Şimdi Ara

Xperia Z BootLoader Kilidi Açma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
3
Favori
4.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • UYARI: BOOTLOADER AÇILMIŞ CİHAZ GARANTİ KAPSAMI DIŞINDA KALIR VE ANLATTIĞIM ŞEKİLDE YAPILMAYAN İŞLEMLERDEN SORUMLU DEĞİLİM

Öncelikle işlemleri yapmadan önce cihazınızdaki önemli gördüğünüz dökümanları yedekleyin. Çünkü, kilit açma esnasında telefonun dahili hafızası silinecektir, cihaz fabrika ayarlarına dönecektir ....
    Tavsiye olarak bilgisayarınızın herhangi bir yerinde(ama silinmeyecek kaybolmayacak biryer olması lazım) bir “Bootloader açma” klasör oluşturup alacağınız yedekler ve dosyaları bir araya derleyinki ilerde çabuk bulasınız ;)

1. TA Backup ile DRM Keylerin yedeğini almamız gerekmektedir. Yalnız bu işlem için telefonun ROOTLU olması gerekmektedir.
    Yapılması gereken işlemler :

» Telefonu açık tutun.
    » ADB'yi kullanabilecek diğer programları kapatın. (PC Companion, Flashtool vb.)
    » Telefon hakkında- Derleme Numarası kısmına birçok kez basıp Geliştiri Seçeneklerini açın. Geliştirici Seçenekleri'nden USB Hata Ayıklaması seçeneğini aktif hale getirin
    »https://github.com/DevShaft/Backup-TA/archive/v9.11.zip Bu adresten gerekli aracı indirin
    » İndirdiğimiz zipli dosyayı “Bootloader açma” dosyasının içine “Klasör Olarak” çıkartın ve klasörün içindeki Backup-TA.bat dosyasını çalıştırın.
    » Lisans sözleşmesini kabul etmek için herhangi bir tuşa basın.
    » Açılan uygulamada 5 tane seçenek çıkacak. Biz yedeğini almak istediğimiz için 1 yazıp Enter'a basacağız.
    » Telefonu bilgisayara USB kablosu ile bağlayacağız.
    » İşlemler başlayacak. TA bölümünün yedeği dosyayı açtığınız klasörün içindeki "backup" klasöründe (TA-backup-"tarih"."saat") isimli bir dosya varsa işlem tamam demek.
    » Bu adıma kadar doğru bir şekilde geldiyseniz işlem tamamdır. İşlemin VİDEO’sunu izlemek isteyen olursa buyursun
    SHEM- Przemyslaw Orawiecyoutube
    Backup TA partition (DRM keys) on Xperia Z, Z1 etc.
    http://www.youtube.com/watch?v=kva9-rAPG5s

2. Telefonunuzun arama bölümünden *#06# tuşlayarak IMEI kodunu alın ve metin belgesi yada word’e yazıp “Bootloader açma” klasörümüze kaydedin.
    3. fastboot package‘i indirip klasörümüze atıp zipli dosyayı klasör halinde çıkaralım.http://doomlord.xperia-files.com/download.php?dlid=YWRiX2Zhc3Rib290
    4. Flashtool xperia driver kurulu olması gerekiyor (Flashtool rehberi için ‘’cavit63’’ abimize özel teşekkürlerimi sunuyorum)
    » Flashtool'u indirin (daha önce kurduysanız kaldırın tekrar kurun)
    » 1. Flashtool'u C: sürücüsüne kurun. (masaüstü)
    » 2.a Flashtoolu kurduğunuz klasördeki drivers klasörüne girip Flashtool-drivers.exe'yi çalıştırın. Çıkan seçeneklerden XperiaZ,Flashmode ve
    fastbootdrivers sürücülerini seçin kurun. (Karşınıza bir uyarı penceresi çıkacak.’’Bu yazılımı yine de yükle’’seçeneğinetıklayın,birkaç adet çıkabilir)
    » 2.b (Windows 8 kullananlar şuradaki imzasız sürücü kurulumuna izin verme işlemini yapmanız gerekebilirhttp://forum.xda-develo...owthread.php?t=2095087)

