Şimdi Ara

XPERIA ARC S (LT18i) Tavsiye Rom

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
19.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar basliktaki marka ve model telefonuma iki hafta once official ics 4.0.4 rom yukledim Fakat telefon kendini hergun resetliyor ve sarji inanilmaz az gitmeye basladi. Ya tekrar gingerbiard a donus yapacagim ya da tavsiye edebileceginiz bir custom rom varsa onu yukleyecegim.
    Ayrica en fazla yuklenen bir rom var:CYANEGAMOD. Bu rom da enteresan bi sekilde XPERIA ARC modelini destekliyor ama bizimkini desteklemiyor. Bu konuda bir bilginiz var mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende de var xperia arc s ve güncellemeyle birlikte güncelledim 4.0.4'e fakat aynı şekilde hatalar alıyorum telefon çok ısınıyor.Örneğin oyun yada browser kullanırken sık sık kapatıyor birden programı. Bunun çözümü olarak android 4.1 J.B gelmesini bekliyordum sony yöneticilerinden biri güncelleme gelmeyeceğini söylemiş. Ben de geri dönmeyi planlıyorum böyle giderse...
  • Asahidaki linkte orjinal olarak gingerboard a donme anlatoliyor ama son olarak bi custom rom ile sansimi denesem mi diye dusunuyorum ama bi sonuca da ulasamadim.

Link:
    http://www.android.gs/downgrade-xperia-arc-s-to-official-gingerbread-2-3-os/

• Son olarak bugun yukarida linkini verdigim orjinal gingerboarrd u yulledim butun sorunlarimdan kurtuldum.
    Benden tavsiye xperia icin ICS nin yeni bir surumu cikmadan yuklemeyin...

• arkadaşlar benim telefonda xperia arc s
    aldığımda bir kere güncelleme yaptı ve android sürümü 2.3.4
    derleme numarasıda 4.0.2.A.0.69 oldu.sonra yazılım güncellemeye gelince telefonunuz güncel diyor.
    bu ıcs güncellemesini yada başka yeni güncellemeyi nasıl yüklediniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: theaozturk

arkadaşlar benim telefonda xperia arc s
    aldığımda bir kere güncelleme yaptı ve android sürümü 2.3.4
    derleme numarasıda 4.0.2.A.0.69 oldu.sonra yazılım güncellemeye gelince telefonunuz güncel diyor.
    bu ıcs güncellemesini yada başka yeni güncellemeyi nasıl yüklediniz?

Ben yüklediğim rom'un linkini bulursam buradan paylaşırım. Orjinal Sony ICS romuydu. Ama benim tavsiyem yüklememen.
  • bilgisayara bağla telefonun içinde yardımcı prog. var onu kur telefonun son sürümünü ordan arat
  • Xperia arc s'i ICS 4.0.4 yapmak isteyenler aşağıdaki linkte anlatımı mevcuttur. Ben buradan yükledim sorun olmadı. Orjinal rom olduğu için root yetkisine sahip olmanıza gerek yok.

http://www.theandroidsoul.com/official-android-4-0-ice-cream-sandwich-for-xperia-arc-and-arc-s-installation-guide/
  • Beyler telefonu ICS 4.0.4 yapmasak ne kaybederim yada yaparsam bana ne faydası olur. Çünkü yapanların hepsi ya telefon aşırı ısınmaya başladı yada şarjı çok çabuk bitmeye başladı diyor.
  • Kazanacagin tek sey gorselligin degismesi. Sekil semal degisiklikleri her zaman hosuma gitmesine ragmen yukarida bahsettigim sebeplerden katlanamadim.
    Kaybedecegin seyleri zaten yazmissin.

• arkadaşlar k.bakmayın konuyla alakası yok ama bende lt18i var ben ona müzik vs şeyler atamıyorum bi yardımcı olurmusunuz.
  • peki diyelimki geçtik bu ics ye daha sonra beğenmezsek eski sürüme tekrar dönebilir miyiz?
  • ben ICS yükledim,sonra hafıza kartına başka bi yerde format atıp tekrar pc companiondan onar dedim,şu anda canavar gibi çalışıyor,,

