Şimdi Ara

Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
862
Cevap
20
Favori
171.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eğitimşehitleri

slm arkadaşlar 15gün önce 2004 model citroen xsara 1.4hdi araba aldım başıma gelmeyen kalmadı ufak bir su eksiltme sorunu vardı hortumlar ha bire su kaçııyordu servise gittim 5000tl masraf çıkardı.motor pistonu çatlak,gömlek v.b diye.sizden bi ricam olacak pert cihazdan motor mu söküp takayım yoksa antep yollarına mı düşeyim .antep 2500tl diyor acil yardım

Geçmiş olsun,hangi şehirdesiniz?
  • arkadaslar gecen gun sabah erkenden uyandım gaz taktırmaya gıtmek ıcın ama bı motorcu arkadas taktırmamam konusunda benı ıkna ettı sabah bı paça ıcıp gerı dondum eve :D sehır ıcı kac yaktıgını ogrenmek ıcın depoyu fulledım 310 yakmıs bende vazcaydım sımdılık taktırmaktan,umarım ıyı yapmısımdır,taktırırsam da lavato taktıracaktım bu arada.
  • 2004-2005 model citroen xsara HDI araçların piyasada kaç farklı donanımla satıldığını biliyormusunuz. örneğin bu araçlarda yol bilgisayarı yok biliyorum, deri direksiyon yok biliyorum... bazılarında sis farı var bazılarında yok... acaba kaç farklı donanım seviyesi var ?
  • diyarbakır.diyarbakır sanayisinde yaptırdım 4000tl gitti.kötü yakıttan dolayı piston çatlak blok ++++ vs.acaba arabayı elden hemen çıkarmalı mıyım ne dersiniz hocam
  • arkadaslar sarj yerını yolcu koltugunda oturan kısının sol bacagının vuracagı yere koyan muhendısı kınıyorum,ya mp3 calar takıym dedım sordum elektrık alması geektıgı ıcın elektrık olan yere takılmalı ımıs halıylede o kısım okadar berbat bıyerde oldugu ıcın mp3 takamıyorum, bı elektrıkcıye gıdıp cakmaklıga elektrık taktırıcam sanırım mekanızmasını degıstırecek ,bunun baska bı yolu varmıdır ya ,bılen varsa bı cvp yazarsa, bırde bu elektrıklı sol cam tavana vurdummu bıraz gerı ınıyo sanırım sıkıstırma mekanızması nın ayarı kacmıs dıye dusunuyorum, bu dert ten de muzdarıp olupta cozen varsa yardımcı olursanız sevınırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercantuna

arkadaslar sarj yerını yolcu koltugunda oturan kısının sol bacagının vuracagı yere koyan muhendısı kınıyorum,ya mp3 calar takıym dedım sordum elektrık alması geektıgı ıcın elektrık olan yere takılmalı ımıs halıylede o kısım okadar berbat bıyerde oldugu ıcın mp3 takamıyorum, bı elektrıkcıye gıdıp cakmaklıga elektrık taktırıcam sanırım mekanızmasını degıstırecek ,bunun baska bı yolu varmıdır ya ,bılen varsa bı cvp yazarsa, bırde bu elektrıklı sol cam tavana vurdummu bıraz gerı ınıyo sanırım sıkıstırma mekanızması nın ayarı kacmıs dıye dusunuyorum, bu dert ten de muzdarıp olupta cozen varsa yardımcı olursanız sevınırım

Mp3 dinlemek istiyorsanız kaset adaptörü alabilirsiniz;hem aracın sağıyla soluyla da oynatmamış olursunuz.cam konusunda bir deneyimim yok ama elektrikli camı olan her aracın başına gelebilir bir problem.Size bir soru: Camın kapandıktan sonra indiği yer var ya aracınızı hiç cam o kadar açıkken kontağını kapattınız mı?Yani cam açıkken kontağı kapattığınız oldu mu?

