çok Sorunlan Sorular Ve Cevapları

Soru :Root Yaptım Bunun Geri Dönüşü Varmıdır ?
    Cevap : Rootu Kaldırmak için Unroot Yapmanız Veya Cihaza yeniden yazılım Yüklemeniz Gerekir

Soru : Bootloader Klidini Açtım Geri Kapatabilirmiyim ?
    Cevap:Açılan Bootloaderi Kapatmak için Flashtooldan Xperia Relock Bootloader.ftf dosyasını yükleyip
    Cihaza PCC - SUS -Flashtooldan Yazılım Attığınızda Cihaz İlk Günkü haline Döner

Soru :Bootloader Klidini Açtıktan Sonra Track id ve Music like çalışmıyor ?
    Cevap: Bootloader Klidini Açtıktan Sonra DRM keyler Silindiği için Track id ve Music Like çalışmaz
    Bootloaderi kapatsanızdahi çalışmaz DRM keyler silindikten sonra tekrar Geri yüklenmez
    Bu Nedenle Bu 2 uygulamanın Orjinal Romdaki Versiyonları Çalışmaz
    custom Romlarda çalıştırmak için Track id Silinip Yerine Yeni sürümü Eklenir
    Musiclike Programıda Romun içinde SD karta Kurulacak şekilde Ayarlandığından Musiclikeda Custom Romlarda çalışır

Soru:GB kernelleri ICS uyarmı
    Cevap: Hayır Uymaz 2 yazılımın Tabanları Farklı Olduğundan kernelleride farklıdır

Soru: ICS ile beraber gelen ugulamaları Gb romlarda Kullanabilirmiyim ?
    Cevap : hayır Yine Sistem farklı Olduğundan Orjinal Rom uygulamaları GB romlarda Kullanılamaz

Soru:Telefonum Fastboot Moda Girmiyor ?
    Cevap:cihazı Fastboot moda Almak için Cihazı kapatıp Ses Açma veya Cihazın En sağındaki Menu veya seçenk Tuşuna Basılı tutarak
    USB kablosuna Bağlarız Bildirim Ledi Mavi Olarak Yanınca Elimizi Tuştan çekeriz
    Cihazı Daha Önce Tanıtmadıysan Konuda Verdiğim SDK drivarları İle Tanıtırız...

hocam sen sony ye iş başvurusunda bulunsana ..Cv ne de koy bunları.

• BENZİN..Ne kadar artarsa artsın,ben hep20TL lik alacağım..

20 liraya bu gün 4 litre alacaksın.
    Artınca 3 litre.... Veya ileride daha da arttıkça 2 litre 1 litre....

• merhaba, 2 tane pembe xperia arc s lt18i açtırmak istiyorum. guvenli açabilen varmı arkadaşlar?
  • Merhaba;

Çoğu Rom yüklenirken önce şu stock romu flaşlayın, sonra kernel atın ve sonra romu yükleyin diyor. Ama bu konunun başında bootloder açıkken flashtool ile yazılım atmayın demişsiniz, ne gibi sorun oluşuyor, yabancı kaynaklarda aramama karşın böyle bir bilgiye ulaşamadım...

Ekleme; Tamam gerekli bilgiyi araştırırken buldum. Sony bootloader2ı açık olanlar için bir flashtool yayımlamış. Onunla sorunsuz işlem yapılabiliyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkb -- 16 Ekim 2013; 19:09:51 >
  • s.a arkadaşlar telefonumda çok fazla kasmalar var bunu nasıl düzelte bilirim bana yardımcı olurmusunuz yardımlarınız için teşekkür ederim
  • telefon modeli vs yazmamışsın ama kasılma Varsa En Basit çözüm Verilerini rehberini vs Yedekleyip Cihazı Fabrika ayarlarına al ...
  • quote:

telefon modeli vs yazmamışsın ama kasılma Varsa En Basit çözüm Verilerini rehberini vs Yedekleyip Cihazı Fabrika ayarlarına al ...

orochi ustam malum x10i cihazımız var kardesin. 2.3 root edebildim ama artık recoveryden stabil bir rom atayım diyorum arayüz geçişlerinde çok takılma oluyor birkaç apk yüklü. ne önerirsin hocam. cihaz şu an 2.3 orj romunda rootlu ve recovery kurulmuş halde. yine 2.3 bir rom atacağım için bootloader muhtemelen müsait..
  • quote:

Orijinalden alıntı: drfettah

quote:

telefon modeli vs yazmamışsın ama kasılma Varsa En Basit çözüm Verilerini rehberini vs Yedekleyip Cihazı Fabrika ayarlarına al ...

orochi ustam malum x10i cihazımız var kardesin. 2.3 root edebildim ama artık recoveryden stabil bir rom atayım diyorum arayüz geçişlerinde çok takılma oluyor birkaç apk yüklü. ne önerirsin hocam. cihaz şu an 2.3 orj romunda rootlu ve recovery kurulmuş halde. yine 2.3 bir rom atacağım için bootloader muhtemelen müsait..

X10i hiç kullanmadım ve romları hakkında bi bilgim yok :-)

• transparan natification bar arıyorum bir kaç tane mod buldum ancak ya sadece aşşagı cekilen kısmı yapıyor ya koyuluk çok fazla oluyor bunu kendim yapmak istiyorum yardım lazım bu konuda orochi san
  • xperia mini var bende de Sony PC Companion yuklu flash toolun içindeki driveride yukledım senın verdiğin kablo driveride kuramadım 64bit sistem çünkü, PC Companion güncelleme yapacak ama kapalıyken telefonu taktığımda pc telefonu tanımıyor başka çözüm var mı
  • Windows 8 64bit ise Googledan Sürücü İmza Kontrolunu devre Dışı Bırakma diye arama yapıp anlatılan işlemi yapıp riveri tanıtabilrisin
    win7 kullanıyorsan flashtoolun driveri kurulumu sırasında tüm yerleri tickleyip gelen uyarılara Evet seçerek kurulumu tamamla pc cihazı tanır ...
  • quote:

Windows 8 64bit ise Googledan Sürücü İmza Kontrolunu devre Dışı Bırakma diye arama yapıp anlatılan işlemi yapıp riveri tanıtabilrisin
    win7 kullanıyorsan flashtoolun driveri kurulumu sırasında tüm yerleri tickleyip gelen uyarılara Evet seçerek kurulumu tamamla pc cihazı tanır ...

Hmm thanks

• Olmadı :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

Olmadı :(

aslında sorun ne biliyormusun ben 404-587 bi rom buldum yükledim fakat telefon bazen kendı kendıne mesaj yalan atıyor ya da mesaj geliyor okunmamış mesaj olmuyor bişey mesajlarımı okuyor yanı tekrar yazılım atacam ama telefonu tanıtamadım formattan sonra bi türlü
    flashtool tanıyor ama artık ınternettekı yazılımlara guvenım kayboldu senın koyduğunda silinmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yhackup -- 22 Ekim 2013; 19:50:20 >
  • 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.