Şimdi Ara

*** XPERIA Z - SIK SORULAN SORULAR ve TEKNİK REHBER ***ANA KONU (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.642
Cevap
61
Favori
419.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: crashmania

quote:

Orijinalden alıntı: _EFE_
    uyumlu bir ekrann koruyucusu almazsan öncelikle yakınlık sensöründe sorun yaşarsın. Ayrıca mikrofanlar ve hoparlör kapalı olacağından telefon görüşme kaliten düşecektir. V.B.

Bakın benim demek istediğim de bu. Şuan sony nin fabrikasyon uyguladığı filmin aynı kesimlerine sahip olan koruyuculardan arıyorum. Kimi ekran koruyucuda ön yüzeyde kamera ve sensörler için delik var. Bana göre olmasına gerek yok. Keza aynı şekil arka yüzeyde de sadece kamera ve video mikrofonunun açık kalması yeterli. Led için ayrı delik oluşturulması film olduğunu çok belli ediyor. Kaldı ki kaliteli film firmaları zaten ürettikleri filmi ince ve sağlam yaptığından nfc ya da sensör gibi teknolojilerin çalışmasında sıkıntı üretmeyecek şekilde yapıyolar.

Düz mantık anlamayın beni, ön yüzeyde tabi ki mikrofon ve kulaklığın açık kalması gerek. Özetle şuan üzerinde duran dragontrail ile bire bir uyumlu kesimlere sahip koruyucu lazım. Stok şeklinde alıcam bi kaç sene idare etsin hesabı.
    Dün gearmaxx firmasının squc tip çift yüzey shield'ını gördüm. İstemediğim tarzdandı. (ön kamera için delikli arka taraf için mikrofon, kamera ve led delikli.) geriye wrapsol kalıyor, onun kesimleri nasıl bilmiyorum.

Ben ürünü araştırırken daha çok görüntü kalitesini engellemeyecek şekilde ürün aradım. Ben bu ürünü karar verdim delik sayısı daha az muhtemelen bakmışsındır ama belki işene yarar

Sony Xperia Z Screen Protector Steinheil Dual [Ultra Crystal]

• arkadaşlar izninizle bir konu hakkında bana yardımcı olmanızı istiyorum.sony xperia z hakkında maddeler halinde bir kaç soru soracağım.cevabını veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

1) sony xperia z telefonumda çektiğim fotoğraflar direk dahili hafızaya kaydediliyor.çekmiş olduğum fotoğrafları direk almış olduğum micro cd harici karta atabilirmiyim?
    2)sony xperia z telefona program yüklemek istediğimizde yine direk dahili hafızasına belleğine atıyor.bu programları harici micro cd bellek kartına taşıyabilirmiyiz?
    3)sony xperia z de walkmanda parça bilgilerini güncelleyi açtım.daha sonra kapatmama rağmen sürekli telefonun ekranının sol üst tarafında bildirimlerde bir pil göstergesi var ve şöyle bir uyarı yazıyor.parça bilgileini güncellemeyi açtınız.bu güncelleme stamina modda pil enerji tasarrufunu azaltıyor.uygulamayı kullanmıyorsanız,uygulamalardan kapatın veya çalışmayı durdurun diyor.ben dediklerini uygulamama rağmen kapanmıyor ve o pil göstergesi ekranın sol üst köşesinde bildirimlerde sürekli görünüyor ve aynı uyarıyı veriyor ne yapmam lazım?
    4)sony xperia z telefonun içinden çıkan nfc etiketlerini nasıl özelleştirip kullanabiliriz ve 2 tane nfc etiketin yanında bir tane üzerinde 3g yazan kağıt bişey var.acaba o nedir?
    5) sony xperia z telefon için olmassa olmaz uygulamalar nelerdir arkadaşlar,hangi uygulamaları indirmeliyim.hiç oyun ve tema yükleyemedim.bu konu hakkında bana oyun ve tema yükleyebileceğim yerleri söylerseniz çok sevinirim.
    6)son olarak ise arkadaşlar akıllı telefon konusunda buradaki arkadaşlar kadar uzman olmadığım için güncelleme yaparken sony xperia z nin içindeki orjinal müzik ve videoları sildim.özellikle videolar görüntü kalitesi açısından çok netti bunları tekrar yükleyebileceğim bir yer varmı?

