Şimdi Ara

Xperia Z BootLoader Kilidi Açma (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
3
Favori
4.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BitterSweet35

Tamamdır o zaman yüklemeyi yaparken adım adım anlaya anlaya ince ayar çekmek gerekecek
    eve dönünce deneyip burada paylaşıcam gelişmeleri
    Ayrıca bu kernelin ek bir yazılıma ihtiyaç duymaması çok güzel
    Upload için teşekkür ederim

Rica ederim kardeşim, kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet sonunda başardım!!!
    Ekrana çift tıklayınca uyanıyor artık bizim canavar
    Üstad dediklerini teker teker yaptım
    Bu kernel i yüklerden bendeki dual recovery nin bu kernel ile uyumsuz olduğunu ve bu dual recovery i silip
    kendi advanced recovery sini kurmamı tavsiye etti(ne güzel her şeyi anladı otomatik )
    Gerekli adımları gerçekleştirdikten sonra cep tel.i açınca uygulamalar güncelleniyor yazısı belirdi ve başarıyla açıldı cihaz

burada ekran alıntısı var:
     Xperia Z BootLoader Kilidi Açma

Çekirdel sürümü değişti
    Çok mutluyum
    Teşekkürü borç bilirim
    ileride cm12 veya custom lolipop rom yüklemeden önce yine gerekli konu başlığı altında yazıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BitterSweet35 -- 1 Temmuz 2015; 23:34:40 >

• quote:

Evet sonunda başardım!!!
    Ekrana çift tıklayınca uyanıyor artık bizim canavar
    Üstad dediklerini teker teker yaptım
    Bu kernel i yüklerden bendeki dual recovery nin bu kernel ile uyumsuz olduğunu ve bu dual recovery i silip
    kendi advanced recovery sini kurmamı tavsiye etti(ne güzel her şeyi anladı otomatik )
    Gerekli adımları gerçekleştirdikten sonra cep tel.i açınca uygulamalar güncelleniyor yazısı belirdi ve başarıyla açıldı cihaz

burada ekran alıntısı var:

Çekirdel sürümü değişti
    Çok mutluyum
    Teşekkürü borç bilirim
    ileride cm12 veya custom lolipop rom yüklemeden önce yine gerekli konu başlığı altında yazıcam

Hayırlı olsun dostum, iyi günlerde kullan

• hocam ben önceden açmıştım şimdi kapatmak istiyorum . flashtool dan blu ya basıyorum sonra telefonu bağlıyorum relock diyorum bişeyler oluyor ama kapanmmıyor kilit ekran görüntüsüde koydum ne yapmam gerekiyor acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gunesonem

hocam ben önceden açmıştım şimdi kapatmak istiyorum . flashtool dan blu ya basıyorum sonra telefonu bağlıyorum relock diyorum bişeyler oluyor ama kapanmmıyor kilit ekran görüntüsüde koydum ne yapmam gerekiyor acaba

Telefonu yönergeleri takip ederek bağladıktan sonra, görüntüsünü paylaşmış olduğun ekranın üstünde BLU menüsüne tıkla ve yönergeleri takip et...

• Üstad slmlar tekrardan
    Aylar sonra konuyu tekrar hortlatmış gbi olucam fakat yardımınıza ihtiyacım var:

Ben sizin en son verdiğiniz kernelle daha önce aşağıdaki yöntem ile bl kilidini açmıştım Cihazım xperia z android 4.4.4

Cihazın sürümü 10.5.1.A.0.283 olduğu halde bl klidi açık olduğu için heralde (siz daha iyi bilirsiniz tabii ki hocam)
    Update center da aynı sürüme güncellenebileceğini gösteriyor ve Update Center üzerinden wi-fi ile Android 5.0 güncellemelerini alamıyorum :'(

"TA Backup ile DRM Keylerin yedeğini almamız gerekmektedir." Daha önce anlatılan bu yöntemle bl klidini açmadan yedek almıştım...

Sorum şu:
    Ben bl klidini kapatmak istiyorum ne gibi işlemler yapmam gerekecek ve hangi konularda çok dikkatli olmalıyım :

NOT:
    Bu arada bu işlemi Android in bugları giderilmiş en son versiyonu olan
    5.1.1 e geçmek için gerçeleştiricem... Tavsiye edermisiniz?

Bunun için flashtool dan sanırım ilk önce sırasıyla stock tft dosyası ve ardından stock firmware yuklemek gerekiyormuş Ben tam anlamadım :(
    Yardımlarınızı bekliyorum...
    Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BitterSweet35 -- 3 Ekim 2015; 3:03:47 >

• BitterSweet35 B kullanıcısına yanıt
    Aleyküm selam kardeşim.. Bu konu hortlamaz, her daim cevap verilecek bir konu..