5. Resmi Sony sitesine (http://unlockbootloader.sonymobile.com/) girelim. Yazılanları okumaya çalışalım en azından google translate yapalım. Sonra ben ne yaptım yaw demeyelim ;)
    » Sayfanın en altından telefonumuzu seçip Continue diyelim
    » Burada bir uyarı çıkıyor servis menüsünde bootloader açılabilir diyor mu da sen denemeye çalışıyon diyor Sony. Ne yapmalı adımları takip etmeli
    ● Arama ekranında *#*# 7378423#*#* Servis menüsü açılacak
    ● Service info > Configuration
    ● Rooting Status Bölümünde “Bootloader unlock allowed : Yes” diyorsa telefonumuzun bootloaderı açılmaya müsait demektir.
    » Mail adresimizi istiyor (güncel ve unutulmayacak) mail adresimizi girelim submit diyelim.
    » Mail adresimize doğrulama kodu yollandı. Şimdi mail adresimize gelen “Click here to proceed” yazısına tıklayıp açalım.
    » Şimdi aynı site açılacak ve bizden telefonumuzun “imei” numarasını isteyecek. Zaten bizde kayıtlıydı diyip giriyoruz. Şartlar ve Koşullar bölümlerine de birer tik koyuyoruz submit diyoruz.
    » Açılan sayfanın en üstünde “Your unlock code: *********************** ”. İşte sizin anahtar o yıldızlı yerdeki rakam ve harfler. İsterseniz bu sayfayı komple seçip ilk başta bilgisayara oluşturduğumuz klasöre word yada notdefteri olarak yapıştırın kaydedin.

6. Telefonu bilgisayara tanıtmamız lazım. Telefonu kapatıyoruz. Ses yükseltme tuşuna basarak ve bilgisayara bağlayın. Driver Kurulunca işlemlere devam edelim.

7. Sürücüler yüklendikten sonra sadece cihaz üzerinde kabloyu çıkararak güç bağlantısını kesin.

8. adb_fastboot.rar doyasından çıkarıp oluşturduğumuz klasörü açalım,

9. Klavyede SHİFT tuşuna basarken farenin sağ tuşuna basın gelen seçeneklerden “komut penceresini burada aç” seçeneğini seçin.

10. Telefonu Fastboot modunda bağlayın (Telefonunuzu kapatın, ses açma tuşuna basılı tutarak telefonu kabloyla bağlayın.)

11. Komut Penceresi açıldığında fastboot.exe -i 0x0fce getvar version yazın ve onaylayın.

12. İşlemden sonra komut penceresinde bir cevap belirirse (it will return 0.5) işlem başarılı demektir.

13. Komut penceresinde ikinci satıra fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0x (x den sonraki kısıma Sony nin Sitesinden aldığımız kodu girelim ÖRN: fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0x123456789123) ve onaylayın.

14. kabloyu telefondan çıkartın ve telefonu açın telefonunuzun bootloader kilidi açılmıştır.kişileştirmenin keyfini çıkarabilirsiniz

açık bootloader ile neler mi yaparız?
    @Harimi ustam konunun 3. cevabında sizlere LG telefonlardaki "double tap to wake"(ekranı çift dokunuş ile açma) anlatımını yaptı sağolsun beni kırmadı

ve daha neler neler yapılabilir artık romlar karneller havada uçuşsun

ÖZEL TEŞEKKÜRLER
    ♥ilk rootu telefon ile yüzlerce kilometre öteden atmamı sağlayan gürol abi unutmadım seni #grolof
    ♥xperia z cihazı ile ilgili bildiklerini bizlere anlatmaktan usanmayan ve konumda bana yardımcı olan saygıdeğer abim #Hârimi
    ♥ve ismini hatırlamadığım yardımcı olan herkese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrgoxel -- 20 Ocak 2015; 21:33:41 >

• Dostum ellerine sağlık, çok güzel bir çalışma olmuş. İhtiyaç duyan arkadaşlar artık kilitlerini kırabilecekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hârimi -- 19 Ocak 2015; 20:09:59 >
  • Bundan güzel ne olabilir. Bende sana teşekkür ederim.
  • •Arkadaşlar bootloader kilidini açtıktan sonra ekrana 2 kere tıklayarak cihazınızı açmak için cihazınıza Kernel flashlamanız lazım.Şuan Xperia Z için önerebileceğim iki kernel var.Birincisi XzKernel-v26 diğeri de overlock yapılmış Hodor Kernel.Hodor kernelde işlemci saati 1728 MHz'e kadar Overclock edilmiş vaziyette ve daha farklı eklentileri de mevcut.

•Xperia Z için yayımlanan AOSP (Lolipop 5.0.8) ve Cyanagenmod gibi romlarda hali hazırda t2w var.Yalnız deodex ve stok romlarda t2w’ i aktif edebilmeniz için cihazınıza yukarıda belirttiğim kernellerden birini flashlamanız lazım. XzKernel-v26’da t2w direkt aktif olarak geliyor.Yalnız Hodor Kernel’de t2w’ı aktif edebilmemiz için kerneli flashladıktan sonra Google Play’den ‘’Device Control(Root)'' uygulamasını indirip ‘Features’ menüsünden ‘Knock On’ sekmesini aktif etmemiz yeterli olacaktır.