şimdiden vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.cevap verecek tüm arkadaşlarımın ellerine sağlık.

bu arada ben sony xperia z ye birçok kılıf ,mat ekran koruyucu ,bileklik,hafıza kartı aldım.özellikle beyaz renk telefonum için beyaz korumalı kapaklı bir kılıf aldım ve çok şık durdu.ayrıca ön ve arka kapak için mat ekran koruyucuda çok güzel oldu birebir uydu arkadaşlar ve iz bırakmıyor ve oldukça koruyucu.yani telefonunuzun şıklığının ortaya çıkmasını istiyorsanız kılıf kullanmadanda çok rahat mat ekran koruyucu ile güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.telefonun aksesuarları hakkında bilgi almak isteyen arkadaşlarada ben yardımcı olabilirim.hepiniz sağlıcakla kalın arkadaşlar...

• Arkadaşlar birşey denemenizi isteyeceğim... Whats app açık iken gelen bildirim sesinden sonra gittikçe azalan ve kesilen toplam 1 sn süren gürültü gibi bir ses geliyor... Hatta bu tlf boşta iken gelen diğer bildirim seslerinde de var... Siz de gece sessiz bir ortamda deneyip paylaşırmısınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

quote:

Orijinalden alıntı: osbournee
    Adi bir film vardı onu çıkardım şuan linkteki koruyucu filmi kullanıyorum, memnunum. Arkaya mat öne parlak film uyguladım ama arka güzel durmadı arkaya da parlak uyguladım gayet güzel. Yalnız parmak izi olayına bir çözüm arayışı içerisindeyim. Parmak izi eski filme göre daha az olsa da gene de kalıyor.

Oleophobic kaplamalı olmadıkça parmak izine çözüm yok maalesef. Benks mi ne bir marka var XDA da birisi almış çinden getirtmiş. Onda var bu kaplama ve videosu da vardı. Ancak bu kaplamaların da 3-4 ay sonra etkisini yitirdiği yönde söylenti var.

Yenilenebilen oleophobic sıvı kaplamalar filan da gördüm bu iş için. Cila gibi ara ara yapıyosun.

XDA da sıvı araba cilası kullanan bile var denemek için. Güzel oldu demiş bi de

Oleophobic koruyucular çok başarılı ama benim bildiğim bir miktar görüntü kaybına sebep olabiliyor. Bu kadar güzel ekranı olan bir cihaza kullanılır mı tartışılır. Ultra nano clear bir ekran koruyucusu çıkarsa h hem görüntü bozmayan hem de yağ tutmayan bir koruyucumuz olur. Benim tavsiyem telefon kılçal çiziklere meğilli olduğu için idarelik cristal olanlardan alıp iyi ürünlerin çıkmasını beklemek daha iyi olur. Bir de bu ürünlerin tuzlu suda, klorlu suda nasıl tepki vereceğini de bilmiyoruz. Ben idarelik aşağıdaki ürünü aldım. Gelmesini bekliyorum

Sony Xperia Z Screen Protector Steinheil Dual [Ultra Crystal]

• quote:

Orijinalden alıntı: berhan?

diğer konularada yazdım birde buraya yazayım
    wifi çok az çekiyor salona geçiyorum kopuyor ama ablamın takoz telefonu bile full alırken benim xperia z sıkıntı çıkarıyor garantiyemi vermeliyim?

Hangi gta dostum dedigin ? vice city var bende oynuyorum ne takılma ne birşey. suana kadar .

Real racing 3
    GANSGTER rio
    ravensword 2
    Gta vice city

bunları oynadım 0 kasılma 0 sorun.
  • Arkadaşlar program tavsiyeleri kısmına biraz geliştirebilirmiyiz. Daha doğru dürüst program yükleyemedim.Olmazsa olmaz programları (antivirüs, navigasyon, tarayıcı v.b.). Birde mevcut program açıklamaları yazmanız mümkün mü?

Birde size basit bir sorum olacak. Crome da adres çubuğundaki adresin üzerine basılı tutsamda kopyala seçeneği çıkmıyor. Neyi yanlış yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _EFE_ -- 16 Nisan 2013; 23:47:09 >
  • Custom dock nasıl yapabiliriz ? cevaplarsan sevinirim videosu varsa veya xda developarsda konusu varsada olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert1905x

quote:

wifi çok az çekiyor salona geçiyorum kopuyor ama ablamın takoz telefonu bile full alırken benim xperia z sıkıntı çıkarıyor garantiyemi vermeliyim?

