Şimdi Ara

## Xperia Arc| Root Etme |Boot Loader Kilidi Acma Kapatma| OC Yapma ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
6
Favori
36.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oncelikle Hic bilmiyenler sunu bir okusun kafasinda sekillensin root nedir vs vs..

http://www.akillirobot.com/android-isletim-sisteminde-root-garantiyi-bozar-mi-root-legal-midir-1429/

quote:

Rom nedir?

Kafa karıştırmadan anlatmak gerekirse Rom kullanılabilir bellek demektir.Cihazınızın yazılımıdır.P.c nizde olduğu gibi elinizdeki akıllı telefonlarınızdada kullanılan depolama birimidir diyebiliriz.Nasıl desem telefonunuzun daha kararlı çalışması için oluşturulan bir yazılımdır.Telefonunuzun açılışında gösterilecek olan görselleri programları v.s kapsar.

Android açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olduğundan kullanıcılar da Rom yükleyebilmektedir..Eğer yukarıda verdiğim linkte bir gezinti yaptıysanız Android hakkında az çok bilgi sahibi olduysanız beni daha iyi anlayacaksınızdır.

Mesela Androidde 1.5 , 1.6 , 2.0 , 2.1 .... diye sınıflandırdığımız romlar vardır.Bu romlar arasında özellik bakımından farklar vardır.2.1 de bulunan özellik 1.5 de bulunmamaktadır.

2 çeşit rom vardır.Biri firmaların kullanıcılarına sunduğu orjinal Romlardır.Diğeri custom rom dediğimiz yazılımcılar tarafından paylaşım amaçlı sonradan yazılan romlardır ki bu romlar bazen orjinallerine taş çıkartacak kadar işlevsel olabiliyor fakat göz önünde bulundurmamız gereken bir durum var ki bu romlar cihazınızı garanti dışı bırakır.

Ne işe yarar ki bu rom?

Söylediğimgibi Telefonunuzun özelliklerini arttırır.Bir önceki sürümde yapamadıklarınızı yapabilirsiniz.

Nasıl yapacağım?

Forumumuzda telefonların kendi bölümlerinde anlatımlar mevcuttur.Sorun yaşarsanız yada anlamadığınız birşey olursa Android hakkında bütün sorularınız bölümüne yeni konu açarak yazabilirsiniz.Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız.

Rom yüklemenin riski varmıdır?

Elbette vardır.Bazen bu işlem sırasında telefonunuz göç edebilir yani kullanılamayacak durama gelebilir aman dikkat derim.O yüzden ince eleyip sık dokumak gerekir.

Rom'u az çok kavradıkta Root nedir?

Root:Android işletim sisteminde adminstratör yetkisine sahip oluyoruz.Bazılarınızın anlamadım ne diyorsunuz siz dediğinizi duyar gibiyim.Windowsta tam yetkiye sahip olmaya Adminstrator yetkisi diyoruz Linux işletim sisteminde buna root diyoruz.Telefonunuzda tam yetkiye sahip oluyorsunuz yani tam anlamıyla telefonunuza hükmede biliyorsunuz.Erişemediğiniz yerlere erişebililyorsunuz.

Rom ile Root aynı şeyler değil karıştırmayın.

Rom yükseltmek bazen çok kolay bir işlem gibi gözüksede acemi ve dikkatsiz kullanıcılar telefonlarına ciddi anlamda zarar verebilmektedir.Bundan dolayı tekrar ediyorum çok dikkatli olun sorun soruşturun okuyun bir daha okuyun ve öyle işe koyulun!

Bu Root işleminin ne faydası olacak ki?

Biraz önce bahsettiğimiz gibi tam yetkiye sahip oluyorsunuz.Buda gizli olan yerlere erişebilmenizi her yere girebilmenizi değişiklik yapabilmenizi sağlıyor artık adminstrator yetkisini almış oluyorsunuz.İstemediğiniz gereksiz bulduğunuz programları kaldırabiliyor,sistem yedeğini alabiliyor,rom yükleyebiliyor ve daha nice şeyleri yapabiliyorsunuz.

Bazı uygulamaların yanında Root gerektirir yazıyor ne anlama geliyor?

