Şimdi Ara

Galaxy Tab 7' P1000 / P1010 Rootlama/ Official / Custom ROM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
4
Favori
30.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konu; P1000 ve p1010 için ROOTlama, ROM ve FW güncellemeleri ile ilgili ANLATIM ve SORULAR paylaşımları için açılmıştır.
    ilgili arkadaşların katılımlarını bekliyorum.
    Konu'yla ilgisiz mesaj atılmaması rica olunur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• P1000 ve P1010 cihazlarınızı ROOT'lamak için z4Root uygulamasını kullanabilirsiniz.
    Programı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
    1.3.0 versiyonuhttp://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=446145&d=1290341328
    1.3.1 versiyonuhttp://www.aykt.net/android/z4root_v1.3.1.apk

Öncelikle ROOT'lama işleminin Garanti'yi bozabileceğini belirtmem gerekiyor.
    Ayrıca bu işlem sırasında bir problem çıkarsa, mesuliyet kabul etmemekteyim.

Cihazınızı şarjı FULL olana kadar şarj edin.
    Z4Root Proğramı telefonumuza kurduktan sonra, z4 root iconuna tıklayarak karşımıza çıkan menüden, “Permanent Root” yazısına dokunup beklememiz yeterli olacaktır. Telefonumuz burada kendisine restart atacaktır bilginize.

“Temporary Root” işlemi ise cihaza tek seferlik bir root yetkisi verecektir.

Rootlama işlemi bittikten sonra; kurduğunuz veya kullanmak istediğiniz bazı programlar sizden root yetkisi isteyecektir. Programların türüne göre root yetkisi vermek isizin tercihiniz ve sorumluluğunuzdur.

Z4 Root kurulumu yapıldıktan ve root olunduktan hemen sonra telefonumuzun menüsünde SuperUser adı altında bir icon oluşacaktır. Bu programa tıkladığınızda hangi proğramlara Root yetkisini verdiğimizi görebiliriz.

• Aşağıdaki prosedür
    http://androidadvices.com/how-to-update-samsung-galaxy-tab-to-stable-gingerbread-2-3-3-firmware/3/
    adresinden M@ni@C tarafından çevrilmiştir.

Çeviri hataları yüzünden veya uygularken karşılaşılabilecek problemler yüzünden cihazın zararn görmesi tamamen

uygulayıcının sorumluluğundadır.

Pre Upgrade Instructions
    Yükselme Öncesinde yapılması gerekenler

1. So, first up before proceeding to update, you need to ensure that you have synced all your contacts with your Google Account, all sms, applications, videos and music files which are there in your phone should be taken a backup or else the data will be lost. Anything which is in SD card will not be lost, so you can alternatively move to SD Card.

Bütün kişilerinizi, mesajlarınızı, takvimlerinizi GOOGLE hesabınız ile senkronize edin, veya bir backup programı ile bacup'ını alın.Ayrıca resim, video, doküman ve müziklerinizi de mutlaka bilgisayarınıza veya external SD kartınıza yedekleyin.

2. Next up remove the SIM card as well as the external SD cards if any in your phone, just to make sure that in an unlikely event the data in it doesn’t get corrupted.

SIM kartınızı ve external SD kartınızı cihazdan çıkartın.

3. Ensure that you have kept original USB cable handy which you have got with your Galaxy Tab and also the Galaxy Tab device,

Galaxy Tab'inizin USB kablosunun yanınızda ve sağlam olduğundan emin olun

4. Additionally, ensure that your phone has at least more than 50% of battery power left, this is just an MUST which if followed then you will not experience any difficulties as while updation of the device the battery consumption is at a maximum,

Bataryanızın en az %50 oranında hatta mümkünse %100e yakın oranda şarjlı olmasına dikkat edin

5. Ensure that your computer / laptop which runs on a XP, Vista or Windows 7 OS the firewall and other antivirus programs are disabled and also you should have admin privileges to download and install the software including the drivers and also along with this you will be requiring the USB port on your computer which supports USB 2.0.

