Şimdi Ara

Xperia'nın çöküşü: Sony toplam akıllı telefon satışlarında Galaxy Fold'u bile geçemedi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
5.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sırasıyla z1 z3 z5 compact kullandım bir süre wifi hoparlör mikrofon ekran vs bir ton sorun çıkardı. En iyi yaptığı iş playstation vs bir çok sektörde üründe çok iyi ama telefonmu bir daha asla

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sony dünyanın en büyük parça tedarikçilerinden biridir telefon ların kamera sensörleri ni üreten yegane firmadır

• Pek yorum yazmam ama bunu yazma gereği duydum Galaxy Fold 1 milyon satmadı bir haber yaparken iki kez araştırın sizin işiniz bu ama hiç mi yabancı forumlara göz atmıyorsunuz bilmiyorum.
    Yonhap News Agency
    (LEAD) Samsung denies selling 1 mln Galaxy Fold smartphones | Yonhap News Agency
    https://en.yna.co.kr/view/AEN20191213004551320
    burada samsungun açıklaması var. Fold çok inovatif ve başarılı bir cihaz gelecek varyantları da iyileşecektir ama böyle yalan yanlış şeylere gerek yok.

• Haberdeki ciddiyete bak. Amiral gemisi x5 ve x10 orta sınıf x1 denmiş tam tersi

• Yıllardır zarar açıklıyorlar. Daha fazla zarar etmemek, finansal olarak zora girmemek için mecburen çoğu pazardan çekildiler ve küçülmeye gittiler. Satışlardan ve ileriye dönük satış beklentilerinden memnun olsalar zaten küçülmeye gitmezlerdi.
    Xperia'nın çöküşü: Sony toplam akıllı telefon satışlarında Galaxy Fold'u bile geçemedi

Ha tabii bu çöküş değil, planlı küçülme(!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 13 Aralık 2019; 23:36:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir firma kendini nasıl batırır, Sony bunu çok iyi anlatıyor. Bazı arkadaşlar çöküş değil demiş ama eğer tüm modellerin başka bir firmanın yaygın satamayacağı çok özel bir model kadar satıyorsa çökmüş, bitmişsindir.
    Sony'in telefon bölümünün başına bu forumdan rastgele birini alsalar ve telefonu ona sorarak tasarlasalar satışlar en az 2-3 katına çıkmazsa ben de bir şey bilmiyorum.

• Xperia'da yaşananlar bence tamamen çöküş olarak tanımlanabilir ama bana kalırsa bunun tek suçlusu da Sony'nin ta kendisi.

Çünkü inatlar, rüzgara ters yelken açıyorlar, akıntıya karşı kürek çekiyorlar. 2 sene önce yapmaları gereken tasarımı bugün yapıyorlar. Sony idareci ve tasarımcıları belki kalın çerçeveleri seviyorlardır bilemem ama insanların pek beğenmediği ortada.

Bu yönde kaygıları olmayan bir Sony Xperia XZ kullanıcısı olarak söylüyorum, masaya koyduğunuzda havalı olmayan, flashgip özellikleri vurgulanmamış, reklam edilmemiş hem de muadillerinden pahallı telefonu kimse almaz, benim gibi bir kaç tane manyak alır o kadar.

Yani anlayamıyorum, çerçevesi olmayan güncel bir tasarım yapıp, cilalı reklam filmleri çekip, bu telefonları da parayı basıp sosyal medya şaklabanlarının eline tutuşturmak çok mu zor? Bunu akıl edemiyorlarsa da bırakıp gitsinler, ampul dahil hiç bir elektrikli cihaz da kullanmasınlar bundan sonra.

Kaldı ki bence Sony isterse Xperia'yı ayağa kaldırabilir bence potansiyel var ama bu sabit fikirliliklerinden vazgeçebilirlerse tabii.

• Sony mobil sektöründe liderliğe oynamak istemiyor.

Oynayan firmaların en büyük özelliği her segmente uygun,geniş fiyat yelpazesine sahip olmasıdır.

Sony'nin yıllardır izlediği şu politakayı samsung,lg izliyor olsaydı telefon bölümü tamamen kapanmıştı.Xiaomi,Huawei gibi çin şirketlerine hiç girmiyorum bile, bu telefonlar f/p olduğu için satar.Fiyatları üst seviyeye çeksinler 2 seneye kalmaz iflası açıklarlar.

Sony bir teknoloji devidir,2005 li yıllara kadar sürekli dünyanın en büyük ilk 15 markası arasındaydı.Teknolojik devrim demek Sony demektir.Yaşı 30 dan büyük insanların çoğu bilir ki Sony markadır,kalitedir,ağırlığı vardır.Yeni yetme ergenler bilmez tabi ki de bunları çünkü samsunglla,apple ile büyüdüler.

