Şimdi Ara

Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
862
Cevap
20
Favori
171.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şanzımanı hallettirdim, elektrovana değişti 2 adet ve yağ değişti... Şimdi sıkıntı yok... Cam açma düğmelerinin bulunduğu aparat hastalıkmış sanırım, köşeden kırılmış yenisini aksaraydan bulabilir miyim acaba?
  • arkadaslar bende xsara vtr chrono modeli var 1.5 senedir kullaniyorum cok begendigim bir arac surus rahatligi oturma rahatligi cok iyi . 1,4 motor olmasina ragmen icinde 5 kisiyle rahatlikla 160 180 km hiza ulasbiliyor. :) bu bilgi amacliydi almak isteyenlere xsara kullanan arkadaslara soruyorum benim vites gecislerim bayagi disli sizdede böylemi bazi forumlarda disli oldugunu yazmis arkadaslar ..

bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: milla55

arkadaslar bende xsara vtr chrono modeli var 1.5 senedir kullaniyorum cok begendigim bir arac surus rahatligi oturma rahatligi cok iyi . 1,4 motor olmasina ragmen icinde 5 kisiyle rahatlikla 160 180 km hiza ulasbiliyor. :) bu bilgi amacliydi almak isteyenlere xsara kullanan arkadaslara soruyorum benim vites gecislerim bayagi disli sizdede böylemi bazi forumlarda disli oldugunu yazmis arkadaslar ..

bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim

evet bizim aracın da vites geçişleri biraz sert. babamın clio'su var, clio'nun vitesleri çok rahat geçiyor. ama xsara'nın vites geçişleri sert. gerçi benim şanzıman keçelerinden yağ sızdırıyor. belki yağ eklenmesi gerekiyor olabilir ama vites geçişleri kesinlikle bir clio gibi yumuşak değil.
  • arkadaşlar benimde sizlere sorum olacak

Bende 2005 model 1.4 hdı var benim şarj dinomosu arızalandı kömür.kollektör diot tabası falan hep değişti ama benim içerideki şarj ışığı bazen yanıyor 2-3 saniye içinde kendiliğinden sönüyor özel serviste nedenini bulamadılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_karışık0074

arkadaşlar benimde sizlere sorum olacak

Bende 2005 model 1.4 hdı var benim şarj dinomosu arızalandı kömür.kollektör diot tabası falan hep değişti ama benim içerideki şarj ışığı bazen yanıyor 2-3 saniye içinde kendiliğinden sönüyor özel serviste nedenini bulamadılar

hocam benim eski araçta şarj dinamosu aküyü şarj etmiyordu, diyotlar değişmişti. aradan 1 yıl falan geçtikten sonra tekrar akü lambası yanmaya başladı, diyotları değiştirttiğim yere gittim , tekrar ölçüm yaptı. akünün şarj olduğunu ancak akü ışığını yakan diyodun bozulduğunu söyledi. araba çalışır vaziyetteyken ölçü aletiyle kendinizde ölçebilirsiniz. çalışır vaziyette şarj geriliminin 14.4 V. civarında olması gerekir. eğer o civarda bir gerilim varsa akünüz şarj oluyordur ve sorun yoktur. akü ışığı bendeki gibi bir sebeple yanıyor olabilir, dert etmenize gerek yok. ama şarj gerilimi 14 v'un. altındaysa bir sorun olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: eranyumm

quote:

hocam benim eski araçta şarj dinamosu aküyü şarj etmiyordu, diyotlar değişmişti. aradan 1 yıl falan geçtikten sonra tekrar akü lambası yanmaya başladı, diyotları değiştirttiğim yere gittim , tekrar ölçüm yaptı. akünün şarj olduğunu ancak akü ışığını yakan diyodun bozulduğunu söyledi. araba çalışır vaziyetteyken ölçü aletiyle kendinizde ölçebilirsiniz. çalışır vaziyette şarj geriliminin 14.4 V. civarında olması gerekir. eğer o civarda bir gerilim varsa akünüz şarj oluyordur ve sorun yoktur. akü ışığı bendeki gibi bir sebeple yanıyor olabilir, dert etmenize gerek yok. ama şarj gerilimi 14 v'un. altındaysa bir sorun olabilir.

