Şimdi Ara

Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
862
Cevap
20
Favori
171.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: chnbs

quote:

Orijinalden alıntı: cheetlack

senin dediğin yer iller otomotivmiş orası değil onu öğrendim en azından:)

Yok hocam orası değil: Çelebi oto,DSİ girişi.

çelebi oto demişken bu servisi gerçekten çok seviyorum özellikle para konusunda az alırım hak yemem düşünceleri var gibi geldi.(Müşteriyi memnun etmeyide kazanmayıda iyi biliyorlar)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citroxsara

quote:

quote:

çelebi oto demişken bu servisi gerçekten çok seviyorum özellikle para konusunda az alırım hak yemem düşünceleri var gibi geldi.(Müşteriyi memnun etmeyide kazanmayıda iyi biliyorlar)

Kahraman Usta iyidir,senelerdir ustamız.

• quote:

quote:

quote:

quote:

aracınızın modeli neydi ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

aracınızın modeli neydi ?

Xsara.

• quote:

Xsara.

hocam seni hatırlıyorum forumdaki eski mesjalarından. sende 2003 xsara vardı değil mi? en son 70bin km. civarındaydı sanırım, şimdi kaç oldu km.si? nasıl bir sıkıntı vs. oldu mu hiç?

benim de 2003 xsara vardı, yaklaşık 2,5 yıl kadar kullandım. geçirdiğim kaza sebebiyle sigorta şirketi aracı perte çıkardı. çok şükür bir şey olmadı bize. nasip olursa yine xsara almayı düşünüyorum ama son zamanlarda ilanları inceliyorum, yukardaki bir arkadaşın da söylediği arka torsiyon sorunuyla sıkça karşılaşmaya başladım. iki farklı ilanda arka tekerleğin sürttüğünden bahsetmişler. birisi üç kişiden fazla binince sürtüyor demiş, diğer ilanda fazla yük binince sürtüyor denmiş. o konu biraz kafamı kurcaladı. sizin araçta sürtme sorunu oldu mu? internette arattığım kadarıyla arka torsiyon onarımının işçilik maliyeti nedeniyle 500 tl.yi bulabildiği yazıyor. torsiyon yapılınca kalıcı çözüm oluyor mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 11 Ağustos 2011; 19:39:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eranyumm

quote:

Xsara.

hocam seni hatırlıyorum forumdaki eski mesjalarından. sende 2003 xsara vardı değil mi? en son 70bin km. civarındaydı sanırım, şimdi kaç oldu km.si? nasıl bir sıkıntı vs. oldu mu hiç?

benim de 2003 xsara vardı, yaklaşık 2,5 yıl kadar kullandım. geçirdiğim kaza sebebiyle sigorta şirketi aracı perte çıkardı. çok şükür bir şey olmadı bize. nasip olursa yine xsara almayı düşünüyorum ama son zamanlarda ilanları inceliyorum, yukardaki bir arkadaşın da söylediği arka torsiyon sorunuyla sıkça karşılaşmaya başladım. iki farklı ilanda arka tekerleğin sürttüğünden bahsetmişler. birisi üç kişiden fazla binince sürtüyor demiş, diğer ilanda fazla yük binince sürtüyor denmiş. o konu biraz kafamı kurcaladı. sizin araçta sürtme sorunu oldu mu? internette arattığım kadarıyla arka torsiyon onarımının işçilik maliyeti nedeniyle 500 tl.yi bulabildiği yazıyor. torsiyon yapılınca kalıcı çözüm oluyor mu acaba?

Merhaba,04 dizel sahibiyiz.Km'den bahsettim mi bilemiyorum hocam ama şu an 102 bindeyiz;Allah'a şükür bir problemimiz olmadı,gayet memnunuz.Biz zaten en fazla üç kişi bindiğimiz için sürtmeyle de karşılaşmadım.Malum torsiyon Xsara'ya has bir yapı değil hocam,birçok araçta kullanılıyor.Benim bu konuda duyduklarım şöyle:
    1-Yetkili servis fiyatı fazlasıyla abartılı.
    2-Özel servis uygun bilyalarla gayet makul fiyata halledebilir.(150 civarıydı sanırım)
    3-Dağılana kadar bir şey yapmazsan özel servis de fiyatı makulleştiremeyebilir.
    106 ve Saxo sahiplerinin başına çokça gelir bu sorun,onlardan hiç abartılı bir fiyat duymadım ben;ama yine de kesin bilgi sahibi değilim.

