Şimdi Ara

Xperia™ XZ Premium (Sony Mobile) Kullanıcılar Kulübü (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.962
Cevap
26
Favori
207.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam niyetlendik de böyle alım gücü olmaz olsun önceden 2000 liraya en iyi telefon alınıyordu şimdi 3500 barajı aşıldı. En son 2000 lirayı sensation xe telefona vermiştim, şimdi bunu düşünüyorum aradaki farka bak...

• makta06 M kullanıcısına yanıt
    Hocam 2.eli hızlı değer kaybediyor Sony'nın. Remote play özelliği Z2'den beri gayet sağlıklı çalışıyor,iş bağlantınızın kalitesine bağlı, 3mbit upload ile pek verimli çalışabilecek bir özellik değil açıkçası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 8 Haziran 2017; 10:47:51 >
  • mibandtr M kullanıcısına yanıt
    Xz, xzs, xa1, x compact ile hemen hemen aynı pil performansı var. Z5 premiumdan da daha iyi GSM arenadan baktiğim kadari ile

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Kvnç

Xz, xzs, xa1, x compact ile hemen hemen aynı pil performansı var. Z5 premiumdan da daha iyi GSM arenadan baktiğim kadari ile

Hocam keske 4K ekran koymasalardi pilden kazansaydik:/ birde kamerada OIS mi var EIS mi bunu tam anlayamadim OIS olsa keske

• quote:

Orijinalden alıntı: mibandtr

quote:

Hocam keske 4K ekran koymasalardi pilden kazansaydik:/ birde kamerada OIS mi var EIS mi bunu tam anlayamadim OIS olsa keske

4K çözünürlük sadece doğal 4K içeriği görüntülendiğinde ve albüm,galeri gibi uygulamalarda devreye giriyor onun dışında arayüz,diğer uygulamalar(Wp facebook instagram gibi hep takıldığımız uygulamalar vs vs) ve oyunlar 1080p'de çalıştırılıyor.4K içerik zaten ne kadar görüntüleriz ki,onun dışında çektiğimiz fotoğraflara bakarken falan ekran 4K oluyor.Bunun haricinde yani neredeyse her zaman telefon FHD olarak çalışıyor zaten.Bu sebeple de pil aslında düşündüğünüzden çok daha iyi gidiyor çünkü en azından kendi kullanım şeklime göre telefon FHD ekranlı gibi.Kamerada da EIS var OIS yok.Sony SteadyShot teknolojisine çok güveniyor bu konuda bu yüzden OIS'e gerek görmüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: SPeaky

quote:

quote:

4K çözünürlük sadece doğal 4K içeriği görüntülendiğinde ve albüm,galeri gibi uygulamalarda devreye giriyor onun dışında arayüz,diğer uygulamalar(Wp facebook instagram gibi hep takıldığımız uygulamalar vs vs) ve oyunlar 1080p'de çalıştırılıyor.4K içerik zaten ne kadar görüntüleriz ki,onun dışında çektiğimiz fotoğraflara bakarken falan ekran 4K oluyor.Bunun haricinde yani neredeyse her zaman telefon FHD olarak çalışıyor zaten.Bu sebeple de pil aslında düşündüğünüzden çok daha iyi gidiyor çünkü en azından kendi kullanım şeklime göre telefon FHD ekranlı gibi.Kamerada da EIS var OIS yok.Sony SteadyShot teknolojisine çok güveniyor bu konuda bu yüzden OIS'e gerek görmüyor

Hocan ekran cozunurluguyle oynamak maks 30 dakika fark ettiriyor pil kullaniminda bunun testini yapmislardi siz FHD de yapsanız inclik deger basina 800 piksel calisiyor ister FHD ister 4K yapin bu normal bir telefondan 2 kat daha fazla pike sayisi demekki muazzam bir pil tuketimi yapar bu. Umarinadam akilli pil testleri ortaya çıkar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SPeaky

quote:

quote:

Hocan ekran cozunurluguyle oynamak maks 30 dakika fark ettiriyor pil kullaniminda bunun testini yapmislardi siz FHD de yapsanız inclik deger basina 800 piksel calisiyor ister FHD ister 4K yapin bu normal bir telefondan 2 kat daha fazla pike sayisi demekki muazzam bir pil tuketimi yapar bu. Umarinadam akilli pil testleri ortaya çıkar

Hocam sizin bahsettiğiniz olay S8'deki gibi çözünürlüğü ayarlayabilmemiz fakat burdaki olay o değil zaten burda çözünürlüğü biz ayarlayamıyoruz.Dediğim yerler dışındaki kısımda telefon GERÇEK 1080p veya duruma göre 4K ama 1080p den upscale edilmiş 4K olarak çalışıyor.Yani burda Sony'nin yaptığı şey Samsung'lardaki gibi ayarlardan çözünürlük değiştirmekten daha fazlası.Eğer telefon ciddi anlamda her zaman gerçek 4K çözünürlükte olarak çalışsaydı zaten bir sürü inceleme sitesinde yazılan 1 günlük pil süresine asla ulaşamazdı.Albümdür galeridir 4K çözünürlük görüntülemektir bunlarda ekran GERÇEK 4K'ya geçiş yapıyor yani bahsettiğiniz 800 ppi lık değere.Zaten Sony bu olayı çözdüğü için ayarlara da çözünürlük değiştirme gibi bir seçenek koymuyor çünkü dediğiniz o olayın etkisi burdaki gibi olmuyor