Bilgisayar veya laptop'unuzun işletim sisteminin XP, Vista veya W7 olduğuna emin olun.
    Bilgisayarınızda Admin yetkilerinizin olduğundan emin olun(driver ve program kurulumu yapabilmeniz için gerekli)
    Firewall, Antivirus, Internet Security yazılımlarının hepsini DISABLE edin veya KAPATIN
    Bilgisayar veya laptop'unuz üzerinde en azından 1 adet boş USB 2.0 port olduğundan emin olun.
    Bilgisayarınızın elektrik kesintilerinden etkilenmeyek şekilde UPS'den beslendiğinden veya LAptop'unuzun şarjını en az 2 saat gidecek kadar dolu olduğundan emin olun.

7. Ensure that you have closed the KIES completely.

Bilgisayar veya laptop'unuzdaki KIES'in tamamen kapalı olduğundan emin olun.

How To Update Samsung Galaxy Tab to stable Gingerbread 2.3.3 Firmware
    Galaxy Tab'imiz nasıl dengeli GingerBread 2.3.3'e yükselteceğiz

Things required before proceeding for update are listed below, so download and extract all of those in your computer.

Aşağıdaki linklerdeki bütün dosyaları indirin ve extract edin.

ODIN:
    http://www.multiupload.com/6W16T10VJB

32 Bit (XP, Vista, W7) Driver:
    http://drivers.softpedia.com/progDownload/Samsung-Galaxy-S-USB-Driver-for-Windows-x86-Download-96692.html

64 Bit (XP, Vista, W7) Driver:
    http://drivers.softpedia.com/progDownload/Samsung-Galaxy-S-USB-Driver-for-Windows-x64-Download-96693.html

Gingerbread 2.3.3 Firmware:

şifre : samfirmware.com

PIT:

Procedure to Update Gingerbread 2.3.3 on SAMSUNG Galaxy Tab
    Yükseltme prosedürü

1-First up you will have to download the bootloader or ROM without Boot loader after which you will have to extract the same on your computer. Please note that you will have to extract the Galaxy Tab root files.zip as well as other two files which will be named as gt-p1000_mr.pit as well as the dbdata.tar.

Yukarda linkleri verilen dosyaları indirin ve masa üstünüze extract edin.

2-After extracting the contents preferably to the computer desktop, all you need to do now is to just run the Odin after which just click on the PDA button from the Odin and choose the ROM which you have downloaded and extracted the same.

bütün extract işlemleri bittikten sonra. Bilgisayarınızda odin programını çalıştırın.
    PDA düğmesine basın. isimleri düğmeler ile uyumlu olan dosya(ları) seçin.

3-Now, after selecting the file, you will have to be careful as the Re-Partition option should be checked or ticked.

2deki işlemleri yaptıktan sonra devam ETMEDEN önce "re-partition" seçeneğinin "SEÇİLİ" olması gerekmektedir.

4- After doing this, you just need to select on the PIT and select the file named “GT-P1000_mr.pit”.

Şimdi, PIT için GT-P1000_mr.pit dosyasını seçin.

5-After this you just have to turn your SAMSUNG Galaxy Tab off and then enter into the download mode. The download mode can be entered by holding the volume down button you will have to switch ON the device as shown in the below pictured manner.

Şimdi ise, Galaxy Tab'inizi tamamen kapatın.
    Ses Kısma ve Power düğmelerine basarak Galaxy Tab'i "donwload mode"da açın.
    Cihaz aşağıdaki gibi açılacaktır

6-So,after entering in the download mode successfully you will have to connect your device to the computer with the data cable and need to make sure that the ID:COM box glows yellow which means that all the device drivers are loaded successfully and you are ready to proceed for the rest of the steps ahead.

"download mode"a girdikten sonra Galaxy Tab'inizi USB kablosu ile bilgisayar'ınıza bağlayın.
    Driver'ların kurulduğunu ve bir süre sonra ID:COM kutusunun SARI renk aldığını görün.
    Devam etmeye hazırsınız

7- Now, after this just click on the Start button from the Odin and then you will see that the update will be processed successfully after which you will have to disconnect the phone and close the Odin from your computer. The device may take around 10 – 12 minutes for completing the process of updation of the above inputs.

