Şimdi Ara

Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: cahidd
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
862
Cevap
20
Favori
171.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende 2003- 2004 Xsara 1.6 sx 16valf almayı düşnüyorum forumun genel bölümünde sordum cevap yazan olmadı. baktım bütün xsaracılar burda bazı bilgileri almak istiyorum.

15.000TL civarında bir bütçem var.
    2003 ve üzeri xsara2 bir Citroen almak istiyorum genel olarak piyasası nedir? internette fiyatlar yüksek gözüküyor.
    2004 model 150 000 km de ilk sahibinden bir araba buldum orj sunrooflu temiz kazasız/değişensiz bir araç ama sahibi 17.000TL diyor henüz pazarlık yapmadık.

Bu aracın normal fiyatı nedir?

ilk sahibi olduğundan ötürü genelde bir araca 500TL - 1000TL fazla verilebilir elbette
    aslında yakıt konusunda çekincelerim var. Normalde LPG li bir araç arıyordum, bu araç lpg li değil muhtemelen ben alınca taktıracağım. Ayda ortalama 1000-1200km yol yapıyorum.
    Bu araçların lpg uyumu nasıldır?

Bu araçlarda bakımları yapıldığında motorları kaç km gitmektedir?

Bu km(150 000) bu araç için fazla mıdır.?

Aracı alırken yetkili servise gittiğimizde aracın durumunu genel olarak kontrol ettikleri ve araç hakkında bilgi verdikleri bir servis sistemleri var mı? Bu kontrol ücreti ne kadar?
    Bu aracı kullanan arkadaşların tavsiyelerini ve yardımlarını bekliyorum.

herkese şimdiden teşekkürler
    Saygılarımla,
    Murat

• ben de xsara 2 var, lpg'yi kendim taktırdım. Lpg montajı doğru yapıldığı takdirde, Lpg konusunda sıkıntı yaşamazsınız inşallah.
    Fiyat olarak 150'bindeki bir araç için 17 bin TL. fazla. Yükselen otomobil fiyatlarını da dikkate alırsak 15 bin TL. ederidir diyebilirim.
    Bu araçların motoru 400bin km.yi görür diyor ustalar. Ancak sizden önceki sahibi veya sahipleri tarafından bakımlarının tam yapılıp yapılmadığını vs gibi durumları bilemezsiniz....
    Ancak aracı alırken bilgisayara bağlatıp, motor ömrü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Bu açıdan bakıldığında 150bin km. çok değil gibi ama bana sorarsanız fazla. en azından aracın km.sine göre istenen fiyat fazla. çünkü siz bu aracı alıp bindiniz, satarken km.si 200'bin'e dayanacak. 200bin.deki bir aracı satmak daha zor olur..

benim götürdüğüm serviste ekspertiz yapmıyorlarmış mesela. özel servise götürüp kapsamlı bir kontrolden geçirebilirsiniz. özel servislerde 50-100 tl. civarı istemişlerdir. yetkili serviste ne isterler bilmiyorum.

• Vermiş olduğun bilgiler için teşekkür ederim. Araba iyi durumda ama fiyatta anlaşamadık hiç pazarlığa yanaşmıyor.
    Başka bir araba buldum onunda durumu iyi bu arabayı 16000TL e bırakıyorlar fakat bu 110000km de bakalım karar vereceğiz

Bu arada ne marka lpg taktırmıştınız. Şu anda tahmini yakıt giderleri ne durumda?
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Uzun süredir araç bakıyorum. En son gözüme takılan xsara oldu. Forumdaki yorumların çoğunu okudum. Sonuç olarak 'alabilirim' diye düşünüyorum. 10-12 Bin TL'lik bir bütçem var ve bu ilk aracım olacak. O yüzden hem tedirgin hem de ihtiyatlıyım. Deneyimli Xsara kullanıcıları olarak bu fiyat aralığında sizlerin önerebileceği ilanlar ve bilgiler olabilir mi acaba? Umarım kısa sürede Xsara kullanıcısı olarak aranıza katılırım.

Şimdiden teşekkürler.
  • anlamadım ben en son yazılan mesaj görünmüyor mu? sizin yazdığınız mesaj 11 mayıs tarihli.. ama daha yeni gözüktü.. bugün de gkhanfrat isimli bir arkadaş yazmış görünüyor ama mesajı görünmüyor..
  • Atiker Safe fast taktırdım. 990tl.ye.
    yakıt durumu 100 km.de 10 lt. yakıyor yaklaşık olarak. lpg fiyatı 2.40, ordan hesaplayabilirsiniz.
  • Mesajım gözükmüyor denmiş, o nedenle bir daha yazıyorum.

