Şimdi Ara

Xperia Z2 Çekmeme / Ulaşılamama ve 3G (VCDMA) Çözümü Resimli Anlatım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
8
Favori
11.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

Sonuç ne oldu?

Rus romunu flasladım.. 4.4.4.. Baseband ile oynamadım.. Ve sonuc olumlu.. Sorun düzeldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler simi değiştim direk düzeldi

• ultrAslan-BH U kullanıcısına yanıt
    Sadece sim
    Vodafone

• Bende akşam Orange Fr yükledim, ardından baseband değiştimeden Alman romunu yükledim.. Bakalım bugün test edeceğim düzelmişmi diye..
  • flashtool firmware selector kısmında o yıldırıma bastiğimiz yerde ftf dosyalarını görmüyor

indirdi birleiştirdi fakat görmüyor

ayrıca firmware klasörünede attım gene görmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

flashtool firmware selector kısmında o yıldırıma bastiğimiz yerde ftf dosyalarını görmüyor

indirdi birleiştirdi fakat görmüyor

ayrıca firmware klasörünede attım gene görmedi

Sim kart değiştirince senin 3g sorunum düzeldi mi dostum??

• captor34 kullanıcısına yanıt
    2 gün düzeldi gibiydi baktm hareket edince yerndeğiştirince 3g e değişimi olunca halen oluyor

• Flashtool ftf leri neden görmüyor fikri olan?

• quote:

Orijinalden alıntı: buluton

Bende akşam Orange Fr yükledim, ardından baseband değiştimeden Alman romunu yükledim.. Bakalım bugün test edeceğim düzelmişmi diye..

Arkadaşlar bugün yaptığım kontrole göre gerçekten hatta kesilme olmuyor.. İnanılmaz rahatladım.. Telefonu bu şekilde kullanmak ne güzel birşeymiş..

• buluton kullanıcısına yanıt
    çalışan baseband orange nin, neden alman rom unu attınız? baseband tikini kaldırarak TR rom u kursak da olur ozaman yani orange basebandi durdukça her rom olur mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahm3tt A kullanıcısına yanıt
    Evet olur tabii ki.. Ben Alman Romunu tercih ettim.. İstediğinizi kurabilirsiniz..
    orange fr rom u 3g konusunda sorunsuz...

fakat wifi hotspot konusunda sorunlu.. isterseniz deneyin... baseband neleri kapsıyor? wifihotspot ayarlarını kapsiyor mu?
    Ne anlamda sorunlu.. Şimdi siz dedikten sonra bir kontrol ettim wifihotspot açılıyor ve dışarıdan da bağlantı yapılabiliyor.. Sıkıntılı yeri neresi bir de o şekilde kontrol edeyim.. Baseband, mobil cihazlar ile GSM operatörleri arasında bağlantıyı sağlar.. hotspotu etkilememesi lazım..
    Hatta bak şimdi buldum internette.. Paylaşmak istedim..

''Baseband nedir? Kullanmakta olduğunuz mobil cihazınızın, mobil ağlar ile, yani bir nevi GSM operatörleri ile iletişimini baseband ile sağladığını belirtmemiz gerekmektedir. Baseband ne işe yarar diyenler için daha net bir yanıt vermek istersek, Diyelim ki cihazınız sadece Avea hat ile çalışıyor. Bu durumda sizin baseband sürümünüz, Vodafone ile çalışan bir cihazın baseband sürümünden farklıdır. İşte bu nedenle, yazılım güncellemelerinde, tek bir hat ile çalışabilen cihazların baseband sürümünün kaydedilmesi; gerektiğinde ise, aynı yöntem ile yeniden yüklenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, cihazınız ile iletişim kurmanızın olanaksız olacağını belirtmemiz gerekmektedir. Ancak telefonunuz tüm GSM operatörlerini destekliyor ise, baseband sürümü ile ilgili bir sorununuz olmayacağını belirtmemiz gerekmektedir.
    Özellikle yurtdışından gelen cihazlarda baseband ile ilgili durumlar yaşandığını belirtmemiz gerekmektedir. Fiyatının ucuz olması gerekçesi ile yurtdışından alınan bir cihazda yapılan güncelleme; ve bir takım değişim işlemlerinde, baseband düşürmek, ya da baseband yükseltmek, veya baseband değişmek gerekebileceğini belirtmemiz gerekmektedir. Baseband sürümü ile ilgili bilgileri, telefonunuzun Ayarlar kısmından, Cihaz Hakkında menüsüne ulaşarak, Ana Bant Sürümü detayına bakarak öğrenebilirsiniz. Baseband sürümünün karşılığının Ana Bant sürümü olduğunu belirtmemiz gerekmektedir. Türkçe cihazlarda baseband sürümü, Ana Bant sürümü olarak bulunmaktadır.''

hotspot u açtığım zaman ne pc üzerinden wifi ile ne tablet vs ile internete çıkamıyorum. Baya bir denedim sonuç alamadım. bu arada orange rom kurulu iken baseband tikini seçeceğiz değil mi, sonuçta exclude yazıyor yani atacağımız başka rom un baseband ını kullanmaması için yıldırım bölümünde baseband tikli olacak o zaman?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Evet baseband tikini seçeceğiz.. Zaten seçince farkedeceksin ki solda bulunan kutudan 1-2 tane dosyayı kaldırıyor..
    Orange Fr yuklesek telefondakı hersey sılınır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fertorres

Orange Fr yuklesek telefondakı hersey sılınır mı?

Evet

• Hayır silinmez.. Eğer resimde göreceğiniz şekilde data ve cache yazan tikleri kaldırırsanız sıfırlanmaz.. Ama bence komple sıfırlamanız en güzeli.. PC Companion ile yedek alın ve komple sıfırlayın.. Sonra PC Companion'dan geri yüklersiniz..
  • Sonunda sorunun çözüldüğüne sevindim arkadaşlar herkese geçmiş olsun. :))

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.