Şimdi Ara

Xperia Z şarjı sökünce açılmama [Çözüm]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Doğacak olumsuz sonuçlardan kesinlikle sorumlu değilim, ben kendi telefonumda şuan aynı çözümü kullanıyorum..

Öncelikle herkese merhaba Ablamın boşta duran çalışmayan bi xperia z telefonu vardı gelirken bana getirdi yapıp kullanmam için..Her neyse, telefon geldiğinde açılmıyor yani sony yazısından öteye gitmiyor sony yazısı gelir gelmez reset atıyordu ve böyle sürekli tekrarlıyordu..Zar zor yazılım yükledim, orjinal custom her romu yükledim ama banamısın demedi..Şarja takıyorum %10 larda gösteriyor sonra 1 dk içinde %100 oluyordu falan..Yeni batarya aldım ki bu seferde telefon sadece şarj bağlı iken açılıyor kullanabiliyordum ama şarjı sökünce kapanıyordu..XDA forumunda iki çözüm vardı bu tip sorunlar için, birincisi şu;

ama bende bi işe yaramadı...Diğer çözüm ise xperi z ultra için ki batarya farklı ama mantık aynı bataryadan üstündeki boarda çıkan (-) uçtan, board dan çıkan flexinin (-) ucuna kablo bağlamak..Onun linkide bu; (sayfanın ortasında bi resim var pil üzerindeki bağlantı noktalarını göstermiş)

Bu şekilde bağlantıyı kendi pilim üzerinde yaptıktan sonra telefon şarj kablosuna gerek kalmadan açıldı..Dün sabahtan bu yana kullanıyorum..Herhangi bi kapanma falan yaşamadım..Gece şarja taktım balkona bıraktım telefonu ne olur ne olmaz patlarsa diye Herhangi bi sorun yok şimdilik ama ilerde olurmu olmazmı bilemem, batarya üzerinde yapılan bi işlem sonuçta..

Sadece şarja bağlı iken açılan, şarjdan sökünce kapanan telefonun çözümü budur..Yeni batarya almanıza gerek yok..Eski bataryam ile denedim şuan canavar gibi çalışıyor..Sanırım bataryanın kapasite yönetimi diye bişeyinden kaynaklanıyor..Benim pilim üzerindeki işlemin fotoğraflarıda bunlar; (DİKKAT EDİN KABLOYU ÇEKERKEN PİLİN ÜZERİNDEKİ HERHANGİ Bİ DİRENÇ VEYA BAŞKA Bİ LEHİMLİ NOKTAYA DEĞDİRMEYİN YOKSA KISADEVRE OLUR YA PİL Bİ SÜRE SONRA ISINIR PATLAR, YA DA EN İYİ İHTİMALLE BOZULUR)

https://store.donanimhaber.com/7a/6d/2a/7a6d2a4783c048bdb208da57fd9f278a.JPG

https://store.donanimhaber.com/7c/f0/c2/7cf0c2f50ae1669496fd110d0779becf.JPG

https://store.donanimhaber.com/69/3f/61/693f61cffdc5414d132f6a4bce80516d.JPG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus_emre1991 -- 2 Eylül 2015; 13:23:29 >

• Allah razı olsun kardeşim
    bir haftadır bu dertle uğraşıyorum aynı problem bende de oluştu denemediğim yöntem yapmadığım şey kalmamıştı en sonunda bugün batarya alayım diye xperia z batarya yazdım senin konuyu gördüm hemen girdim ve dediklerini yaptım ve halloldu sorunum ortadan kalktı çok mutlu oldum
    senin yaptığın şekilde yaptım benimkide öle düzeldi -83 ten arkaya küçük bi kablo leyimledim sonrada TH den uzun bi kablo leyimledim resimde gösterdiğin yere sonra açtım direk açıldı ve kapanmadı yani senin konun sayesinde yeni telefon alıp 3 yıldır kullandığım z mi çöpe atmaktan kurtuldum tekrar çok teşekkür ederim :)))
  • ahmetbaba_48 kullanıcısına yanıt
    Faydam dokunmuşsa ne mutlu bana Ben hala kullanıyorum, sorun yaşamadım..Sadece şöyle bir şey fark ettim, pil bitmek üzereyken falan, 20-25 dk şarj edersem ve kullanırsam şarj %10 a düştüğü zaman kapanıyor telefon..Onun dışında normal şarj ettiğimde falan hiçbir sorun yaşamıyorum..Bi sorun olursa mesaj at, bayağı bilgi edindim telefon ile ilgili, çözeriz beraber
  • yunus_emre1991 Y kullanıcısına yanıt
    Valla kardeşim bir haftadır neler yaptım tahmin edemezsin tam ümidi kesmişken senin konuya rast geldim faydan ne demek şu yok zamanda beni bi derten kurtardın
    Yalnız sana nacizane bi fikrim var konunun başlığını değiştir çünkü pek aratınca bulunmuyor bunun yerine
    Xperia z aniden kapanma sorunu çözümü
    Dersen bence çok daha fazla kişi görür yine de sen bilirsin
    Bu arada dün geceden beri kapanma sorunu yaşamadım sarj ettim sıkıntı olmadı gayet stabil çalışıyor
    Biraz el becerisi olan herkez yapabilir bence bu işi tabi mutlak leyim tabancası pasta ve leyim olması da lazım :)
    Takipteyim bi sıkıntı olursa paylaşırım tekrardan çok teşekkür ederim kardeşim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardesim cok tesekkür ederim benim cihazda aynıydı ikinci yonetemi denedim düzeldi suan baratya kapasitesi hatası veriyodu test programında simdi düzeldi yardımlarınız için cok teşşekkür ederim cok dikkat etmek gerekiyo lehim yaparken
  • konuyu hortlatayım. şarja takınca da aynı sorun devam ediyorsa ne yapmalı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.