Şimdi Ara

*** XPERIA Z - SIK SORULAN SORULAR ve TEKNİK REHBER ***ANA KONU (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.642
Cevap
61
Favori
419.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iOC

Geçen telefon baya bir parmak izi olunca yıkamaya kadar verdim, musluktan hafifçe akan su ile yıkadım ve bir gün sonra arka kameranın bulunduğu yerde içeride su damlacıkları olduğunu gördüm. Suyun içerisinde 2-3 dakika beklediğinde böyle birşey olmamıştı... Değişim için geri göndermelimiyim?

ben parmak izi vs olunca bulaşık detarjanı ile ılık suda yıkıyorum su kaçırma kabarcık vs görmedim oda çok ilginç su oraya nasıl geçmiş ki

sony xperia z nin türkiyede garantisi tr satılan ve sadece isveç cihazlara var diye duymuştum
  • quote:

Orijinalden alıntı: grolof

quote:

Orijinalden alıntı: thedealer

Hocam jelatini alip yapıştırdığımızda suya sokunca jelatin açılıyormu? Sony mail attım geri dönüş olmadı bunun için özel jelatinde üretmesi lazım sony'nin telefonun en büyük yeniligini kullanamıyacağız eger açılıyorsa.

Birde root yaparken takılırsa telefonun acılmama riski yüksek mi?

Anti shatter denen bir ekran koruyucu ve değil suyla ıslanınca çıkmadığı gibi çıkarmak için bayağı kuvvet denemen lazım.
    Root yapoarken telefon takılmıyor zaten runme bat dosyası bilgisayarda takılıyor ve kabloyu çıkarsanda herhangi bir problem olmuyor.

Bu üstündeki zaten çok özel bir jelatin ve tüm xperia serilerinde var.

Yok hocam o degil 15 20tl satılan ekran koruyucu jelatinler varya onları demek istedim.Neden derseniz telefon aşırı parmak izi belli ediyor. ekran koruyucu yaptıkmı o sorun gider ama buseferde en büyük özelligi olan suya sokma işi ne olacak. suya sokunca onlar kalkarmı acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

quote:

Orijinalden alıntı: chaviourknight

mw ve real racing 3 ü yükledim. oyunun icindeki sesler walkman de neden gozukuyor.

daah önce yazdığım yöntemle oyun klasörlerine ".nomedia" adlı boş dosya koyun görünmez.

önceden coktu şimdi az var sarkı ,bazıları duruyor. acaba sarkıların oldugu klasorun icine mi atcaz.
  • Eskiden Lucky Patcher die program vardi şimdi yokmu ? ne markette var ne apkmania da bulabildim
  • benim telefonum çok çabuk ısınıyor ninja fruit oynuyorum birkaç dakika hemen ısınıyor sizlerdede böle bir sorun varmı acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baboas -- 22 Nisan 2013; 1:49:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert1905x

Eskiden Lucky Patcher die program vardi şimdi yokmu ? ne markette var ne apkmania da bulabildim

https://hotfile.com/dl/203964254/8c78804/Lucky_Patcher.rar.html

Buyur bendekini upload ettim
  • Benim panel sharp ve bu akşam telefonu kapatıp açtığımda açılış ekranında ölü piksel farkettim.Sonrasında dead pixel programını indirip siyah ekranda baktım ve ölü piksel olduğunu kesinleştirdim.Bir tane belirgin var ondan eminim fakat 2-3 tane minnacık farklı bölgelerde ölü piksel olduğunu düşündüğüm noktalar var.Belirgin olandan daha küçük onlar toplu iğne ucu kadar.
    Bu durumda ne yapabilirim?
    İlk ay dolmadığı için birebir değişim hakkım var mı?

Şimdi tekrar baktığımda toplam 5 tane ölü piksel var!..

Birebir değişim için ölü piksel konusunda en az sayı nedir? Örneğin 3 pikselden sonra değişim.
    Birde ilk bir ay içindeki sorunlu ürünlerde birebir değişim oluyor diye biliyorum ama kesin bilgisi olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Eskiden Lucky Patcher die program vardi şimdi yokmu ? ne markette var ne apkmania da bulabildim

@grolof Update geldi yükleyince ok dedim. şimdi lütfen bekleyinizde kalıyor update yapmaycakmıydık ? (şimdi actım calıstı ekranda 2tane luck patch simgesi var. ekranda sürekli Lucky patcher has been granted superuser permission yazısı geliyor. yaninormalde 1kere gelen şey 5sn bir cıkıyor

@baboas evet telefon cabuk ısınıyor senle alakası yok.

@ghostefe sony arayip ögrenmen en iyisi olur yada garantörü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1905x -- 22 Nisan 2013; 2:08:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ghostefe

Benim panel sharp ve bu akşam telefonu kapatıp açtığımda açılış ekranında ölü piksel farkettim.Sonrasında dead pixel programını indirip siyah ekranda baktım ve ölü piksel olduğunu kesinleştirdim.Bir tane belirgin var ondan eminim fakat 2-3 tane minnacık farklı bölgelerde ölü piksel olduğunu düşündüğüm noktalar var.Belirgin olandan daha küçük onlar toplu iğne ucu kadar.
    Bu durumda ne yapabilirim?
    İlk ay dolmadığı için birebir değişim hakkım var mı?

