Şimdi Ara

Xperia™ XZ Premium (Sony Mobile) Kullanıcılar Kulübü (171. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.962
Cevap
26
Favori
207.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Volte var ama vowifi bulamadım. Nerden bakıyoruz?

Bu ara ekran sürem coşuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim için rekor

Xperia™ XZ Premium (Sony Mobile) Kullanıcılar Kulübü

Xperia™ XZ Premium (Sony Mobile) Kullanıcılar Kulübü

• Bu wolte can sıkıcı oldu.

Android 8 deyken menüsü bile yoktu. 9 güncellemesinden sonra menüsü çıktı önce mesajla servise abone oldum sonrasında menüsünden özelliği aktif ettim ama simge tepesinde wolte yazısı çıkmıyor! Hattım turkcell benim gibi sorun yaşayan var mı?

• gurgaon G kullanıcısına yanıt
    Maalesef ben de aynı sorunu yaşamaktayım!...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • redemption5 kullanıcısına yanıt
    Arada bende de öyle titreşim geliyor ama bildirim olmuyor, sonraki güncellemede düzelir heralde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurgaon

Bu wolte can sıkıcı oldu.

Android 8 deyken menüsü bile yoktu. 9 güncellemesinden sonra menüsü çıktı önce mesajla servise abone oldum sonrasında menüsünden özelliği aktif ettim ama simge tepesinde wolte yazısı çıkmıyor! Hattım turkcell benim gibi sorun yaşayan var mı?

8de menüsü vardı aslında, bende şöyle gelmişti.
    İlk olarak Vodafone hattımı kullanırken menü yoktu ama benim hattı başka cihaz deneyince volteyi gördüm.
    Ben de turkcell hat taktım volte açıldı ve menüsü de geldi.
    Sonra tekrar Vodafone hattımı takınca menü kaybolmadı ve kullanmaya başlamıştım.

Son 1 ayda sürüm değişimi yaptıktan sonra hat değişimi yapıp ttye geçtim ve onda volte gitti.
    Tekrar turkcelle dönüş yaptım bu sefer volte gelmedi.
    Burda bir arkadaş modem dosyası ile ilgili olduğunu söylemişti.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    O kadar uyuz oldum ki hocam herşeyi siliyorum yavaş yavaş hergun artarak titriyor telefon.

Kasma sorunu da var bu sıralar telefonda düzeldi derken tekrar başladı.

• Hattı Turkcell olan arkadaşlara birkaç sorum var müsaadenizle :
    1) VoLTE çalışan arkadaşlar;
    a) Android 8 mi yoksa 9 mu yüklü?
    b) Android 9 yüklüyse bu sürümü nasıl yüklediniz?(Onarım mı yaptınız, yükledikten sonra format factory yaptınız mı, yoksa direkt 8'in üzerine mi kurdunuz?)
    2) VoLTE çalışmayan arkadaşlar; 1. sorumun aynısı sizler için de geçerli. 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanun.ist -- 13 Aralık 2018; 15:12:51 >
  • Benim volte için aklıma birşey geldi. 128kb sim kart alacağım mobil imza ile ki zaten 128kb sim kart kafaya koymuştum. Bakalım birşey değişecek mi.

Benim aklıma artık başka birşey gelmiyor. Son olarak xda e yazıp telefonu rootlayıp ona göre bir modem yükleyeceğim. Ne sony ne turkcell volte için kılını kıpırdatmıyor.

Sikayetvar.com a turkcell ve sony için aynı anda birkaç kişi konu açarsak belki duyarlar ama hiç sanmıyorum. Ben bıktım bu işten. Vodafone da çalışan şey turkcell e geçince çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CULDAd -- 13 Aralık 2018; 15:40:33 >
  • VOLTE çalışmayan arkadaşlar için bir kaç önerim olacak;

Sim kartınızı VOLTE destekli başka bir telefona takın. Iphone, samsung vs popüler modelleri biliyorsunuz. Daha sonra o telefonda volte'yi aktif edin. Hatta imkanınız varsa bir volte görüşmesi gerçekleştirin. Daha sonra Sim kartınızı tekrar telefonunuza takın. Problem olmadan çalışması gerek. Samsung ve bunun gibi telefonlarda bu yöntemin çalıştığını biliyorum. Umarım Sonyde de çalışır.
  • svs S kullanıcısına yanıt
    Biz 1 yıldır böyle kullanıyorduk zaten üstad! Şahsen ilk denediğim şey bu oldu ama nafile.