Bütün ayarları son bir kez daha kontrol ettikten sonra, START düğmesine basın. ODIN'in yükseltme işlemine başladığını göreceksiniz.
    Bu işlem 10-12 dakika kadar sürecektir. Bu işlemin başarı ile bittiğine dair mesajı gördükten sonra cihazın USB bağlantısını ayırın ve bilgisayardaki ODİN programını kapatın

UNUTMAYIN BU PROSEDÜRÜN HERHANGİ BİR ADIMI SIRASINDA ELEKTRİK KESİLİRSE BÜTÜN İŞLEMLERİ EN BAŞTAN YAPARAK CİHAZINIZI KURTARABİLİRSİNİZ

8- After the updation procedure is finished, you will see that the device will be restarted and then now you will have to clear the cache and the data which is present in the phone, as some of the data present in your Tab may get corrupted after this new firmware update.

Bütün update işlemi başarı ile bittikten sonra "cache"yi ve update yüzünden kullanılmaz hale gelen eski dosyaları temizlememiz gerekiyor

9-For wiping the cache data which is present in your Galaxy Tab, first switch off the Galaxy Tab

Cache'yi temizlemek için önce Galaxy Tab'imizi kapatıyoruz.

10-as you will now have to power ON your device in the recovery mode. To enter into the recovery mode, long press the volume up key, press Menu as holding both the buttons press the power button to start.

Cihazımızın ses AÇMA ve Power düğmelerine uzun basılı tutarak, "recovery mode"da açılmasını sağlıyoruz.

11-You can see that after device gets switched ON, you will find options like clear cache data. You can clear that by selecting options Wipe data/factory reset and also you need to select Wipe Cache partition after which you need to reboot your device by selecting reboot system now after which your Galaxy Tab will be rebooting and again you will have to set up your Google accounts etc. Doing this will not only optimize the battery but will also remove all the data flux from your phone.

Karşımıza çıkan seçeneklerden önce "Wipe data/factory reset" seçiyoruz. işlemin bitmesini bekliyoruz.
    Gerekirse cihazı tekrar "recovery mode"da çalıştırıp bu kez "Wipe Cache partition" seçiyoruz, yine işlemin bitmesini bekliyoruz.
    Gerekirse cihazı tekrar "recovery mode"da çalıştırıp bu kez "reboot"u seçiyoruz, yine işlemin bitmesini bekliyoruz.
    Bütün bu işlemler bittiğinde cihazınıza 2.3.3 yazılımı yüklenmiş ve cihazınız yeni alınmış gibi tertemiz hale gelmiş olacak.
    Bütün eski ayarlarınızı ve kullandığınız yazılımları yeniden kurmanız gerekeceğini, ve backup'larınızı restore etmeniz gerektiğini unutmayın.

Herkese kolay gelsin.
    M@ni@c

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@ni@C -- 6 Ekim 2011; 18:05:51 >

• Arkadaşlar ben hala 3G'li Galaxy Tab P1000'im için orijinal 2.3 Gingerbread Türkçe ROM
    bulup kuramadım. Turkcell ROM kullanıyorum hala. Turkcell ROM berbat. Orijinal 2.3
    Gingerbread Türkçe ve kuruluşu hakkında bilgi istiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gowlet

Arkadaşlar ben hala 3G'li Galaxy Tab P1000'im için orijinal 2.3 Gingerbread Türkçe ROM
    bulup kuramadım. Turkcell ROM kullanıyorum hala. Turkcell ROM berbat. Orijinal 2.3

Yok daha o yüzden bulamıyorsun. Çıkınca bu konuda ilan edilir muhtemelen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@ni@C

quote:

Arkadaşlar ben hala 3G'li Galaxy Tab P1000'im için orijinal 2.3 Gingerbread Türkçe ROM

Yok daha o yüzden bulamıyorsun. Çıkınca bu konuda ilan edilir muhtemelen.

samsung'un planlaması bizim cihazlarımız için çıkacak bir ice cream sandvich ise tab'ımız için 2.3.3 türkçe firmware çıkması imkansız gibi gözüküyor.ICS geldikten sonra GB yüklemenin hiç bir anlamı olmaz.
  • .................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asparuh -- 10 Ekim 2011; 13:01:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nasıl yok. Dün buldum ve yaptım. Gayet memnunum. Performans arttı ve öyle kullanıcının port etmesi değil, orijinal..
  • quote:

Nasıl yok. Dün buldum ve yaptım. Gayet memnunum. Performans arttı ve öyle kullanıcının port etmesi değil, orijinal..

o bulduğunuz "Türkiye" için resmi ROM değil.
    Avrupa ROM'u, ama Türkçe desteği de var.

