Şimdi Ara

XPERİA SP ROOTLAMA,FLASTOOL İLE ROM YÜKLEME,SD KARTA UYGULAMA ATMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
5.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bu konuda saydığım başlıkları kısaca anlatmaya çalışacağım
    NOT:Bir şeyleri yanlış yaparsanız mesuliyet kabul etmem. Ben aynı yöntemi uyguladım yaptım.
    Driverların düzgün kurduğunuzdan emin olun.(Aşağıda nasıl kurluacağı var.)
    TELEFONUNUZUN ŞARJININ %50NİN ÜSTÜNDE OLDUĞUNA EMİN OLUN.
    GELİŞTİRİCİ SEÇENEKLERİNDEN USB HATA AYIKLAMA VE
    GÜVENLİK AYARLARINDAN BİLİNMYEN KAYNAKLARDAN UYGULAMA YÜKLEMEYE İZİN VER ,ETKİN HALE GETİRİN

A.ÖNCELİKLE FLASTOOL İLE FLASHLAMAYI ANLATALIM;

http://www.flashtool.net/download.html BU LİNKTEN FLASHTOOL PROGRAMINI ****,BU LİNKTEN İNDİREMEZSENİZ GOOGLE DAN ARAYIP FLASTOOLDRİVERS LARI BİLGİSAYARA YÜKLEMEK LAZIM AŞAGIDA ANLATTIGIM GİBİ

1. ADIM:
    FLASHTOOL PROGRAMINI İNDİRİP KURUYORUZ. C\FLASHTOOL\DRIVERS KLASÖRÜ İÇERİSİNDEKİ "Flashtool-drivers.exe" UYGULAMASINI AÇIYORUZ. İLK ADIMA NEXT DİYORUZ. İKİNCİ ADIMDA FLASMODE, FASTBOOT" SEÇENEKLERİNİ SEÇİP DEVAM EDİYORUZ. SONRA İNDİRDİĞİMİZ .FTF DOSYASINI (ROM) C:\FLASHTOOL\FIRMWARE İÇİNE KOPYALIYORUZ.
    2. ADIM:
    FLASHTOOL PROGRAMINI AÇIYORUZ. ŞİMŞEK İŞARETİNE TIKLIYORUZ.

3. ADIM:
    DAHA SONRA FLASHMODE SEÇENEĞİNİ SEÇİP OK BUTONUNA BASIYORUZ.

4. ADIM:
    SOLDAN ROMU YADA FLASHLAMAK İSTEDİĞİMİZ FTF DOSYASINI SEÇİYORUZ. SAĞ TARAFTA İSE DİKKAT ETMEMİZ GEREKEN ŞEYLER VAR. ROM YÜKLERKEN ÖZELLİKLE WİPE BÖLÜMÜNDE HEPSİ SEÇİLİ OLACAK. EXCLUDE BÖLÜMÜNDE "TA" SEÇİLİ OLACAK. AKSİ TAKDİRDE SİM KARTINIZ KİLİTLENEBİLİR. MİSC KISMINDAKİNİ İŞARETLİYORUZ OK TUŞUNA BASIYORUZ.
    DAHA SONRA BİR SAYFA ÇIKACAK TELEFONUNUZU ÇIKARIP FLASHMODDA BAGLAMANIZI İSTEYECEK

BU GELİNCE BİLGİSAYARDA HİÇ BİR ŞEYE DOKUNMUYORUZ VE SONRAKİ ADIMA GEÇİYORUZ.
    5. ADIM:
    TELEFONUMUZU KAPATIYORUZ. EN AZ 30 SN. BEKLİYORUZ. TELEFONDA SES KISMA TUŞUNA BASILI TUTARKEN USB KABLOSUNU BAĞLIYORUZ (YEŞİL IŞIK YANACAK) VE FLASHLAMA İŞLEMİ BAŞLIYORUZ. FLASHLAMA İŞLEMİ 1-2 DK SÜRECEKTİR. 1-2 DK SONRA FINISHED YAZISINI GÖRÜRSÜNÜZ. GÖRDÜKTEN SONRA KABLOYU ÇIKARIN VE TELEFONUNUZU AÇIN. TELEFONUN AÇILMASI 2-3 DK SÜRER. TELEFON AÇILDIKTAN SONRA POWER OFF GİBİ BİR BUTON FALAN GÖRÜNÜYOR. SONRA TELİ KAPATIP AÇINCA GİDİYOR.