Bu uygulamalar root etmeden çalışmıyor.Root işlemi gerektiğinde bu uygulamalar izin istiyor onaylayıp onaylamadığınızı soruyor.Kabul ederseniz uygulama artık root hakları ile işlem yapabiliyor.

Nasıl Root edeceğim?

Bu işlem her telefon için aynı olmayabiliyor.Uzun ve karışık işlemler gerektirebiliyor.Nereden öğreneceksiniz.Forumumuzda Telefonların kendi bölümlerinde (Xperia X10 Wildfire gibi) root işlemleri anlatılmaktadır.Aklınıza takılan bir sorun olursa Android hakkında bütün sorularınız bölümüne yeni konu açarak yazabilirsiniz.Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız.
    kaynak googleandroid.gen.tr

Simdi oncelikle Boot Loader Kilidini Kaldiracagiz..kimisi riskli is der kimisi garanti disi der.. kimisi o kadar para verdim telefona bir sey yapmam gibi vs vs bunlari bir kenara birakip islemlere baslayalim..

1) Boot loader kilidini Kaldirma..

OC icin gereklidir

Orijinalden alıntı: mcgmcg Bazi yerlerde desiklik olabilir

Video lu Anlatim Boot Loader Kilidini acmak icin

A) Bootloader Kilidini Kaldırma

1)http://www.multiupload.com/RS6367SQMT linkindeki dosyayı indiriniz.

2) Dosyayı masaüstüne çıkartın.drivers.zip fastboot_with_Android_USB_file.zip idosyalarınıda çıkartın. ve içerisindeki unlockbootloader.sonyericsson.com linkine tıklayın. Sayfanın en altındaki kutucuğa tıklayıp kutucukları doldurun. Sizden İmei numarasını isteyecek. Telefonunuzun arama kısmına *#06# yazın. Çıkan İmei numarasının son hanesi dışındaki kısmı istenen yere yazın . YANi 14 hane yazacaksiniz Size vereceği kodu bir yere not edin.

3)TElefon kapalı haldeyken Menü tuşuna basarak Usb kablosunu takın. Telefonun en sagdaki tusuna basarak Mavi ışık yanacak.

4)Bilgisayarınızın aygıt yönetiisinden diğer aygıtlar kısmına tıklayıp S1Boot Fastboot yazısına sağtıklayıp sürücü yazılımını güncelleştir diyoruz. sürücü yazılımı için bilgisayarı tara kısmından masaüstüne açtığımız driver klasörünü gösteriyorz(alt klasörlerle birlikte kutucuğu işaretlenmiş olsun). Gelen kırmızı renkli uyarıya yinede yükle diyin.

5) Son işlemimiz Masaüstüne açtığımız fastboot klasörünün içerisine giriyoruz. Shifte basılı tıklayarak sağ tıklıyoruz. Komut penceresini burada aça tıklıyoruz. Çıkan pencereye fastboot.exe -i 0x0fce getvar version komutunu yazıp entere basın. Ardından fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0xKEY Komutunu yazıp entere basıyoruz. Ama bu komuttaki KEY yazılı yere 2. adımdaki elde ettiğimiz kodu yazıyoruz. Bootloader kilidi pasif olmuştur.

B) Rom Yükleme işlemi ( bu işlem için bilgisayarınızda PC Companion ve Update Center yüklü olması lazım)

1)http://www.mega upload.com/?d=CFS4HQ16 linkinden 4.0.A.2.368 Generic Global romunu indirin.

2)http://www.multiupload.com/7H4JT35B6G Linkinden Flashtoolu indirin.

3) ROm dosyasını Flash tool içindeki Firmware klasörüne koyun.

4) Bilgisayaarınızın denetim masasından Bölge ve dil kısmındaki ayarları ingilizce bölgeyi UnitedKingdom olarak değiştirin. Bu madde onemli !

5) Şimdi flash tool içindeki x10flash.exe eye tıklayın. Flash yazısına tıklayın. Solda rom ismi sağda sin uzantılı dosyalar gözükecek. EĞer sadece simlock.ta yazısını görüyorsanız 4. Adımı yanlış yaptığınızdandır.Ok diyerek bir sonraki adıma geçiyoruz

6) Şimdi telefonunuzun geri butonuna basarak kapalı halde bağlamanızı isteyecek telefonu bağlayın. 4 dk içinde flash finished diyecek. Kabloyu çekip telefonu açın. Yeni ROm yüklenmiştir.