Merhaba Arkadaşlar,
    Uzun süredir araç bakıyorum. En son gözüme takılan xsara oldu. Forumdaki yorumların çoğunu okudum. Sonuç olarak 'alabilirim' diye düşünüyorum. 10-12 Bin TL'lik bir bütçem var ve bu ilk aracım olacak. O yüzden hem tedirgin hem de ihtiyatlıyım. Deneyimli Xsara kullanıcıları olarak bu fiyat aralığında sizlerin önerebileceği ilanlar ve bilgiler olabilir mi acaba? Umarım kısa sürede Xsara kullanıcısı olarak aranıza katılırım.

Şimdiden teşekkürler.
  • Sanırım yazılar önce onaydan geçtiği için sonra gözüküyor...
    2004 bir araç buldum 57000km de otomatik 17000TLye bıraktı en son benim bütçemi aşıyor ama bakalım
    ama antalyada araç ordaki servisi aradım expertiz yapmıyorlarmış bakalım fiyat konusunda anlaşabilirsek orada expertiz yaptıracak bir yer arıyorum.
    Antalya expertiz yaptırabileceğim özel citroen servisi bilen varmı?
  • arkadaşlar 2005 xsaram var kapıyı kilitleyince kilitlenip tekrar açıllıyordu elektrikçiye gittim kilit motoru değişeck dedi kilitle motor birleşik
    olduğu için pahalı 200-250 tl neyse sinirlendim kendim söktüm içini açtım motoru sağlam dı neyse zar zor toparladık kardeşimle yine aynı
    aslında sorun cok basit ustalar hemen parca değişimine gidiyor.
    neyse sorun ;kapıyı açıp kapatırken aradaki bağlantı kablolarından ikitanesi kopmuş sorun sadece bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_karışık0074

arkadaşlar 2005 xsaram var kapıyı kilitleyince kilitlenip tekrar açıllıyordu elektrikçiye gittim kilit motoru değişeck dedi kilitle motor birleşik
    olduğu için pahalı 200-250 tl neyse sinirlendim kendim söktüm içini açtım motoru sağlam dı neyse zar zor toparladık kardeşimle yine aynı
    neyse sorun ;kapıyı açıp kapatırken aradaki bağlantı kablolarından ikitanesi kopmuş sorun sadece bu

merhaba, merak ettiğim için öğrenmek istedim.. kapının arada körük gibi bir yer var, ordan geçen kablolar mı kopmuş acaba?
    hangi kablolar kopmuş? bir de söküm işlemine nerden başlıyorsunuz, nereyi sökmek gerekiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: eranyumm

quote:

arkadaşlar 2005 xsaram var kapıyı kilitleyince kilitlenip tekrar açıllıyordu elektrikçiye gittim kilit motoru değişeck dedi kilitle motor birleşik

merhaba, merak ettiğim için öğrenmek istedim.. kapının arada körük gibi bir yer var, ordan geçen kablolar mı kopmuş acaba?
    hangi kablolar kopmuş? bir de söküm işlemine nerden başlıyorsunuz, nereyi sökmek gerekiyor?

evet kaucuk var kapıya birleşen yerde soket var onu önce çıkardık ve kaucuğı geriye biraz sıyırdık öle renkleri hatırlamıyom ama biri turuncu idi bide yesil galiba

• quote:

arkadaşlar benim arcın içi hava az bir soğusun ve soğuklarda çok buğu yapıyor bu neden olur ve önlemi varmı ?
  • quote:

quote:

arkadaşlar benim arcın içi hava az bir soğusun ve soğuklarda çok buğu yapıyor bu neden olur ve önlemi varmı ?

Aracınız bir yeri nemli kalmıştır. Zemin, tavan ve bagaj gibi yerleri kontrol edin. Eğer klimanın tahliyesi tıkanmışsa torpidonun altından yağmurla birlikte içeriye su akıtıyor olabilir. Ayrıca camlarınıza buğu önleyici sıvılardan uygulamanızın çok faydası olacaktır.

