Şimdi Ara

XPS M1330 CD/DVD Rom Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce XPS M1330 T7500 modelini aldım. Ve Vista Home Premium yüklü olarak geldiği için bilgisayarı gereksiz yere kasan bi durumu vardı. Daha sonra Dell Support sitesinden tüm XP sürücülerini indirdim ve XP Pro SP2'yi kurdum. Ancak driver kurulumu sırasında Dell Support sitesindeki XP sürücülerinin yetersiz olduğunu gördüm (özellikle bluetooth için). Ancak XP kurduğumdan beri CD sürücüsünün sağlıklı çalışmadığını farkettim. Mesela ben bilgisayarı açtığım zaman Windows'un açılması sırasında CD eject tuşu çalışmıyor. Yani eğer içerisinde CD varsa o dokunmatik eject tuşuna basıyorum, eject tuşunun mavi ışığı yanıyor ancak CD'yi dışarı çıkarmıyor. VE Wİndows açıldıktan sonra CD sürücü Bilgisayarımın içerisinde görünmüyor. Ancak ben yine eject tuşuna basıyorum ve aygıt yönetecisinden donanım aygıtlarını tara diyorum işte o zaman CD sürücüsünü buluyor. Fakat bu durumda eject tuşu yine çalışmıyor sadece Bilgisayarımın içerisinden CD'yi çıkar dediğimde çıkarıyor.

Bu durumda sorun donanımsal mıdır yoksa format atmakla geçer mi? Ya da CD sürücüsünün firmware update falan mı gerekir?

Bu arada M1330 modeli ile ilgili sorusu olan arkadaş varsa cevaplayabilirim.

• ilginc bir problem, genel bir sorunsa bununla ilgili bir fix dosyası olabilir Dell'in sitesinde

bu arada kullanırken işlemciden seni rahatsız eden bir çınlama sesi geliyor mu, hemen hemen herkes bundan şikayet etmiş
  • Arkadaşlar zamanınızı aldığım için kusura bakmayın:) Çünkü dile getirdiğim sorunu BIOS'tan "Load defaults" diyerek çözdüm. CD Rom şu an aslanlar gibin.

Evet cyber444 işlemciden 2 dakkada bir o ses geliyor ama rahatsız edici bir ses değil.
  • cdromda sorun oluyo demişsiniz, sizin bilgisiyarınızda da ilk açılırken gri bir ekranda şunlar çıkıyormuydu?:
    the device in the system modular bay cannot be identified, it may not be completey inserted or may have some other problem...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ender^^

Arkadaşlar zamanınızı aldığım için kusura bakmayın:) Çünkü dile getirdiğim sorunu BIOS'tan "Load defaults" diyerek çözdüm. CD Rom şu an aslanlar gibin.

Benzer bir sorunum var.
    Dell B120'de.
    Bios'dan Load Defaults yapmama rağmen sorunu çözemedim.
    Bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?

Aynı uyarıyı aldıktan sonra ESC'e basınca Windows açılıyor fakat Dvd-rom'u göremiyor bu sefer de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 28 Haziran 2009; 15:48:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lg x200 netbook xp driver ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.