• slm benim x sara 2004 dizel aracımvar motordan ses geliyor birisi motor istiyor dedi diğeri eksantirim mili arızalı dedi istanbul avrupa yakası iyi bir usta lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: sengince@hotmail.com

slm benim x sara 2004 dizel aracımvar motordan ses geliyor birisi motor istiyor dedi diğeri eksantirim mili arızalı dedi istanbul avrupa yakası iyi bir usta lütfen

öncelikle ford-peugeot-citroen in kullandığı bu motor hakkında internette araştırma yapmanızı tavsiye ederim aynı şekilde bir ford özel-yetkili servisine yada citroen-peugeot servislerinede danışablirsiniz özel servisler yetkili servisler gibi değil nede olsa.
  • arkadaşlar selam bugün ofis sahibimiz citroeni olan birini görmüş işyerinin önünde ben sanmış önce daha sonra arabadan başka biri inmiş arabaya bakmış bir süre bagajı açmış aracın camlarını silmiş sınra koyduğu yeri beğenmemiş tekrardan başka biryere çekmiş ordan ofis sahibimiz aracının çekileceğini söylemiş eski yerine almış burdan çekilirmi diye sormuş aracın kaputunu açmış öylesine bakmış biraz aklıma sen geldin diyo ve ekliyo siz xsaracılar hastasınz hepiniz elinizde olsa eve götürüp sevişeceksiniz arabanızla diyo:)
    benim zaten hayalimdir otoparka asansör yaptırıp aracımı evin salonunun ortasına koymak tabi bunun için şato gerekir:))
    dikkat ettimde xsara gerçektende bir hastalık aracımı aldım çok memmunum ama hala ne yaparım içinde ne yapabilirim diye düşünmeye başladım 220 adaptör aldım arabam için ama koyacak yer bulamadım artık eşimle beraber pikniğe vs gittiğimizde bide küçük lcd mizi götürürz antende bişekilde ayarlarız artıkın:) aracımta tek eksi bişi var oda kayseriden gelirken önümdeki kamyondan düşen küçük taş parçalarının ön panjur telef etmesi ve kaputumun panjur etrafı olan yerlerinde kıncal çizikler ve küçük bir göçük oluşturması onuda yaptırdımı hatta amblemsiz panjur almayı düşünüyorum işte ozaman cillop :))

• arkadaşlar selam çoğu yerde aradım ama bulamadığım için deneyerek görmek istedim ve yaptıktan sonrada forma koydum ki yapmak isteyen arkadaşlar fikir sahibi olsun
    öncelikle ortalama 50cm/127cm ebatlarında gümüş rengi aldığım folyo ile (25tl) gözümü karartıp giriştim umarım beğenmişinizdir işçiliği bana ait
    daha öncede böyle birşey ile uğraşmadım
    tamamen acemi işçiliği yani zormu eh ilk yaptığınızda biraz uğraşıyorsunuz ama 3. parçadan sonra eliniz alışıyor ha en zor kısmı neresi?
    sanırım saç kurutma makinasını kullanırken birazda parmağımı erittim:)
    elişlerine yatkın biri iseniz gayet kolay bir şekilde yapabilirsiniz yorumlarınızı bekliyor ve başarılar diliyorum:)

bunu aslında geçen hafta yapıp yeni konu olarak yayınlamıştım ama bir allahın kulu bişi yazmamış moralim bozuldu:(

http://forum.donanimhaber.com/m_51786173/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51786173

