|
Xtrail mı ? Tiguan mı ? yoksa eski kasa Q5 mi? (2. sayfa)
-
-
Nissanlari yolda giderken hoplaya hoplaya gidersin derlerdi inanmazdım...ama gerçekten arkadaşın Qashqai aracında arkada 15 dk yolculuk yaptım gerçekten hafifte olsa hoplatıyor -
Babam benzer modeller arasında kalıp Skoda kodiaq 1.5 elit almıştı. Ocak ayında aldı ve şuan 10 bin km yaptı. Uzun yolda 6.5 lt yakıyor. Şehir içi 8 filan. İçi de geniş. Araçlardan pek anlamam ama bana göre güzel bir araç.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2017 sıfır xtrail aldım halen kullanıyorum her türlü soruyu sorabilirsiniz
2014-2016 yılları arasında 2014 model golf 1.6 dizel highline gti tampon gti difüzör kullandım
Xtrail i alırken şüphelerim vardı görsel olarak iç mekan da Japon’lar zayıf fakat kalite sağlamlık vs konusunda Alman araçlarından çok çok daha sağlam emin olabilirsiniz -
Nissan Xtrail yerine dizel-otomatik Honda CR-V öneririm. (ZF9 > siviti)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 13 Aralık 2020; 15:12:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam saydığınız araçların 3ü de eski. Zaten xtrailin yenisi çıktı, tiguan da makyajlandı 1-2 seneye yenisi çıkar. -
Xtrail daha cüsseli ve fena bir araç değil büyüklüğe ihtiyaç varsa alınır. Tiguan daha derli toplu ve biraz daha kalitelidir ama şanzıman sıkıntı olabilir. Q5 Tiguandan çok farklı değil yağlı şanzımansa tercih edilebilir. -
Q5 1 milyon xtrail 406 bin tiguan 436 bin nası kıyasladınız acaba -
Q5 bakabildiğinize göre neden X3 veya GLC de bakmıyorsunuz?
Bütçe tam ne kadar ve bagaj hacmi beklentiniz ne kadar, bu bilgileri daha açık verirseniz daha net yardımcı olunabilir.
600 litreden daha az istemiyorum derseniz mesela bir sürü model kafadan eleniyor.
-
Sırf Xtrail için yazılan yorumları okumaya geldim. Benim de radarımdaki araçtı. Fakat biraz soğudum. Subaru Forester neden düşünmediniz ?
-
Bende var hocam 5008 izlenimlerimi söyleyeyim siz karar verin.
Aracı almadan önce 2 aylığına kiraladım ve çok memnun kaldım 15bin km yol yaptım 2 ayda
- Efsane bir bagajı doldur babam doldur :) ve bagaj dizaynı çok iyi
- 7 kişilik olabiliyor bir kaç kez kullandık çok işimize yaradı
- Yakıt tüketimi cüssesine göre çok iyi uzun yolda (antalya,izmir,muğla,konya) 4.5-5.5 lt full dolu araba şehir içi (ankara hep yokuş) 7 lt
- Yol tutuşu kabin içi sessizliği teknolojik özellikler çok iyi
- Arka yaşan alanı yayla gibi
- Arka koltuklar bağımsız haraket edebiliyor
- Ön yolcu koltuğu yatırabiliyorsunuz
İsterseniz özelden aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
-
Tiguan bir kere C SUV. Q5 inde nasıl kullanılmış olacağını bilemezsiniz. Ben olsam 3 ünün arasından Xtrail tercih ederdim. Ama bu paralara SUV alacak olsam Koleos veya 5008 bakardım. Size de tavsiye ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: darksnrBende var hocam 5008 izlenimlerimi söyleyeyim siz karar verin.
Aracı almadan önce 2 aylığına kiraladım ve çok memnun kaldım 15bin km yol yaptım 2 ayda
- Efsane bir bagajı doldur babam doldur :) ve bagaj dizaynı çok iyi
- 7 kişilik olabiliyor bir kaç kez kullandık çok işimize yaradı
- Yakıt tüketimi cüssesine göre çok iyi uzun yolda (antalya,izmir,muğla,konya) 4.5-5.5 lt full dolu araba şehir içi (ankara hep yokuş) 7 lt
- Yol tutuşu kabin içi sessizliği teknolojik özellikler çok iyi
- Arka yaşan alanı yayla gibi
- Arka koltuklar bağımsız haraket edebiliyor
- Ön yolcu koltuğu yatırabiliyorsunuz
İsterseniz özelden aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Sadece artıları mı var?
-arka süspansiyon
-baş mesafesi
-2.el
Biraz da bunlardan bahset
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evet haklısınız unutmuşum benim gördüğüm tek eksisi
- Baş mesafesi biraz az gibi biraz daha yüksek olsa tavanı iyi olurdu
Diğer konulara gelince 2.El ile ilgili bir problem olacağını sanmıyorum piyasada çokça görülen bi araç ve süspansiyon ile ilgili bir problem yaşamadığımdan birşey diyemeyeceğim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: darksnrEvet haklısınız unutmuşum benim gördüğüm tek eksisi
- Baş mesafesi biraz az gibi biraz daha yüksek olsa tavanı iyi olurdu
Diğer konulara gelince 2.El ile ilgili bir problem olacağını sanmıyorum piyasada çokça görülen bi araç ve süspansiyon ile ilgili bir problem yaşamadığımdan birşey diyemeyeceğim.
arka süspansiyon bağımsız değil, bu bence bu araca yakışmıyor. 2. el sorunlu zira çok az satıyor, 3008'in 2. eli iyi ancak 5008 için gelecek 2. el açısından pek parlak değil.
-
Haklı olduğunuz noktalar var ancak bu fiyat bandında bu konforu ve özellikleri sunan bu kadar oyuncağa sahip alternatif araç yok. Alırken çok araştırdım Xtrail kesinlikle rakibi değil içi çok eski kalmış ve konfor yok araçta bu benim görüşüm tabiki herkes istediği aracı almakta özgürdür :)
bu aracın tavanı biraz yüksek ve 4 çeker opsiyonu olsa rakipsiz satar gerçekten kullanırsanız uzun süreli demek istediğimi anlarsınız
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X