Şimdi Ara

## Xperia Arc| Root Etme |Boot Loader Kilidi Acma Kapatma| OC Yapma ## (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
6
Favori
36.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yasin_turkey

room işleminde herşeyi yaptım bölge ve dil de doğru sağ kısımda dosyalar da gözüküyor yalnız birtürlü telefon bağlanmıyor. sebebi ne olabilir.

telefon driverlari yuklenmemistir, ilk once telefonu SEUS ile pcye tanit ki telefonun driverlerini yuklesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan_9292

3) Bu adımda Bootloader kilidinin 5. adımındaki işleme benzer bi işlem yapacaz. telefonunuzu kapatıp menü tuşuna basarak usb kablosunu takın. Bootloader kilidini kaldırırken kullandığımız Fastboot klasörünün içerisine recoveryARC.img dosyasını kopyalayın. Shifte basılı tıklayarak sağ tıklıyoruz(Klasorun icinde bos bir alana). Komut penceresini burada aça tıklıyoruz. Çıkan pencereye fastboot boot recoveryARC.img komutunu yazıp entere basın. işlem bitince telefonunuzda kendiliğinden recovery menü açılacak. Sd carddan yükleme kısmına gidin (Seçme tuşu telefonu kapatıp açma tuşu) scripts assets e tıklayın ENABLED olacak. Sonrada Sd karta attığımız dosyayı bulup tıklayın. İşlem bittiğinde Telefon Root edilmiştir.

telefonda recovery açılıyor. ıngilizce bir kaç şık var. sd card zip olana gelmem gerekiyor ama gelemiyorum. telefonu açma kapama tuşu ile demişin ama o tuşu basınca o ekran kapanıyor ve telefon açılıyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin_turkey

quote:

3) Bu adımda Bootloader kilidinin 5. adımındaki işleme benzer bi işlem yapacaz. telefonunuzu kapatıp menü tuşuna basarak usb kablosunu takın. Bootloader kilidini kaldırırken kullandığımız Fastboot klasörünün içerisine recoveryARC.img dosyasını kopyalayın. Shifte basılı tıklayarak sağ tıklıyoruz(Klasorun icinde bos bir alana). Komut penceresini burada aça tıklıyoruz. Çıkan pencereye fastboot boot recoveryARC.img komutunu yazıp entere basın. işlem bitince telefonunuzda kendiliğinden recovery menü açılacak. Sd carddan yükleme kısmına gidin (Seçme tuşu telefonu kapatıp açma tuşu) scripts assets e tıklayın ENABLED olacak. Sonrada Sd karta attığımız dosyayı bulup tıklayın. İşlem bittiğinde Telefon Root edilmiştir.

telefonda recovery açılıyor. ıngilizce bir kaç şık var. sd card zip olana gelmem gerekiyor ama gelemiyorum. telefonu açma kapama tuşu ile demişin ama o tuşu basınca o ekran kapanıyor ve telefon açılıyor ?

ses tuslarini deneyin..

• hocam çok teşekkürler işlemler başarıyla yapıldı :)
  • Bootloader işlemi ve oc neo içinde geçer li mi? Kernel nedir bu arada?
  • O kadar çok şey okudum ki kafam karıştı. Şimdi birkaç sorum var,

not*4.0.. rom yüklü, turkcellden alınma arcım var.

*root yapmam için bootloader olayına girmem gerekli mi?
    *root yaparsam telefonun tüm ayarları sıfırlanacak mı?
    *roottan sonra track id gibi çalışmayan başka neler var?
    *rootu nasıl geri kaldırabilirim? Kaldırınca yine 0lanır mı telefon ayarları?

basit sorular olabilir biliyorum ama gerçekten ben telefon konusunda biraz cahilim ve kafam karıştı.

Ek: bir de tek tıkla root-unroot falan duydum hala yok galiba bizler için değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armutyus -- 17 Eylül 2011; 17:56:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: armutyus

O kadar çok şey okudum ki kafam karıştı. Şimdi birkaç sorum var,

basit sorular olabilir biliyorum ama gerçekten ben telefon konusunda biraz cahilim ve kafam karıştı.

Ek: bir de tek tıkla root-unroot falan duydum hala yok galiba bizler için değil mi?

Bildiklerimr cevap vereyim :)

Track i ben eskiden de kullanmiyordum vr bildiğim kadarıyla onun dışında çalışmayan yok

Ben roomda yapmstim ondan hersey silindi. Ama rootda silinmiyor galiba ama sen gene herşeyi yedekle yapacaksan.
    Root geri alma olayına gelince zaten güncelleme yaparsan eski haline dönüyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: armutyus

O kadar çok şey okudum ki kafam karıştı. Şimdi birkaç sorum var,

Root yapmak için bootloader kilidini acmaniza gerek yok ama buradaki yöntemle yapmak için bootloader kilidini açmanız lazım. Bu sayfadaki
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=49502945&p=1
    2.3.3 root etme yöntemini kullanarak bootloader kilidini açmadan root edebilirsiniz.