• hocam uygulama güzel olmuş eline sağlık.
    bu uyguladığınız piyasada ne isimle ve nerelerde satılıyor? bir de uygulama metodunu tam anlayamadım. parçayı kesip, üzerine saç kurutma makinesini üfletince o parça oraya yapışıyor mu? peki daha sonra kendiliğinden çıkma ihtimali var mı ? veya beğenmezsek kendimiz de çıkarabiliyor muyuz?
  • öncelikle uyguladığım parçanın adı carbon kaplama diye geçiyor ben bu parçayı çok ucuza almıştum parçaydı ama normalde 127cm100cm liği 25 tl

değişik renkleri var kırmızı mavi siyah gri düz olanları var
    zaten kendinden etiketli öncelikle malzemeyi kaplayacağınız parçanın büyüklüğüne göre kesiyosunuz kibiraz fazla kesin kenarlardan çekme payı bırakın saç kurutma makinasını tuttuğunuz zaman sıcak hava elinize gelmesin:)

parçayı düzgün bir şekilde yapıştırdıktan sonra bombeli kısımları saçkurutma makinasına tutarak ve bir yandanda şekil vererek yapıştırıyosunuz ben masanın üstüne koydum makinayı o sıcak hava verirken bir elim boşa çıktı onunlada şekil verdim
    zaten etiket diyeyim güzel bişey sıçağı görür görmez kendinden esneme yapıyor düzgün bir şekilde kalıbınıda verdiğiniz zaman süper oluyor
    sıra geldi en son soruya ben bir hafta kullandım çıkma vs olmadı değiştirmek için sökmeye çalıştığımda ise sağlam şekilde yapıştığını anladım ama herhangi bir iz tada yırtılma zorluk gibi bişey yaratmadı şimdi düz gri olanını yaptım o daha hoş duruyor ama torpido siyah olduğu için çok sırıtıyor
    sanırım ya sökecem yada bunların siyahını deneyecem bakalım artık bişiler yapacam :)

• quote:

arkadaşlar selam bugün ofis sahibimiz citroeni olan birini görmüş işyerinin önünde ben sanmış önce daha sonra arabadan başka biri inmiş arabaya bakmış bir süre bagajı açmış aracın camlarını silmiş sınra koyduğu yeri beğenmemiş tekrardan başka biryere çekmiş ordan ofis sahibimiz aracının çekileceğini söylemiş eski yerine almış burdan çekilirmi diye sormuş aracın kaputunu açmış öylesine bakmış biraz aklıma sen geldin diyo ve ekliyo siz xsaracılar hastasınz hepiniz elinizde olsa eve götürüp sevişeceksiniz arabanızla diyo:)
    benim zaten hayalimdir otoparka asansör yaptırıp aracımı evin salonunun ortasına koymak tabi bunun için şato gerekir:))
    dikkat ettimde xsara gerçektende bir hastalık aracımı aldım çok memmunum ama hala ne yaparım içinde ne yapabilirim diye düşünmeye başladım 220 adaptör aldım arabam için ama koyacak yer bulamadım artık eşimle beraber pikniğe vs gittiğimizde bide küçük lcd mizi götürürz antende bişekilde ayarlarız artıkın:) aracımta tek eksi bişi var oda kayseriden gelirken önümdeki kamyondan düşen küçük taş parçalarının ön panjur telef etmesi ve kaputumun panjur etrafı olan yerlerinde kıncal çizikler ve küçük bir göçük oluşturması onuda yaptırdımı hatta amblemsiz panjur almayı düşünüyorum işte ozaman cillop :))

Haklı. Diğer kısım ise: Hafif,17 jant + yay takabilirsiniz;ön panjurun iç kısmını alıp telliye çevirebilirsiz.Farlarda da karatmaya gidilebilir veya angeller ile değiştirebilirsiniz.Bu üçlüyle mükemmel derecede değişiyor ve güzelleşiyor. NOT: Ya hepsi ya hiçbiri,bunu da söylemeden geçmeyim.

• zaten çelik jant var eldeki imkanları değerlendirmek lazım fazlada masraf yapmamak için
    ama panjur konusunda çok yardımcı oldunuz yoksa gidip gereksiz yere panjuru değişecektim
    farlar için aslında içi zaten azcık kararmış eldekini kullansak olmazmı
  • quote:

zaten çelik jant var eldeki imkanları değerlendirmek lazım fazlada masraf yapmamak için
    ama panjur konusunda çok yardımcı oldunuz yoksa gidip gereksiz yere panjuru değişecektim
    farlar için aslında içi zaten azcık kararmış eldekini kullansak olmazmı

Olur tabi.Sonuçta kararmış mı?Kararmış.