B.ROOTLAMA İŞLEMİ

BU İŞLEM SON SÜRÜM OLAN 12.0.A.2.245 İÇİNDİR

http://d-h.st/Kh7
    http://d-h.st/1Gp
    http://d-h.st/niC

BU DOSYALARI **** ÖNCE

1.ADIM: İLK DOSYAYI FLASHLIYORUZ,FLAŞLAMAK İÇİN FİRMWARE DOSYASINA ATMAYI UNUTMAYALIM DOSYLARI
    2.ADIM:İKİNCİ DOSYAYI MASAÜSTÜNE ÇIKARIP ,RUNME.BAT ÇİFT TIKLIYORUZ DAHA SONRA YÖNERGELERİ TAKİP EDİYORUZ.TELEFON ROOTLANIYOR,TEKRAR AÇILDIKTAN SONRA SUPERUSER UYGULAMASI TELEFONA YKLENMİŞ OLMALI.
    3.ADIM: SON OLARAK TEKRAR SON DOSYAYI FLASHLIYORUZ VE İŞLEM BİTİYOR

C.SD KARTA UYGULAMALARI TAŞIMAK

FOLDERMOUNT UYGULAMASINI GOOGLEPLAY DEN İNDİRİYORUZ VE ROOT YETKİSİ VERİYORUZ.
    DAHA SONRA AÇILAN UYGULAMADA + İŞARETİNİ TIKLIYORUZ VE OYUN İSMİNİ YAZIYORUZ.
    ALTINDA DA Kİ DOSYA DA OYUNUN DAHİLİ HAFIZASINDA Kİ DOSYASINI BULUYORUZ VE SEÇİYORUZ (genelde android-data yada obb da olur) SAĞ ÜSTE OKEY İŞARETİNE BASIYORUZ VE ÇIKAN ŞEYİ OKEYLİYORUZ.TEKRAR SAĞ ÜSTE OKEY İŞARETİNİ TIKLIYRUZ VE KARŞIMIZA ÇIKAN ŞEYİ OKEYLİYORUZ VE TAŞIMA İŞLEMİ BAŞLIYOR
    EN SON OLARAK TAŞINDIKTAN SONRA OYUN İSMİNİN YANINDAKİ BEYAZ İĞNEYİ TIKLAYIP YEŞİL RENG OLAMSINI SAĞLIYORUZ..İŞLEM BU KADAR

EKSİK BİŞEY VARSA SONRA DÜZENLERİZ GENE ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nakres736 -- 18 Ağustos 2013; 0:06:13 >

• selam root un şarj ömrüne bir zararı olurmu acaba iphone da ki jailbreak gibi yavaşlama yaparmı acaba? teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lestet

selam root un şarj ömrüne bir zararı olurmu acaba iphone da ki jailbreak gibi yavaşlama yaparmı acaba? teşekkürler

Hocam ne desem yalan olur,ben rootlu kullanıyorum bir sorun yaşamadım ,bazen yüklediğin uygulamalar yavaşlama ve takılma yapıyor onun dışında root ile ilgili bir sıkıntım olmadı

• ben genel şikayetlerden bahsettim bazı uygulamalar değil. mesela işte genel bi performans düşüşü şarj kullanımının artması gibi. yoksa ufak sorunlar önemli değil

• quote:

Orijinalden alıntı: lestet

ben genel şikayetlerden bahsettim bazı uygulamalar değil. mesela işte genel bi performans düşüşü şarj kullanımının artması gibi. yoksa ufak sorunlar önemli değil

Ben memnunum sıkıntı yok, zaten beğenmezsen geri eski haline getirebiliyorsun ,denersin memnun kalmazsan pc compotion dan onarırsın

• tamam teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: qwertyuiopasdfgh