Bootloader kilidi açık cihazlarda Update Center ve Sony PC Companion ile güncelleme alamazsın. Güncelleme uyarısı gelir, hatta yazılımı da indirebilir(her zaman olmayabilir) ama yükleme yapmaz. Orijinal Sony yazılımını(Android Lollipop) iki türlü yükleyebilirsin... İlki Flashtoll ile, ikincisi de bootloader kilidini kapatarak..
    Flashtolla yüklemen için uygun firmwareyi indirip flashlaman lazım..
    Bootloader kilidini kapattıktan sonra Update Center ya da PC Companiondan istediğin gibi güncelleme yapabilirsin..

DRM keylerinin silinmesi Oto üzerinden güncelleme almana engel değildir. Bu konu hakkında rahat olabilirsin.
    Son sürüm kullanılmasını her zaman tavsiye ederim. Çünkü Sony Z'ye verdiği her büyük güncelleme ile Z'ye adeta çağ atlattı.. Son sürümde yani, 5.1.1 sürümünde herhangi bir bug, sorun yok.

Bootloader kilidini kapatman için ise şunları yapman gerekiyor. Flashtolu ve Xperia Z için olan sürücüleri kur, telefonu kapat, flashtolu başlat, üst taraftaki BLU yazısına tıkla. Burdan telefonu Flashmode(ses kısma) şeklinde bağlamani isteyecek. O şekilde bağla ve Relock butonuna tıkla. İşlem bitince telefonu açabilirsin

EKLEME :Eğer yapamam, falan diyorsan uzak sunucu ile halledebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hârimi -- 3 Ekim 2015; 8:48:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hârimi

Aleyküm selam kardeşim.. Bu konu hortlamaz, her daim cevap verilecek bir konu..

Bootloader kilidi açık cihazlarda Update Center ve Sony PC Companion ile güncelleme alamazsın. Güncelleme uyarısı gelir, hatta yazılımı da indirebilir(her zaman olmayabilir) ama yükleme yapmaz. Orijinal Sony yazılımını(Android Lollipop) iki türlü yükleyebilirsin... İlki Flashtoll ile, ikincisi de bootloader kilidini kapatarak..
    Flashtolla yüklemen için uygun firmwareyi indirip flashlaman lazım..
    Bootloader kilidini kapattıktan sonra Update Center ya da PC Companiondan istediğin gibi güncelleme yapabilirsin..

DRM keylerinin silinmesi Oto üzerinden güncelleme almana engel değildir. Bu konu hakkında rahat olabilirsin.
    Son sürüm kullanılmasını her zaman tavsiye ederim. Çünkü Sony Z'ye verdiği her büyük güncelleme ile Z'ye adeta çağ atlattı.. Son sürümde yani, 5.1.1 sürümünde herhangi bir bug, sorun yok.

Bootloader kilidini kapatman için ise şunları yapman gerekiyor. Flashtolu ve Xperia Z için olan sürücüleri kur, telefonu kapat, flashtolu başlat, üst taraftaki BLU yazısına tıkla. Burdan telefonu Flashmode(ses kısma) şeklinde bağlamani isteyecek. O şekilde bağla ve Relock butonuna tıkla. İşlem bitince telefonu açabilirsin

EKLEME :Eğer yapamam, falan diyorsan uzak sunucu ile halledebilirim

Hocam öncelikle hızlı cevap için çok teşekkürler Anladım işlem sırasını fakat 2 sorum olacak:

1)"Relock yapmadan önce temiz stok kernel yüklemiş olmanız gerekir. Aksi takdirde relock yaptıktan sonra cihaz açılmaz.
    sadece kernel.sin dosyasını flashtool ile flaşlayın ki düzgün relock yapabilesiniz." diyorlar doğru mudur? Bende stock kernel yüklü değil bir sorun olur mu dicektim

2)Bu BL klidini kapattıktan sonra klidi açtığımız zamandaki gibi telefon ilk günkü ayarlarda gelir mi?(factory default gibi) Benim her ana karşı bu
    kilidi açmadan önce yedek alıp bu yedek dosyasını güncelleyeceğim anroid sürümünde kullanabilir miyim ?

Şimdiden teşekkürler
    Saygılar.

Rica ederim kardeşim her zaman

1) Bootloader kilidini kapatman için stok romda olman en sağlıklı olanı. Kernel falan uğraşma, flashtolla sıfırdan bir rom flashlayip sonra dediğim şekilde kilidi kapat.

2)Yazilim işi sakat iştir. Em ufak bir hatada tüm dökümanlarını yitirirsin. Örneğin kilit kapatma esnasında enerji kesilir, işlem yarıda kalır, cihaz soft brick olur, tekrar açman için telefonu sıfırlaman gerekir ki bu durumda da tüm bilgilerini rehber falan yitirirsin. O yüzden benim tüm arkadaşlara em büyük tavsiyem bu işlere girmeden önce tüm önemli gördüğünüz dökümanları yedeklemek.. Sana da tavsiyem başlamadan evvel, manuel bir şekilde yedeklemeni yap.

Şunu yapabilirsiniz. Titanium Backup ile uygulamalarının yedeğini alıp, stok roma dönüp, kilidi kapatıp, tekrar yeni romu rootlayip yedeklerini geri yükleyebilirsin.