• merhaba arkadas lar,bende yenı xsara camıasına katıldım 2003 1.6 model benzınlı 28000 bınde bı arac aldım 2 hafta once ,almadan once burdakı tum sayfaları okumustum xsara ıle ılgılı,yakıt konusunda az yakıyo denılıyo benım gostergedede sehır ıcı ortalama 6.71 felan gorunuyo ,ben sunu sormak ıstıyorum sızlere yardımcı olan olursa cok sevınırım,araca tup taktırsam mı dıye dusunuyorum hatta almadan once bı tup cu ıle gorustum lavato dusunuyordum 1400 tl ye 10 taksıte takarız dedı ,motor arıza ısıgı felan yanıyomus dıye soyledım bısey olmaz dedı,sımdı ben hangı tup u taktırıym bı fıkır verırsenız cok sevınırım.tabı cuma gunu bı sehır dısı yapıcam ozaman sehır dısı yakıtına bakıcam sonra bırde sehır ıcınde fulleyıp bakıcam duruma gore taktırıp taktırmamaya karar verıcem.
  • arkadaşım öncelikle hayırlı bayramlar dilerim aracın hayırlı olsun ama bana kilometresi çoookkk düşük geldi umarım bir düşürme falan yoktur
    ben bunlardan önceki citroenlerime atiker taktırmıştm 990 tl idi ve hiçbir sorun çıkarmamıştı bence bi onu araştırabilirsin hatta istanbulda isen sana yerinide söyleyebilirim tüpde ciddi kar edeceksin ortalama%40 ben tüpten memmundum ama işim gereği avm lere sürekli girip çıktığım için dizel aldım çokta memmunum ama bence sen atikeride araştır hem daha ucuz hemde arıza ışığı vs sorunun olmaz;)
  • Bu ne güzelliktir!

• quote:

Bu ne güzelliktir!

sorma, xsaranın eski kasasına bayıldığım için aldım motoru yüzünden sattım. Şuankininde daha kalıplı olmasını seviyorum sorunsuzluğu konforu... çok seviyorum aracımı

• quote:

Orijinalden alıntı: ercantuna

merhaba arkadas lar,bende yenı xsara camıasına katıldım 2003 1.6 model benzınlı 28000 bınde bı arac aldım 2 hafta once ,almadan once burdakı tum sayfaları okumustum xsara ıle ılgılı,yakıt konusunda az yakıyo denılıyo benım gostergedede sehır ıcı ortalama 6.71 felan gorunuyo ,ben sunu sormak ıstıyorum sızlere yardımcı olan olursa cok sevınırım,araca tup taktırsam mı dıye dusunuyorum hatta almadan once bı tup cu ıle gorustum lavato dusunuyordum 1400 tl ye 10 taksıte takarız dedı ,motor arıza ısıgı felan yanıyomus dıye soyledım bısey olmaz dedı,sımdı ben hangı tup u taktırıym bı fıkır verırsenız cok sevınırım.tabı cuma gunu bı sehır dısı yapıcam ozaman sehır dısı yakıtına bakıcam sonra bırde sehır ıcınde fulleyıp bakıcam duruma gore taktırıp taktırmamaya karar verıcem.

1400 lira verinceye kadar daha uygun fiyatlı alternatifler var. şu an çok marka var piyasa ve rekabet kızıştı. o yüzden 1400 TL. çok diyorum. lpg arıza ışığı konusunda garanti iste bir de, bazı ustalar vermek istemiyor, bazıları garanti veriyor ışık yanmayacağı konusunda veya yanarsa da halledeceği konusunda.

xsara şehiriçi ortalama 100km.de 9 lt. civarındabir tüketime sahiptir, daha önce ölçmüştüm. şehirdışını çok net ölçmedim ama yapılan hıza göre değişir. 6-7.5lt. civarında değişir kullanıma göre.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.