Evet bütün ayarlar sıfırlanacak

Roottan sonra bütün uygulamalarınız eskisi gibi çalışmaya devam eder. Ama eğer bu konudaki yöntemi kullanırsanız bootloader kilidini açtığınız için trackid ve müzik çalardaki facebook like butonunu kullanamazsınız root ettiğiniz için değil

Tam emin değilim ama bildiğim kadarıyla rootu kaldırmak için telefonun yazılımını tekrar yüklemek gerekiyor ve bu da bütün ayarların sıfırlanmasına neden olur

2.3.3 için tek tık root-unroot yok malesef

• Cevaplar icin cok tesekkurler, peki bu 2.3.3 root etme yöntemi nerdedir acaba internette gördüm bir tane 3.0 romu olanlar icin benim rom 4.0

Bir de şu var, 1 ay sonra 2.3.4 güncellemesi gelecek root oldugu icin güncelleme yapılırsa root da gidecek herhalde degil mi?
  • 2.3.3 root boot loader kilidini acmadan..

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1225257
  • Ya verdiğin yere girdim de "zaten rootlu bir 3.0...184 fwniz varsa sadece bunu guncelleyin." yazmış en başa. Neyse ya ben şimdilik beklemeye karar verdim, kafam almadı bu işi. Biraz daha arastırcam bu işleri kendime güvenmem lazım :)
  • arcadaşlar bişey soracam yaa. bende daha önceden rootsuz 4.0 romu yüklüydü ve sims, nfs shift ve gameloft hd oyunları yüklüydü ve çok güzel çalıştırıyordu. bugün kafaya OC işini koydum ve şükür sorunsuz hallettim, falkat şimdi oyunlarımı geri yüklemeye çalışıyorum ve bazı hatalarla karşılaşıyorum. sims ve nfs shift için yüklemeyi yaptıktan sonra oyuna giriyorum fakat loading ekranında iki uygulamada da " this application is not authorized for use on your Android device" Uyarısı alıyorum. bunun nedenini ve çözümünü bilenler var mı?
  • arcadaşlar şu no-frills cpu control programını en etkili nasıl kullanabilirim. orada bulunan seçenekler ne anlama geliyor, I/O scheduler controler ne anlama geliyor ve içindeki seçenekler nelerdir. Governor hakkında bilgi ve içindeki seçenekler nelerdir, açıklayabilirseniz çok sevinirim.

bu oc işinden sonra telefonun ekran kilidini açtığımda yaklaşık 2 saniye kadar telefon tıkanmış olarak kalıyor ve 2 sn sonra hangi uygulamaya tıkladıysam yada ekranı ne yöne kaydırdıysam ondan sonra devreye giriyor. ama devreye girdikten sonra hızı süper ve hiçbir takılma yok. tek sorun ekranı kitledikten sonra ekranı açınca 2 saniye kadar telefonun tıkanık olarak beklemesi. bu sorun no-frills cpu control programını hatalı ayarladığımdan kaynaklanabilir mi? yardımcı olursanız sevinirim.
  • Arkadaşlar "LT15i_4.0.A.2.368_Generic Global.ftf" geçince wireless çalışmıyor bu herkeste böyle mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURKajans

Arkadaşlar "LT15i_4.0.A.2.368_Generic Global.ftf" geçince wireless çalışmıyor bu herkeste böyle mi?

Hayır ben de çalışıyor.

Benim de bir sorum var dostlar 2.3.4 güncellemesinin 4.0...368 romuyla alakası yok değil mi? Bildiğim kadarıyla 2.3.4 güncellemesiyle "arc s"in özelliklerine kavuşacağız, doğru muyum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar "LT15i_4.0.A.2.368_Generic Global.ftf" geçince wireless çalışmıyor bu herkeste böyle mi?

fabrika ayarlarini sifirla derseniz duzelecektir
  • quote:

quote:

fabrika ayarlarini sifirla derseniz duzelecektir

Dün gece yaptım ama düzelmedi; Dün cpu 1.9 yaptıktan sonra oldu diye düşündüm,
    Bugün _3.0.1.A.0.145 döndüm ardından tekrar 4.0.A.2.368 yükledim şuan çalışıyor.
    Cpu 1.9 yapmaktan korkuyorum şimdide..
  • benim sorularımın cevaplarını bilen mi yok acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mulder_x

arcadaşlar şu no-frills cpu control programını en etkili nasıl kullanabilirim. orada bulunan seçenekler ne anlama geliyor, I/O scheduler controler ne anlama geliyor ve içindeki seçenekler nelerdir. Governor hakkında bilgi ve içindeki seçenekler nelerdir, açıklayabilirseniz çok sevinirim.

bu oc işinden sonra telefonun ekran kilidini açtığımda yaklaşık 2 saniye kadar telefon tıkanmış olarak kalıyor ve 2 sn sonra hangi uygulamaya tıkladıysam yada ekranı ne yöne kaydırdıysam ondan sonra devreye giriyor. ama devreye girdikten sonra hızı süper ve hiçbir takılma yok. tek sorun ekranı kitledikten sonra ekranı açınca 2 saniye kadar telefonun tıkanık olarak beklemesi. bu sorun no-frills cpu control programını hatalı ayarladığımdan kaynaklanabilir mi? yardımcı olursanız sevinirim.

telefon hafiza kartini bekliyor..ondan oyle

• izmirli bir kardeşim yok mu benim arcımı root rom yapabilecek ücretini verebilirim isterse
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.