• Arkadaşlar yardıma daha hızlı ulaşabilmek ve genel bir problem olduğundan Citroen'in altına yazmıştım problemimi.

http://forum.donanimhaber.com/m_63261387/tm.htm

göz atabilecek misiniz

2004 xsara 1.4 hdi airbag
  • arkadaşlar marea ve bu xara arasında kalmış bulunuyorum bütçem maksimum 15, baktıklarım 2004 model xara 1.4 HDI 140-150 binde ve fiyatlar sahibindende 15-16 arası acaba şişrilmiş fiyatlarmı sizce bu araçlar iyimidir aile arabası arıyorum beni üzmeyecek ilk arabam olacak

birde bu araçların otomatikleri sorun çıkartırmı malum hanım otomatik istiyor kullanım kolaylığı için tavsiyeniz nedir

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-masrafsiz-muayenesi-yeni-az-yakan-94087839/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-sahibinden-citroen-xsara-1-4-hdi-85112478/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: Blade__

arkadaşlar marea ve bu xara arasında kalmış bulunuyorum bütçem maksimum 15, baktıklarım 2004 model xara 1.4 HDI 140-150 binde ve fiyatlar sahibindende 15-16 arası acaba şişrilmiş fiyatlarmı sizce bu araçlar iyimidir aile arabası arıyorum beni üzmeyecek ilk arabam olacak

birde bu araçların otomatikleri sorun çıkartırmı malum hanım otomatik istiyor kullanım kolaylığı için tavsiyeniz nedir

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-masrafsiz-muayenesi-yeni-az-yakan-94087839/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-sahibinden-citroen-xsara-1-4-hdi-85112478/detay

piyasada araç fiyatları genel olarak yüksek. fakat xsara 1.4 hdi 150bin km.ye gelmiş bir araç için 15bin gibi rakamlar yüksek bence. eğer dizel tercih ediyorsanız bence üstüne biraz daha ekleyip 100bin km. civarında linea alabilirsiniz. veya o ayarda dizel ve yaş olarak daha genç başka bir araba. dizel araçlarda 100binden sonra masraflar artıyor. özellikle 150binde bir xsara'nın masraf çıkardığı takdirde belinizi bükebilir. onun yerine benzinli-lpg.li xsara tercih edebilirsiniz. 14bin civarına benzinli xsara alabilirsiniz. dizele göre daha az masrafınız olur ve daha sorunsuz bir tercih olur.

otomatik konusunda birşey diyemeyeceğim. sadece bir ilanda elemanın birini otomatik xsara'sının şanzımanındaki problem nedeniyle satışa çıkardığını gördüm. masrafı az olsa yaptırıp binerdi..

• Arkadaşlar selam uzun bir aradan sonra tekrar buradayım:)

aracımın xsara mın yani lastıiklerini 195 55 15 den 195 65 15 e çıkardım elimde biryerden gelen 4 adet sıfır lastik vardı onları değerlendireyim dedim çok olumsuz yazılar okumama ramen gözümü kararttım ve değiştirdim aracımın çekişinde veya yükseklik konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadım geçen günde hatta arka 3 kişi önde 2 kişi beylikdüzü ne gittik arada çukurlara girdim çıktım sürtme vs olmadı gerçi torsiyonu yaptıralı 7 ay falan oldu ama sanmıyorum sebebinin o olduğunu okadar farktan birşey olmadığını bilakis kendim denedim ve gördüm değiştirecek arkadaşlara bilgi vermek amacı ile paylaşayım dedim herkeze kazasız belasız günler dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheetlack -- 8 Ağustos 2012; 16:50:56 >
  • Arkadasim ben ikiyildir kullaniyorum xsara 2 ve cok mennumum her yonuyle sorunsuz birarac surus konfoeuda gayet iyi .
    Daha once fiat brava vardi surusu berbat bi arabaydi 100den sonra ucmaya basliyordu.ama citroen oyle degil .
    yolda duran az yakan bir aractir.benzinli benim xsara bu arada.bi aoru. Olursa sorabilirsin xsara hakkinda
  • quote:

Orijinalden alıntı: milla55

Arkadasim ben ikiyildir kullaniyorum xsara 2 ve cok mennumum her yonuyle sorunsuz birarac surus konfoeuda gayet iyi .
    Daha once fiat brava vardi surusu berbat bi arabaydi 100den sonra ucmaya basliyordu.ama citroen oyle degil .
    yolda duran az yakan bir aractir.benzinli benim xsara bu arada.bi aoru. Olursa sorabilirsin xsara hakkinda

benim bu 3. xsaram 1.4 dizel ilki 98 model 2. 2000 clim di buda dizel terfi ettim yani :)

yakıt konusunda ortalama km de 20 kuruş yakıyor sanırım fabrika değerlerini biraz aşıyor tamamı şehir içi dışarı pek çıkmıyorum

eşimin baskısına ramen değiştirmeyecem aracımı:))
  • Evet yilma diren kazanan sen olcaksin:)saka bi yana 3.xsaransa bu sana ne anlatalim demi malin iyi oldugunu gayet iyi biliyorsun:) bide birsey sorayim seninde xsaranda vites gecisli dislimi?
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.