Root Etmek icin video (fakat yazida anlatilanlari yapin)

C) 4.0.A.2.368 Generic Global romunu Root etmek. (BU işlem için Telefonunuzun bootloader kilidinin kaldırılmış olması lazım)

1)http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1202479 adresindeki dosyayı indirin.

2) içerisindeki RootXperia.zip dosyasının Sd carta kopyalayın

3) Bu adımda Bootloader kilidinin 5. adımındaki işleme benzer bi işlem yapacaz. telefonunuzu kapatıp menü tuşuna basarak usb kablosunu takın. Bootloader kilidini kaldırırken kullandığımız Fastboot klasörünün içerisine recoveryARC.img dosyasını kopyalayın. Shifte basılı tıklayarak sağ tıklıyoruz(Klasorun icinde bos bir alana). Komut penceresini burada aça tıklıyoruz. Çıkan pencereye fastboot boot recoveryARC.img komutunu yazıp entere basın. işlem bitince telefonunuzda kendiliğinden recovery menü açılacak. Sd carddan yükleme kısmına gidin (Seçme tuşu telefonu kapatıp açma tuşu) scripts assets e tıklayın ENABLED olacak. Sonrada Sd karta attığımız dosyayı bulup tıklayın. İşlem bittiğinde Telefon Root edilmiştir.

Kolay gelsin

Ha birde unutmusum.. sorumluluk size aittir

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tesla Nikola -- 3 Eylül 2011; 15:27:20 >

• Boot Loader tekrar Kilitlemek (Fantezi olsun diye ac kapat yapmayin eger telefonu OTA dan guncelleyecekseniz kapatin)

Gereken dosyalar

1.FlashTool_0.2.9.1.exe (Yukarida verildi flash atma programi)

2.Xperia Relock bootloader.ftf >> indir http://www.mediafire.com/?g1b5j712ajx4yjd

‘Xperia Relock bootloader.ftf’ dosyasini ‘firmwares’ klasorune yerlestir, ve flashla bilgisayarin bolge ve dil ayarlari ing olmasi gerekiyor yukarida yazildi..

Hepsi bu kadar

İşlemciyi 1.9 GHz Hızına Cıkarma Anlatim Cyber-44 Aittir

Orjinal sayfasi

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1172885

1. Telefonu kapatıp sağdaki menü tuşuna basılı tutarak pc ye bağlıyoruz (mavi ışık yanacak)

2. Boot dosyasını rardan çıkarıp fastboot klasörüne giriyoruz (boot dosyasının olduğu klasör)

3. Burada sol shift tuşuna basılı tutarak mause sağ tıklıyoruz (komut dosyasını burada başlat diye bir seçenek çıkacak onu seçiyoruz)

4. Çıkan komut penceresine fastboot flash boot boot.img yazıp enter a basıyoruz

5. Boot işlemi birkaç saniye içinde biter (komut dosyasını kapatıp usb kabloyu çıkardıktan sonra telefonu açıyoruz)

6. Marketten No frills CPU Control programını indirerek dilediğiniz mhz değerini girebilirsiniz

NOT:Bu işlemleri yapmadan önce uygulama ayarlarından "bilinmeyen kaynaklar", geliştirme den "usb hata ayıklaması" ve "sahte konumlara izin ver" seçenekleri işaretli olsun. (Sorumluluk size aittir )

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1172885 buradan indirin..

Set Cpu programi icin

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=505419

Brick olan Telefonu duzeltme (Telefonun bootloader acikkan telefonun acilmamasini duzeltme )

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1126358

App2Sd for Xperia Arc

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1201902

HAFIZADA YER ACMA >> china_1996 anlatimidir

UYARI !! TELEFONUNDA 50-80MB gibi ALAN KALDIYSA YAPINIZ...

DİKKAT:Öncelikle oluşabilecek herhangi bir zarardan ben sorumlu değilimdir! Bütün sorumluluk size aittir.
    DİKKAT:Bunları yaptıktan sonra e-mail ayarlarınız silinebilir!!
    DİKKAT:Telefonunuzun rootlu olması gerekiyor.