• Hocam 800ppi her zaman çalışıyor öyle şey olurmu. eğer çalışmazsa ekranda ölü piksel tarzı sırıtır, sadece 1 görüntüyü 1 piksel üstlenmek yerine FHD oldğu zaman 4 piksel üstleniyor böylece pikseller tane başına daha az detay verip güç tasarrufu yaratıyor bu sanal bir müdahele ama hiç yoktan iyidir, iyice bi yaygınlaşsın 14 hazirana kadar türkçe inceleme çıksında izleyelim, bundan önceki amiral gemi telefonu XZ mi Z5 PRemium'muydu?
    XZ idi.Sony bununla ilgili ayrıntılı sunum yapmıştı görüntünün nasıl 4K ya çıkarılıp 4K dan indirilişi nasıl upscale edilişi nasıl upscale ettikleri(geleneksel yöntemden daha farklı bir yöntem geliştirmişler).Geçen mesajınızda siz olayı Galaxy S8 dekine benzetmişsiniz ama olay ona benzemiyor donanım bazında da değişebiliyor çözünürlük gerçekten.Çünkü zaten incelemelerde de bahsediliyor albüm uygulamasından 1 saatlik video izlemenin sonucu %32 şarj fakat youtubedan 1 saat video izlemenin sonucu (4K değil) yarı yarıya daha az bu da bunu ispatlar nitelikte bana kalırsa.Tabi ki yazılım optimizasyonları da var çözünürlüğe etki eden fakat S8 deki o yarım saat zor etki eden benim açımdan gereksiz olan ayardan farklı olarak ciddi donanım desteği de var Sony'yi gerçekten tebrik etmek lazım o yüzden

• Hocam o bahsettiğiniz testin videosunu izleyebilir miyim? Birde bu cihazın sarj süresi eski sonyler gibi 2-3 saatmi yoksa direk QC3.0 ımı kullanıyor müdahele etmeden
    Video değil de incelemede bahsediliyordu.Hangisiydi hatırlamıyorum ama okuduğum 5-6 büyük ve bilinen inceleme sitelerinden birinde yazıyordu.Zaten hepsinde yazan şey aynı internette gezmede oyun oynamada falan telefonun pil süresi G6'dan S8+'dan daha iyi gözüküyor.Pili daha küçük çözünürlüğü daha fazla nasıl daha fazla oluyor sorusunun cevabı da zaten bu dediğim işlerde telefonun çözünürlüğünün 1080p olması :D Ama iş Sony uygulamalarından video izleme testine gelince çözünürlük 4K'ya çıktığı için pil sanırım su olup gidiyormuş(dediğim gibi 4K sadece Sony'nin kendi uygulamalarında oluyor,youtube'dan vs 4K video izlemediğiniz sürece yine 1080p).Adamlar gerçekten muazzam teknoloji yapmışlar ya mesela benim kamerayla pek işim olmadığı için ve telefondan film izlemediğim için şarj konusunda gel beni al diyor telefon bana.Şarj süresi hakkında bir bilgim yok 30 dk'da %45 civarı şarj olduğunu ve uygun adaptörle QC 3.0 desteklediğini biliyorum fakat muhtemelen kutu içeriğinden uyumlu adaptör çıkmaz.

• Bu dediklriniz z5p için geçerliydi ama demek xzp de öyle

4k olmasaydı pil düşük yaparlardı Xz1 eylülde çıkar. Siz ona bakın.

• Bu Wilkodennis herhalde Sony'nin promoter'ı falan konuları açıp gidiyor, XZ Premium konusu başlatmış, görmedi mi acaba anlamadım...

O değil de girişi biraz zayıf kalmış konunun, biraz geliştirilmesi, süslenmesi lazım hocam
  • Krom rengi çok güzel görünüyor. 3000 tl ye inince alınabilir.en çok pil performansını merak ediyorum.

• BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Cihazı bekliyorum hocam gerekli güncellemeler yapılacak

Onun ben insan olduğundan bile şüpheliyim bot olabilir konuları açıp kaçıyor pm lere cevap vermiyor amacını çözebilmiş değilim bot olmasa görürdü heralde

• BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Bu arada hocam Xz test cihazı siyah renk değil mi 10 kişinin elinden geçti ve sanıyorum kılıf sız kullanıldı çizilmeye ezilme soyulma var mı acaba

• sinanyigit1975 kullanıcısına yanıt
    Hocam genel olarak bahsedersem %100 kesin olan şey şu ki 1 günü çıkarıyor telefon.İnceleme sitelerinde 1 günü çıkarmıyor diye yazan 1 site dahi yok.Telefonun optimizasyonları donanım olarak gerçekten çok iyi çünkü.Gerek neredeyse çoğu durumda telefonun 1080p'de çalışması gerek RAM'in Low Power DDR4(X) oluşu gerek S835 işlemcinin 10nm oluşu.Pili de kötü değil 3230 mAh zaten.
  • Midnightmrt M kullanıcısına yanıt
    Hocam çerçevesinde sadece köşesinde düşmeden ötürü ufak bir eziklik gibi bir şey var fazla göze batmayan, onun dışında kasa gayet sağlam yekpare duruyor, fakat gene de dikkatli kullanmakta fayda var, arka tarafı çizilmeye çok müsait. Elime aldığımda ben arka kısımda boylu boyunca çizikler gördüm, benden önceki kullanımlardan olsa gerek. Şahsen orman mavisini de 1 ay kadar kullandığım için ben gerek hissiyat gerek görünüş olarak orman mavisi rengini daha başarılı buluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 8 Haziran 2017; 22:36:34 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.