< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
XPG LANDER 500 Kasa için Sıvı Soğutucu Konusunda Yardım

-
-
-
Arctic Liquid Freezer II 240mm en olarak 53mm, aynı marka 280mm ise 65mm. Vramlar yüksek profil, ayrıca kasanın üst kısmında kablolar var ve anakart bileşenleri üst tarafa yakın gibi. Bu sebeple 240mm dahi olmayacak gibi. Daha önceden bu model kasaya sıvı soğutucu takan var mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Öndeki fan ramlere temas ediyor olabilir mi? Veya fanları yerine tam oturttuğunuza emin misiniz? Titreşim yapıp o yüzden ses yapıyor olabilir.
Aynı soğutucudan bende de var. Tek orta kısma taktım fanı. Diğerini üste egzoz fanı olarak taktım. Yeterli oluyor 7500f için.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Fanın montajı doğru sistem boşta ya da günlük kullanımda hiçbir sıkıntı yok ama oyunlarda 55 dereceyi geçtiği zaman yoğun ses çıkarıyor
Bütçe varsa ön panele 360mm'lik takabilirsin.
https://www.amazon.com.tr/dp/B0C4WVDCSG?tag=akakceprime-21&psc=1
-
Hocam yeni kasa almaktansa bu bütçeme daha uygun gelir. Ama ön taraftaki 120mm fanları çıkarmam gerekiyor onları da üste mi takacağım? Arka tarafta bir tane egzoz fan var önden çıkaracağım fanları üst tarafta egzoz fan olarak kullanabilir miyim
Dediğin gibi yeni kasa yerine bunu almak daha doğru olur. Sıvı soğutucuyu taktıktan sonra öndeki fanları da tavana takarsın. Zaten egzozda bir adet fan daha var. Bu şekilde yeterli soğutmayı sağlamış olursun.
-
Teşekkür ederim hocam
ön tarafa sıvı soğutma takarsan radyatördeki ısınan havayı içeri basarsın buda hiç olmaz
-
Ben aynı kasada Peerless Assassin 120 kullanıyorum 7500F için. Oyunlarda 60-65 derece maksimum, boşta tarayıcıda gezinirken 40 derece ve oldukça sessiz. Kasada beğenmediğim özellik kasayla gelen fanların sesli çalışması, PWM ayarları yok ve oldukça dandikler cfm falan hak getire. Onları düzgün kasa fanlarıyla değiştirmek lazım. 7500F için sıvı soğutucuya hiç gerek yok bence.
-
Alternatif bir seçenek Raijintek Ponos Ultra MS4 kasa olabilir ama etkili hava soğutma ve Be Quiet! sessiz kasa fanları işini görür...
Hocam ön tarafta 360mm sıvı soğutucu, üst tarafta egzoz görevi görecek 3 tane 120mm fan ve arkada 1 adet egzoz fan. Öndeki sıvı soğutucu sisteme temiz hava mı verecek yoksa sıcak hava mı bilmediğimden soruyorum
Ben yeni nesil oyunları açınca direkt 55 lerden başlıyor 75 e kadar çıkıyor. Ses konusunda biraz hassasım sistem boştayken hiç sıkıntı yok ama oyunlarda maalesef istediğim gibi olmuyor.
Aklımda sistemi Corsair 5000D airflow kasaya taşımak ya da eski kasaya uygunsa ön tarafa sıvı soğutucu takmak var. Ama bu kasa da güzele benziyor soğutucuda istediğim genişlikte ise fiyatı da uygunmuş.
İşlemciye %100 yüklendiğimde bile 75 dereceyi görmedim hocam. Yani estetik açıdan sorun olmayacaksa çift fanlı kule tipini düşünebilirsiniz, ben çok memnunum açıkçası. Sizin kullandığınız sıvı soğutmadan bile iyiymiş benim sıcaklıklar gerçekten ilginç.
Yok hocam benimde şuan kule tipi soğutucu hatta modeli de şu Thermalright Phantom Spirit 120 Se TL-C12B V2 120MM.
Ses konusunda sıkıntı yaşadığım için sıvı soğutucuya geçmeyi düşünüyorum ama üst taraftaki alan yeterli değil, ön taraf ise verimli değilmiş. Muhtemelen yeni kasaya geçeceğim
İlk mesaja bakınca sıvı soğutma kullanıyorsunuz sandım hocam pardon
Sizin kullandığınız phantom, peerless assassin’e göre daha üst segment aslında, ben fanlar maksimum’a çıktığında sesini ancak duyabiliyorum, ve sıcaklıklarım daha düşük. Acaba montajda bir sıkıntı olabilir mi?
Sıvı soğutmanın şöyle bir avantajı oluyor, küçük anakartlarda soğutmalı ram’leri engellemiyor kule tipi gibi. Sıvı soğutma da fanla beraber pompa sesi de olacak onu da göz önünde bulundurun hocam
Arctic 280mm yada 360mm sıvı soğutucu tadabilirsiniz ponos kasaya...
RADYATÖR ISINACAK FANLARDA İÇERİ ÜFLEYECEK DIŞARI ATILMASI LAZIMKEN SEN SIVI SOĞUTMADA ALSAN BAŞKA SOĞUTUCUDA ALSAN PROBLEMİN DEVAM EDECEK SOĞUTMAYLA ALAKALI BİR PROBLEMİN YOK MONTAJ YADA BİOS AYARLARINDA BİR SIKINTI VAR B650 YADA B850 OLSAYDI CURVE YAPARDIN 7500F ANCA STOK FANLA O DEĞERLERDE ÇALIŞIR SENİN SİSTEM DE BAŞKA PROBLEM VAR O KULLANDIĞIN SOĞUTUCU 9950X BİLE SOĞUTUR
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X