@eğitimşehitleri
    Aracın başına gelenleri alıcıya söyleyecekseniz tabi ki elden çıkarabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: chnbs

quote:

Orijinalden alıntı: ercantuna

arkadaslar sarj yerını yolcu koltugunda oturan kısının sol bacagının vuracagı yere koyan muhendısı kınıyorum,ya mp3 calar takıym dedım sordum elektrık alması geektıgı ıcın elektrık olan yere takılmalı ımıs halıylede o kısım okadar berbat bıyerde oldugu ıcın mp3 takamıyorum, bı elektrıkcıye gıdıp cakmaklıga elektrık taktırıcam sanırım mekanızmasını degıstırecek ,bunun baska bı yolu varmıdır ya ,bılen varsa bı cvp yazarsa, bırde bu elektrıklı sol cam tavana vurdummu bıraz gerı ınıyo sanırım sıkıstırma mekanızması nın ayarı kacmıs dıye dusunuyorum, bu dert ten de muzdarıp olupta cozen varsa yardımcı olursanız sevınırım

Mp3 dinlemek istiyorsanız kaset adaptörü alabilirsiniz;hem aracın sağıyla soluyla da oynatmamış olursunuz.cam konusunda bir deneyimim yok ama elektrikli camı olan her aracın başına gelebilir bir problem.Size bir soru: Camın kapandıktan sonra indiği yer var ya aracınızı hiç cam o kadar açıkken kontağını kapattınız mı?Yani cam açıkken kontağı kapattığınız oldu mu?

@eğitimşehitleri
    Aracın başına gelenleri alıcıya söyleyecekseniz tabi ki elden çıkarabilirsiniz.

kaset adaptoru sorun dıılde orjınal teyp te kaset calar yok ,sorun ordan bıraz buyuk yanı

• 2002 model xsara 2'lerde ABS standart donanımdı değil mi arkadaşlar? ben öyle hatırlıyorum ama. hatta 2001 modelden itibaren tüm xsara 2'lerde standart donanım diye biliyorum..

değilmiş bugün bir araba bakmaya gittim, abs işaretli değildi özelliklerinde. kontağı açıp kontrol ettim, gerçekten yokmuş abs. halbuki ben standart donanımında var diye biliyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 27 Ekim 2011; 21:38:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eranyumm

2002 model xsara 2'lerde ABS standart donanımdı değil mi arkadaşlar? ben öyle hatırlıyorum ama. hatta 2001 modelden itibaren tüm xsara 2'lerde standart donanım diye biliyorum..

değilmiş bugün bir araba bakmaya gittim, abs işaretli değildi özelliklerinde. kontağı açıp kontrol ettim, gerçekten yokmuş abs. halbuki ben standart donanımında var diye biliyordum.

1.4 dizellerde donanım kısılabiliyor ama benzinlide 2002 yada 2003 sonrasında 6 airbag,esp,abs standart olmalı

• ben de 2001'den itibaren xsaralar'da abs+ebd çift hava yastığı, dört cam otomatik ve klima standart donanımda sanıyordum. ama öyle olmadığını bizzat görmüş oldum, kontağı açınca abs ışığı yanmıyordu.. zaten buna benzer başka ilanlarda var internette , abs yok görünüyor.
  • merhabalar, 2001 xsara1 clim sahibiyim.bu clim ne anlama geliyor?klima mı?klima ise diğer xsara modellerindede klima var.birde xsara 1 lerde full model olan hangisidir?sx mi clim mi?ve aralarındaki donanım farklılıkları nedir arkadaşlar..teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frisby2

merhabalar, 2001 xsara1 clim sahibiyim.bu clim ne anlama geliyor?klima mı?klima ise diğer xsara modellerindede klima var.birde xsara 1 lerde full model olan hangisidir?sx mi clim mi?ve aralarındaki donanım farklılıkları nedir arkadaşlar..teşekkür ederim.

Aslında karışık bende de aynı araç var 2000 model clim 1.6 8valf motor ara bi motor diyelerinde de klima var ama bu aracın bu motor kategorisini bende çözemedim bi bakıyorsunuz 8v olan 1.4 motoru var 1.6 olanlar 16v diye gözüküyor bende pek anlamışdeğilim ama gerçekten çok güzelbi araç kazasız belasız sürüşler herkeze
  • Orijinalden alıntı: Kolegaa

Aslında karışık bende de aynı araç var 2000 model clim 1.6 8valf motor ara bi motor diyelerinde de klima var ama bu aracın bu motor kategorisini bende çözemedim bi bakıyorsunuz 8v olan 1.4 motoru var 1.6 olanlar 16v diye gözüküyor bende pek anlamışdeğilim ama gerçekten çok güzelbi araç kazasız belasız sürüşler herkeze

