Şimdi Ara

Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
862
Cevap
20
Favori
171.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Göğüs parçalarında,birçok araçta aynı durumla karşılaşırsınız arkadaşlar.Malum, bu parçalar başına kolay kolay bir şey gelebilecek parçalar değil,çoğu aracınkini de kolayca bulamazsınız.Bulduğunuzda da fiyat konusunda tepkiler aynı yönde olur,hallolur canınızı sıkmayın.
  • yedek parça konusuna katılıyorum oldukça ucuz ama göğüslük torpido kapağı gösterge paneli gibi parçalar oldukça pahalı ya aracı temiz kullanan birinden alacaksınız yada çok dikkat edeceksiniz benimde bi teyp çerçevem sakat onu hallettimmi kız gibim olacak patlakgözüm benim:) ilk xsaram clim di onada çekik göz derdim:)
  • 2000 model 1.6i Clim,
    göğüsteki cam açma düğmeleri kablolarıyla birlikte dışarıda,
    ön yolcu havalandırma ve orta havalandırma kanalları kırık,
    sağ ayna ayar düğmesi kırık,
    sigorta kutusu kapağı kırık,
    şoför kapı kolu kırık...

bu parçaları ucuza nereden temin edebilirim?
  • kardeş bunarı nereden bulacağını bilmiyorum ama sana 500 tl ye malolacağını söyleyebilirim umarım daha ucuza bulursun...
  • Arkadaşlar xsaramın yağ lambası yanıyor yağ seviyesini kontrol ettim yağı tam acaba müşürden olabilir mi? bu müşür yağ müşürü mü yoksa yağ basınç müşürümü diye geçiyor????
  • quote:

Orijinalden alıntı: cellchuk46

Arkadaşlar xsaramın yağ lambası yanıyor yağ seviyesini kontrol ettim yağı tam acaba müşürden olabilir mi? bu müşür yağ müşürü mü yoksa yağ basınç müşürümü diye geçiyor????

Fotoğraflamanız mümkün mü acaba ?
  • fotograflamaya gerek yok.. yağdanlık işareti ve stop yazısı birlikte yanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cellchuk46

fotograflamaya gerek yok.. yağdanlık işareti ve stop yazısı birlikte yanıyor.

yağ pompası bozulmuş sanırım! iyi yağlama yapmıyorsa motor yatak sarabilir...

yağ pompası 250 tl civarında bence hemen aracınıza baktırın...
  • yağımı değiştirdi. müşürü temizlettim lamba söndü tşk.
  • s.a arkadaslar.

2001 model VTR sahibiyim. göze mi geldik ne oldu bilmiyorum ama ilk 10 ayda 2 kaza atlattım. ilkinde orta boy bi yamaha motor sag arka çamurluga çarptı orta boy bi göcük ve kelebek camı cizdi exper cam parası ödemedigi icinde sadece çamurlugu onarıldı.

asıl 2. si beni oldukca zorladı. ana yolda birden önüme cıkan kediyi ezmemek icin ortalama 60 km hızla giderken hafif sert bir direkson refleksi gosterdim yanımda oturan arkadasım direksyon simidini yaklaşık 90 derece çeyrek tur cevirdigimi söylüyor :) ve o anda sonra aracın hakimiyetini kaybettim en az 4 ve ya 5 kez sag sol ben toparlamaya calıstıkca arac savruldu en sonunda yan dönerek bariyerlere carptım. hava yastıkları acılmadı " sözde emniyet kemerleri takılı olmazsa hava yastıkları acılmazmıs " . ilk şoku atlattıktan sonra tekrar araca bindim 2. marşa basışımda motor calıstı ve kaza yerini terkettim.

Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı

ortalama aklımda kalan fiyatları sizinle paylasayım. aracı servise goturmeye gücüm olmadıgı icin toplama tarzı bi tamir yaptırdım mecburen.
    sanayiden aldıgım fiyalarla internette buldugum fiyatlar arasında cok fark oldugu iicn cogu parcayı internet üzerinden temin ettim.

kaput = 200 TL
    sol çamurlıuk = 125 TL
    ön panel sacı = 100 TL
    radyatör davlumbazı = 120 TL
    radyatör üst plastigi = 130 TL
    kaput mandalı ve teli = 40 TL
    2 adet radyatör pervanesi = 80 TL
    sol çamurluk iç davlımbazı = 40 TL
    sag ve sol tampon bandları = 80 TL
    2 adet far = 250 TL
    sol sis farı = 45 TL
    panjur fiber onarım = 50 TL
    ön cam = 180 TL
    kargo ücretleri ve incik boncuk 200

kaporta işciligi = 500

BOYA = 900 tl
    ( kaput , sag ve sol çamurluk , ön tampon bandları ve mazgalı , sol kapı , aynaların tamamının , ön panel , ön panel sacı + komple pasta polish )

işin özeti fransız arabasına biniyorsanız kaskosunu eksik etmeyin cogu yan sanayi ürünlerle boyle bi kazanın maliyeti 3500 tl allah beterinden korusun. kasko olsaydı ve bu aracın serviste tamir faturası 10 11 bin lira sadece orjinal kaput 850 tl :) çamurluk 400 farlar 700 vs .vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkay_1990 -- 15 Nisan 2012; 3:19:25 >

• arkadaşlar bende xsara 2 1.4 hdi var ben kapıları kilitliyorum tekrar açılıyor.
    anladığım kadarıyla şöför kapısında problem kilidi tam çekemiyor kilit matoru bozulmuş nerden bulabilirim
    birde fiyatı nekadardır ben pahalı diye duydum
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkay_1990

geçmiş olsun kardeş. Allah beterinden korusun, kimseye kaza bela göstermesin. .
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_karışık0074

arkadaşlar bende xsara 2 1.4 hdi var ben kapıları kilitliyorum tekrar açılıyor.
    anladığım kadarıyla şöför kapısında problem kilidi tam çekemiyor kilit matoru bozulmuş nerden bulabilirim

hocam sorunun motorda olduğunu kim söyledi?

benimde sol arka kapıda benzer bir sorun vardı. merkezi kilidi kilitlediğin anda tık tık yapıp tekrar açıyordu. sol arka açık olmamasına rağmen kapıyı açık kalmış gibi algılıyordu, o yüzden kendisi otomatik açıyordu. (xsaralar'da böyle bir emniyet sistemi var.)
    ustaya gittim, kapının oturduğu gövde üzerindeki parçayı gevşetip yerini tekrar ayarladı. kapı tam oturmuyormuş,tam oturmadığı için böyle bir sorun yapmış. o parçanın yerini ayarlayınca çok şükür düzeldi. ben de bazen yolda giderken kapı kilitli olduğunda kendiliğinden açıyordu, bazen hiç sorun yapmıyordu, çoğunlukla da kapıyı kilitlemek isteyince kapı açıkmış gibi algıladığından kendisi otomatik açıyordu..

• quote:

Orijinalden alıntı: eranyumm

quote:

Orijinalden alıntı: by_karışık0074

arkadaşlar bende xsara 2 1.4 hdi var ben kapıları kilitliyorum tekrar açılıyor.

hocam sorunun motorda olduğunu kim söyledi?

benimde sol arka kapıda benzer bir sorun vardı. merkezi kilidi kilitlediğin anda tık tık yapıp tekrar açıyordu. sol arka açık olmamasına rağmen kapıyı açık kalmış gibi algılıyordu, o yüzden kendisi otomatik açıyordu. (xsaralar'da böyle bir emniyet sistemi var.)
    ustaya gittim, kapının oturduğu gövde üzerindeki parçayı gevşetip yerini tekrar ayarladı. kapı tam oturmuyormuş,tam oturmadığı için böyle bir sorun yapmış. o parçanın yerini ayarlayınca çok şükür düzeldi. ben de bazen yolda giderken kapı kilitli olduğunda kendiliğinden açıyordu, bazen hiç sorun yapmıyordu, çoğunlukla da kapıyı kilitlemek isteyince kapı açıkmış gibi algıladığından kendisi otomatik açıyordu..