Hangi gta dostum dedigin ? vice city var bende oynuyorum ne takılma ne birşey. suana kadar .

Real racing 3
    GANSGTER rio
    ravensword 2
    Gta vice city

gta vice city şimdi format atmasam video çekerdim 0 kasılma değil siz farkedemediniz sanırım

• quote:

quote:

quote:

Real racing 3
    GANSGTER rio
    ravensword 2
    Gta vice city

gta vice city şimdi format atmasam video çekerdim 0 kasılma değil siz farkedemediniz sanırım

Dostum neyi fark edemicem hayatım oyun oynamakla gecti.Kasılma falan yok oyunda 45dk oynadım. kasılmadan kastın çok nadir köşelerden koşarak dönerken oluyor o ise ona kasılma diyorsan ohoo :) 100de1 olan birşey. normal oyunu oynarken araba sürerken görev yaparken kasılma yok.

İlk defa gittigin yerlere birdaha gittinmi o yavaşlamada olmuyor. Kasılma hiç olmadı bende yavaşlama oluyor ama mape yeni gidiyorsan 2.defa git olmuyor

2görev yaptım oynanabilrikte bir problem yok ama gta 3 de ekran daha yakındı bunda camera ayarı yok o yuzdne hosuma gitmedi uzaktan gösteriyor silip gta 3 yükliyim

modern combat 4 zero hour bu oyunu yuklemeyi beceremedm yapan olursa haber versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1905x -- 17 Nisan 2013; 0:11:33 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Real racing 3
    GANSGTER rio
    ravensword 2
    Gta vice city

Dostum neyi fark edemicem hayatım oyun oynamakla gecti.Kasılma falan yok oyunda 45dk oynadım. kasılmadan kastın çok nadir köşelerden koşarak dönerken oluyor o ise ona kasılma diyorsan ohoo :) 100de1 olan birşey. normal oyunu oynarken araba sürerken görev yaparken kasılma yok.

İlk defa gittigin yerlere birdaha gittinmi o yavaşlamada olmuyor. Kasılma hiç olmadı bende yavaşlama oluyor ama mape yeni gidiyorsan 2.defa git olmuyor

2görev yaptım oynanabilrikte bir problem yok ama gta 3 de ekran daha yakındı bunda camera ayarı yok o yuzdne hosuma gitmedi uzaktan gösteriyor silip gta 3 yükliyim

modern combat 4 zero hour bu oyunu yuklemeyi beceremedm yapan olursa haber versin.

oyun bi şekilde hallolurda wifi cekmiyor yav deli olcam xperiatryi aradım kadın boş boş konuştu :S bi garantiye gideyim ufaktan

• @berhan?

Anasayfada wifi için yapılcak var onu yaptınmı ? telefonun wifisi düşük . anasayfadakini yapinca hallouyor düşük sinyalde kapatmıyormus normalde kapatıyor.
  • Arkadaşlar wifi sorunu cok büyük bir sorun. hiçbirşey çekmiyor alet baştaki wifi fix de yaptım oda göstermelik düzeltiyor. 2000 tl lik telefonda wifi nasıl cekmez ya 1000 liralık cihazlar çekiyor. Servise yollasak düzeltilirmi bu sorun
  • Wrapsol tam kaplama alıcam sanırım. Muhtemelen istediğim özelliklerde değil, idareten alıp uygulıcam gibi gözüküyor.

Wifi konusuna kesinlikle katılıyorum. Root etmeyi düşünmediğimden ötürü sony'nin ilgili güncellemesini bekliyorum. Global olarak baya geri dönüş yapılmış wifi konusunda. Eminim üzerinde duracaklardır. Wifi çok kullanan biri değilim fakat performansı kapalı alanda çok kısıtlı.
  • arkadaslar telefonumu bugun test ettim japon display cikti.ben isvecye oturuyorum demek isvece japon display verdiler ama benim telefonun ekrani asiri guzel ve renkli. seviyorum telefonu .kendine bagliyor insani
  • quote:

Orijinalden alıntı: shootographer

Arkadaşlar birşey denemenizi isteyeceğim... Whats app açık iken gelen bildirim sesinden sonra gittikçe azalan ve kesilen toplam 1 sn süren gürültü gibi bir ses geliyor... Hatta bu tlf boşta iken gelen diğer bildirim seslerinde de var... Siz de gece sessiz bir ortamda deneyip paylaşırmısınız?