onu konrol etti elektrikçi burda problem yok zaten şarj yapıyor arada bazen ışık kendilğinden 2-3 sanye yanıyor kendi sönüyor

• quote:

arkadaşlar benim aracın lastikleri orjınali 195/55/15 tir bunu 185/55(60) / 15 yaparsak ne gibi avantaj ve dezavantaj olur,
  • quote:

quote:

arkadaşlar benim aracın lastikleri orjınali 195/55/15 tir bunu 185/55(60) / 15 yaparsak ne gibi avantaj ve dezavantaj olur,

evet bende bir citroen xsara kullanicisi olarak cok bir sorun olacagini sanmiyorum ama her daha ince lastik daha az yol tutusu demektir ben öyle biliyorum :))

• arkadaşlar ben cıtroen xsara 1.4 hdı 2005 kullanıcısıyım benim sorunum aracımı aldığımda aracımın arkası bayağı havada duruyordu şimdi bana çökmüş gibi geldi bu neden olmuş olabilir? Resimlerinide şimdi ekliyorum önceki ve sonraki resmini
  • önceki resim

Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı
  • sonraki resim

• enson da bu

• quote:

arkadaşlar ben cıtroen xsara 1.4 hdı 2005 kullanıcısıyım benim sorunum aracımı aldığımda aracımın arkası bayağı havada duruyordu şimdi bana çökmüş gibi geldi bu neden olmuş olabilir? Resimlerinide şimdi ekliyorum önceki ve sonraki resmini

Düz zemin olduğundan eminseniz problem torsiyonlardadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chnbs

quote:

arkadaşlar ben cıtroen xsara 1.4 hdı 2005 kullanıcısıyım benim sorunum aracımı aldığımda aracımın arkası bayağı havada duruyordu şimdi bana çökmüş gibi geldi bu neden olmuş olabilir? Resimlerinide şimdi ekliyorum önceki ve sonraki resmini

aracımda ses falan kesinlikle yok

• quote:

quote:

quote:

Ses olmasına gerek yok,lastiklerde yatma var mı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

yatma nasıl anlasılır peki arkadaslar

• 2005 xsara HDI için genel soru; ikinci elde 2005 model dizel xsara satın almak için bizlere klavuz olacak bilgiler neler olur.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yatma nasıl anlasılır peki arkadaslar

Aracı düz bir zemine çekin,geçin arka tarafa.Lastiklerin üst uçları kasaya yaklaşmış mı bakı. / \ Buna benzer bir durum diyebiliriz.

@xxxxlarge
    Hocam normal bir dizel için bakılması gerekenler geçerlidir.Ek olarak torsiyonlar da kontrol edilmeli.

• Arkadaşlar aracımı dün aldım. Alırken herhangi bir uyarı ışığı yanmıyordu ama bugün Motor test ikaz lambası yandı sorun ne olabilir? teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cellchuk46

Arkadaşlar aracımı dün aldım. Alırken herhangi bir uyarı ışığı yanmıyordu ama bugün Motor test ikaz lambası yandı sorun ne olabilir? teşekkürler...

Aracınız hayırlı olsun. Bilgisayara bağlatıp sildirin, bence önemli bir hata olduğunu sanmıyorum. Uzun yoldayken yanmıştı 15 km sonra filan söndü, özel serviste çıkan arızalardan birkaçını sayarsam:
    -Soğutma Fan Devir Sorunu(Asıl ışığı yakan buymuş silince tekrar oluşmadı)
    -Uzun süre ayak debriyajda kaldı.
    Bunlar gibi toplamda 3-4 tane anlık problemler bulunuyordu. Umarım böyle basit bir uyarıdır.

Ekleme: Araç LPG bulunduruyorsa yakıt-hava karışımı hatası veriyordur, kullanmanıza engel olmaz ama benzin+hava karışımından farklı bir yakıt olduğunu anlayıp ara sıra yakacaktır bu arızayı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirDream -- 25 Şubat 2012; 12:47:03 >

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.