1.Bunları yapabilmek için Insecure ADB gereklidir. Bunun için;

http://loadbalancing.modaco.com/download.php?url=mf/?8qqca688rvbwcfk

Buradan uygulamayı indirin ve telefonunuza yükleyin.

Uygulamayı açın. Install Insecure ADB? diye soracak. Yes'e tıklayın. Kısa bi süre sonra telefon kapanıp açılacak. Insecure ADB yüklendi.

2.http://dl.google.com/android/installer_r12-windows.exe

buradan Android SDK'yı indirin ve yükleyin. Yüklerken JDK ile ilgili bir uyarı gelirse ve next butonu pasifse cancel yaparak yüklemeden çıkın ve;

http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/java-se-jdk-7-download-432154.html

bu adreste accept license agreement kutucuğunu işaretleyin ve bilgisayarınıza uygun olan dosyayı indirin ve kurun.

JDK kurulumu bitince Android SDK kurulumunu tekrar başlatın. Eğer yine JDK ile ilgili bir uyarı verirse ve next butonu pasifse önce back sonra tekrar next butonuna basarak devam edin.

Kurulum bitince Android SDK açılırsa kapatın. C:\Program Files\Android\android-sdk giderek SDK Manager'i çalıştırın (Windows 7 ve Vista 'da yönetici olarak çalıştırın).

Refresh Sources penceresi gelecek. O bitince Choose Packages to Install penceresi gelecek. Cancel diyerek o pencereyi kapatın.

Android SDK and AVD Manager penceresinde soldaki Available packages'e tıklayın. Sağ tarafta Android Repository'nin hemen solundaki küçük oka tıklayın ve hemen aşağıdakinin (platform-tools'la ilgili bir şey olması lazım) solundaki kutucuğu işaretleyin ve sol alttaki install selected'a tıklayın. Tekrar Install'a tıklayın. Kendisi indirip yükleyecek. Artık Android SDK'yı kapatabilirsiniz.

3.http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=658175&d=1310988560

buradan dalvik2cache.zip dosyasını indirin ve C:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools buraya içindeki dalvik2cache dosyasını çıkartın.

4.Telefonu bilgisayara medya aktarım modunda bağlayın.

C:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools klasöründe boş bir yere SHIFT+SAĞ TUŞ ile tıklayın. "Komut Penceresini burada aç"a tıklayın.

5.Açılan komut penceresine bunları yazın. (Her satırda ENTER'a basın.)(# işaretlerinin kendiliğinden olması lazım ama yoksa da kendiniz koyun.)

adb remount

adb push dalvik2cache /system/bin/dalvik2cache

adb shell

# chmod 755 /system/bin/dalvik2cache

# echo "/system/bin/dalvik2cache" >> /system/etc/hw_config.sh

# reboot

6.Telefon kapanıp açılacak. İşlem bitti. Artık daha çok boş hafızanız var.

NOT: Bazı kısımları xda-developers sitesinden alıntıdır. (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1174160 )

___________________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________________

Guc dugmesi secenegine restart ekleme reboot menusu vs vs

recovery moddan zip dosyasini flashlayin o kadar..

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1094730

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tesla Nikola -- 3 Eylül 2011; 15:26:51 >

• Kaan kaç saatte açıyon konuyu

g.androidden araklama yapma bakalım
  • rezerve
  • Root etme, Rom yükleme, OC yapma gibi konular tek başlık altında olsa ve hepsi anlatılsa fena olmaz hani. Geliştiricilerin konusu olmuş olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sucvceza

Root etme, Rom yükleme, OC yapma gibi konular tek başlık altında olsa ve hepsi anlatılsa fena olmaz hani. Geliştiricilerin konusu olmuş olur.

arc icin burada toplaniyor elimden geldigi kadar anlatacagim android olayini cozdum sayilir her surumde root boot loader acma kapatma vs en anlasilir sekilde anlatmaya calisacagim dosyalar vs hazir en kisa zamanda anlatimi koyacagim

@yunuss.10

orada verilen bazi dosyalar eksik onemli ufak ayrintilar eksik askalsin telefon gumluyordu benim zor kurtardim boot loader kilidini geri yukledim anca duzeldi yabanca forumlara vs baktim gelen gecen yarim yamalak anlatiyor sonra gerisi malum..