Şimdi tekrar baktığımda toplam 5 tane ölü piksel var!..

Birebir değişim için ölü piksel konusunda en az sayı nedir? Örneğin 3 pikselden sonra değişim.
    Birde ilk bir ay içindeki sorunlu ürünlerde birebir değişim oluyor diye biliyorum ama kesin bilgisi olan var mı?

aynı sorun bendede var

en az 3-4 tane açılış ekranında fark ediliyor ve test programında siyah ekran kısmında belirgin şekilde görülebiliyor.

ne yapmam lazım telefonu alalı 2 gün oldu, fena halde moralim bozuldu şu an

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mSilver -- 23 Nisan 2013; 23:45:02 >

• Ölü piksel'i olan arkadaşlar kısa bir bilgi vereyim. Eğer ölü piksel dediğiniz şey siyah ekranda beyaz görünüyorsa ya da kırmızı yeşil mavi de olabilir. ölü değil (dead pixel) takılı kalmış piksel (stuck pixel) diye tanımlanıyor. Ölü piksel siyah durumda kalırsa denilen durum.

Bazı kullanıcılar bu taklı kalmış pikselleri uzun süre özel videolar oynatarak açabiliyorlar. İsterseniz zamanınız varsa bunu deneyin örnek bir ölü piksel düzeltme videosu şurda var mesela bu videoyu 1-2 saatten az olmamak şartıyla oynatmanız gerek.

http://www.youtube.com/watch?v=F23aHQ2oYQs (bundan başka 8-10 saatlik videolarda var dead pixel fix diye youtube da aratıp HD olanlarından birini açın)

DİKKAT BU VİDEOLAR SARA NÖBETİNE YOL AÇABİLİR EĞER BÖYLE BİR HASTALIĞINIZ VARSA DİKKAT EDİN

Bu videoların uzun süreli ekranda gösterilmesi takılı kalmış pixelleri açabiliyor.

Ancak işe yaramadığı durumda: hangi durumlarda cihazı değiştirdikleri konusunda kesin bir bilgim yok bazıları 2 bazıları 3 ölü piksel diyor. En iyisi servise gidip bunu halletmeniz. Mümkünse değişim talep edin. Israrcı olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 22 Nisan 2013; 10:03:48 >

• quote:

quote:

quote:

@grolof Update geldi yükleyince ok dedim. şimdi lütfen bekleyinizde kalıyor update yapmaycakmıydık ? (şimdi actım calıstı ekranda 2tane luck patch simgesi var. ekranda sürekli Lucky patcher has been granted superuser permission yazısı geliyor. yaninormalde 1kere gelen şey 5sn bir cıkıyor

@baboas evet telefon cabuk ısınıyor senle alakası yok.

@ghostefe sony arayip ögrenmen en iyisi olur yada garantörü

Benim aklıma gelmediği için yazmamışım.Güncelleme yapmıyacaktın.Ben 2 senedir kullanıyorum.İkisini kaldırıp yeniden kurarak bir dene istersen.

• @never

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2227337

3.sorunun cevabi.

build.prop dosyasında bi satır var onu değiştiriyosun telefon senin cihazda gerçek donanımsal buton var sanıp sanal butonları kaldırıyor tamamen. Bunu yapmadan önce sanal buton yerine geçen applerden birini kurman lazım yoksa butonsuz kalırsın kullanamazsın telefonu. LMT yada Button savior adlı applerden birini kullanın diyor. LMT baya güzele benziyor tasarımı filan.

Bence önce LMT yi bi kurup denemek lazım sonra alttaki tuşlar yok edilebilir.

Yedek alın valla program bi çalışmazsa tuşsuz kalırsınız :)

Banada aresmar (barış abi) yazdı.

• stamina modda sadece whatsapp ve mesajlaşma açık buna ragmen bekleme süresi 11 saat gösteriyor.
    gmail facebook ve twittera telden girmem whatapp mesajlarım. azcıkda oyun oynarım buna ragmen sarjım 12 saat bile gitmiyor.stamina mod sürekli açık
  • quote:

Orijinalden alıntı: baboas

stamina modda sadece whatsapp ve mesajlaşma açık buna ragmen bekleme süresi 11 saat gösteriyor.
    gmail facebook ve twittera telden girmem whatapp mesajlarım. azcıkda oyun oynarım buna ragmen sarjım 12 saat bile gitmiyor.stamina mod sürekli açık

Pil kullanım grafiğini görmeden birşey denemez. Teknik rehber ana konuda şarjın uzun gitmesiyle ile ilgili ipuçlarına bakın.