Samsung,LG hatta Apple bile Sonynin yanına yaklaşabilecek şirketler olmadı.Steve Jobs 90 lı yıllarda Sonynin kapısında finans desteği dileniyordu.Sony yeni jenerasyona ayak uydurmadı(uyduramadı değil)Sürekli ben Sony yim her türlü satarım ürünümü yüksek fiyattan dedi.Bu tutmadı,satış politikasını değiştirirlerse mobilde 5 yıla kalmadan liderliği alırlar.

Aynı özelliklerle fiyatları yakın sony-lg-samsung varken insanlar sony tercih eder mesela.Gerçi fiyatını aşağı çekmesine de pek gerek yok,çağ dışı ekranlı telefonlarda inat etmeseydiler yüksek fiyattan yine satarlardı.

Sony ses,ekran,pil,görünteleme ve lens dehası bir firma.Hala birçok büyük marka Sony yi tercih ediyor bu konularda.Yani altyapısı çok güçlü sony nin,yapacakları şey uzmanlaştıkları alanlardaki malzemeleri mobil cihazlarına monte edecekler.

Yani düşünün ki a dan z ye neredeyse bütün telefon markaları apple samsung dahil sony lensi kullanıyor fakat bu adamların kendi üretim telefonlarının çekim kalitesi appledan daha kötü.Bunun adı aptallık,sen hakim olduğun konuda bile rakibin gerisinde kalıyorsun.Pil konusu rezaletine girmiyorum bile, sen pil çözümleri konusunda aşmış bir şirketsin ama telefonlarında bunu göremiyoruz.
    Şöyle bir gerçek vardı:
    Sony'nin başkan yardımcısının 96 yılındaki bir muhabbeti: Steve Jobs, Sony başkanı ve yardımcısının Hawai ye golf oynamaya geleceğini öğrenir.Elinde mac os yüklü sony vaio vardır ve sony başkanını bekler ayakta dakikalarca.Steve jobs ayrıcalıklı bir yazılımı zamanının en iyi markasıyla birleştirip muhteşem bir ürün çıkartmak derdindedir.Sony başkanına iletilmiştir bu istek ama kendisi jobsla görüşmeye tenezzül bile etmemiştir,buna rağmen Apple ın yazılımcıları vaio laptoplara mac os yükleyip marketlerinde sergilemekte ısrar eder. Steve Jobs küçüklüğünden beri Sony hayranıdır çünkü ve Sony ürünlerini çok beğenir bu yüzden Sony ile birlikte ticaret yürütmek ister,ısrarla Sony nin altyapısına girmek ister.Sony de bunu ısrarla reddeder, yıllar sonra Steve Jobs dön de reddettiğine bak der gibi büyük abiyi kovar piyasadan.Jobs gibi bir ticari dehayı reddetmenin şirketin belki de en büyük hatası olduğunu Sony yıllar sonra anlar.

Bu japonların çok değişik kafa yapısı var.Bu kafa yapısıyla Sony nasıl liderliğe oynadı onlarca yıl dünyada o da şaşılacak durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit1044 -- 14 Aralık 2019; 7:2:35 >

• En üst düzey elektronik cihazda Çin’liler Japon’ları ezip geçecek bir performans gösterebileceğini kim bilerbilirdi ki ?

• 2000 pil bataryalı telefon satmaya çalışırsanız olacağı bu

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

Yıllardır zarar açıklıyorlar. Daha fazla zarar etmemek, finansal olarak zora girmemek için mecburen çoğu pazardan çekildiler ve küçülmeye gittiler. Satışlardan ve ileriye dönük satış beklentilerinden memnun olsalar zaten küçülmeye gitmezlerdi.

Ha tabii bu çöküş değil, planlı küçülme(!)
    Harbiden ne saçma sapan yorumlar yapılmış.
    Yok çöküş değil planlı küçülmeymişte, yok az ama öz satmaya çalışıyormuşta.
    Bu fanboyluk başa bela. Adamlar battık dese, hayır canım olur mu öyle şey, kendi isteğinizle çekildiniz diyecekler.

Küçülmeye gittiler çünkü telefonları satmadı, çöküşe geçtiler, tutunamadılar. Planlı küçülme denerek sanki planları buymuş gibi lanse etmek komedi. Adamlar batıyordu, küçülmek zorunda kaldılar.
    Az ama öz demekte yine komedi. Bir telefonu %500 karla satarsın az ama öz dersin. Xperia'nın neyi az ama öz? Bildiğin batmış işte.