bende öyle problem yok bazen aracın içinde kilitlerken aynı anda ben bir yandan içeriden kilitleme düğmesine basıyorum tekrar kendisi kilidi açıyor ve
    tekrar kumandaya basınca bu sefer kilitliyor
    zaten normalde kilitlemeye çalısırken bakıyorum üç kapının iç kilit düğmesi tam kapanıp açılıyor şöför kapı düğmesi yarıya kadar geliyor tekrar açılıyor
    he birde bazen kilitliyorya o zaman şöför kapısının iç kilidi yarım oluyor ve kapıyı kontrol ettiğimde kilitlenmemiş oluyor sonuç bu

• merhaba arkadaşlar ben bi ünv öğrencisiyim aynı zamanda bir kanalda montajcılık yapmaktayım. 11 bin kadar araç bakıyorum. xsara hep aklımdaydı bu arayışta xsara önplana koydum. yakıtı bakımı beni üzer mi, arıza durumu nasıl. hangi modeline param yeter.birde yol tutuşu ve hızı nasıldır şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirei

merhaba arkadaşlar ben bi ünv öğrencisiyim aynı zamanda bir kanalda montajcılık yapmaktayım. 11 bin kadar araç bakıyorum. xsara hep aklımdaydı bu arayışta xsara önplana koydum. yakıtı bakımı beni üzer mi, arıza durumu nasıl. hangi modeline param yeter.birde yol tutuşu ve hızı nasıldır şimdiden teşekkür ederim.

11bin civarına Xsara 1 alabilirsiniz. abs ve klimalı olarak arayın, o fiyata muadillerinin yanında en iyi seçeneklerden biridir. yol tutuşu iyidir, xsara 1'ler hız olarak Xsara 2 'lere göre zayıf kalır. Xsara 1 'de 1.6 90 bg. motor var, Xsara 2'lerde 1.6 110bg. gücünde motor var. performans, donanım ve yakıt tüketimi yönünden xsara 2'ler daha iyidir. ama xsara 1 'de fiyatına göre iyi araçtır.
  • arkadaşlar merhaba 1.4 hdi xsara var bazen çalışmamazlık yapıyor bazende tek marşta çalışıyor nedenini bilen varsa bana yardımcı olusanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vyıldız

arkadaşlar merhaba 1.4 hdi xsara var bazen çalışmamazlık yapıyor bazende tek marşta çalışıyor nedenini bilen varsa bana yardımcı olusanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

hocam birçok nedeni olabilir. marşa basmadan önce aracın farlarını ve iç aydınlatmasını yakıp, marşa onsan sonra basınız. çalışana kadar aracın ışıkları gidip geliyorsa aküsü zayıftır. böyle bir sorun yoksa diğer bir ihtimal marş motorunun kömürleri zayıflamış veya bitmiş olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: eranyumm

quote:

Orijinalden alıntı: kirei

merhaba arkadaşlar ben bi ünv öğrencisiyim aynı zamanda bir kanalda montajcılık yapmaktayım. 11 bin kadar araç bakıyorum. xsara hep aklımdaydı bu arayışta xsara önplana koydum. yakıtı bakımı beni üzer mi, arıza durumu nasıl. hangi modeline param yeter.birde yol tutuşu ve hızı nasıldır şimdiden teşekkür ederim.

11bin civarına Xsara 1 alabilirsiniz. abs ve klimalı olarak arayın, o fiyata muadillerinin yanında en iyi seçeneklerden biridir. yol tutuşu iyidir, xsara 1'ler hız olarak Xsara 2 'lere göre zayıf kalır. Xsara 1 'de 1.6 90 bg. motor var, Xsara 2'lerde 1.6 110bg. gücünde motor var. performans, donanım ve yakıt tüketimi yönünden xsara 2'ler daha iyidir. ama xsara 1 'de fiyatına göre iyi araçtır.

ilginden dolayı teşekür edeim bide kafa takılan bir süre modeli var sx vs hangisi alıyım

• vtr zaten tek kapılı modeli. clim modelleri var mesela clim olanlar sadece xsara 1 'ler de var. önemli olan xsara 1 veya 2 olması ve abs -klima gibi donanım düzeyi... sx vs. çok önemli değil.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.