Türkiye için resmi ROM dediğiniz zaman Türkiye'deki bir PC'deki KIES ile yüklenebilecek olan ROM'u kastediyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@ni@C

quote:

Nasıl yok. Dün buldum ve yaptım. Gayet memnunum. Performans arttı ve öyle kullanıcının port etmesi değil, orijinal..

o bulduğunuz "Türkiye" için resmi ROM değil.
    Avrupa ROM'u, ama Türkçe desteği de var.

Türkiye için resmi ROM dediğiniz zaman Türkiye'deki bir PC'deki KIES ile yüklenebilecek olan ROM'u kastediyoruz.

Hah pardon, üzgünüm. Sanırım yanlış anladım. Peki IceCream, Galaxy Tab P1000 için çıkar mı acaba? :(
  • Dosyaları seçin yazmışsınız ama uzantıları uymuyor. Sadece zipli dosyadan çıkan zipli dosyayı görüyor.
    Doğrusu bumudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mv720

Dosyaları seçin yazmışsınız ama uzantıları uymuyor. Sadece zipli dosyadan çıkan zipli dosyayı görüyor.
    Doğrusu bumudur?

Bir defalik extract yeterli. En dibe kadar extract etmeniz gerekmiyor.
  • Öyle yaptım açılmasını bekliyorum. Bakalım Açılacak mı?
  • Açıldı ve Sürümü 2.3.3 olarak görünüyor ama tüm ayarlarım kalmış. Şimdi sırası ile cache temizliği için diğer
    direktifleri uygulayacağım. Bunun yerine fabrika ayarlarına dönsem olmaz mı? Tavsiyeniz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mv720

Açıldı ve Sürümü 2.3.3 olarak görünüyor ama tüm ayarlarım kalmış. Şimdi sırası ile cache temizliği için diğer
    direktifleri uygulayacağım. Bunun yerine fabrika ayarlarına dönsem olmaz mı? Tavsiyeniz var mı?

Valla prosedürü aynen uygulamanı tavsiye ederim.
    Ben bu prosedürü kendim yazmadım sadece çevirisini yaptım.
    hatta itiraf edeyim kendim uygulamadım bile :)
  • İyi günler, Cihazımı servise gönderceğim. Turkcellin orjinal romunu sabahtan beri aramama rağmen bir türlü bulamadım.
    Yardımcı olurmusunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: antepli1982

İyi günler, Cihazımı servise gönderceğim. Turkcellin orjinal romunu sabahtan beri aramama rağmen bir türlü bulamadım.
    Yardımcı olurmusunuz?

Turkcell'in orjinal ROM'unu bulabileceğini sanmıyorum.
  • quote:

dostum link varmı vrsa bizede verirmisin iyi gunler.dostum link varmı vrsa bizede verirmisin iyi gunler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FatihErken

quote:

dostum link varmı vrsa bizede verirmisin iyi gunler.dostum link varmı vrsa bizede verirmisin iyi gunler.

Keşke konunun ilk mesajına baksan.
  • Öncelikle en kolay son avrupa sürümüne yükseltme yolu : p 1010 nu downloadmoduna alıp bilgisyara bağlayın odini çalıştırın ve önce bunu indirip açın ve p 1010a falslayın http://narod.ru/disk/20740550001/P10...ernel.ZIP.html
    Dha sonra bunu indirip unzip yapıp yine P 1010 a faashlayın:http://narod.ru/disk/20834712001/P10...2_HOME.7z.html
    Daha sonra en son avrupa Firmware sahibi olursunuz : P1010XWKM2

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.