Aynen, bende de var o ses. Siz de root yapıp ses modunu yüklediniz mi? (Purexaudio..)
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinoza17

root ile ilgili olarak. dün adb sürücülerini yüklememişim.yeni farkettim.(burada sadece xperia z yazan dosyayı kurdum) ilk sıkıntımı atlattım şimdi de şöyle bir sıkıntı oluyor. *#*#7378423#*#* yapıyorum display ekranına geliyorum orada takılıyor. beyaz ekranda kalıyor. bilgisayarda enter'a basınca da hata veriyor. 6-7 kere denedim ama banamısın demedi. ne olabilir?

Bende Aynı Sorunu Yaşadım. Xda'da da Bu Sorunu Yaşayan Az da Olsa İnsan Var. Pc Companion Yazılımını Tamamen Kaldırınca Bu Sorun Düzeliyor Ve Beyaz Ekranı Geçebiliyorsunuz. Bir de Öyle Deneyin :) (Yazılımı Kapatman İşe Yaramıyor, Tamamen Kaldırmak Gerekiyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: thedealer

Arkadaşlar wifi sorunu cok büyük bir sorun. hiçbirşey çekmiyor alet baştaki wifi fix de yaptım oda göstermelik düzeltiyor. 2000 tl lik telefonda wifi nasıl cekmez ya 1000 liralık cihazlar çekiyor. Servise yollasak düzeltilirmi bu sorun

Bende wifinin zayıf olmasından şikayet ediyordum ama anlatılan işlemi yapınca note 2 nin çektiği yerden daha uzağa gittiğim halde kopma yaşamadım.Önemli olan jopmanın olmaması,çubuk sayıları insanı aldatabilir.Full çeker gibi görünen telefonlarda tam göstermiyor olabilir.Bu telefon çektiğinden az gösteriyor.wifi analizer ile kontrol etmenizi öneririm.
    Ama telefonunuz rootlu ise o işlemi uygularsanız problem halloluyor.
  • Wifi konusu:
    Wifi abartıldığı kadar kötü değil benim eski telefonum (HTC Desire Z) ile nerdeyse aynı şekilde çekiyor evin içinde. Wifi fix yapmadan önce daha kötüydü orası kesin.
    Yanlız şöyle birşey var üstteki wifi göstergesine kanmayın orda bazen hiç çizgi yokken bile canavar gibi data akışı oluyor. Esas göstergede bir terslik var bence onu düzeltmeleri lazım.

Diğer konu:
    @aiolos
    PC companion u kaldırıp düzelttim diyen kim var kaynağın linkini verebilir misin? Böyle birşey gerçekse rehbere ekliyeceğim ama şüpheliyim o konudan. Bildiğim kimse pc companion u kaldırmadı makineden root ederken. Yazılımı kapattığınızdan emin misiniz çünkü sağ alta küçülüyor kapatmaya basınca kapanmıyor kapattık sanıyor olmayasınız.)
  • Gürol hocam, bu sefer pişti benden

@grolof
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

Gürol hocam, bu sefer pişti benden

@grolof

Haklısın aynen öyle oldu.
    Demekki iki kişi aynı şeyi söylüyorsa doğruluk payı yüksek.
    Hakikaten daha evvelde yazmıştım hatta siz uyarmıştınız 1 veya 0 ı değiştirince şarzı çok yiyor diye bende onu düzeltmiştim.Benimde bir ölçüm yerim var bu işlemi yapmadan evvel balkonda kopmalar oluyordu ve radyo çalamıyor internete giremiyordum bu 87 yi 100 yapma işleminden sonra balkonda çektiği gibi apartmanın dışında balkonun altında denedim rahatlıkla internete girdim ve kopma olmadı.Note 2 en iyi çeken diyordum bu şimdi ondan daha iyi çekiyor.
    Problem yaşıyan arkadaşların birazda modemi suçlamaları lazım sanıyorum.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.