Stamina mod mucize yaratmaz bu arada. Ben hiç kullanmıyorum STAMINA modunu mesela bluetooth ve nfc hariç herşeyimde açık. Telefon 1,5 günü rahat götürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 22 Nisan 2013; 12:48:00 >
  • bende bluetooth nfs wifi açık degil. vizeler nedeniylede fazla kurcalamıyom teli ona ragmen 12 satten az gidiyo sarjı.cıldıracam resmen
  • quote:

bende bluetooth nfs wifi açık degil. vizeler nedeniylede fazla kurcalamıyom teli ona ragmen 12 satten az gidiyo sarjı.cıldıracam resmen

Yukarda yazmıstım pil az gidiyor yapacak birşey yok istedigin moda sok. stamina ve pil zayif modunu acıp ekranı yarıdan aşagı getirip hiç ellemezsen gider 2gün yoksa imkanı yok. 20saat zor goruyor.
  • Selam,

1. Sorum :

35-WİFİ çekim gücünü arttırmak için alttakileri yapabilirsiniz

Cihazın rootlu olması lazım,
    root explorer ile,
    1- etc/firmware/wlan/prima bu dizindeki WCNSS_qcom_cfg.ini dosyayı bul editör ile aç
    2- Bu satırı bul ConnectivityThresholdDBM=-87 (en altlarda)
    3- Bu değerle değiştir ve kaydet ConnectivityThresholdDBM=-100
    4 -Yeniden başlat

bunları yapıyorum 3. Seçenekteki değeri nasıl değiştireceğim? Çünkü üzerine gelince klavye çikmıyor?

2. Sorum :

Docomo statüs bar yüklemek istiyorum. 2 defa denedim ama recovery den flaslamama ragmen hem alt hemde üstteki bar hiç gözükmüyor ve sürekli sistem durduruldu hatası veriyor ve backup a dönmek zorunda kalıyorum

Acaba xda daki şu uyarıyı mı dikkate almam lazım :

If you have a deodexed rom

1) Flash in recovery

If you have an odex rom (Stock rom)

1) Remove SystemUI.odex and Settings.odex in system/app
    2) Flash in recovery

Ben 1. seçeneği uyguluyorum, stock rom kullaniyorum ve olmuyor. Odex rom için sileceğim dosyalara root exp.dan baktim ama göremedim. Bu dizini söyler misiniz?
    Deodexed rom ve odex rom ne demek? Custom ve stock rom mu?

• quote:

bende bluetooth nfs wifi açık degil. vizeler nedeniylede fazla kurcalamıyom teli ona ragmen 12 satten az gidiyo sarjı.cıldıracam resmen

Ekranın açık olma zamanını yazar mısın? Fazla kurcalamıyorum demenin hiç bir manası yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dominikk

Selam,

1. Sorum :

root explorer ile,
    1- etc/firmware/wlan/prima bu dizindeki WCNSS_qcom_cfg.ini dosyayı bul editör ile aç
    4 -Yeniden başlat

bunları yapıyorum 3. Seçenekteki değeri nasıl değiştireceğim? Çünkü üzerine gelince klavye çikmıyor?

2. Sorum :

Docomo statüs bar yüklemek istiyorum. 2 defa denedim ama recovery den flaslamama ragmen hem alt hemde üstteki bar hiç gözükmüyor ve sürekli sistem durduruldu hatası veriyor ve backup a dönmek zorunda kalıyorum

1) Flash in recovery

2) Flash in recovery

Ben 1. seçeneği uyguluyorum, stock rom kullaniyorum ve olmuyor. Odex rom için sileceğim dosyalara root exp.dan baktim ama göremedim. Bu dizini söyler misiniz?

Odex rom bizimkiler. Orjinal rom kullanıyoruz. Deodex yapılmış romun ayrıca flashlanması gerekir.

Odex uyarılarını göz önüne alarak söylenen klasördeki .odex uzantılı iki dosyayı silmezsen çalışmaz.

Wifi ile ilgili olanda sen sadece dosyayı görüntülüyorsun edit değiştiremezsin tabi ki. Değiştimen için text editörde açman gerekir. Total commander yükle mesela onun kendi text editörü var.

• quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

quote:

Orijinalden alıntı: dominikk

Selam,

1. Sorum :

root explorer ile,
    4 -Yeniden başlat

2. Sorum :

1) Flash in recovery

2) Flash in recovery

Odex rom bizimkiler. Orjinal rom kullanıyoruz. Deodex yapılmış romun ayrıca flashlanması gerekir.

Odex uyarılarını göz önüne alarak söylenen klasördeki .odex uzantılı iki dosyayı silmezsen çalışmaz.

Wifi ile ilgili olanda sen sadece dosyayı görüntülüyorsun edit değiştiremezsin tabi ki. Değiştimen için text editörde açman gerekir. Total commander yükle mesela onun kendi text editörü var.

Wi-fi cekim gucu tamamdir,
    Docomo için de verilen dosyaları Total Commander ile buldum. Bunları silersem ilerisi için sorun çıkmaz değil mi?

Cevapların için çok teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.