• quote:

Orijinalden alıntı: kanun.ist

Biz 1 yıldır böyle kullanıyorduk zaten üstad! Şahsen ilk denediğim şey bu oldu ama nafile.
    Hocam şu volte olayını o kadar saçma yaptılar ki aklım almıyor inanın. Bu problemin ana nedeni telefon üreticileridir. Bu teknolojiyi bu şekilde kullandırmak kadar saçma bir şey olamaz. Bu şekilde düzenek kurmaya çalışan zihniyetin orta yerine salıncak kurarak sallana sallana …. gerisini getirmeyeyim kusuruma bakmayın.

Türkiye de operatörler oneplus, xiaomi ve ithalatçı garantili telefonları tanımadığı için ufak yazılım dosyaları atılarak volte vowifi aktif hale getirilebiliyor.

Mesela Samsung için işler son derece karışık ithalatçı garantili telefonlarda onepluslarda olduğu gibi yazılım atılamıyor. Yazılım atmayı bırakın root lama işlemi bile gerçekleştirmek son derece karışık hale geldi.

Telefon seçimi yaparken 2-3 defa düşünmek gerek...

• svs S kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam. Bakalım ilerde neler göreceğiz.

• Merhaba güzel hafta sonları gecirmeniz dileğiyle, siz bir sorum olucakti android 9a seçtim geçeli pil bakımı açık olmasına rağmen telefonu şarja taktıgimda hiç aktif olmadi aynı sorunu yaşayan biri varmı? Ve bir sorum daha telefon için ekranı full kaplayacak yanlara hava boslugu kalmayacak şekilde bir ekran korucu öneriniz var mı? Teşekkür ederim

• Sony destek hattını aradım volte için. Bana dediler ki başka sim kartla deneyin olmazsa vereceğim yönergeleri uygulayarak format atın dediler.

Çok kızdım ne yani aksak çalışan bir sistem sunacaksin üstüne her sorunda format atmamı isteyeceksin herzaman maximum 2 çözüm sunacaksin ama onlar zaten işe yaramacak kendinde hiç kusur bulmadan sunduğun öneriler işe yaramayincada desteği keseceksin veya başında atmak için servise yonlendireceksin.

Telefondaki arkadaşa her sorun için formattan başka bir çözüm sunmuyorsunuz dedim. Bana diyor ki " çözüm istemiyorsanız neden aradınız ki"

Her zaman formatla mi uğraşalım herkesin işi gücü var ama öyle değil mi oturup 1 saat yazilim indirsin formatlasin cihaza yuklesin yedekleri geri yuklesin uygulamalar yuklensin. Zaman ve gb kaybından başka hiçbir işe yaramayan çözümsüz çözümleri sony nin.

Millet artık servis istenen cihazlarina uzaktan bağlanıp tanılama yapiyor neredeyse yerinde servis verecek duruma gelecekler ama bunlar bu noktada asla gelişemedi. Marka duruşuna ve durduğu yere bak, verdiği hizmete bak. Satış sonrası hizmeti bu kadar iyi olmasa iphone dünyada bu kadar çok satmaz. iPhone çok kısıtlı bir sistemi var Sony veya androidle kiyaslanamayacak kadar kısıtlı. Tum bunlara ragmen sirf adam gibi satış sonrası hizmeti sağlam diye tercih eden çok insn var. Sony erişilmez kalite ve özellikte cihaz üretse yine basaramayacak çünkü satış sonrası hizmet yok denecek kadar az hatta yok. Toplam kalite yönetimi sıfır! Herhangi bir konuda bir cihaz sıkıntısı için önce internete bakıyorum ve çok kişiyle aynı sıkıntı olduğunu görüyoruz ama sony diyor ki " ilk kez duyuyoruz"

Cihazimi gittiği yere kadar gitsin, sonraki cihazım beni toplam kalite bakımından memnun edecek bir markanın cihazı olacak.