Arkadaşlar merhaba bu konuda saydığım başlıkları kısaca anlatmaya çalışacağım
    NOT:Bir şeyleri yanlış yaparsanız mesuliyet kabul etmem. Ben aynı yöntemi uyguladım yaptım.
    Driverların düzgün kurduğunuzdan emin olun.(Aşağıda nasıl kurluacağı var.)
    TELEFONUNUZUN ŞARJININ %50NİN ÜSTÜNDE OLDUĞUNA EMİN OLUN.
    GELİŞTİRİCİ SEÇENEKLERİNDEN USB HATA AYIKLAMA VE
    GÜVENLİK AYARLARINDAN BİLİNMYEN KAYNAKLARDAN UYGULAMA YÜKLEMEYE İZİN VER ,ETKİN HALE GETİRİN

A.ÖNCELİKLE FLASTOOL İLE FLASHLAMAYI ANLATALIM;

http://www.flashtool.net/download.html BU LİNKTEN FLASHTOOL PROGRAMINI ****,BU LİNKTEN İNDİREMEZSENİZ GOOGLE DAN ARAYIP FLASTOOLDRİVERS LARI BİLGİSAYARA YÜKLEMEK LAZIM AŞAGIDA ANLATTIGIM GİBİ

1. ADIM:
    FLASHTOOL PROGRAMINI İNDİRİP KURUYORUZ. C\FLASHTOOL\DRIVERS KLASÖRÜ İÇERİSİNDEKİ "Flashtool-drivers.exe" UYGULAMASINI AÇIYORUZ. İLK ADIMA NEXT DİYORUZ. İKİNCİ ADIMDA FLASMODE, FASTBOOT" SEÇENEKLERİNİ SEÇİP DEVAM EDİYORUZ. SONRA İNDİRDİĞİMİZ .FTF DOSYASINI (ROM) C:\FLASHTOOL\FIRMWARE İÇİNE KOPYALIYORUZ.
    2. ADIM:
    FLASHTOOL PROGRAMINI AÇIYORUZ. ŞİMŞEK İŞARETİNE TIKLIYORUZ.

3. ADIM:
    DAHA SONRA FLASHMODE SEÇENEĞİNİ SEÇİP OK BUTONUNA BASIYORUZ.

4. ADIM:
    SOLDAN ROMU YADA FLASHLAMAK İSTEDİĞİMİZ FTF DOSYASINI SEÇİYORUZ. SAĞ TARAFTA İSE DİKKAT ETMEMİZ GEREKEN ŞEYLER VAR. WİPE BÖLÜMÜNDE HEPSİ SEÇİLİ OLACAK. EXCLUDE BÖLÜMÜNDE "TA" SEÇİLİ OLACAK. AKSİ TAKDİRDE SİM KARTINIZ KİLİTLENEBİLİR. MİSC KISMINDAKİNİ İŞARETLİYORUZ OK TUŞUNA BASIYORUZ.
    DAHA SONRA BİR SAYFA ÇIKACAK TELEFONUNUZU ÇIKARIP FLASHMODDA BAGLAMANIZI İSTEYECEK

BU GELİNCE BİLGİSAYARDA HİÇ BİR ŞEYE DOKUNMUYORUZ VE SONRAKİ ADIMA GEÇİYORUZ.
    5. ADIM:
    TELEFONUMUZU KAPATIYORUZ. EN AZ 30 SN. BEKLİYORUZ. TELEFONDA SES KISMA TUŞUNA BASILI TUTARKEN USB KABLOSUNU BAĞLIYORUZ (YEŞİL IŞIK YANACAK) VE FLASHLAMA İŞLEMİ BAŞLIYORUZ. FLASHLAMA İŞLEMİ 1-2 DK SÜRECEKTİR. 1-2 DK SONRA FINISHED YAZISINI GÖRÜRSÜNÜZ. GÖRDÜKTEN SONRA KABLOYU ÇIKARIN VE TELEFONUNUZU AÇIN. TELEFONUN AÇILMASI 2-3 DK SÜRER. TELEFON AÇILDIKTAN SONRA POWER OFF GİBİ BİR BUTON FALAN GÖRÜNÜYOR. SONRA TELİ KAPATIP AÇINCA GİDİYOR.