•6/7 aydan fazladır çift tıklama ile uyanma için Kernel kullanıyorum,inanın bunun zevki bir başka.Kısa bir süre sonra Power tuşunu unutuyorsunuz ve bazı durumlarda artık Power tuşuna basmaya üşenir bir vaziyete geliyorsunuz,o derece bağımlılık yapıyor yani

•DİKKAT: Bu yapacağınız işlemlerde herhangi bir veri kaybı yaşamazsınız.
    • UYARI: -Hodor Kerneli şuan kullanabilmeniz için cihazınızın derleme numarası 10.5.A.0.283/292 olması lazım
    -XzKernel-v26 için ise Android'in herhangi bir sürümü yeterli olmaktadır(4.2/4.3/4.4)

• İndirme bağlantıları ve Kernel resmi sayfaları

•Hodor Kernel: TIKLA
    •XzKernel-v26:TIKLA

•Arkadaşlar yukarda belirttiğim kernellerin yüklenmesi oldukça basit.Yapmanız gereken işlemler, dilediğiniz kernelden birini indirip telefona attıktan sonra cihazı recovery menüsüne almak.Recoverden ilk önce ‘’wipe/advanced wipe/dalvik cache ve cahe’yi’’ seçtikten sonra alttaki oku sağa sürüklemeniz.Bu aşamadan sonra recovey ana sayfasından ‘’install’’ menüsünden kerneli seçmeniz.Kerneli seçtikten sonra karşınıza kernel yuklemeniz için çeşitli menülere yönlendirileceğiniz ‘AROMA’ kurulumu çıkacaktır.Burada kullanımınıza uygun menüleri seçtikten sonra işlemi tamamlayarak cihazın açılmasını sağlayın ve sonrasında t2w ile güzel günler geçirin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hârimi -- 17 Mayıs 2015; 16:41:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hârimi

•Arkadaşlar bootloader kilidini açtıktan sonra ekrana 2 kere tıklayarak cihazınızı açmak için cihazınıza Kernel flashlamanız lazım.Şuan Xperia Z için önerebileceğim iki kernel var.Birincisi XzKernel-v26 diğeri de overlock yapılmış Hodor Kernel.Hodor kernelde işlemci saati 1728 MHz'e kadar Overclock edilmiş vaziyette ve daha farklı eklentileri de mevcut.

•Xperia Z için yayımlanan AOSP (Lolipop 5.0.8) ve Cyanagenmod gibi romlarda hali hazırda t2w var.Yalnız deodex ve stok romlarda t2w’ i aktif edebilmeniz için cihazınıza yukarıda belirttiğim kernellerden birini flashlamanız lazım. XzKernel-v26’da t2w direkt aktif olarak geliyor.Yalnız Hodor Kernel’de t2w’ı aktif edebilmemiz için kerneli flashladıktan sonra Google Play’den ‘’Device Control(Root)'' uygulamasını indirip ‘Features’ menüsünden ‘Knock On’ sekmesini aktif etmemiz yeterli olacaktır.

•6/7 aydan fazladır çift tıklama ile uyanma için Kernel kullanıyorum,inanın bunun zevki bir başka.Kısa bir süre sonra Power tuşunu unutuyorsunuz ve bazı durumlarda artık Power tuşuna basmaya üşenir bir vaziyete geliyorsunuz,o derece bağımlılık yapıyor yani

•DİKKAT: Bu yapacağınız işlemlerde herhangi bir veri kaybı yaşamazsınız.
    • UYARI: -Hodor Kerneli şuan kullanabilmeniz için cihazınızın derleme numarası 10.5.A.0.283/292 olması lazım
    -XzKernel-v26 için ise Android'in herhangi bir sürümü yeterli olmaktadır(4.2/4.3/4.4)

• İndirme bağlantıları ve Kernel resmi sayfaları

•Hodor Kernel: TIKLA
    •XzKernel-v26:TIKLA

•Arkadaşlar yukarda belirttiğim kernellerin yüklenmesi oldukça basit.Yapmanız gereken işlemler, dilediğiniz kernelden birini indirip telefona attıktan sonra cihazı recovery menüsüne almak.Recoverden ilk önce ‘’wipe/advanced wipe/dalvik cache ve cahe’yi’’ seçtikten sonra alttaki oku sağa sürüklemeniz.Bu aşamadan sonra recovey ana sayfasından ‘’install’’ menüsünden kerneli seçmeniz.Kerneli seçtikten sonra karşınıza kernel yuklemeniz için çeşitli menülere yönlendirileceğiniz ‘AROMA’ kurulumu çıkacaktır.Burada kullanımınıza uygun menüleri seçtikten sonra işlemi tamamlayarak cihazın açılmasını sağlayın ve sonrasında t2w ile güzel günler geçirin
    ellerin dert görmesin abi sağolasın bizleri bilgilendiriyorsun yetiştiriyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: mrgoxel