yalnız yukardaki arkadaşın derleme numarasından farklı,her telefonda farklı derleme numarasımı oluyor? benim telefonumda arc s derleme numarası:4.1.A.0.562 android sürümü ise 4.0.3 bazılarınının pc companionls yükleselr bile android 4.0.4 oluyor,benim neden 4.0.3 ?
  • telefona ics yükledim ve hiç memnun kalmadım.
    çok ısınıyor.şarjı akşamı zor etti ki ikinci gün akşamına kadar dayanıyordu.
    ve çok yavaşladı telefon.özellikle mesaj ve aramalarda deli ediyor.iki saat kişiler listesini açamıyor.numara çevirmede donuyor.böyle sistem mi olur...
    güzelce çalışan telefonu berbat ettik.
    arkadaşlar fabrika ayarlarına döndersem eski işletim sistemine geri gelir mi?
  • quote:

telefona ics yükledim ve hiç memnun kalmadım.
    çok ısınıyor.şarjı akşamı zor etti ki ikinci gün akşamına kadar dayanıyordu.
    ve çok yavaşladı telefon.özellikle mesaj ve aramalarda deli ediyor.iki saat kişiler listesini açamıyor.numara çevirmede donuyor.böyle sistem mi olur...
    güzelce çalışan telefonu berbat ettik.
    arkadaşlar fabrika ayarlarına döndersem eski işletim sistemine geri gelir mi?

Fabrika ayarlarına döndürünce olacağını zannetmiyorum. Dene olmassa yukarıda linkini verdiğimi yap tamamen eski halina dönüyor, ben şu anda çok memnunum.
  • sony nin kendi programı sony companion ile güncelleme yapmıştım.dün bi bakayım belki geriye döndürebilirim
    diye düşündüm.programın güncelleme kısmında telefonunuz güncel yazıyordu ben yinede güncellemeyi başlata tıkladım.telefonunuz güncel fakat sorunlar yaşıyorsanız telefon onarımına tıklayın diye uyarı geldi.onara tıkladım.telefonun içindeki bütün bilgiler gidecek dedi.sd karta yedek aldım.tekrar baştan onar dedim.güncellemeyi yeniden kurdu.telefon ics ile satın almışsım gibi tertemiz oldu.ve canavar gibi.ne ısınma,ne takılma,ne donma hiçbir sorun yok.şarjıda gayet normal dünden beri.
  • quote:

sony nin kendi programı sony companion ile güncelleme yapmıştım.dün bi bakayım belki geriye döndürebilirim
    diye düşündüm.programın güncelleme kısmında telefonunuz güncel yazıyordu ben yinede güncellemeyi başlata tıkladım.telefonunuz güncel fakat sorunlar yaşıyorsanız telefon onarımına tıklayın diye uyarı geldi.onara tıkladım.telefonun içindeki bütün bilgiler gidecek dedi.sd karta yedek aldım.tekrar baştan onar dedim.güncellemeyi yeniden kurdu.telefon ics ile satın almışsım gibi tertemiz oldu.ve canavar gibi.ne ısınma,ne takılma,ne donma hiçbir sorun yok.şarjıda gayet normal dünden beri.

Onceki ics de yasadigin hicbir sorun yok mu su anda?
    Soyle bir iki hafta daha kullan ayni sorunlari yasamassan biz de yukleriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagribeg -- 3 Ağustos 2012; 16:09:30 >

• Arkadaşlar az önce MIUI isimli custom rom'u yükledim fakat forumlarda falan belirtildiği gibi bi hız göremedim. Hatta telefonumda orjinal 2.3.4 yüklü iken çok daha hızlı idi. Ayrıca gözüm alışkın olmadığı için mi bilmiyorum telefon çok kötü durdu menüleri filan.
    Şimdi Free Xperia Project'in FXP 133 CM 9 rom'unu yükleyeceğim. Gözlemlerimi yazarım.
  • Hay allah CM9 yüklerken göçerttik telefonu. Şimdi flashtool ile 2.3.4 yüklüyorum bakalım kurtulacak mı?
  • Arkadaslar dun aksam cyanogenmod 9.0 yukledim. Bu herifler gorsellik ve stabillik olayini asmislar. Dun aksamdan beri olumsuz hic bir durum yasamadim. Sarj olayini da kontrol edip buradan yazarim.Yabanci bir sitede okuduguma gore telefona yeni bir kernel yuklendiginde en azindan 4-5 doldur bosalttan sonra gercek degerlere ulasiyormus.
    Merak eden olursa screenshot ekleyebilirim yuklemeye dair aciklama da yazabilirim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.