• Arkadaşlar bu volte sorunu sadece turkcell hatta mı var. Ben Telekom kullanıyorum volte aktif.

• VOLTE Türkcell ile ve xz Premium ile düzgün çalışıyor. en azından benim cihazımda düzgün çalışıyor.

Sony markası ve Türkcell den şikayet edenleri de anlayamıyorum. VOLTEnin telefonda çalışması ile çalışmaması arasındaki fark nedir. anlayamıyorum.

Turkcellnin söylemiyle VOLTE HD ses kalitesi ve kısa sürede görüşmenin bağlanmasını sağlıyor. Bu sayılanlar olmazsa olmaz şeyler mi? bence değil. sırf bir özellik için koca markadan vazgeçip kötülemeyin.

VOLTE yi deneyimlediğim kadarıyla olmasıyla olması arasında hiç bir fark yok. VOLTE bağlantısını internet üstünden yaptığı için şebekenin maliyeti düşüyor. Genede bize aynı fiyattan satıyor. Bu durumda VOLTE kullanıp neden şebekeye daha fazla para kazandıralım ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaygisiz -- 16 Aralık 2018; 2:27:47 >
  • kaygisiz K kullanıcısına yanıt
    Varya süper yazmışsın .

İnan ben açık kapalı hiççççççç fark göremedim. Ne arama hızlı ne yavaş, bence zaten cihazın ahize sesi kapalı yani voltesiz bile öyle mükemmel ki (benim cihaz)

kendi adıma yazıyorum. Ahize sesi 30-40 seviyesinde.

• Rakosmeisterr R kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olabilecek biri yok mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: gurgaon

Sony destek hattını aradım volte için. Bana dediler ki başka sim kartla deneyin olmazsa vereceğim yönergeleri uygulayarak format atın dediler.

Çok kızdım ne yani aksak çalışan bir sistem sunacaksin üstüne her sorunda format atmamı isteyeceksin herzaman maximum 2 çözüm sunacaksin ama onlar zaten işe yaramacak kendinde hiç kusur bulmadan sunduğun öneriler işe yaramayincada desteği keseceksin veya başında atmak için servise yonlendireceksin.

Telefondaki arkadaşa her sorun için formattan başka bir çözüm sunmuyorsunuz dedim. Bana diyor ki " çözüm istemiyorsanız neden aradınız ki"

Her zaman formatla mi uğraşalım herkesin işi gücü var ama öyle değil mi oturup 1 saat yazilim indirsin formatlasin cihaza yuklesin yedekleri geri yuklesin uygulamalar yuklensin. Zaman ve gb kaybından başka hiçbir işe yaramayan çözümsüz çözümleri sony nin.

Millet artık servis istenen cihazlarina uzaktan bağlanıp tanılama yapiyor neredeyse yerinde servis verecek duruma gelecekler ama bunlar bu noktada asla gelişemedi. Marka duruşuna ve durduğu yere bak, verdiği hizmete bak. Satış sonrası hizmeti bu kadar iyi olmasa iphone dünyada bu kadar çok satmaz. iPhone çok kısıtlı bir sistemi var Sony veya androidle kiyaslanamayacak kadar kısıtlı. Tum bunlara ragmen sirf adam gibi satış sonrası hizmeti sağlam diye tercih eden çok insn var. Sony erişilmez kalite ve özellikte cihaz üretse yine basaramayacak çünkü satış sonrası hizmet yok denecek kadar az hatta yok. Toplam kalite yönetimi sıfır! Herhangi bir konuda bir cihaz sıkıntısı için önce internete bakıyorum ve çok kişiyle aynı sıkıntı olduğunu görüyoruz ama sony diyor ki " ilk kez duyuyoruz"

Cihazimi gittiği yere kadar gitsin, sonraki cihazım beni toplam kalite bakımından memnun edecek bir markanın cihazı olacak.
    Ben format attım. Birşey değişmiyor.

• 
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.