1.6 16v olanlar 2001 ve sonrası olan xsara 2 makyajlı kasalarda var.
  • Arkadaşlar citroen xsara 1.4 hdi 2005 model aracım var. Bagaj amortisörleri bozuldu. Servise sordum 210 TL dedi. İnternette araştırdım fiyatı yaklaşık 40 TL civarı. Fakat 2 farklı amortisör var;
    1-BTCar Citroen Xsara Break Bagaj Amortisörü 1997-2005 2 Adet Takım
    2-BTCar Citroen Xsara Bagaj Amortisörü 1998->> 2 Adet Takım
    Bunlardan hangisinin aracıma uygun olduğunu bilen varsa yardımcı olabilir mi?
    Çok teşekkür ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cllkdrclk

Arkadaşlar citroen xsara 1.4 hdi 2005 model aracım var. Bagaj amortisörleri bozuldu. Servise sordum 210 TL dedi. İnternette araştırdım fiyatı yaklaşık 40 TL civarı. Fakat 2 farklı amortisör var;
    1-BTCar Citroen Xsara Break Bagaj Amortisörü 1997-2005 2 Adet Takım
    2-BTCar Citroen Xsara Bagaj Amortisörü 1998->> 2 Adet Takım
    Bunlardan hangisinin aracıma uygun olduğunu bilen varsa yardımcı olabilir mi?
    Çok teşekkür ediyorum.

Break olan Station Wagon araç anlamına gelir sanırım sizin aracınız sw değil bu durumda 2. seçeneği tercih etmeniz doğru olur.
  • arkadaşlar merhaba ağustos da aldığım xsaramda şu ana kadar sorun yaşamadığım için sadece merak için girip baktığım sayfanıza bir sorunla dönüş yaptım:)
    dün rampa aşağı inerken araba motor soğutma sıvısı arızası verdi sembolün ne olduğunu anlamak için internette gezinirken çok güzel bir kullanım kılavuzu buldum hem benzinli hem dizel bütün araçlarını kapsıyor nerede ise isteyen arkadaşlar var ise pdf tarzında gönderebilirim linkini versem daha kolay olur ama malesef tekrardan bulamadım her ne ise yardımcı olabilirsem sevinirim hayırlı günler dilerim...
  • mrb arkadaşlar, ben de artık 2000 model 1.6 SX modeli otomatik vites ve lpgli bir Xsara sahibiyim... aranıza yeni katıldım... aklıma takılan şey, araç 15 gündür yatıyormuş havalar da soğuk... ondan dediler ama bilmiyorum... aracı çalıştırdık, 1. vitesten 2.'ye geçerken küt etti sarsıldı... sonra araba ısınınca bir daha hiç yapmadı... geri vitese de gayet rahat geçiyor rampada milim kaydırma yapmıyor... şanzımancıya götürdük 2 bobin ve şanzıman yağı değişmesi gerekiyor dedi... 600 TL civarı tutar dedi... Bu problemi yaşayan var mı? Nedenini bilen ya da bir tahmin yürütebilen ya da şu ustaya git o bilir diyebilen var mı? Araç orjinal 82.000'de. Araçta çamurluklar hariç boya yok, etiketleri duruyor daha kapı içlerinde... 12.500 tl ye aldım... Yorumlarınız nelerdir? Bu arada kullanma klavuzu olan varsa gönderebilir mi? Tşk...
  • teşekkür ederim ama sanırım bu Xsara II için benimki 2000 model olduğu için I model oluyor, yani yassı farlı olan model... bir de yazdığım diğer konular ile ilgili bir yorumun yok mu arkadaşım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperalperler

teşekkür ederim ama sanırım bu Xsara II için benimki 2000 model olduğu için I model oluyor, yani yassı farlı olan model... bir de yazdığım diğer konular ile ilgili bir yorumun yok mu arkadaşım?

otomatik şanzımanlar hakkında bilgim yok ne yazık ki. aracınız Xsara 1 için Citroen'e internet sayfasından mail atmayı deneyin. kullanma kılavuzunu gönderebilirler.. zira bu kılavuzu maille isteyen bir arakdaşa Citroen'den göndermişler.. size de gönderebilirler.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.