B.ROOTLAMA İŞLEMİ

BU İŞLEM SON SÜRÜM OLAN 12.0.A.2.245 İÇİNDİR

http://d-h.st/Kh7
    http://d-h.st/1Gp
    http://d-h.st/niC

BU DOSYALARI **** ÖNCE

1.ADIM: İLK DOSYAYI FLASHLIYORUZ,FLAŞLAMAK İÇİN FİRMWARE DOSYASINA ATMAYI UNUTMAYALIM DOSYLARI
    2.ADIM:İKİNCİ DOSYAYI MASAÜSTÜNE ÇIKARIP ,RUNME.BAT ÇİFT TIKLIYORUZ DAHA SONRA YÖNERGELERİ TAKİP EDİYORUZ.TELEFON ROOTLANIYOR,TEKRAR AÇILDIKTAN SONRA SUPERUSER UYGULAMASI TELEFONA YKLENMİŞ OLMALI.
    3.ADIM: SON OLARAK TEKRAR SON DOSYAYI FLASHLIYORUZ VE İŞLEM BİTİYOR

C.SD KARTA UYGULAMALARI TAŞIMAK

FOLDERMOUNT UYGULAMASINI GOOGLEPLAY DEN İNDİRİYORUZ VE ROOT YETKİSİ VERİYORUZ.
    DAHA SONRA AÇILAN UYGULAMADA + İŞARETİNİ TIKLIYORUZ VE OYUN İSMİNİ YAZIYORUZ.
    ALTINDA DA Kİ DOSYA DA OYUNUN DAHİLİ HAFIZASINDA Kİ DOSYASINI BULUYORUZ VE SEÇİYORUZ (genelde android-data yada obb da olur) SAĞ ÜSTE OKEY İŞARETİNE BASIYORUZ VE ÇIKAN ŞEYİ OKEYLİYORUZ.TEKRAR SAĞ ÜSTE OKEY İŞARETİNİ TIKLIYRUZ VE KARŞIMIZA ÇIKAN ŞEYİ OKEYLİYORUZ VE TAŞIMA İŞLEMİ BAŞLIYOR
    EN SON OLARAK TAŞINDIKTAN SONRA OYUN İSMİNİN YANINDAKİ BEYAZ İĞNEYİ TIKLAYIP YEŞİL RENG OLAMSINI SAĞLIYORUZ..İŞLEM BU KADAR

EKSİK BİŞEY VARSA SONRA DÜZENLERİZ GENE ...

yalnız bir sorunum var dostum ftf dosyasını seçtiğim zaman sağ taraftaki WİPE ve EXCLUDE bölümü bomboş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Boş ise problem yok, romlar içindir wipe kısmı vs sen dosyayı seç devam et,ama driverları yüklendiğine emin ol, yoksa hata verir

• flashmode seciyorum değilmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: selimbilmez

flashmode seciyorum değilmi?

Evet

• Konu takip..
  • Takip....
  • Konu takip .
    Ellerinize sağlık
  • quote:

Flasmode ve flashtool driverlerini bi türlü indiremedim hocam ne yapmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TxsMelih

quote:

Hocam bende bir yerde indirmiştim kaldırmışlar ama bulursam paylaşırım

• quote:

quote:

quote:

Hocam burda SP için verilen .ftf dosyalarını içeren bi torrent dosyası var bunlar olabilir mi?

http://www.flashtool.net/firmwares.html

• kardes yandin sen seni mahkemeye verecegim telefonum bouldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan_9292

kardes yandin sen seni mahkemeye verecegim telefonum bouldu

Ne yaptın Hoca,bak yazıyor sorumluluk kabul etmem diye :-) ayrıca bozulmamıştır bende de çok oluyor büyük ihtimal telefonun açılmıyordur yeşil ışık yanıp sönüyor o kadar,telefonun stock rom u nu ftf olarak indir flashla

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam burda SP için verilen .ftf dosyalarını içeren bi torrent dosyası var bunlar olabilir mi?

http://www.flashtool.net/firmwares.html

Hocam onlar stock rom dosyaları galiba

• sadece root işlemi yaparken veriler siliniyormu telefondan?
    bu arada hala cesaret edemiyorum yapmaya o cesareti topladığım an yapıcam root olmadan telefon kullanmak işkence ya.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.