ellerin dert görmesin abi sağolasın bizleri bilgilendiriyorsun yetiştiriyorsun

Eyvallah dostum her zaman
  • Arkadaşlar, üçüncü mesajda Hodor Kernelde bahsettiğim t2w'yi aktif edebilmeniz için gerekli uygulamanın Türkçe'ye çevrilmiş halini paylaşıyorum... İndirip, kullanabilirsiniz

https://yadi.sk/d/9fm4yFeWeE2Gu
  • 2.adımdan itibaren yani imei adımından itibaren birebir aynısını yapıyorum ama brcik oldu bu flastooldada var bu bl açma yöntemi o nasıl ? ve ilk rootlayıpdamı yapayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: korkusuz9

2.adımdan itibaren yani imei adımından itibaren birebir aynısını yapıyorum ama brcik oldu bu flastooldada var bu bl açma yöntemi o nasıl ? ve ilk rootlayıpdamı yapayım
    telefon ne durumda şu an açılıyor mu?
    adımları eksiksiz yazdım kendim yaparak yazdım, yani hatalı olsa ilk bende olurdu ve yapmazdım paylaşımı.

tam olarak nerede takıldın yardımcı olalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: korkusuz9

2.adımdan itibaren yani imei adımından itibaren birebir aynısını yapıyorum ama brcik oldu bu flastooldada var bu bl açma yöntemi o nasıl ? ve ilk rootlayıpdamı yapayım
    abi t2w aktif hale getirince xposed deki knock code çalışmıyor
    sanırım aynı anda ikiside aynı şeyi kullanıyor çakışma oluyor bilgin var mı
  • quote:

Aynen dostum çakışma oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hârimi

quote:

Aynen dostum çakışma oluyor

Alıntıları Göster
    çakıştırmayan bir yol bulmam lazım
    kendimi php çalıştırmak için 5 işletim sistemini aynı gün deneyen o eski genç gibi hissettim bir an (ah o explorerin kullandığı port 80 yok mu)

ama bu çakışmanın sebebini bilmiyorum ki

• quote:

çakıştırmayan bir yol bulmam lazım
    kendimi php çalıştırmak için 5 işletim sistemini aynı gün deneyen o eski genç gibi hissettim bir an (ah o explorerin kullandığı port 80 yok mu)

ama bu çakışmanın sebebini bilmiyorum ki

Evet şimdi baktım da çalışmıyor...
    Ben de bakayım bulabilirsem bir şeyler paylaşırım

• Xzkernel yüklemeyi fotoğraflayarak upload ettim,arkdaşlara faydası olurhttps://yadi.sk/d/_qg9JZvweKdFz şifre:BcASonyXperiaAilesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: odesh

Xzkernel yüklemeyi fotoğraflayarak upload ettim,arkdaşlara faydası olurhttps://yadi.sk/d/_qg9JZvweKdFz şifre:BcASonyXperiaAilesi
    Ben cihazın Bootloader kilidini açtım ama şimdi cihaz bir türlü çekmiyor, kafayı yiyeceğim :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgut89

Ben cihazın Bootloader kilidini açtım ama şimdi cihaz bir türlü çekmiyor, kafayı yiyeceğim :(

Alıntıları Göster
    hattı değiştirip denedin mi @turgut89

teşekkürler güzel olmuş @odesh
  • mrgoxel kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ama cihazın bootloader'ı kapatıp, kurtarma yazılımı ile stock hale getirdim şimdi sorun yok.Acaba problem neydi hiç bir fikrim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgut89

Yok hocam ama cihazın bootloader'ı kapatıp, kurtarma yazılımı ile stock hale getirdim şimdi sorun yok.Acaba problem neydi hiç bir fikrim yok.
    adımlarda atlamalar olunca sıkıntılar olabilir aman dikkatli olun kilidi açarken telefon gitmesin
  • hocam merhaba, önce root yapmamız gerekiyor. fakat ben root yapamadım. anlatır mısınız zahmet olmazsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metallica01

hocam merhaba, önce root yapmamız gerekiyor. fakat ben root yapamadım. anlatır mısınız zahmet olmazsa.
    cihazınızın derleme numarası ne? ona göre yardımda bulunalım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.