• iş yoğunluğu telefon değişimi derken konudan epey uzak kaldım ama harimi üstad maaşallah her daim burdasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrgoxel

iş yoğunluğu telefon değişimi derken konudan epey uzak kaldım ama harimi üstad maaşallah her daim burdasın

Eyvallah kardeşim

Hangi cihaza geçtin?

• note 4 aldım 8 ay oldu üstad
  • quote:

note 4 aldım 8 ay oldu üstad

Hayırlı olsun kardeşim, iyi günlerde kullan

• ama inan z yi özlümyorum...
    su geçirmezliği rootun garantiyi bozmaması dock olayı vs. aklımda kaldılar
  • quote:

ama inan z yi özlümyorum...
    su geçirmezliği rootun garantiyi bozmaması dock olayı vs. aklımda kaldılar

Bir dahakine tekrar Sonye geçersin dostum

• quote:

Rica ederim kardeşim her zaman

1) Bootloader kilidini kapatman için stok romda olman en sağlıklı olanı. Kernel falan uğraşma, flashtolla sıfırdan bir rom flashlayip sonra dediğim şekilde kilidi kapat.

2)Yazilim işi sakat iştir. Em ufak bir hatada tüm dökümanlarını yitirirsin. Örneğin kilit kapatma esnasında enerji kesilir, işlem yarıda kalır, cihaz soft brick olur, tekrar açman için telefonu sıfırlaman gerekir ki bu durumda da tüm bilgilerini rehber falan yitirirsin. O yüzden benim tüm arkadaşlara em büyük tavsiyem bu işlere girmeden önce tüm önemli gördüğünüz dökümanları yedeklemek.. Sana da tavsiyem başlamadan evvel, manuel bir şekilde yedeklemeni yap.

Şunu yapabilirsiniz. Titanium Backup ile uygulamalarının yedeğini alıp, stok roma dönüp, kilidi kapatıp, tekrar yeni romu rootlayip yedeklerini geri yükleyebilirsin.

Anladım hocam yani şimdi ben flashtool dan orjinal android 4.4.4 stock firmware i atıcam öyle mi?
    bu arada bu stock rom u atınca kernel de stock kernel ile değişecek mi ?7
    (saçma soru soruyorsam affola adım adım sakin kafayla hata yapmadan halletmek istiyorum)

bir de 2 tür dosya var bu xperia firm programında biri 5.0.2 customized tr biri de turkcell in 5.1.1 olanı fakat bana stock 4.4.4 lazım (10.5.1.A.283)
    bunu nerden bulabiliriz (bu arada cihaz 4.4.4 de çalışıyor farklı kernel ile ve rootlu sizin bana gösterdiğiniz gibi çift tıklama ile uyanması için de bootloader klidi açık şu anda)

https://docs.google.com/file/d/0B3ahm4hugW16Uk5LZGswX0RRcjg/edit?pli=1

Dostum flashtool ile ftf yükleyince her şey orijinal hale gelir. Root Recover custom Kernel varsa gider hepsi. Fakat kilit kapanmaz. Kilidi yukardaki tarifte olduğu gibi kapatacaksın... Turkcell romlarını değil, Generic olan versiyonları yükle..

Bir de şuan sadece ezbere konuşuyorum(ne yapmaya çalıştığını bilmediğim için) , çünkü ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum...

Dostum flashtool ile ftf yükleyince her şey orijinal hale gelir. Root Recover custom Kernel varsa gider hepsi. Fakat kilit kapanmaz. Kilidi yukardaki tarifte olduğu gibi kapatacaksın... Turkcell romlarını değil, Generic olan versiyonları yükle..

Bir de şuan sadece ezbere konuşuyorum(ne yapmaya çalıştığını bilmediğim için) , çünkü ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum...

• quote:

Öncelikle link dosyası için teşekkür ederim.
    Hocam yapmak istediğim şu:
    1) stock rom atmak (android 4.4.4)
    2)bootloader klidini kapatmak
    3)en son işlem olarak da android 5.1.1 e yükseltmek

Tel.e boot virüsü girdiği için moralim bozuk bu yüzden kafamdakileri yazıya düzgünce aktaramadım sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BitterSweet35 -- 10 Ekim 2015; 11:31:22 >

• quote:

quote:

Öncelikle link dosyası için teşekkür ederim.
    Hocam yapmak istediğim şu:
    1) stock rom atmak (android 4.4.4)
    2)bootloader klidini kapatmak
    3)en son işlem olarak da android 5.1.1 e yükseltmek

Tel.e boot virüsü girdiği için moralim bozuk bu yüzden kafamdakileri yazıya düzgünce aktaramadım sanırım.

Sorduğun tüm sorularının cevabını ve gerekli linklerini paylaştım dostum. Tüm bunlara rağmen hala yapmadıysan, özelden bana ulaş, uzak masaüstü bağlantısı ile halledelim...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.