Şimdi Ara

XPeria SP bootloader&rom sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Xperia sp'm var yaklaşık 2 yıldır gerek yaşlanması gerekse yazılım almamasından dolayı rootlamaya karar verdim. Bu root olaylarına baya uzaktım fakat araştıra araştıra 2 gündür pek çok şey öğrendim. Şu an telefonumun durumunu özet geçeyim;
    PC companion ile sıfırlandı
    Fabrika ayarlarına döndürüldü
    Towelroot ile başarılı bi şekilde rootlandı.
    Tamam dedim artık bi tek cn11 yüklemek kaldı derken cwm diye bişey çıktı ortaya. Tam onu çözdüm derken bootloader kilidi çıktı. Bu konuyla ilgili neredeyse bütün forumları okudum ve en sonhttp://developer.sonymobile.com/unlockbootloader/ linkinde uygulamaya koyuldum. Android sdk yı kurdum bütün adımları sırayla gerçekleştirdim fakat telefonu bağladıktan sonra cmd ekranına fastboot devices yazdığımda 'fastboot' is not recognized... yazıyordu daha sonra sdk/tools bölümünde fastboot.exe olmadığını farkettim internette bunu buldum attım tools klasörüne şimdide fastboot devices yazınca hiç bişey olmuyor. 10 sn sonra o mavi ışık gidiyor telefonumda ki normal sarja takılmış gibi devam ediyor
    Sizlerden ricam şu bootload muhabbetini çözmeme yardımcı olmanız....
    En ufak bir bilginiz fikriniz varsa bile yazın arkadaşlar çıldırmak üzereyim 2 gündür sadece bununla uğraşıyorum

• Uppppp

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar lütfen yardımınızı bekliyorum

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=112340979

• Dostum teşekkür ederim fakat lbl obl diye bişey var arasında çok fark olur mu? Bide hangi romun obl olduğunu nasıl anlarım? Eğer biliyorsan bi tane rom linli verir misin bootloader gerektirmeyen?

• Konumda bootloader açma yok henüz. Üşengeçlikten ekleyemedim
    Bootloader kilidi zorunlu bir şey değil. Bootloader açmayı gerektirmeyen romlar da var. Ama en stabil, en hızlı romları yüklemek istiyorsanız bootloader açmanız gerekmekte. İngilizceniz varsa xda'de rehberler var bununla ilgili. Flashtool ile kolay yoldan sdk ile falan uğraşmadan açabiliyorsunuz.
    Yine de ilk romunuz olduğu için bence flashtool ile falan uğraşmadan önce biraz lbl romlarla ısının derim
  • dogukan733 kullanıcısına yanıt
    Zamanını ayırıp uzunca yazdıgın için cok tesekkur ederim dostum.
    Dediğin gibi yaptım ve bi lbl rom kullanıyorum su an. Baya sıkıntılı oldu açıkçası :D şu an pek memnun değilim sarjım cok cabuk bitiyor ve performans o kadar iyi değil. Lbl olmayan romlar cok fark yapar mı bu konularda :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • c0rnstar C kullanıcısına yanıt
    Tabiki, ubl romlarda inanılmaz fark var. lbl romlar genelde bug ve çeşitli hatalar içeriyor ayrıca performans ve şarj yönetimi konusunda sıkıntılılar. Yine de stok romdan çok daha iyi lbl romlar var ama her romun her telefona tepkisi farklı olabiliyor. ubl romlar genellikle geliştiriciler tarafından üstlerinde daha çok durulduğu için performans bakımından daha yüksek ve daha stabil oluyor.
    Şu sıralar rom testleri yapıyorum performans ve kişiselleştirilebilirlikle ilgili karşılaştırmalar yapacağım. Tatil dönüşü konuma eklemeye başlayacağım memnun kaldığım romları.

İnternette flashtool ile bootloader açmayla ilgili videolar, rehberler bulabilirsin. Gerçekten kolay bir işlem. Eğer açmaya karar verirsen yaz güzel birkaç rom önerisi yapabilirim

• Ben zamanında buradan faydalanmıştım bootloader açarken.
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2354721
  • dogukan733 kullanıcısına yanıt
    Açıcam kesinlikle :D Sizde mi sp kullanıyorsunuz?
  • Evet 1 yıl daha götürür muhtemelen bu telefon beni
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.