Telefon bataryasinin daha uzun gitmesi icin bazi ip uclarini yazacagim vs vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tesla Nikola -- 10 Ağustos 2011; 19:24:52 >

• Guncellenmistir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tesla Nikola -- 11 Ağustos 2011; 10:57:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios'ta Boot menüsü yok
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aferin Kaan baya adam olmuşsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

Aferin Kaan baya adam olmuşsun

sus sen cakma developer gorunumlu insan
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan_9292

quote:

Akşama bu romu X10'a portluyayım da gör sen

• quote:

quote:

quote:

gorende bir sey yapiyor zanneder

• tşkler bunu sakin kafayla okuyup uygularım muhtemelen. :)
  • Iyi konu oldu tam gaz devam.
  • El salla Kaan'ım geliyor birazdan

• quote:

quote:

quote:

quote:

gorende bir sey yapiyor zanneder

• yunus donanim olmadiktan sonra x10a portlasan ne olur arc zaten orjinalden var sen sadece ugrasiyorsun her turlu ARC baska konuyu sicra
  • quote:

yunus donanim olmadiktan sonra x10a portlasan ne olur arc zaten orjinalden var sen sadece ugrasiyorsun her turlu ARC baska konuyu sicra

Neyin donanımı yok olm ?

Benim 1 GB dahili hafızam var sizin gibi 320 MB değil yakında dahiliden 200 MB Ram'e atıcam , işlemciyi de 128-1228 MHZ arası yapcam Arc filan hikaye kalıcak yanında

Düzeltme : 20 yazmışım 200 olacaktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunuss.10 -- 11 Ağustos 2011; 20:40:29 >

• Boot loader kilidini açınca mesela trackid'nin kullanılamadığını okumuştum. Dener misin gerçekten öylemi? Bir de mesela müziklerdeki facebook like'ın çalışmadığını okumuştum. Bu konu hakkında bilgi verir misin? Eğer öyleyse sadece ben değil yapacak diğer arkadaşlar yapmadan önce bir kez daha düşünebilirler.
  • quote:

quote:

yunus donanim olmadiktan sonra x10a portlasan ne olur arc zaten orjinalden var sen sadece ugrasiyorsun her turlu ARC baska konuyu sicra

Neyin donanımı yok olm ?

Benim 1 GB dahili hafızam var sizin gibi 320 MB değil yakında dahiliden 20 MB Ram'e atıcam , işlemciyi de 128-1228 MHZ arası yapcam Arc filan hikaye kalıcak yanında

yunus takma kafana boyle seyleri o kadar uygulama oyun yuklu telefon rootlu olunca sorun yaratmiyor hafiza merak etme bir ara exmor r sensoru portlamaya calis x10 icin veya arc in tipini yada inceligini daha saymama gerek varmi

• quote:

quote:

quote:

Neyin donanımı yok olm ?

Benim 1 GB dahili hafızam var sizin gibi 320 MB değil yakında dahiliden 200 MB Ram'e atıcam , işlemciyi de 128-1228 MHZ arası yapcam Arc filan hikaye kalıcak yanında

yunus takma kafana boyle seyleri o kadar uygulama oyun yuklu telefon rootlu olunca sorun yaratmiyor hafiza merak etme bir ara exmor r sensoru portlamaya calis x10 icin veya arc in tipini yada inceligini daha saymama gerek varmi

Ram yetmiyor , Hafıza yetmiyor diye ağlayanları ben senden daha iyi biliyom merak etme sen , 3-5 gün sonra sende başlarsın ağlanmaya Exmor filan da hikaye yani pek bir farkı yok , X10 da S II ile aynı Lens var Samsung. Kamerası oldukça kaliteli o yönden şikayetim yok zaten. Aradaki fiyat farkını da göz önüne alırsa X10 şu anda bana göre Arc'dan daha iyidir. Alıcak olursam bir sonraki Amiral gemisini beklerim ama Arc almam , yeterince geliştirici desteği de yok zaten

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.