• Ürettikleri demode ve pahalı modellerin rakip firmaların modelleri ile rekabet edememesi ve satışların dibe vurması, ardından da bu ülkelerdeki operasyon maliyetini ortadan kaldırmak için ofislerini kapatmaları mı planlı küçülme oluyor ? Okuyan da sanacak ki Sony bir çok ülkeden canı istediği için çıkmış, bu "planlı küçülme" sayesinde de belirli bir kaç pazarda onlarca yeni ve etkileyeci modelle fırtınalar estiriyor.

• İçimin yağları eridi resmen.Sony bu kafayla gidecekse boşuna rezil olacağına komple kapatsın birimi kurtulsun.Güney Koreyi geçtim Çin kadar bile olamadılar.Koskoca devasa ibm bile zamanında piyasadaki rekabeti gördü erkenden çekilerek en akıllı hamleyi yaptı misal.
  • İlk Sony telefonum yıllar önce ilk Android işletim sistemli olarak çıkan Sony Ericsson Xperia serisinden Xperia Pro idi. Bugün güncel donanımlarla bir daha çıksa düşünmeden hâlâ tercih edebileceğim mükemmel bir telefondu.

Üniversite dönemimde edindiğim bu kızaklı klavyesi, mükemmel kamerası ve sesi ve günümüzde hâlâ arayıpta bulamadığım arayüzü olan telefona o dönemde Android açısından devrim diye nitelendirilen bir güncelleme çıktı. Bilenler bilir; meşhur Android 4.0.4 Ice-Cream Sandwich işletim sistemi. Android'in resmen ufkunu genişleten, sınırlarını aşan bir güncellemeydi.

Sony bekleneni yaptı ve tüm Xperia 2011 serisine bu güncellemeyi sunmayı başardı. Herkes gibi bende bir heyecanla yükledim 512 MB bellekli telefonuma. Ancak bu işletim sistemi ağır geldi. Ancak mühim olan bu değildi. Tamam, işletim sistemi tam uyumlu değildi, ağır çalışıyordu belki ama Sony öyle bir şey yapmıştı ki, keşke telefon ağır çalışsaydı dedirtti bana.

Güncellemeden sonra kamera iptal oldu, çağrı görüşmeleri ve müziklerdeki ses kalitesi büyük oranda düştü. Telefon bildiğiniz çöp oldu. Ben o dönemde bu telefonun klavyesi ile birlikte derslerde Microsoft Word ile notlar alıyordum. Bu denli severek yoğun kullandığım telefona zarar veren Sony hiçbir şekilde kullanıcıların geri dönüşlerini umursamadı. Asla bir düzeltme yaması bile yayımlamadı. Araştırdım, hemen herkes dert yanıyordu. O dönemde sevdiğim telefon, nefret ettiğim telefon haline gelince üzülerek sattım.

Telefonu sattıktan sonra Sony'nin telefon kısmına her aklıma geldiğinde beddua ettim, hâlâ da ediyorum. Benim öğrencilik dönemimde binbir zahmetle alıp, yoğun bir şekilde kullandığım cihazı bozup arkana bile bakmıyor musun? İnşallah batarsın Sony! Telefonların sana haram olur!

Ben Sony'nin telefon bölümünün sadece batmasını istemiyorum, can çekiştiğini görmek istiyorum. Onun telefonlarını alan sadık müşterilerinin de asla umursamadan güle oynaya başka firmalara gidişini Sony'nin görmesini istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 14 Aralık 2019; 0:14:40 >

• Android piyasasina ilk guzel girmislerdi aslinda. Ama rekabete ayak uyduramadilar. Z1,z2,z3 efsaneydi. Muadillerine gore donanim ve yazilim uyumu, stabilitesi ve ozellikle guncelleme destegi zamaninda cok meyve yedirdi. Telefon teknolojisi cag atladi ve sony cagin gerisinde kaldi. Bircok elektronik parca uretimine sahip olmasina ragmen kendi cihazlarini donatamadilar. Bu denli prestijli, kendine ozgu dunyasiyla, icerikleriyle yillardir gonullerde taht kurmus bir marka ancak bu kadar dibe vururdu.

• Birisi bişey söyledimi yayılşa yayıla herkes onu tekrarlamaya başlıyor, sonra o laf, o kavram için bir standart oluyor ve ne diyeceğini ne konuşacağını bilmeyen insanlar duydukları gibi muhabbeti devam ettiriyorlar.

Böyle böyle kötü oldu Sony..

Haber ise bomboş bi kötüleme haberi daha, çöp haber..
  • gun kullanıcısına yanıt
    Bundan 70 yıl öncede Japonlar için söyleniyordu böyle şeyler. Japon malı her zaman kaliteli değildi. Kendilerini ulus olarak geliştirdiler ,Çin'de öyle yaptı. Peki biz?
  • Tuglanin cokusu

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.